- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
KopaszÁllat
tag
A probléma megoldva. 4be fájt nekem, de végre túl vagyok rajta.
Hiába no, nagy vivmány az AproNet... -
KopaszÁllat
tag
Most lehúnyod szemed, veszel egy mély lélegzetet, majd ahogy a levegőt kifújod lassan higanyszerűen elfolyik, vagy többszázezer polinomos 3D (vertex shader-es, 24x FSAA) modellé esik szét körülötted a külvilág. Lazits! Lassú levegővételeiddel egyre mélyebbre és mélyebbre kerülsz a hardver és az őt kiszolgáló beágyazott szoftver világában... Lassan megérkezel a virtuális laborodba, ahol steril környezetben már csak a Thinkpad létezik. Ekkor a külvilág zajai már nem zökkentenek ki, csak befelé és a célodra figyelsz...
Óvatosan közelítesz és képzeleteddel felméred a csatlakozási lehetőségeket.
Vizualizálod ''áldozatod'' belső kapcsolási rajzát, gyenge pontokat kerseve.
A lényeges elemek ekkor már fényes pontokként rajzolódnak ki előtted.
Beméred - gondolatban leolvasod - a deszkán található kristály alaprezgését,
majd agyadat szinkronba hozod. Most gerincvelődre koncentrálsz, ahol érzed hogy az eddig méltatlanul elhanyagolt alsó szakasz szinte pezseg az energiától. A szintedre érve felidézed magadban az IBM gyári szervízcsatlakozóit. A noti deszkáján található mérőpontokat már érezni fogod! Ekkor öszpontosítasz, majd egyetlen mozdulatra nyúlványokat bocsájtasz ki a védekezésre képtelen Thinkpad felé. A Te felkészültségi szinteden a müanyag burkolat már nem akadály. Érezd, amint nyúlványaid közeledtére gép háza előbb áttetszővé, majd átlátszóvá válik és érintésedre képlékeny masszaként utat nyit a fémesen rideg áramkörök felé.
Ekkor végy egy mély lélegzetet és készülj fel két merőben eltérő világ találkozására és az elkerülhetetlen adatcserére. Most a kibervilág határán vagy! Lassan oldj fel minden feszültséget és izomösszehúzódást, amely a kívánt fúziót akadályozná. Mondd meg agyadnak, hogy ő ezt akarja, s ez jó! Várakozz így egy darabig, míg az elmét felkészül a ''first contact''-re. Lassan de biztos mozdulattal közelítsd nyulványod a GND pont felé. Mikor e vonalat idegrendszereddel összeköttetésbe hozod, fémes hidegség és a mindent betöltő üresség árasztja el elméd, de törekedj a kapcsolat stabilitásának megőrzésére. Ha kezdetben más potenciálon lettél volna mint a Laptop, akkor ez most kiegyenlítődik. A csatlakozási ponton kis villanást láthatsz, esetleg statikus sercegést hallasz, ám tudnod kell, ez számodra és a gép számára is veszélytelen. Most lassan közelíts a CLK mérőpont felé. Emlékeztesd elméd, hogy működési hullámai már szinkronban vannak a deszka órajelével. Törekedj a felharmonikusok szűrésére! Ennek érdekében vizualizálj - elméleti - nulla ohmosra csiszolt érintkezési felületet, ahol az órajel szimuszhullámai törés és csillapítás nélkül terjedhetnek az alaplapi kristálytól idegrendszered fogadó nyúlványain keresztül az asztráltestedbe. Hozd létre a kapcsolatot: MOST! Rövid ütésszerű, érdes érintési érzet után zümmögő hangot fogsz hallani, mely a szférák zenéjét idézi. (Ha emlékszel rá, hogy az milyen, akkor mégiscsak van lélekvándorlás... vagy végighallgattad egyhuzamban Jean Michel Jarre összes CD-jét egy 1994 előtt gyártott Discman-en...) Most vizualizáld magad elé a többi mérőpontot és sorra csatlakozz a panelre. Szédítő mátrix-szerű adatfolyam tölti be látótered. Ezt Te akarod és ez így van jól! Most, ha már kellően felkészültél gondolatban kettéválsz. Alsó énedre a kapcsolat fenntartását hagyod feladatul, még felső éned és látómeződ a TFT-re ''mered''.
Ekkor felső tudatod nyom a laptopon egy ''Ctrl+Alt+Del''-t, és villámgyorsan ráterhel a noti sarkában található ''F1''-billentyűre. Az áldozat ''mit sem sejtve'' újra indul. Alsó tudatod látómezeje ezt úgy érzékeli, hogy a korábbi színkavalkád elől egy sötét alagútba bukik a ''virtuális kamera''. Sötétség és csönd vesz körül, majd újra meghallod az órajel zengését, a REBOOT (itt: újjászületés) diadalát a digitális halál felett. Apró zavaró fényfoszlányok csapdosnak körülötted, majd lassan elenyésznek. A távolból nagy fényerejű ezüstös gömb közelít, mely lassan betölti teljes látómeződ. Mintha a fényereje is növekedne, ahogy közelít. Néhány órajelnyi időre rossz érzésed támad, hogy a gömb elnyelhet. Ez teljesen normális reakció ilyenkor, legközelebb már tapasztaltabb leszel és mosolyogni fogsz jelenlegi kétségeiden. Ahogy az entitás a ''közeledbe ér'', meglepődve tapasztalod, hogy a gömbhéj egy finoman rezonáló határfelület, mely mögött a korábban látott adatfolyam látható, csak belülről. Eltűnődnél még ezen, de a gömb egyre lassuló tágulása által egy zizzenet kiséretében a határfelületen belül találod magad. Most lazíts, tisztitsd meg elméd minden kétségtől mely a hatékony kommunikációt akadályozná a hardver börtönébe zárt emberi tudásmorzsával. Felső tudatod látómezeje előtt felbukkan a BIOS-jelszó után erősen érdeklődő beviteli password prompt. Ekkor az egyszerűség kedvéért begépelsz 5 db 1-est. Alsó éneden (tudatodon) végígfut egy enyhe remegés, mikor szervízpontokon néhány órajel késedelemmel megérkezik, amit korábban gépeltél. Szinte skizoid érzés fog el, hogy önmagaddal - egy alaplap áramköreit segítségül véve - ''beszélgetsz''. Szerencsére nincs időd az ilyen, mégoly nagy elméket is őrületbe kergető töprengésre, mert a security chip felől megszakítási kérelem érkezik, melyet rutinosan elfogsz, hisz felkészülési meditációid alkalmával tökéletesre csiszoltad eme elmetechnikát. A lényeges vektorok a csatlakozás óta, - de reboot után mindenképp - már interfészed neuronjainak belépési pontjaira mutatnak. A BIOS miután felfedezte a turpisságot, kétségbeesetten szeretné visszaszerezni a vas felett az uralmat, ezért kivételt generál majd a RESET-vonal ''magasba rántásával'' próbál huszáros mattot adni neked. Ezt azonnal blokkolod, majd egy ''zöld védernyő''-technikával lokalizálod a BIOS-t és figyelmed a Security Chip-re, pontosabban annak tartalmára fókuszálod. Érzed, ahogy a tokozás szétreped és feltárul előtted a chip tartalma. Lelki szemeiddel kifürkészed a chip kapcsolási rajzát, szétkapod a nápolyi-szerűen egymásra fényképezett rétegeket és tesztsorozatot küldesz az életedet megkeserítő gonosz kis alkatrész bemeneteire. Mesteredtől tudod, mekkora puffer leledzik ezekbe' a kis dögökbe'. Túlcsordulásig nyomatod véletlenszerű adattal és megváltozott tudatod a tehetlen szilíciumot hibázásra készteti. A cucc köhög, rázkódik de a végén csak kiköpi a korábban ''gyomra mélyére nyelt'' BIOS-jelszót. Ekkor ''hátramenetbe kapcsolsz'' és kihátrálsz a szétrippelt áramkör belsejéből. A megszerzett jelszót jól becsomagolva, többször átviteli időzítésekkel, visszhangozva a felső tudatodhoz juttatod. Éned nyugtázza a vételt majd alsó énedet megkéri, hogy bontsa a kapcsolatot a hardverrel, mert annak fenntartása során asztráltested túl sok energiát veszít. Felső éned csak most érzékeli, hogy a Thinkpad végig akksiról működött! Ettől kezdve az események felgyorsulnak, hisz potenciálodat vesztve lassan szédülni kezdesz és émelyítő forgás veszi kezdetét. Érzékelőid éles, húzó fájdalom kíséretében szakadnak el a ''deszkától'' (A francba! - gondolod ekkor - még el se búcsúzhattam tisztességesen egy nagy POWER OFF-fal!). Énjeid újra egyesülnek, idegrendszered a virtuális végződése a bemérőtűkkel lassan elfonnyad és semmivé foszlik. Újra önmagad vagy! Jól és teljesen egészségesen érzed magad: tán jobban, mint korábban. Könnyű fáradtságot érzel, melyet jóleső érzés söpör el: megspóroltál magadnak egy alaplap cserét. Most lassan elhagyod virtuális laborod, beszállsz a liftbe és elindulsz fel, a fény és a felső tudatosság felé. Mikor háromig számolok, kinyitod szemed. Éber leszel és a megszerzett tudást éber tudatállapotodban is fel fogod tudni idézni! Ezt Te akarod és ez így van jól! Hát akkor egy, ... kettő, ... három. Nos? Minden O.K.?!
- Aha!
- Te nézz csak ide, héé! mi az a kis fémes-zöld csillogás a tekintetedben? ÁÁÁ!!!
Na elengedtem egy kicsit az agyam, remélem nem baj.
Üdv, Kopasz
- -
KopaszÁllat
tag
Nos, akkor szép sorban a válaszok...
Consono: Neked mid van? (Mármint milyen cuccod: valami ThinkPad??)
Májki: Amit írsz a Dell esetében az tök logikus. Nem akarom a ''NAGY KÉKET'' rágalmazni, de el tudom képzelni, hogy valójában ők se cserélnek alaplapot, csak chip-et, esetleg itt is létezik egy egyedileg generált ''MasterPassword'', amire aztán nyílik a BIOS setup, ''mint a rugós bicska...'' Amit én az IBM Support-ról lerángatott service/maintenance manual-ban olvastam, az szerint nem így van, alaplap csere elött egy tölük letölthető kis utilityvel floppyra kell menteni az alaplap a processzor a ''gyárilag'' telepített alkatrészek ''product number''-ét, ''FRU ID''-jét, stb... aztán a beépített új alaplapba ezt (ezek után már gondolom a biztonsági chipbe) vissza kell égetni. Enélkül állítólag a ''legtöbb OS és szoftver futtatása nehézségekbe ütközik''. LEHET EZEKNEK (A GYÁRTÓKNAK) MÉG HINNI?!
wnix: Ezzel a problémával (megbízható számítógépes környezet) még kb. 2000 körül találkoztam. Akkor - két nagy 40 gépes számítástechnika terem operátoraként és két Novell (4.1) szerver rendszergazdájaként - üdvözöltem a kezdeményezést, hogy végre vége a vírusáradatnak, az ellenőrízhetetlen szoftver telepítgetésnek és a Magyarországon (is) oly divatos hardvergagyizásnak.
De mára a dolog ''Orwell-i fenyegetését'' átérezve gyökeresen más a véleményem.
Ezt a Trusted Computer Group-ot meg kell állítani! Szerintem, a 24. órában vagyunk! Képzeld, ha majd (szinte holnap) egy sz@ros kis kenyérpirítóban, vagy konyhai botmixerben is mikrokontrollerek lesznek és csak akkor fogja a főfunkcióját elvégezni, ha te kézi gombnyomásod mellett BlueTooth-on megérkezik hozzá a hűtőszekrény (jogtiszta) WindowsCE oprendszerétől a ''2048 bites Triple Blowfish kódolású'' engedély kulcs. Másképp nuku banánturmix! Ha nem igazodsz, akár éhen is halhatsz! (Most ez kicsit viccesen hangzik, de tán rövidesen véresen komoly lesz!) Tényleg: és mi lesz vajon a Linux-szal?? Torvalds-ék ezt csak úgy hagyják, vagy fogadópozícióba dőlnek TCG-nak? Sötét jövő felé rohanunk...
Zeck: köszi, azokon már túl vagyok.
Kb.3 teleírt A/4-es lapnyi ''MasterPassword''-ot próbáltam végig, (Sikertelenül!)
mielőtt ide a fórumra írtam volna. Azért thx!
Papamaci: köszönöm a segítséget. Az aprónetet nem lustaságból nem próbáltam, hanem azért mert a haveri körben nem túl jók vele a tapasztalatok. (Kamu hirdetések, lépre csalás (hibás vasak) , lopott cuccok, adathalászat, stb...)
Köszönöm a jókívánságot, a probLÁMA tán jövő héten megoldódik!
A világ meg tényleg nem úgy működik, ahogy optimális lenne, de akkor talán ezekre a fórumokra se lenne szükség. Szóval úgy szép az élet, ha zajlik!
Üdv, Kopasz
- -
KopaszÁllat
tag
Igen, még délután megtörtént a hirdetővel a ''first contact'' via 0670.
Az általa közölt ár tényleg töredéke az IBM hivatalosan kínált megoldásának.
Inkább csak szervezési akadálya van, hogy személyes kapcsolatba lépjünk.
Ha jövő hétre sikerül megszervezni a fuvart és a telefonon ma egyeztetett ár sem indul el felfelé, akkor a jelenlegi felállás szerint ezt a megoldást fogom választani.
Szóval, köszönöm a fórumtársnak, hogy beemelte e hirdetést!
(Annak már kevésbé, hogy a következő hozzászólásában nekiállt bírálgatni...
Szerintem bárkivel előfordulhat, hogy elönti a SZ@R az agyát, mert méltánytalanságnak érzi a kialakult helyzetet. Természetesen igaza van, káromkodni könnyebb, mint utána nézni a dolgoknak. Ezt nem vitatom!
Úgy gondolom azonban, hogy hozzászólásaimban itt-ott nyomokban felbukkanó
trágár kifejezések mindössze a mondanivalóm nyomatékosítását, illetve színessé tételét szolgálták és nem irányultak KONKRÉT SZEMÉLY ELLEN.
Ha valaki ennyire érzékeny, az a Net-en kívül, a fizikális világban is sok-sok
felesleges sérülést fog beszedni, mire rájön majd, hogy a Világ - és főként az átlagember - nem az ő elvárásai szerint működik... Erről ennyit.
Én nem haragszom. PEACE!)
Nem vagyok fösvény de a fizetős megoldás lehetőségétől függetlenül azért még gondolkodhatunk a dologról, nem?
Üdv, Kopasz
-
Ui.: Tudom, hogy nem Te írtad ''káromkodni könnyebb, mint ...'' de most nem jut az illető nick-je az eszembe.
- -
KopaszÁllat
tag
Mire gondolsz?? Valamiféle warm boot??
Olyasmi, mint az INT 19h? Az nem egy teljes POST, illetve egyáltalán
nem az. Aztán még ott van a másik kettő (biztos van jóval több is, de most
nem jut eszembe csak ez a kettő).
1.
mov al,0feh
out 64h,al
cli
hlt
2.
jmp f000:fff0h
Ilyesmi(k)re gondoltál?
Szerintem ez a Thinkpad csak a VGA BIOS-t shadowolja.
Egyébként szellemes megoldás lenne, de sajna nekem NEM a BOOT jelszó kell. A BIOS-Setup meg nem valószínű, hogy elérhető úgy hogy a shadow-zott BIOS memória területére ugrasz egy háromsoros assembly rutinnal. Sajna!
Hali, Kopasz
- -
KopaszÁllat
tag
Na ja, vágom! Szóval - ha a Te általad vázolt verzió igaz -, pont ezért nem tudom elképzelni, hogy ne létezne egy jó kis utility, amely átbillenti az áramkört a boot-oláskor érvényes üzemmódba és kiolvassa/leellenőrzi/törli, stb. azt a ''kedves'' SuperVisorPassword-öt. Vagy lehetővé tenne egy Brute-Force Attack-ot,
aztán én ott hagyom bekapcsolva akár egy hétig is, oszt maj' möglesz az a
kedves kis szócska...
Csak attól tartok, hogy eleve olyan a ''huzalozás'' (az architektúra), hogy mikor a
POST lezajlott, már semmi nem fér hozzá ahhoz a ''security chip''-hez.
(Mondjuk ennek ellentmond az, hogy még akár Windows alatt, sőt LAN-ról is
lehet BIOS Upgrade-t eszközölni, ha SVP nincs beállítva.)
Tanácstalan vagyok...
Hali, Kopasz.
-
[Szerkesztve] -
KopaszÁllat
tag
Csak sorban, mindenkinek...
Micro: Igen, az kéne!... Csak két kérdés:
1. Hogyan/miképp/mivel kódolod, hogy betöltéskor (visszakódoláskor) érvényes
tartalom legyen??
2. Hogyan számolsz CHKSUM-okat, és hova írod őket?!
Wnix: Nem kizárt a külön chip-ben tárolás sem, viszont ennek ellent mondanak
a ''segéd PC-s''-kiolvasgatós megoldások, mint amilyet korábban írtam.
L3zl13: Mert az IBM egy pénzéhes rohadék banda...Nem hiszem, hogy ne lenne
más megoldás, mint hogy egy pár száz (!) forintos alkatrész ''logikai tartalma''
állítólagos megmásíthatatlansága okán egy egész alaplapot kicseréltessenek a
kuncsafttal... Asszem, többet nem lesz IBM cuccom, csak tudjak kiszállni belőle!
joghurt: Na ja... ''Talált'' laptop esetében igaz! De nekem teljesen legálisan került
a tulajdonomba az eszköz. Boltban vettem, számlám van róla! Az Isten b@ssza
meg az ilyen védelmet, amely a tulajdonost akadályozza meg saját tulajdonjoga
gyakorlásában! Mondjuk az IBM Magyarországnak ilyen esetekben KUTYA KÖTELESSÉGE LENNE - JOGSZERŰ BIRTOKBAN LÉT IGAZOLÁSA UTÁN -
csekély térítés ellenében VAGY ÉPP INGYEN, HOGY NE MENJEN EL A
KEDVE A TULAJNAK A THINKPAD-JÉTŐL kiszedni azt a kib@szott Supervisor
pASSword-öt! De ezzel szemben: Ők szétdöntenék, deszkát cserélnének és
megkopasztanának... Mindjárt hányok!
Eddie303: Sajnos -mint már legfelelül írtam - nincs hozzá floppym, meg amúgy
is ''Hard Disk0''-ra (azaz első merevlemezre) van állítva a boot sorrend.
Üdv, Kopasz.
- -
KopaszÁllat
tag
Ezzel csak az a baj, hogy ebben az EEPROM-ban un. PROTECTED FIELD-ek,
azaz védett mezők vannak, melyeket szokásos BIOS-dumperekkel nem
bírok kiolvasni. Ezek csak a boot-olási folyamat közben látszanak, de akkor
meg ugye hol vannak még a DOS alól futó szoftverek??
Szerinted egy IBM gép csak úgy hagyja, hogy turkássz az EEPROM-jában??
Ha ez így lenne, már rég kapott volna tőlem egy KILLCMOS-t, aztán túl lennék
réges-rég a problémán. Az a baj, hogy ha én hagyományos EEPROM íróval próbálkoznék, akkor nagy esélyem lenne arra, hogy egy frappáns POST
üzenetnél tovább ne jusson a Thinkpad a következő boot-oláskor.
Egyedül csak BIOS ChkSum hiba fajtákból van vagy féltucat!
Próbáltam az IBM hivatalos (ingyen letölthető) BIOS-frissítőjével egy másik
verziót ''ráégetni'', a frissítőprogi meg rövid szöszmötölés után kiírta, hogy
''BIOS is now locked for update'' vagy valami ilyesmi, szóval pont a jelszó miatt
még a hivatalos frissítés is elhasal.
Azért kösz, hogy fáradozol!
Üdv, Kopasz
-
Ui.: Én már mentettem belöle DUMP-ot, de egyik CMOS-turkász progi se
tudott értelmes jelszót kihozni belöle. Ezek után olvastam róla azt, amit fentebb
leírtam. Szóval, majdnem reménytelen! Szerintem.
- -
KopaszÁllat
tag
Mindenkinek köszönöm az eddigi tippeket!
Megnéztem az általatok feldobott linkeket és nem igazán dobódtam fel tölük.
A helyzet az, hogy mindegyik megoldás jelentős lóvéba kerül, nekem meg
valami ''house made solution'' kellene.
Valamikor még nyáron rácsaptam erre a témára, akkor kidobott a keresö valami
kanadai vagy USA-beli oldalt, ahol egy fickó árulta kb. 100 dolcsiért a saját
megoldását. (Na nem a teljeset, hanem 100$ jelszavanként, ill. laptoponként!)
Ez egy LPT-re köthető EEPROM olvasó interf@sz volt és egy, a srác által
fejlesztett DOS-os program. Az ''illesztö'' kapcsolási rajzát, meg a ''szoftvert''
ingyen le lehetett szedni tőle. Persze, hogy müxik-e? Ki tudja...
Persze kell még egy másik müködö PC, vagy laptop/notebook
ami a kiolvasást végzi. Ennek tiszta DOS-t kell bootolnia.
Módszer a következö:
1. megépíteni az interfészt.
2. csatlakoztatni a kiolvasó gép LPT-portjára.
3. tiszta DOS-t bótolni.
4. az interfész érintőtűs végeit (nem emlékszem 2, 3 vagy 4 tű...) a Thinkpad
EEPROM-jának megfelelő lábaira illeszteni.
5. indítani a laptopot, eljuttatni addig, amíg a jelszót bekéri.
6. olvastatni a szoftverrel, és közben beadni egy konkrét ''kamu jelszót'',
7. majd a DOS-os szoftver által kiolvasott kommunikációból generált LOG-fájlt e-mail-ben elpostázni a tengeren túlra + a száz dolcsi via Western Union ---> és amint a pénz megérkezett: talán... jön az eredeti BIOS pASSword, amit csak be
kell gépelni és kész.
(Ebben meg az zavar, hogy semmi garancia arra, hogy miután benyelte tőlem a
100 dolcsit vajon mit küld vissza?? Na ekkora ŐSBIZALOM azért nincs bennem!)
Valami további ötlet??
Üdv, Kopasz
- -
KopaszÁllat
tag
Nos, a helyzet a következő: még tavasszal lejelszavaztam a setup-ot és az a
problémám, hogy most fel kéne húzni erre a kis gépre egy másik oprendszert,
mert a win'98 eléggé döglödik. Jelenleg csak a saját merevlemezéröl hajlandó
bootolni és azt kéne elérnem, hogy ezt a bedokkolt DVD-olvasójáról tegye.
Floppy meghajtóm nincs hozzá, mert csak USB-s lett volna kb. 15000 HUF-ért.
Szóval, valahogy be kéne jutnom a BIOS setupba, hogy boot sorrendet állítsak!
Az setup-akksi lehúzás kilőve, mert az csak az órát/dátumot hajtja.
A jelszavak az EEPROM-ban vannak. Valami tipp??
Az IBM szerint csak ALAPLAP CSERÉVEL lehet megoldani az elfelejtett
setup jelszó problémáját. Nos, nekem erre nincs több százezer forintom,
ha nem lesz megoldás, akkor szétkapom és elmegy alkatrésznek.
Ennek ellenére jó lenne valahogy megoldani.
Minden épkézláb megoldásra nyitott vagyok!
(Pl. kódkiolvasás az EEPROM-ból, stb...)
Amit már próbáltam:
1. Vettem ki belöle egy SODIMM RAM-ot, hátha észre veszi és beenged a
setup-ba hogy jóváhagyassa a hw.konfig. változást, úgy ahogy az asztali
IBM NetVista gépek teszik. Hát nem jött be...
2. Kihúztam az akksit: elveszett az óra/dátum, de semmi több...
3. Hidalgattam az EEPROM lábait POST közben, (na ez volt a legveszélyesebb)
amit ezzel elértem: - lekapcsolt vagy lefagyott, sípolt és/vagy újraindult,
CHKSUM-hibás lett az EEPROM tartalom, de a következő boot után az is
helyre állt. Egyszer azért sikerült belépni a SETUP-ba, de csak valamiféle
''megtekintő módban'', azaz SEMMIT nem lehetett állítani csak megnézni
tudtam a konfig összesítö lapot és kilépni tudtam a BIOS-ból.
Ez tehát egy IBM Thinkpad T21 laptop. Ha valami tippetek van,
vagy - esetleg - maga a megoldás akkor ne kíméljetek.
De esetleg jöhet magánba is!
Kösz előre is!
Kopasz
-
Ui.: azért jó lenne megcsinálni, mert majdnem 200-at adtam érte kb. egy éve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest