- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba144
csendes tag
válasz
KopaszÁllat #1 üzenetére
Hackerecknek erre vannak eszközeik,például a killcmos32.
Letöltöd,futtatod,minden alapba áll.
A lényege:
A program egy hibás értéket helyez el a BIOS-ban,amitől az betölti az alapbeállításokat.
egyszerű és nagyszerű
Megjegyzés:Ha kinyírja a BIOS-o
d,nem vállalok felelősséget!
-
Skica
őstag
válasz
KopaszÁllat #1 üzenetére
Kissé túl lett komplikálva a dolog.
Szerintem a legegyszerűbb dolog az, ha a HDD-t kiveszed, USB külső házba berak, asztali géppel, a telepítő első restart után visszarak, és telepítést a notidon befejezve örül.
Már több gépen is elvégezve mondhatom bevált módszer. -
mumu
csendes tag
válasz
KopaszÁllat #30 üzenetére
talán ez segit
http://www.ja.axxs.net/unlock/ -
Latsza
aktív tag
válasz
KopaszÁllat #45 üzenetére
Csáá!
Nekem is egy hasonló helyzetem állt elő, remélem még feléleszthető a topic.
Nos nekem egy IBM ThinkPad 765D-m van és ugyanúgy a BIOS pass kéne, meg a HDD pass, mert olyan is van állítólag
Tudsz segíteni nekem valahogy? Akár te, akár az az aprónetes arc is mondhatna vmit. -
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #43 üzenetére
nekem tetszett...
ha megint erősnek érzed magad, tudnál nekem segíteni egy 500MB-os vinyón lévő adatok kiolvasásával ? az én elmém sajna kicsit gyenge ehhez ( mondhatni gyenge elméjü vagyok
)
-
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #36 üzenetére
szvsz egy ''kis'' forrasztási munkával ezt is meg lehet ''oldani''
Linux never Die...)
egyébként ha a szoftvergyártók garantálnák a szoftverük hibátlan működését, akkor még talán jó is lenne. De tökéletes szoftver soha nem lesz, ezért ez sem lényeges.
-
PapaMaci
őstag
válasz
Nagyon szivesen segitettem, és csak azért zavart a stilusod, mert kb 1/2 perc alatt találtam a hidetést.
A IBM hozzáállásával kapcsolatban igazat adok, de Neked is tisztában kell lenned vele, hogy a világ nem a ''mi'' elvárásaink szerint müködik!
Mindenesetre sok sikert a géphez, és remélem, tényleg tudtam segiteni! -
Májki
tag
válasz
KopaszÁllat #18 üzenetére
Nos, nekem volt egy DELL notebookom, szintén elfelejtett jelszóval.
A DELL szervízben (persze a megfelelő igazolások után) 1 nap alatt kiderítették a System Master Password-öt . Hogy hogyan? A gép gyáriszáma és az u.n. password code (ezt akkor írja ki, mikor kéri a passwordöt ''This system is protected by a password authentication system...'') megadása után újragenerálták. Nekem csak be kellett írnom az általuk megadott psw-t.
Én úgy gondolom, hogy hasonló procedúra alapján meg kellene tudni oldani egy IBM szervíznek is.
Szerintem fuss még egy kört az IBM servízben.
Sok szerencsét! -
consono
nagyúr
válasz
Valahol azt hiszem neked is igazad van
Mondjuk IBM tulajként én is örültem volna, ha kiderül valami free megoldás, mert ki tudja mikor jön majd jól...
-
consono
nagyúr
válasz
KopaszÁllat #26 üzenetére
Ha már belinkelték tényleg nézd meg az aprónetes hirdetést, mert konkrétan a te gondodra
ajánlanak megoldást, gondolom párezer forintért... Azér az mégis kevesebb mint az alaplapcsere... -
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #26 üzenetére
igen, a wam boot-ra gondoltam, amilyekből pl a CPU-típusát lehet meghatározni (ha nem hiszel a CPUID-nek). az INT 19h-nak is lehet paramétereket adni, de ez nagyon hardver függő.
ha a BIOS nem shadow-zott akkor, azon is el lehet gondolkodni, hogy a VGA BIOS-on , vagy a hálókártya-BIOS-on keresztül is lehet programozni...(picit brutális, de működik)
(nem tudom próbáltál-e már olyat, amikor egy BIOS-írás rosszul sikerül, akkor egyszerűen a gépet egy működő BIOS-ról elinditani, a BIOS-chipet kicserélni a rosz chippel, aztán lehet megint flash-elni)
lehet, hogy nem tudod rávenni a CPU-t, hogy a shadow-zott BIOS-on keresztül fusson, de kiolvasni már tudod. Így meg lehet nézni, hogy hogyan vezérli az EEPROM-chip-et.
korábban (kb 10éve) foglalkoztam BIOS írással, akkor írtam magamnak egy saját kis BIOS-t ami egy S-RAM-kártyáról lett induláskor betöltve. az egészet azért csináltam mert a PC-mhez nem volt monitor, de volt egy amigám, ami a TV-hez volt köttve. a PC a VGA-kártya memóriáját (TEXT mod) 25-ször másodpercenként a paralell-porton keresztül küldte az amigához, amit ott egy programmal kiírattam. Ehhez kellett a BIOS átírás -
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #24 üzenetére
egyetértünk...
valahogy azonban a POST végét is jelezni kell, méghozzá szoftveresen...
ezért kellene tudni, hogy a BIOS hogyan jelzi a POST végét. Mert az induláshoz elég, ha a CPU-t resettelem, ekkor a CPU a BIOS-on keresztül újra indul, de úgy, hogy a memoriában levő programok megmaradnak (nem tudom ismeri-e valaki a ''régi-módi'' RAM-disk bootolást), és itt már lehet, hogy az is segít ha a BIOS a shadow-ram-ban van (ezt lehet átírni ahogy tetszik). Innentől meg szvsz már csak szoftver kérdés az egész.
Amivel én annak idején elakadtam az egy HP Notebook volt, de abban már csak jelszóval lehetett boot-olni. -
PapaMaci
őstag
válasz
KopaszÁllat #21 üzenetére
A fölapon a keresöbe beirtam, hogy jelszo és voila.
Bővebben: link
Szerk: De valoszinüleg topikot nyitni és káromkodni könnyebb volt, mint egy kicsit utána nézni...
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #17 üzenetére
namost:
ha ezek a ''védett mezők'' nem látszanak, akkor hogyan tudja a BIOS, hogy jelszó van a chip-ben ?
én most 2 db chipről írtam. az egyik maga a BIOS-chip, a másik az EEPROM - vagyis a jelszó - chip. A killcmos-sal a BIOS-chip-en lévő CMOS adatokat törlöd. (vinyó, idő, stb beállítások)
namost Te a SuperVisor-jelszót szeretnéd törölni (vagy megtudni), amit ha tudnád a jelszót akkor meg is tudnál változtattni. (Remélem eddig érthető)
Namost a változtatást egy szoftver végzi a BIOS-ban, ami átállítja az EEPROM-chip-et írásra/olvasásra (olyan mint a BIOS-RW jumper a hagyományos alaplapokon). Ha a szoftvert nem a BIOS-ból futtatom, akkor szvsz lehetséges az EEPROM-módosítás is.
Írásra lehet, hogy korlátozva van ( pl 3 rossz jelszó után végképp nem megy semmi), de olvasásra nem hiszem. Ha pedig olvasni tudod, akkor meg is lehet fejteni...szvsz.
UI: a hagyományos CMOS-turkászok a BIOS CMOS-t olvassák/írják, de itt a különálló EEPROM-chipet kell olvasni/írni... -
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #8 üzenetére
még úgy tudnám elképzelni, hogy kiolvasod a BIOS-t, és egy debugger/hexeditor segítségével átírod a jelszó lekérdező részt, majd ezt a BIOS-t visszaírod...
ha csak a lekérdezés hiányzik, akkor talán át lehet írni az EEPROM tartalmát is. -
GELLER_NO_1
csendes tag
válasz
KopaszÁllat #1 üzenetére
Azé' vnx ajanlatat megfontolnam.....the trouth is thru.................vagy valami ilyesmi........köll egy IC...............a régi helyett............tartalom az, amit te szeretnel......................innen frre run......nem hisztem el, hogy ne lennel eleg kreativ...........
Geller -
GELLER_NO_1
csendes tag
válasz
KopaszÁllat #1 üzenetére
Austriaban csinaljak....semmi tobbet nem tok mondani..az ithoni IBM elzarkozik...(Mondjuk +ertem)...................nezelodj,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Geller
-
karib
addikt
válasz
KopaszÁllat #1 üzenetére
Sajnos pont azért találták ki a védelmet, hogy ne lehessen ilyen egyszerűen visszacsinálni. IBM-ék nagyon értik a dolgukat, így én nem túl sok reményt fűzök hozzá, bár konkrétan nem mondom, hogy házilag lehetetlen.
-
wnix
senior tag
válasz
KopaszÁllat #1 üzenetére
Bővebben: link
fizetős program...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest