Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
KopaszÁllat
tag
Nos, akkor szép sorban a válaszok...
Consono: Neked mid van? (Mármint milyen cuccod: valami ThinkPad??)
Májki: Amit írsz a Dell esetében az tök logikus. Nem akarom a ''NAGY KÉKET'' rágalmazni, de el tudom képzelni, hogy valójában ők se cserélnek alaplapot, csak chip-et, esetleg itt is létezik egy egyedileg generált ''MasterPassword'', amire aztán nyílik a BIOS setup, ''mint a rugós bicska...'' Amit én az IBM Support-ról lerángatott service/maintenance manual-ban olvastam, az szerint nem így van, alaplap csere elött egy tölük letölthető kis utilityvel floppyra kell menteni az alaplap a processzor a ''gyárilag'' telepített alkatrészek ''product number''-ét, ''FRU ID''-jét, stb... aztán a beépített új alaplapba ezt (ezek után már gondolom a biztonsági chipbe) vissza kell égetni. Enélkül állítólag a ''legtöbb OS és szoftver futtatása nehézségekbe ütközik''. LEHET EZEKNEK (A GYÁRTÓKNAK) MÉG HINNI?!
wnix: Ezzel a problémával (megbízható számítógépes környezet) még kb. 2000 körül találkoztam. Akkor - két nagy 40 gépes számítástechnika terem operátoraként és két Novell (4.1) szerver rendszergazdájaként - üdvözöltem a kezdeményezést, hogy végre vége a vírusáradatnak, az ellenőrízhetetlen szoftver telepítgetésnek és a Magyarországon (is) oly divatos hardvergagyizásnak.
De mára a dolog ''Orwell-i fenyegetését'' átérezve gyökeresen más a véleményem.
Ezt a Trusted Computer Group-ot meg kell állítani! Szerintem, a 24. órában vagyunk! Képzeld, ha majd (szinte holnap) egy sz@ros kis kenyérpirítóban, vagy konyhai botmixerben is mikrokontrollerek lesznek és csak akkor fogja a főfunkcióját elvégezni, ha te kézi gombnyomásod mellett BlueTooth-on megérkezik hozzá a hűtőszekrény (jogtiszta) WindowsCE oprendszerétől a ''2048 bites Triple Blowfish kódolású'' engedély kulcs. Másképp nuku banánturmix! Ha nem igazodsz, akár éhen is halhatsz! (Most ez kicsit viccesen hangzik, de tán rövidesen véresen komoly lesz!) Tényleg: és mi lesz vajon a Linux-szal?? Torvalds-ék ezt csak úgy hagyják, vagy fogadópozícióba dőlnek TCG-nak? Sötét jövő felé rohanunk...
Zeck: köszi, azokon már túl vagyok.
Kb.3 teleírt A/4-es lapnyi ''MasterPassword''-ot próbáltam végig, (Sikertelenül!)
mielőtt ide a fórumra írtam volna. Azért thx!
Papamaci: köszönöm a segítséget. Az aprónetet nem lustaságból nem próbáltam, hanem azért mert a haveri körben nem túl jók vele a tapasztalatok. (Kamu hirdetések, lépre csalás (hibás vasak) , lopott cuccok, adathalászat, stb...)
Köszönöm a jókívánságot, a probLÁMA tán jövő héten megoldódik!
A világ meg tényleg nem úgy működik, ahogy optimális lenne, de akkor talán ezekre a fórumokra se lenne szükség. Szóval úgy szép az élet, ha zajlik!
Üdv, Kopasz
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest