Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz syraly #1468 üzenetére

Ez lemaradt az előbb: [link]

Ha megelégszel -1 collal, akkor vámmal áfával tokkal vonóval is olcsóbban kijöhetsz - persze a garancia kérdése kétesebb mint az itthoni beszerzés esetén... Én a CUBE U80GT-t vettem, mert az a legolcsóbb aminek külön 2.5-es DC tápcsatija is van, nem a microUSB-ről kell tölteni - ez nekem fontos szempont volt, mert az nonszensz hogy csatlakoztatott USB eszközök mellett nincsen töltés. Elméletben létezik olyan HUB ami OTG mód mellett is képes tölteni, de az kérdéses hogy melyikkel megy és melyikkel nem, mert OTG módban ugye normál esetben ő adja rá az 5V tápot az aljzatra, és nem biztos hogy minden tablet támogatja az OTG alatt töltésre váltást...

A vám/áfa mostanában állítólag cirka garantált, már a sweeden és NL post kiskapuja se segít... 27% + 2e kezelési költséggel lehet nagyjából számolni, nekem így lett a vas ~28+10e a végére...

• fpeter84

senior tag

válasz syraly #1462 üzenetére

Win telepíthetőségben nagyon nem bíznék, ha nem találsz hozzá projekteket a neten!

1. Már lehet BIOS szinten elbuknád - lévén hogy droid-only eszköz, simán lehet hogy be se jutsz a BIOS-ba, rá se tudod venni hogy külső eszközről boot-oljon
    2. Ha ez sikerül, akkor se lesz UEFI dualboot menüd, a droidtól elbúcsúzhatsz
    3. Ha elindul a win, akkor is gondok lesznek a driverekkel! Ezekben a vasakban általában nem standard PCI/PCIe/USB eszközök vannak, hanem SDIO, SPI, I2C illesztésű a WiFi, bluetooth, gyorsulásérzékelő, fényérzékelő ha van, a kamerák is speciálisabb illesztést kapnak, stb. Lehet hogy testvér eszközökhöz fellelhető driver csomagokból fel lehet ezt azt éleszteni, de nem biztos a 100% siker
    4. Win-hez ez a brutál felbontás ekkora kijelzőre nagyon túlzás! Már az 1280x800 is sok a 8"-on, rendesen meg kell szokni hogy a bolhább dolgokat eltaláld elsőre...

A tecsóban egyébként van valami Lark nevű win-only tab 7" méretben huszon-párezerért, 8" pedig harminc-párezer - de ezeket se venném meg, mert csak 1GB ram van bennük ami win alá vicc

Droidozáshoz pedig nem látom túl sok értelmét az x86 platformnak - teljesítményben ugyan nem rossz, de ezt egy jobb ARM SoC is tudja teljesíteni alacsonyabb fogyasztással. Nem tudom ebben az Aldi-s kütyüben mekkora az akku, de a 10 óra üzemidő nagyon optimistának tűnik, míg egy jobb ARM-os tabbal valóban teljesíthetőnek tűnik...

Új hozzászólás Aktív témák