Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz t72killer #2125 üzenetére

Én sem örülök ennek a trendnek, hogy sokan így csinálják. A falunkban pl most ennek a mintának az apropóján egész új utcák nyílnak, régi telkek szétvagdosásával, van olyan telek amit hat(!) részre osztottak, és mindegyikre ház is épül(t).
    Egyrészt nekem sem tetszik ez a komoly besűrítés, három évvel ezelőtt az 500m-es sugarú körben harmada(!) annyi ház volt mint ma. Ráadásul lesz amelyik társas lesz 4 lakással. Régen a ház hátsó oldalán ha elindultam, akkor 25-300 méter volt mire újabb házhoz értem, ma ezenm a szakaszon hat új ház áll, mind 2020 után épült. (és itt mondanám azt, mégiscsak van pénze a magyarnak építkezni, bár ki tudja, hogy melyiken mennyi hitel van, és melyik mikor bukik bele, van amelyik már 1+ éve pont ugyanúgy 3/4-ed készen áll)
    És itt is kezdenek megszűnni a normális méretű telkek :( pedig anno azért ezt a környéket választottam, mert erdős jellegű nagytelkes házak voltak itt.
    Másik oldalról viszont : A mai ingatlan árak mellett, amikor megveszem a házamat, én is nagyon komolyan elgondolkodnék, hogy akarok-e 30 évig adós rabszolgaként élni, - számtalan lehetőséget és kényelmi megoldást kizárva az életemből - vagy feldarabolva és ügyesen eladva a nagy földterületet (amit többé nem nekem kell akkor gondozni) visszaszerzem az ingatlanom árát 1-2 éven belül, netalán még keresek is vele. Az meg külön jó, ha a banknak se az 5× adom vissza a futamidő végén az eredeti tartozásnak, hanem hamar kifizetem.

Az persze megint más, amikor valaki ebből próbál megélni, és halomra veszi az ilyeneket, mondván úgyse neki kell majd ott laknia.

Új hozzászólás Aktív témák