- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shad0w
senior tag
válasz
fpeter07 #1383 üzenetére
Nemtom mér ezen rágódtok. Van már két hajója is, tehát kikötője is. Amin rágódtok, az már a kérdésben meg lett válaszolva...
Meg ha már neked válaszolok: a városnév után a "(v)" jel a vakációt jelöli. Az inaktív városok neve mögött pedig "(i)" jel van, mint inaktív és szürke. -
Pantera!
csendes tag
-
Skynet258
veterán
válasz
fpeter07 #1309 üzenetére
Nekem van egy kristályos, két márványos, és egy boros. Eddig a kristályt tudtam jó áron adni, de most már a bornak ment feljebb az ára a környéken. Míg a kristályt 20-25 körül veszik, addig a bort 30-35 pénzért. 140 ezres eladási tételnél pedig ez jelentő összeg, úgyhogy átnyargaltam a bor eladására
-
Skynet258
veterán
válasz
fpeter07 #1303 üzenetére
Az is szép
Kb két hónapja tolom, bár megmondom őszintén, nem emlékszem mikor kezdhettem
5 teleppel valóban húzós a korrupció kivédése, én bele se kezdek... 4 város bőven kitermeli amit kell, van nyersanyag meg arany dögivel.. kell is, mert a 74-ik hajóm már 1.155.689 aranyba kerül
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #1234 üzenetére
Nem küldök kémet, hanem 2-4 kardforgatót. Az esetek döntő többségében már ezek is fosztanak. Nagyon rittkán ellenálásba botlok, akkor jöhet a filózás, megüssem-e vagy ne.
Ezen felül, nagy mennyiségü anyagot kell mozgassak. Illetve, pl egy globális beütés felemészti így is az ÖSSZES hajót!
# pénz: 481,849 # Építőanyag: 11,012 # Márvány: 2,979 # Kristály: 5,166 # Kénpor: 734
Ez pl egy beütéskombó volt. -
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #1122 üzenetére
Yo lenne össze hozni még egy várost.
De, legalábbis, most felfejlesztem amit lehet, és meglátom, mi lesz. Mivel két kristályosom van (város, külön-külön szigeten), de az egyik nagyon nem fejlődik, mert egyedül nem fejlesztem már, a többiek meg nem mozdulnak, lehet, azt el fogom hagyni, és akkor kettőt tudok egyszerre felhúzni. Majd meglátom, mi lesz. De, az is lehet, hogy ráfexem a fejlesztésekre, és ehez viszont rengeteg kristályra van szükség, Végül is, már csak a bombázó hiányzik igaziból a sereg oldalról, meg a tengeralattjáró (vagymi), meg az utolsó elötti fejlesztések, úgy kb., illetve, az egységek támadó/védő dolgainak egy jelentős része is rengeteg kristályt visz el.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #1084 üzenetére
Annyira nem gáz. Igaz, nuku termelés, de ez most mindegy. Húzom az épületeket, és csá. Igaz, erőteljessen kell koncentrálni a raktárra, hogy majd amikor elindítom a helytratót (pontosabban, mire szeretném inditani), megfelelő szinten legyen.
Természetessen, mivel a márványos szigetem messze van, előre gondolkodván a szomszédos városokat kezdtem el tölteni márvánnyal. -
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #1016 üzenetére
Nem feltétlenül hülyeség! Pl a mostani márványosomnál NINCS jobb a környéken. Akkor minek menjek egy roszabb szigetre? Ha van mellette boros, meg kristályos, akkor még bele férhet. Ráadásul, katonailag is sokkal erőteljesebb, mert ha valaki ésszel játszik, akkor ugye minimum egyszerre KELL lefognia mind a három várost, külömben kapufa. Igaz, nyersanyag szállitást blokkolhatja a támadó (tehát pl a borocskát), de ha nem teszi ezt egyszerre, akkor ugye amelyiket nem blokkolja, ott gyúrhat erős sereget, és lazán felszabadítja. Főleg, hogy a kémeknél is ez a helyzet, az összeset kénytelen a támadó felfedezni, mert elég, ha az illető csak az egyik városában tart komolyabb hajóhadat, mivel a lehető legközelebb van, a lehető leghamarabb fel is tudja magát szabadítani.
Ráadásul, ugye háromszoros akció pontja van ugyan azon körzetre.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #988 üzenetére
Nem is kell, hogy oda dobja! Majd oda megy!
Az első városban kell egy "kicsit" fejlesztgettni, majd a második már akár mehetne oda is. Az mindegy, hogy mondjuk egy nap az utazási idő. Ott elkezdi az épitkezést, ha szerencséje van, akár trükközni is tud, majd áthelyezi a fővárost, és lebontja az alap várost. Csak kérdés, hogy megéri-e átszállitani az anyagot, mert ha túl messze van, az a pár hajó elszenved hetegik akár. De, ha viszont csak elhagyja, akkor max vesztett egy kis időt, azt csá.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #812 üzenetére
Szerencsém volt, bár, csak kb a felét tudtam elhozni.
A márványos(ok) a legfontosabbak. Ha másért nem, az a legjobb csere alap, illetve, a legdrágább luxuscikk. Ergo, én keresnék egy jó szigetet, és átmennék oda. A jelenlegi márványosom 15-s, és a felénél tartunk az adakozásnak, de, most elvileg a fa oldalra száll rá mindenki, mert az nincsen arányban még, 18-s, és azt hamarabb be tudjuk fejezni. Csak az a kérdés, hogy a többiek mennyire spúrak.Én, a két városommal most leálltam, nem tolom feljebb egyiket se, ezért a fát teljessen rakom vissza. Szerencsére, nem is olyan rossz a rendszer, mert sok-sok szabisunk van, de úgy néz ki, egy idő után átrakja inaktívba ezeket a városokat, így elöbb-utóbb felszabadul a helyük.
Végtére is, ha jön a helyükre egy nem túl akadozó kedvü, az is jobb, mint egy szabin lévő.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #806 üzenetére
Én talán eddig egyettlen márványt sem adtam el.
Itt pl 60 körül lehettne venni. De, a márvány az kincs. NAGY kincs. Elfér a raktáraimban. Igaz, volt egy időszak, amikor voltam olyan rendes, és cseréltem egy szövivel, de nagyon megszokta, és abba maradt a csere-bere. Nagyon nem érte meg nekem. Pontosabban, 1:1-be borra csere az nagy luxus volt, de mégis, úgy gondoltam, hogy szövi, akkor bele fért a "költségvetésembe", ma már esélytelen. Főleg, mert most már megéri tulhúzással termelni, mert nagyon magas az ára, ezért, a tulhúzás emberszükséglete már nem kompenzálja a márvány árát. Más luxuscikket nem éri meg tulhúzni, a fát se.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #794 üzenetére
Én tuti, hogy NEM álldotok pénzt, JELENLEG. Fórumon eddig nem olvastam, hogy működne ez a funkció (pontosabban csak azt olvastam, hogy NEM működik). Majd, ha több helyen olvasható hogy igen, és látom értelmét is, ekkora összeg befizetésére, akkor lehet, hogy beszélek valamelyik szigeten lévőkkel, de addig feleslegesnek tartom, meg lehet, utánna is.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #765 üzenetére
A boros szigetem 20fa, 15 bor, de, én csak nemrégen kerültem rá, és szerencsére láthatóan tolják bele mások is.
Ergo, bízok benne, hogy ez megy feljebb is, mégha egyenlőre az alapellátásra ez bőven sok, de ugye, a helytartókhoz már komoly mennyiség kell. De, meglesz az, nem aggódok. Bár, a kristály eléggé lassan csurdogál, majd azért küldök egy szigetlevelet, hátha jobban dobálnak bele, mert 12-s szint az nulla.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #710 üzenetére
Yo, de ez sajna k*rva rittka, hogy ilyen magas legyen a szint. Legalábbis, az általam vizsgált területen. 4 városom van 3 szigeten. Ketté vagyok szakadva, a márványos szigeten 2 város, a másik kettő meg több, mint 3 óra út (hadihajóknak meg 11 felett, igaz, az a két sziget közvettlen szomszédok). Itt is adakoztak, de elmentek 6-n szabira. Na, ennél nagyobb kibakkás NINCSEN!
Most el kell döntenem, hogyan tovább. Ha maradok, egy idő után a környéken tuti lesz jobban fejlődő sziget. Ráadásul, közelebb a másik szigetcsoporthoz. Legalábbis, gondolom. Lehet, az egyik várost feláldozom, a kisebbiket, és elköltöztetem. Ráaadásul, ma kaptam egy támadást. Igaz, lol gyerektől, de ez mindegy. Először is, leblokádolta a kikötőmet, pedig egy darab ladik se volt benne.
Aztán, indított sereget, csakhogy addigra ugye már lett hajóm, nem is 1, mert a szomszéd városból oda ért addigra. Levelet hiába írtam neki. Küldött hajókat, de szinte semmit se ért vele. Most csend van, de csata közben befenyegettem, megigértem neki, hogy egy darab piszkafát SE fog tudni elvinni.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #697 üzenetére
Aztán, ha mégis kellene, akkor meg húzzam újra?
SŐT! Én esztelenségnek tartanám, alapból. Ha nem kell az a nyersanyag, márpedig, nem hinném, hogy az a mennyiség hiányozna, egyrészt, másrészt, jelenleg a legtutibb myersanyag raktárak az épületek! Hiszen azokat MÉG nem lehet elvenni a másiktól (illetve lebontani sem kívülről). De, ha lebontod, me valaki azt mondta valamelyik fórumon, és bejönnek fosztani, az miért lenne olyan jó?
Má szvsz. -
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #678 üzenetére
Néztem azt a klánt is, van 1-2 ilyen város a közelemben. Márpedig, kell egy klán, mert akkor rittkábban támadnak meg. Nem mintha nagyon zavarna, mert nagyon nagy károk nem érhetik városaimat, max nyersanyagot visz, meg pénzt, de mind pótolható. Ha meg többször akar rám jönni, könnyen meg lehet szivatni, és olcsón.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
fpeter07 #681 üzenetére
Persze. Visszafejtésnél kapsz némi cuccot vissza persze csak töredéket de az is jól jön. Visszaépíteni nem nagy dolog.
Én volt egy fickó akinél hegyekben állt az ásvány 35000 legalább mindenből de párszáznál többet nem tudtam rabolni. Jó kis trükk ez. Hiába nyomnak le nem éri meg neki. Nem visz annyit amennyibe a sereg kiküldése került.
(#682) netkoo már elég rég. 5 városom van.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #661 üzenetére
Sereg minden városban van.
Csak mennyiségi külömbségek vannak. Az egyikben alig-alig, mondjuk 10-30 phalanx, és 10-20 kardos, plussz 10-20 balliszta hajó. A másikban meg mondjuk 80phalanx, 100 feletti kardforgató, íjászok, séfek, felcserek, és egy gyrokopter.
A katapultom az utolsó nagy támadásban "elhasználódot".
Természetessen, az egységek fejlesztése folyamatos, tehát phalanx pajzsa fullra fejlesztve, kardos kardja szintén. A további fejlesztések is mennek, csak kristály kérdése.
Illetve, lesz olyan, amit valszeg nem fejlesztek, bár, ki tudja, ha nagyon nem lesz mire elszórnom a kristályt, még lehet, hogy a parittyások cuccait is feltolom, még ha most úgy látom, hogy nem fogok belőlük csinálni semennyit se, katonai célra.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #614 üzenetére
Hát ez az!
Itt van a ktyus beásva. Pl márványos szigetemen (ahol 2 városom van) a márványba már 140E-t raktam, a következő a 40E-t se éri el. De, ez nem annyira zavart, mert a fa oldalon fordított volt a helyzet, a fa 17-s szintű, márvány 13, ami nagyon nem rossz, eddig sehol se láttam (itt) jobb szigetet márványban. De, láttam egy borost, az pl 20-s a fa, 15-s a bor. Na, oda pályázok, van 3 inaktív ori. Addigra megtámadom ezt az ingyen élőt. remélem, jól leamortizálom seregeit, aztán pakolok. Elötte írok egy körüzit a szigetlakóknak, és elmondom, hogy az a szigetlakó más szigeten sem rak bele semmit, leellenőriztem, írtam a szigettársainak is (tehát semmi felbújtás, csak infó).
Illetve, kémeim arra engedtek következtettni, hogy az összes cuccát áthozta az én szigetemre, itt ezek szerint biztonságba érzi magát.Csakhogy, megérkeztek a katonáim, neki van 300 parittyás, meg kevés sallang. Remélem, max 2 támadásba leamortizálom, hogy utánna már elég lehessen két kardforgató a támadásához.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #610 üzenetére
Sajnos, én már eddig kb 3 szigetről elköltöztem. Nem itt tartanék, ha hamarabb megtalálom a megfelelő szigeteket, de, még most is vacilálok két város bontásáról (4-ből).
Az egyik épp a boros sziget, 10-s szintű bortermelés, és nem adakoznak bele egy ideje. Én meg NEM vagyok hajlandó egyedül fejleszteni Inkább lebontok mindent, amit lehet, elszállítok, és keresek egy olyan szigetet, ahol eleve már magasabb szinten vannak a bányák. Kérdés, hogy lesz-e ilyen, és van-e rajta hely.
Illetve, a másik költözés a márványos szigetemet érinti, mert erre két várost raktam. Ugyanis, a környéken sehol se volt ennyire magas a termelés, és lehet, most is a legjobb sziget a körnéyken, csakhogy a fő fejlesztő brigád beszabizott, 5 város.
Márpedig, ebben az esetben még jobban kilátástalan a további fejlesztés (hiszen nem jöhet újabb fejlesztő brigád). Igaz, most még jó, de késöbb, ha így marad, már nem biztos, hogy megéri, márpedig, próbálok hosszu távon okoskodni. Ha pl lebontom a két várost, elképzelhető, hogy a palotát fel tudnám húzni 4-s szintre, hogy meglehessen az ötödik város, csakhogy, ebben az esetben egyszerre 3 várost kellene húznom.
-
Allien
veterán
válasz
fpeter07 #608 üzenetére
Pedig nem ördöngősség.
Egyszerű, megmondta egy nagyon okos emberke, hogy a háborúhoz 3 dolog kell. Pénz, pénz, és pénz.
Itt egy "kicsit" bonyolultabb, mert sok múlik a felépítésen. Mivel a sereget lakosságból verbuváljuk, és a lakosság "termel" is pénzt, ezért nagyon nem mindegy, milyen szintre van húzva a városháza, és mennyi lakosságot vagy képes "szaporítani" (múzeum, borfelszolgálás).
-
joergie
őstag
válasz
fpeter07 #542 üzenetére
5 darab 16os szintű akadémiával olyan 8 nap volt. ajánlom figyelmedbe
Ha belegondolsz, túltöltéssel 28 aranyba kerül egy luxusnyersanyag(kb ennyit számoltam). Számításaim szerint ez megéri a márványnál mindenképp, kristálynál meg elviszik ennyiért a piacon, ha meg nem, megmarad nekem. bornál meg kénnél nem érdemes túltölteni.
-
joergie
őstag
válasz
fpeter07 #527 üzenetére
Ha megnézed, az 5.szint irreálisan sokkal többe kerül mint a negyedik. a 4.hez képest sokkal több időbe tellik az 5ödiket megcsinálni. szvsz nem is lehet önerőből, el kell kezdeni farmolgatni. én is azt akarom, csak megvárom a 0.2.3-at(elvileg a héten megjön), meg holnapután meglesz a gőzóriás, utána nem tudnak védekezni ellenem.
Egy tipp: ha átküldöd az egységeket egy másik várásodba, és ott szereled le őket, akkor az ottani népességet gyarapítják. Ez frissen alapított városnál lehet jó, gyors népességnövelésre, ha vannak elavult egységek(kardforgató, parittyás).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest