- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Legyes
tag
válasz
tordaitibi #3023 üzenetére
Tévedés. A MOBIL Atomokat vezetik ki a piacról: értsd az ARM ellen ingyen osztogatott, de még úgy sem kell a kutyának sem Atomokat, pl. amik az Asus Zenfone2-ben is vannak. Az "asztali" Atom szegmens marad (sajnos).
-
interstate76
addikt
válasz
Egy Celeron N-nel szerelt konfig kb. annyit eszik, mint egy atomos. A max TDP egy dolog (bár abban is kicsi a különbség), hisz működés közben nem pörgeted folyamatosan 100%-on a rendszert.
Konkrét példával is tudok szolgálni: van itthon egy Wintel W8-asom, amire rá van dugva egy 1 TB-os vinyó. Utóbbi gyakran pihen (amikor épp nem futnak letöltések és a megosztott anyagokat sem nézegeti senki), így a havi összfogyasztás kb. 250,- Ft (ebben az nincs benne, amikor médiaplayerként funkcionál - úgy mértem a fogyasztását, hogy csak pár letöltés és a Plex futott rajta).
Van itthon egy Acer Aspire E3-112-es passzív noti, Celeron N2840-es CPU-val. Bekapcsolt wifivel, közepes fényerőn és 8-10 megnyitott lappal netezve mértem a fogyasztását egy teljes napon át (úgy volt beállítva, hogy ha nem birizgálja senki, akkor se csökkentse a fényerőt, kapcsolja ki a képernyőt vagy menjen el alukálni). A kapott napi értéket felszorozva 365,- Ft-ra jött ki a havi fogyasztása. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel és pörgetett vinyóval együtt. Ha kikapcsolom a kijelzőt és kilövöm a Chrome-ot, és rábízom 1-2 letöltött anyag seedelését, ill. a megosztanivalók "plexelését", azaz beállítom azokra a feladatokra, amikre a Wintelt használtam, amikor a fogyasztását mértem, akkor ez a kis gép sem fogyasztana többet 250,- Ft-nál. Ergo az atomok abszolút nem verhetetlenek fogyasztás tekintetében, ráadásul a 2840-esnél jóval bivalyabb darabok is vannak. Ha valaki aktívabban fogja hadra a kis mini PC-jét/laptopját, akkor is nagyon kicsi lenne a különbség.
És fentieket úgy mondom, hogy kifejezetten szeretem a Wintelt.
Kieg.: a Z8500-ast és a 8700-ast nagyon szívesen kipróbálnám! Erősebbek, és az integrált GPU-juk is kraftosabb, mint ami pl. az N2840-es mellett dolgozik.
-
idegen lény
addikt
válasz
De mi a baj velük? Szerintem is tök jók. A Celeronoknak nem túl jó a csengésük. Ilyen szó nincs, hogy "alulüberelni". Ennek nincs értelme. Alulfelülmúlni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Amazon Kindle
- Fotók, videók mobillal
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RX 5700 XT , 16GB RAM , 480GB SSD
- i5 GAMER PC ÁRON ALUL ELADÓ!
- Új, Gamer félgép - ASRock B760M-HDV/M.2 + Intel I5 13400F + TeamGroup Vulcan 2x16GB DDR5 6000MHz
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 - Akció! 2025.10.17-ig csak 150.000ft!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3/5 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest