- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
válasz
kisspista #9386 üzenetére
Erre talán tudok.
"- ha elkerülő úton haladok, és alatta vasút halad el, akkor is figyelmeztet a vasúti átjáróra és jelzi is a képernyőn (Nem akarom kikapcsolni a funkciót, mert hasznos, viszont a felüljárós, elkerülős eset kirívó!)"
Ez természetes, hiszen a speedcam koordinátáit érinted, (átmész a hely felett). A speedcam adatoknál nincs megadva magasság, hogy azt is figyelembe vegye, hogy te épp melyik szintem haladsz. Egyébként valószínű, hogy a felüljáró alatt van normál átjáró is, nemde? Mert ha nincs akkor törölni kell azt az átjáró jelzést!
Van sok ilyen hely. Magam az Üllői út-Könyves Kálmán Körút kereszteződésénél szoktam találkozni az említett jelenséggel, mikor a felüljárón megyek át, és a kamera pont alattam van.
-
gipsztigris
addikt
-
eisento
addikt
válasz
kisspista #9291 üzenetére
nem is kell reagalni mert nalam bizonyitott a teleatlas es a topmap. persze valoban mindenki maga donti el mit es hogyan szeretne, csak lehet emlegetnek majd paran ha kimegy mondjuk zlin-be csehorszagba egy itteni forumozo illetve probal kimenni csak rohadt sok felesleges km megtetele utan jut oda biztos szeretni fognak teged ^^
-
DM43
Topikgazda
válasz
kisspista #9283 üzenetére
Válaszolok én neked. Ha szerinted az háttérben sunnyogás, hogy csak akkor szólalok meg, amikor érdemben tudok segíteni, akkor nálad tényleg nem stimmel valami. Ráadásul a regisztrációm után én sokáig tényleg csak read-only módban üzemeltem (ha nem értenéd az angolt, akkor lefordítom: csak olvastam) és tanultam a nálam okosabbaktól. Sosem mondtam, hogy tévedhetetlen vagyok, de azért butaságot még senki nem olvasott tőlem.
Az elmúlt 2-3 hsz-edben is ellenmondásba keveredtél saját magaddal, pedig semmi "szakmáról" nem volt szó. Ezek után mit várjon tőled egy tapasztalatlan újonc ...
-
gipsztigris
addikt
válasz
kisspista #9282 üzenetére
Igen én tag vagyok ott is!
Az a baj, hogy időnként összekevered a fecsegést a tényleges segítségnyújtással. Ha valami gondod van, nem megoldani próbálod, hanem "kiadni bérmunkába" és majd az eredményről beszámolsz mintha te találtad volna fel a spanyol viaszt!
Semmi baj, hogy segítesz de az már baj, hogy gyakran tévútra tereled az újoncokat". Egy kicsit vissza kéne fogni a kinyilatkoztatásokból, és a nagy arcból és szerintem egy rendes srác válna belőled!
-
gipsztigris
addikt
válasz
kisspista #9257 üzenetére
"Látom vitába folyamodsz azzal a ténnyel, hogy TopMap rajongó vagy."
Ezt most nem teljesen értem. Lehet, hogy még egy pár évig kellett volna tanulnom a magyart, hogy ezekbe a magasságokba felérjek!"Értelmezésem szerint ez azt jelenti, ha az áttekintés során felfedezel felesleges fordulókat, összevisszaságot, "főútról mellékutcába le majd vissza a főútvonalra" hibákat, akkor azokat kiszűrjed, és igény szerint tudd módosítani."
Még egyszer megkérdezem!
Ha egy útvonalat nem ismersz, akkor honnan a fenéből fogod megmondani, hogy egy térkép jó-é avagy rossz? Jól tervez-e, vagy helyesen. Főleg, honnan fogod kitalálni, hogy melyik út típus van HAMISAN jelölve?Ha egyszer a térkép gyártója pont lesz@rja Magyarországot és tele hamis információval hozza ki a magyar térképet, akkor nekem ne mondja senki, hogy azért jobb a NT térképe mint a TM, mert méretileg nagyobb! Talán pont az ilyen baromságok miatt nagyobb!
De ettől még mindenki úgy téved el ahogy akar!
-
gipsztigris
addikt
válasz
kisspista #9253 üzenetére
Köszönöm a kioktató szavakat! De azért láttam már egyet, s mást navigáció terén!
Nem az a lényeg, hogy miért akartam az adott útvonalon menni, hanem az hogy SZAR a Navteq adatbázis Magyarországra! És ez sajnos ténykérdés, s nem pedig vita tárgya!
Te most vagy kereskedő vagy, (aki lyukat akar beszélni a vásárló hasába, és meg akarja magyarázni, hogy a döglött ló valójában csak pihen), vagy pedig rendkívül felszínes tudással bírsz a navi programok terén. Nehogy már majd a térképgyártók kénye-kedve szerint kelljen az útvonalat terveznem!
A felvetéseidre sorjában.
-Majd egy nyaralás alatt próbaköröket teszek, hogy milyen a tervezett út minősége? Erre gondolsz? Ne nevettess!
-Kíváncsi vagyok, hogy egy áttekintő nézeten hogy fogod megállapítani azt, hogy a tervezett útvonal tartalmaz e HAMIS információkat! Ugyanmár! Nenevettess! -
gipsztigris
addikt
válasz
kisspista #9249 üzenetére
Majd amikor egy olyan helyen, ahol még sosem jártál el akar vinni egy járhatatlan erdei ösvényen (amit ő következetesen aszfaltozott útnak ismer) akkor majd más lesz a véleményed róla!
Valóban sokkal több utat ismer a Navteq, viszont az út típus besorolásai gyalázatosak!
A tavaly nyáron mentem Kehidakustány-Balatonfüred útvonalon Navteq Q3-al, és egy Vindornyafok nevű településnél elvitt egy olyan útra, (Szerinte főútvonal. Sohasem jelölöm be a földutakat) ahonnan kb. egy kilométer után vissza kellett fordulnunk, mert elakadtunk volna.
A TopMap nem is jelölte ezt az utat. Miután megfordultunk, még vagy 10 kilométeren keresztül vissza akart fordítani, hogy menjek a szerinte jó úton. Még szerencse, hogy egy tesztelésre kapott gép volt, és volt nálam még vagy három működő navi, ezért nem kerültem car helyzetbe miatta!
-
stancy
tag
válasz
kisspista #9249 üzenetére
én is az esetek 99%-ban navteq-el megyek, egész europában, és nem visz el az erdőbe.
és tudjátok miért a legjobb (szvsz) a navteq. mert az összes nagy navi proghamhoz van térképük, (tomtom, garmin, google maps) így 100x több a felhasználójuk van, és igy 100x több hiba bejelentés is érkezik hozzájuk, könnyebb jót, pontosabbat csinálniuk.
-
gpsr
csendes tag
válasz
kisspista #9217 üzenetére
Sajnos most a 64-ből kell gazdálkodni. Ha annyit mennék, olyan sok hasznos funkció lesz akkor veszek majd másikat.
A bemondás késését 3 különböző készülékkel is tapasztaltam. Tény, hogy dinamikusan megyek és volt már, hogy a "következő lehetőségnél fordulj"-nál már a kereszteződés közepén voltam. Ha lassan megyek, akkor semmi gond...de sietni nem nagyon lehet vele.
Az elkerülés köztes ponttal, meg útvonal kizárással nem feltétlenül adja az optimális útvonalat, ezt gondolom neked (követem a hozzászólásaidat, kísérletezéseidet) nem kell magyaráznom
Meg lehet így is csinálni de nem ez a megoldása a problémának.Igen a statisztikát láttam, de kényelmesebb lenne egy megérkeztem gomb
-
vimre
tag
válasz
kisspista #9199 üzenetére
A calibratefix így működik:
1. A Primo indításakor (ha a sys.txt-ben a calibratefix=1) elindítja az esc.exe programot
2. Az esc.exe az esc.nfrun-ban leírt parancsokat futtatja, először a SLEEP parancsot, ami egy várakozó utasítás (a megadott ideig ms-ban)
3. Közben (amíg az esc várakozik), a Primo elindítja a készülék kalibrációját.
4. Megjelenik a kalibrációs képernyő
5. Lejár a várakozási idő, az esc továbblép a következő parancsra, ami egy szimulált ESC billentyű lenyomás (ezt kéri a kalibrációs képernyő a kilépéshez)
6. Kilép a kalibrációból, és befejeződik az esc.exe futása is
7. Folytatódik a Primo betöltéseEzért a SLEEP értéket akkorára kell választani, hogy a készüléknek legyen ideje megjeleníteni a kalibrációs képet, és csak utána következzen az ESC billentyű "megnyomása". Ha a SLEEP túl kicsi, akkor az ESC billentyű "megnyomása" még a kalibráció elindulása előtt megtörténik, így hatástalan lesz és nem lép ki a kalibrációból.
-
vavakika
csendes tag
-
stancy
tag
válasz
kisspista #9181 üzenetére
A calibratefix-nek semmi köze a hang el csuszáshoz. A használt tts verziód nem jó.. én is 3 verziót is kipróbáltam, ebből 2 alig beszél, csak néha szólal meg, viszont a menüben ezeknél több az állítási lehetőség csak éppen olyan mint az időjárás.. kiszámíthatatlan mikor beszél.
Az autópálya menüre nem lehet rányomni szimulációban, de ezt is leírtam már.. csak élesben müködik! ha van lehetőséged menj fel a pályára és próbáld ki.
-
pergamen
csendes tag
válasz
kisspista #9183 üzenetére
Szia,
a PRIMO 9.2.1.179499 van fent, elméletileg minden a helyén, a tts_nua_v5 mappa ott van a gyökérmappában, a voice-ban a Voice_TTS-nua-hun-f1-dri40-vssq5f22.zip fájl, a sys.txt odamutat, ahova kell...
És sajnos a hiba még ugyanaz: kiválasztás és visszalépés után marad a MohaBá...
A TTS PRO teljes változata, amiben már minden benne van, már létezik?
-
kelepce
tag
-
m.jeno
senior tag
válasz
kisspista #9168 üzenetére
Nem vagy egyedül, két napi küzdelem után sem sikerült az autópálya infót összehoznom.
Akkor elöször tisztázzuk, "eredeti" primo1.2 utolsó primo.exe, zozo féle utolsó skin, TRob féle 1.7-es branding, - datába, skinbe, brandigba alapból nem piszkálok - mindez produkálta #9131-es képernyőt, megváltoztatni nem engedi, hiába adja be a poi csoportokat és hiába engedélyezem a poikat is - amire nincs is szükség, de hátha.
.
Stanci féle branding csere etetén, save-ből törölve újraszetapolva, már behozza a négy csoportot változtatni is tudom, de sztádán nem mutat semmit. -
stancy
tag
válasz
kisspista #9164 üzenetére
A branding bemásolása után, ugy csináld hogy a save-böl töröld ki az ott lévő poi_visiblities-t. (vagy nevezd át) ezután inditsd újra. A poi menüben a láthatóságnak nincs köze az autópálya modulhoz. Csak a kategóriákat rendeld hozzá, ne a poi-kat. Bármelyik autópályán müködik, de csak autópályán. ajánlatos ott probálni ahol ismered a parkolókat, mert lehet hogy minden aktiv, az azért van, mert valóban van ott minden.
-
TRob1
veterán
válasz
kisspista #9160 üzenetére
Jaa, ha ilyen módosításokat csinálsz, akkor passz. Azért próbáld ki úgy is, hogy branding-be visszateszed az eredeti poi_visiblites-t, a save mappából meg törlöd az épp benne lévőt, és utána rögtön azzal kezdj, hogy ránézel a poikra, és bepipálod ezeket (ha nem lennének, de be lesznek)
Mást nem módosítottál/töröltél? Pl. ui-t...
-
TRob1
veterán
válasz
kisspista #9158 üzenetére
Állíts be pl. benzinkutat, éttermet, szervízt (de ne konkrétat, hanem a fő menüt), és sztem engedélyezd is ezeket a poikat, majd prósza autópálya. Nem mindig van mindenhol (mint látható is a képeken), de nyomj egy tesztutat pl. pest felé, és előtte 40-50 km-el már szokott több mindent is jelezni (persze máshol is, csak meg kell találni)
A a poi láthatósági távolság nem befolyásolja (nekem 500 m), de mutatja már 20-50km-ről is az autópályainfo.
-
stancy
tag
válasz
kisspista #9137 üzenetére
Az én verziómban mindig is működött az autópálya poi menü, és csak az aktuálist mutatja színesben, ami nem lesz a pihenőnél, az fekete-fehér marad. Szimulációban, nem müködik ez a rá kattintok és felhozza a poi-kat, de élesben, igen. (ezt csak a múlthéten próbáltam ki, én sem tudtam hogy ez hogy van.)
Hogy Rob hol rontotta el, azt nem tudom, mivel nem én csináltam.
Annyit tudok javasolni, próbáljátok ki az én verzióm..
M,jenő.
Ha neked nem volt fekete-fehér, és színes a poi mutatás, akkor valamit nem jól csináltál. tessék kitörölni a bennlévő azonos fájlokat, és újból feltenni.
Nem tudom mikori letöltésed van, mert javítottam mindkét verzión. szóval a frisst ajánlatos leszedni.
(A 800x480-as brandingem igo8 alatt is müködik már rendesen, de ugye az itt off)
és az OldSpice:
-
zezoka
őstag
válasz
kisspista #9116 üzenetére
A 3. működik, csak annyi volt, hogy nem sheme volt a mappanév, hanem scheme. Átnevezve a könytárat sheme-re szép domborzat asszem már van (legalábbis szerintem), de témacserélő továbbra sem...
Szerk.: Hülye vagyok, mégse az volt, mert úgy csak két alapértelmezett volt benne. Most visszaneveztem scheme-re, és lett benne 20, bennük a Jenő féle. Csak a Jenő féle cucc olvass el txtje azt mondta sheme mappába kell tenni. Kezdek megkergülni, de már látom a fényt az alagút végén...
Szópárokat is berakom, de témacserélőm továbbra sincs, de igazából nem is annyira fontos, jobb nekem ez a Jenő féle cucc.
-
zezoka
őstag
válasz
kisspista #9113 üzenetére
3 prbléma is van:
1.: hova kell másolni a szópárokat tartalmazó fájlt (nincs a leírásban)
2.: Nem jelenik meg a témacserélő menüpont a beállításokban (pedig elvileg a könyvtárak a helyükön).
3.: Mit kell csinálni a Jeno_day_sheme-ben levő zipekkel, mert ha azt belerakom a \content\sheme\ mappába, akkor sem változik (nem jelenik meg) sehol semmi... -
-
zezoka
őstag
válasz
kisspista #9109 üzenetére
A használati utasítást végignyomtam (az erre vonatkozót), most másolódik, de mit csináljak a szópárokkal?
Szerk.: Na meg is akadtam: "Primo indítása után nyissa meg a Menü/Beállítások/Témacserélő menü pontot" Na nekem nem lett ilyen menüpont (semmi mást nem csináltam, sé szűz volt a Primo mikor elkezdtem). Esetleg kimaradt valami?
-
-
zezoka
őstag
válasz
kisspista #9067 üzenetére
Nekem valami 2005ös Nasa.dem fájlom van, az lehet gond (mert Ti mindig 2007esről beszéltek)? Oké, elvileg a domborzat nem változik (mint a 2012 filmben, ott is csak utánna), de jobb valamivel az újabb? Vagy részletesebb, esetleg pontosabb?
Mindenesetre leszedtem a nappali, meg az éjszakai sémát, bemásoltam a megfelelő helyre, és nem ment, de akkor nekifutok mégegyszer.
Hallod, a GJ skint, amit régebben javasoltál, még azóta sem raktam fel...
Féltem, hogy ha még azt is felrakom, akkor már nem lenne-e megint sebesség/memória gond. Mert a mostani 1.2 még a belefér kategória (ttsen kívül minden funkciót kihasználva: épület, domb, tábla, nem sok poiikon, amik igaz nem emblémásak, csak sima), animálást kikapcsolva még épp jó a gyorsasága.
Ja, hát a TTS az enyémet megviseli, de szerencsére nekem amúgy sem jön be, mint mondtam.
-
zezoka
őstag
válasz
kisspista #8999 üzenetére
BH gyanítom BoszniaHercegovina. De csak tipp. Én Splitbe nem arra fogok menni, hanem horvát pályán végig. Gondolom a navinak azzal nem lesz baja!
1.2Primo van fent (verziót itt melóhelyen most nem tudok), de abból valami régebbi, mert az újabbakból két verzió is hibásan műxik, egyikben volt a shopping.spr hibaüzi + lefagyás +lassú, szaggatós használat + kevés memó hibaüzi, másikban meg csak lassú, szaggatós volt, plusz kevés memóriával kidobott. TTS cuccok törlése után is. Aztán egy régebbi 1.2 tökéletesen fut, igaz a TTS itt is ki van törölve mindenestől, mert nekem feláll a szőr a hátamon a TTStől amúgy is (nem tetszik ahogy, és amennyit beszél, ezenkívül nem vagyok kíváncsi, egy idegen városban milyen utcába, útra kell bekanyarodni átutazóban).
Kíváncsi vagyok, hogy a hegyeket hogy fogja ábrázolni! Múltkor kísérleteztem a szebb domborzat nappali és éjszakai sheme fájlt beraktam (ami itt fent volt), de semmi sem történt. Csak a GJ-vel együtt műxik?
-
gipsztigris
addikt
válasz
kisspista #9035 üzenetére
Szerintem az ui_igo9/800_480/ui/templates_800_480.css-ben tudod a betűméreteket állítani.
Csak ebből gondolom:
fontsize_double: 52;
fontsize_title: 36;
fontsize_main_large: 30;
fontsize_main: 28;
fontsize_sec: 24;
fontsize_sec_twoline: 22;
fontsize_info: 18;
fontsize_inputfield: 32;
fontsize_popup: 65;
fontsize_keyboard: 32;/* ;-gj fontsize */
fontsize_gjnexturn: 40;
fontsize_gjsecturn: 22;
fontsize_gjhousenr: 20;
fontsize_gjspeed: 33;
fontsize_gjmethod: 15;Többek között. :-)
-
m.jeno
senior tag
válasz
kisspista #9025 üzenetére
A meglévő betűkészletet lekicsínyíteni nem lehet, illetve font szerkesztővel darabonként a számokat átírhatod, de elég macerás.
Mellékelek három másfajta betűtípust, letöltés után ki kell csomagolni és a két fájt csak be kell másolni a primo gyökerébe, illetve ha kell felül kell írni az ott lévő fájlokat,1:
Innen letölthető.2.
Innen letölthető3.
Innen letölthető -
Szanyo74
tag
válasz
kisspista #9016 üzenetére
Az újraindulás készülék függő! Ahogy sejtem a visszajelzésekből nem minden gép kezeli jól a .jpg fájlokat.
Azért választottam ezt mert sokkal kisebb helyet foglal el. De már készül a .bmp változat.
"Visz..." lesz belőle! - ez javítható bár nekem ez is jól műkszik.
A programból való kilépéskor írja át a betöltő kér elérési útját. -
Lomas
tag
válasz
kisspista #9004 üzenetére
Off: Köszönöm, de párszor már megjártam azt az utat. Még az "ősidőkben" is, amikor még Karlovacig volt csak pálya, utána meg végig a régi 1-es (vagy 5-ös?) főuton, egyszóval Plitvice felé. (Szigorúan papírtérképpel... ) Szerintem az új horvátországi pályás közlekedés annyira egyszerű, mondhatni primitív hogy nemhogy TMC, még Igo sem kell hozzá. A múlt évben Ithakán voltam, (1800 km) oda azért nem ártott...
Amúgy muszály Bosznia felé mennem, Sarajevoban is van szállásom. Meg egyre többen mennek arra, mert a horvát pályadíj árából bőven megvan az üzemanyagköltség, főleg, ha a Dél-Dalmát részekre mész. Horvátország sarló, avagy "vargabetű" formája nem igazán teszi előnyössé az arra történő közlekedést. Ja, és vannak erre vonatkozó időbeli összehasonlítások is: Pl: Makarskába többen írták az illetékes fórumokon, hogy hamarabb leértek Bosznián keresztül mint ha körbe pályáztak volna Horvátországon. Km-ben is jóval rövidebb. Nincs 230 kuna körüli (csak oda) pályadíj. Ja, és sokkal szebb, legközelebb fontold meg. És az sem mellékes, hogy a "bugybereki utakon" - már a horvát pálya egyszerűségéhez képest - arra aztán tényleg van lehetőség az Igo tesztelésére. Lefkadán tavaly a friss térkép bevitt egy olyan murvás útra, ahol egy kerítés volt az út vége... Pedig "jól követhetőre - avagy egyszerűre volt állítva, és nem mellesleg véletlenül sem volt pipa a földút mellett... aztán később megtudtam, már jó 3 éve elbontották azt az utat... -
Lomas
tag
válasz
kisspista #8999 üzenetére
Köszönöm a választ!
BH >> Bosznia-Hercegovina akart lenni... elnézést a rövidítésért...
Nem tudom, ezen a forumon van-e valakinek olyan formátumú, vásárolt Primoja, ami tartalmaz Croatia tmc licencet. Barátom, google dob fel találatot, de gyanítom, nagyrésze fake. Sajna még nem volt időm mélyebben elmerülni a témában, abban sem vagyok biztos, hogy Horvátországban van TMC szolgáltatás... Illetve ha van, szükséges-e hozzá licence.
Csak tippelek: Ausztriára vonatkozólag amiatt találhattál TMC adatot, mert úgy tudom, ott léteznek ingyenes szolgáltatók is, nem úgy mint nálunk, ahol a primo megvásárlásával együtt kifizeted a Navi féle TMC licenszet is - nem véletlenül volt régebben annyi kérdés ahhoz kapcsolódóan hogy a primo TMC felülete "fizetős" utalást tartalmazott. De javítsatok ki nyugodtan, ha tévednék...
Szóval bárkitől örömmel venném az infokat Horvátország és BH TMC szolgáltatását illetően! -
Lomas
tag
válasz
kisspista #8933 üzenetére
Köszönöm a leírást!
Említetted az előzetes online Tmc adatletöltést. Gondolom csak a magyarországi szakaszra vonatkozott... Ha nem, a horvát online tmc milyen feltételekkel működött? (feltéve, hogy egyáltalán van tmc Horvátországban is...) Licence gondolom nem árt hozzá... Segítenél? BH-n keresztül mentél, avagy csak ledaráltál a horvát pályán végig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest