- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
pojzon
tag
Azt hiszem én sejtem mi a problémád, igaz én egy sima IC7-t használok.
Szóval a biosban ha be van állítva, hogy melyik eszközről indúljon a boot, akkor fölötte van egy ilyesmi, hogy ''Hard Disk Proirity''. Lehet, hogy más a felirata, de mindenképpen a szöveg utal, hogy a merevlemezek közötti bootsorrendet állíthatod. Ott be kell állítanod, hogy vagy a linuxos vagy a Windowsos vinyó legyen első. Ekkor arról fog bootolni amelyiket beállítottad.
Remélem ez segít a problémán. Illetve ha másik oprendszert akarod indítani, akkor elötte a sorrendet természetesen megint meg kell választani. -
palamer
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést, hogy új topikot nyitottam, de tartottam tőle, hogy a problémámmal elvesznék a nagy spillerek beszélgetései között.
Szóval a gondom a következő. Van egy IC7-MAX3 alaplapom, amire két CD/DVD ROM-ot és két winchestert csatlakoztattam. Az egyik vinyó SATA-s, a másik hagyományos IDE kábel csatlakozású. A problémám az, hogy a két vinyóra két oprendszert szeretnék feltenni, egy XP-t és egy Linux-ot. Az XP gond nélkül fel megy az SATA-sra, de a Linuxot csak akkor tudom feltenni az IDE-sre, ha a SATA-st lehúzom. Ez még nem lenne gond, de ha a telepítés után visszadugom a lekötött merev lemezt, akkor nem tudom elindítani a Linuxot.
Van valami beállítási hiányosság, amit nem csináltam meg a BIOS Setupban?
Ja és még valami, a BIOS Setup-ban hogy lehet kiválasztani, hogy melyik merevlemezről induljon? Ugyanis a felkínált palettán csak annyi szerepel, hogy HARD DISK, illetve CD ROM, és egyiknél sem lehet konkrétan kijelölni az indítandót. Nekem egy ASUS-om volt ezelőtt, de ott ki tudtam választani név szerint mind a merevlemezt, mind a CD ROM-ot
Köszi előre is a segítséget.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest