Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proci985 #19774 üzenetére
Gondoltam már erre!!! Mert oldalról nézve pici u alak van az alaplapban! Most maxra van húzva minden csavarja a hűtőnek! Próbálok majd lazítani rajta ha lesz időm! Am minden hűtő levétel után más hőfokon megy a gép, a magok másh melegszenek stb! Most valami javulás tapasztalható mert a levegőt bentről kifelé fújja ez a dög, eddig fordítva volt!
-
válasz
subaruwrc #19767 üzenetére
A linkekere gondolsz? azokat találtam!
ha az enyémre vonatkozik a kérdés akkor nem tom ez mindig ilyen volt mióta megvan! a polír semmit nem javított a helyzeten! Ma szétszedtem h megnézzem a pasztát, full egyenletesen volt rajta! ha fejen állok akkor sem lesz ez hűvösebb és ezt már elfogadtam! ezt dobta a gép!
am sztem valami csiszolóval nekiment és addig csiszolta még a kupak egy vékony kis lap nem lett, azt egyszerűen levette! a széle meg ottmaradt!
-
Üdv újra! Én eddig nem tapasztaltam olyat h a táp felpörög nagyon! Egészen mostanáig! 30 van a szobába + kikapcsoltam minden rendszerhűtőd (full csend lett)+ GPU Caps Viewer szőrös fánkja + Prime small fft = kb 3 perc után elkezdett zúgni a táp ventije! De csak addig még a rendszerhűtők nem mentek!
-
A hűtő is és a proci is oké! Azt már a legelején kiszúrtam h melegebb az én quadom mint a többieké! Már alapon is! A polír semmit nem segített rajta, mintha nem is csináltam vna! Felmerül a kupak és a mag közötti elégtelen hőátadás! Nem tom!
bim! Tom h 450 a jobb de ugy nem akar elindulni!
-
Szerintetek érdemes emelni még az FSB-met? 8*430-on megyek éppen!ami biosban 1.35v prime alatt small fft, cpu-z: 1.264v! terhelés nélkül 1.296v!
Én ezt emelném 8*450re és a feszt addig h win alatt terhelve legalább 1.296-ot írjon ki! Elveben így menni kell! A bibi a hűfok! Prime alatt már most szélsőséges esetben 80asak a magok! kibírja vajon drasztikus PLUSZ melegedés nélkül? -
-
válasz
WiZARD #19685 üzenetére
Egyetértek veled!!!! Én políroztam is és semmit nem javultak a hőfokok, semmit,idle sem és load sem! Nyakam rá h nem rossz a polírom, egyszerűen ilyen a procim! Amint terhelést kap ugrásszerűen elkezd fűteni, ehhez vedd hozzá h +fesz + MHz és kijön h 80fok prime alatt! Van akinek 2.4-en hasamraütök max 60 fok ,nekem ott majd 70! Polír előtt és után is ennyi volt! Most 3.44-en max 80as prime alatt ami normál használatban épp h 70fok max! Elfogadtam h fűt és ennyi! Én nem érzékelem ezek csak számok! Nem annyira vészes! 2008-ban igazán beleférhetne akár 80 fok több órán át a proci életébe!
-
válasz
dani3l #19671 üzenetére
ja értem, nálam is volt h fagyi error stb, majd emletem és volt h 3 óra tán állt be, arra is tettem még feszt és voala 7 óra után is jó volt, azaz az egy dolog h neked most megy, lehet h még több kell mert nem jó csak nem tudod mert nem órakat tesztelsz!
én adtam még a tesztnek egy pofont, egész végig neteztem meg minden, csak a játék maradt ki a repertuálból, divX-eztem is!
-
-
válasz
dani3l #19652 üzenetére
A ram táma nekem kínai! nézz rá erre, mert a ram téma nem csak ez a pár szám állítgatása: [link]
biost nekem kellett frissíteni írtó régi volt, elsőre nem ment, még jó h dual biosom van mert az alaplapom kuka lett vna, neked fix h nem dualos, ugyh vagy sikerül v kuka az alaplap! Indulj ki ebből! Én eddig minden lapom frissítettem! Csak a mostaninál volt baj de 2.x sikerült! Sok javítás van bennük, pl nekem a legújabb amit még nem tettem fel, az támogadja a ddr2 1333MHz s tuningot! Ezért nem teszem fel mert minek alapon!
ja bios frissítést csak default beállítások mellett szabad, mert nem tudni mit okoz a tuningolás alatti bios frissítés!
-
Hará! Megy az 3.6-ig is!
-
válasz
dani3l #19611 üzenetére
Nem lesz elég a 3ghz én látom már, van abba még tartalék csak elő kell csalni belőle!
Nem a prime elvileg végtelenített dolog, olyan terhelést ad a procinak amit normál esetben soha nem kap, ha azt kibírja akkor mindent, én úgy vettem észre ahogy fut egyre jobban nyúzza monoton számításokkal! Van ennél is durvább program de annak nem ismerem a pontos működését az fix h az sokkal jobban terheli és fűti, próbáltam már!A prime alatt olyan hőfokokat fogsz látni amiket valszinleg még soha! Nekem ott 77 és normál használat mellett max 63! Nagyon hosszadalmas téma ez....nem én vok ennek a szakértője!
-
válasz
dani3l #19608 üzenetére
Minden procinak van egy fesze amin alapon megy, nekem 1.2125v, neked nem tudom de a core temp kiírja VID néven találod!Ram dolgot meg a gyártó honlapján! óvatosan mindennel nehogy megégess valamit! ja meg a drop dolog, az egy dolog h te pl 1.3at állítasz be a biosban a procinak az a valóságban lehet h csak 1.21v és ha terhelést kap még kisebb lesz ez! Nekem 3.44GHz-hez biosban 1.35v van beállítva, az a valóságban cpu-z szerint 1.296v, és ha terhelem 1,264v!
-
válasz
dani3l #19607 üzenetére
Ne szaladjunk ennyire előre! Csak sorjába! 1.29 az sok 2.7-hez nagyon! igen a ramnál így kéne de az kényes téma nekem! hőfok nőni fog ne aggódj majd ahogy tuningolsz, 3.xx körül már érzed!
Az a pár óra prime valakinél egy óra valakinél 13 valakinél egy nap, nálam 6 óra után fagyott ki, a pár órát simán vitte akármilyen beállítással szinte! A végleteknél derül ki h jó vagy nem jó amit beállítottál!
Az a szorzó dolog biosban EIST és C1E néven van,arra találták ki h csökkentse a fogyasztást! Még tuningot állítgatsz be érdemes kikapcsolni mindkettőt! -
válasz
dani3l #19602 üzenetére
Üdv! Ilyenkor átvillan a fejelemen minden erről kapott infó és "tudás" (pedig ez nem sok)! És hát fúúúúúúú ez sok meg elsőre bonyolult! Fáradt vok ehhez! Valaki más? A progi neve prime95 25.6-os verzió! Options>torture test> itt 3 van, lényeg: A legelső a small fft a procit nyomatja jobban, a ramot szinte egyáltalán nem, ha ott hiba van ált a proci a ludas, a blend a teljes rendszermemóriádat kihasználja és teszteli ha ott van hiba akkor valszinleg a ram a ludas, ha egyik pl 8 órán át stabil attól a másik még hibázhat! az időzítés (pl: 5-5-5-18) a freki emelésével növekszik, azaz lazul, az minnél lejjebb kell nyomni ha tudod, meg kell nézned a ramod gyártója mekkora feszt enged meg naki max, mert ha tuningolod akkor feszt is kíván, ja és melegszik, én ramom gagyi, nagyon nagy szám az időzítésem és 800ról 860-ra van emelve a frekije, ehhez + 0.04v-ot kellett adni neki! Ennyi telt tőlem! Mindenkinek egyediek ezek a beállítások stb stb...........
AUTO feszeket felejtsd el mert túlfeszeli a lapod!!!!! nekem 2.8GHz-n pl annyit ad a lapom a ramomnak amitől még épp nem ég ki, nézd úgy h most 3.44-en megyek, na ahhoz mennyit adna........Auto feszelést felejtsd el! Lehet megy az de ki tudja meddig!
-
GPU Caps Viewer,FluidMark is ezt írja! Mióta 3.44-en van, de írt ez már mást is mikor 3.2-ön szenvedtem épp!
-
Van tippetek miért írja ki a gépem h 3.87Ghz? 3d mark 06, vezérlőpult>rendszer fül is, ja meg everest alaplap>cpu>
Multi CPU
Alaplap azonosítója OEM00000 PROD00000000
CPU #1 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
CPU #2 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
CPU #3 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
CPU #4 Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 3870 MHz
na meg ki tudja még mi! 3.44en megy éppen a kiírástól eltekintve! -
válasz
elmoraan (r) #19466 üzenetére
Én arra gondoltam(lehet mert a villamos szakma felé hajlok)
-
-
Befejeztem! Itt van egy small fft és egy blent test eredmény!
[SMALL FFT]
[Blend]
Utóbbinál kiderült h a ram még nem szereti a dolgot így emeltem feszt, ettől eltekintve a két beállítás full egyforma! END -
Azt látom h a memómból alig marad 1x mega de ettől függetlenül minden zavartalanul megy tovább! Múltkor a kísérleti időszakban még egy 2 órás DivX film is belefért! Semmi lassulás az ég egy adta világon!Viszont everest test alatt az egér is megáll néha! Nemhogy ablak előtérbe hozás! viszont ott se mindegy mit tesztelek, ha minden be van ikxelve akkor nem lassul be ha csak az fpu van beikxelve akkor áll be de nagyon!
finish van lassan gép off, eleget szenvedett már az elmúlt egy hétben!
-
Ti akármilyen prime test alatt tapasztaltok lassulást a gép működésében? Én nem!
-
válasz
hossszú #19404 üzenetére
Én ebbe a lapba közel se tuDom elérni amit te a dq6-ba tudtál! De nem panaszkodom a feszekre!
Tudom de akkor még nem tudtam amit most tudok! Akkor én a pcie 2.0-ra meg ezekre figyeltem! Nem a csipszetre stb! Ma már vinném, egybe küldhetted vna a procival! és úgy ahogy a procit elvittem úgy azt is elvinném egy nap alatt téve nagyívben minden más érdeklődőre!
-
-
válasz
gazfickooo #19343 üzenetére
Aki megteheti hát tegye!
-
Jó lelövöm a "poént"! Nekem a borda az egész hűtő meleg, de a legmelegebb az a rész ott a proci felett közvetlenül! Tettem oda egy méretre flexelt és picit megpolírozott bordát pasztával! Amit beszorítottam oda (hosszú h hogyan)! Eddig jó! Közel sem olyan meleg pl small alatt mint eddig! Legalább -8 fok! De még nem biztos mert ez ha bemelegszik.....
70 közelébe sincsen és életbe először szinkronba melegszenek a magok!
-
Ugye fűt a gépem! Hát aplikáltam a hűtöben a hűtő összeállítást! Ezt [link], működési elvet kérnék tőletek!Van előnye meg hátránya is! (porra nem kell figyelni
Pár fokot biztos jelent! Nekem ezekkel a beállításokkal 3.6 is betölt blend is elindul de hát meleg nem tudom stabil lenne e!
Gorneck23! Hát alakulgat!
-
Tud ez többet is de nem léggel! Win alatt merném használni 3.6 v a felett is de amint terhelést kap 50-80-.... fok! Így még épp belefér!Összel ez csak javul majd!
Hát vélemény? KáVéA problémás egy lap, a biosfrissítés a driver ez az amaz, de már összebarátkoztam vele! Én a legelején rontottam el! Egy quados kolega leírta nekem h keressem meg az fsb wall-t a ram határait stb, szépen ától cettig! Én elkezdtem, érted a gép bekapcsolásáig se jutottam el! semmi! Türelmem elfogyott megnéztem az ő beállításait egyből 3.6-tal kezdtem! Pöccre ment, csak a core feszt nem arra állítottam mert az ennek a darabnak sok! Jó de fűtött ettől függetlenül! És elkezdtem finomítani, de csak fagyott csak fagyott! Odáig jutottam h csak a core-t meg a ramot emeltem meg, ami nagyban javított a stabilitáson de csak fagyott még órák múlva! És ekkor szintén ez a kolega felhívta a figyelmem a cpu feszre, h adjak még neki! Hát adtam! Voala megy! Azaz ott bsztam el h minden feszhez hozzányúltam, nálam nem kell csak 2-höz! Nem tom mien a p35-ös abban h mennek a quadok de a 965-höz képest a p45 sokkal jobb tuning szempontjából, de csak abból! A 965p sokkal egyszerübben kezelhető volt, nem voltak "betegségei"!
Bagira procija ritka darab 1.2 es a vidje!gazfickooo! pár napos tapasztalat h fél, egy, kettő órát alulfeszelve is kipréselek én a prociból! fél óra nem mérvadó! sőt! 7 óra se nagyon! De ha abból indulok ki h minden full forró volt nyomta a meleget és így elment ennyit akkor azt mondom h stabil! Ekkora terhelést soha nem fog kapni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest