- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkaro
őstag
Sziaszokt!
Hátha tud itt valaki felvilágosítást adni.Hétvégi telek vásárlásán gondolkozok.
Sok helyen látni még zártkerti megnevezést, ami úgy tudom már hivataosan nem létezik, ehelyett ez vagy művelés alatt álló vagy már művelés alól kivont terület.
Ha művelés alól kivont, akkor ha minden igaz simán meg tudja venni egy magánszemély semmi extra nem szükséges. Ezek beépíthetősége ha minden igaz 3%.
Ha művelés alatt áll és nem haladja meg a mérete az 1ha-t, akkor is megveheti egy magánszemély. Ekkora azonban kifüggesztés szükséges 60 napig ami alatt az arra jogosultak élhetnek az elővásárlási jogukkal. Ha nem él vele senki akkor elvileg a hatóság engedélyezése után megtörténik az üzlet.
A kérdésem, hogy ha művelés alatt álló telket veszek, akkor arra továbbra is évényes, hogy 5 évig nem használhatom másra, tehát csak 5 év után kérhetem a művelés alól kivonását?
Ha már művelés alól kivont telket veszek, azok közül mind 3%-os beépíthetőséggel rendelkezik vagy ezt önkormányzat határozza meg.
Előre is köszönöm, azt is ha azt kijavítjátok, ahol hülyeséget mondtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HP ProBook 450 G6,15.6",FHD,i3-8145U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- 27% - NZXT Kraken 120 vízhűtés!
- Beszámítás! Asus VZ239HE-W White 75Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest