- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Hirdetés
Aktív témák
-
pojzon
tag
Azt hiszem én sejtem mi a problémád, igaz én egy sima IC7-t használok.
Szóval a biosban ha be van állítva, hogy melyik eszközről indúljon a boot, akkor fölötte van egy ilyesmi, hogy ''Hard Disk Proirity''. Lehet, hogy más a felirata, de mindenképpen a szöveg utal, hogy a merevlemezek közötti bootsorrendet állíthatod. Ott be kell állítanod, hogy vagy a linuxos vagy a Windowsos vinyó legyen első. Ekkor arról fog bootolni amelyiket beállítottad.
Remélem ez segít a problémán. Illetve ha másik oprendszert akarod indítani, akkor elötte a sorrendet természetesen megint meg kell választani. -
palamer
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést, hogy új topikot nyitottam, de tartottam tőle, hogy a problémámmal elvesznék a nagy spillerek beszélgetései között.
Szóval a gondom a következő. Van egy IC7-MAX3 alaplapom, amire két CD/DVD ROM-ot és két winchestert csatlakoztattam. Az egyik vinyó SATA-s, a másik hagyományos IDE kábel csatlakozású. A problémám az, hogy a két vinyóra két oprendszert szeretnék feltenni, egy XP-t és egy Linux-ot. Az XP gond nélkül fel megy az SATA-sra, de a Linuxot csak akkor tudom feltenni az IDE-sre, ha a SATA-st lehúzom. Ez még nem lenne gond, de ha a telepítés után visszadugom a lekötött merev lemezt, akkor nem tudom elindítani a Linuxot.
Van valami beállítási hiányosság, amit nem csináltam meg a BIOS Setupban?
Ja és még valami, a BIOS Setup-ban hogy lehet kiválasztani, hogy melyik merevlemezről induljon? Ugyanis a felkínált palettán csak annyi szerepel, hogy HARD DISK, illetve CD ROM, és egyiknél sem lehet konkrétan kijelölni az indítandót. Nekem egy ASUS-om volt ezelőtt, de ott ki tudtam választani név szerint mind a merevlemezt, mind a CD ROM-ot
Köszi előre is a segítséget.
Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest