- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
durmi_88 #90263 üzenetére
ha megvan a 7es kulcsa, akkor azzal valószínűleg tudod aktiválni az újabb tiszta 10 telepítést is a frissítés lejátszása nélkül is.
Matricán vagy windowsból kiolvasva segédprogrammal.Ja hogy semmi sincs telepítve. A 7esnek nincs még a biosba égetett kulcsa.
De ha előbb nyomsz egy updatet és aktiválódik, akkor elvileg utána már tiszta telepítéssel is aktiválódik. Szerintem ezzel mehetsz a legbiztosabbra.A 7 telepítéskor nem kell felupdatelni naprakészre, ne engedd netre telepítéskor (ne dugd be), aztán meg tiltsd le az auto updatet. Nem kell 2 napot várni mire minden frissítést telepít, ha úgyis törlöd utána. Hálókártya driver kell csak, ha alapból nem kezelné. Azzal netre engedve, aktiválva pedig penről mehet a 10 telepítő rá.
Nem tudom, hogy a alapból a 10 aktiválja -e magát, ha 7es jogosultság van a biosban. Persze próbálkozhatsz, ha úgysincs semmi telepítve még.
Céges gépekről van hogy leszedik a win matricákat. De hogy eladják-e másnak használt licenszhez vagy csak megsemmisítik, azt nem tudom.
-
Picco
addikt
válasz
durmi_88 #89997 üzenetére
Szerintem a szinek pont ugyanolyan szarok mindkettonel, de szamomra 900p 14 colon idealis, fentebb sem mennek. Hurcolos hhasznalatrateljeseno, csak filmet/kepeket/jatekokat nem eroltetnem ha tobb mint napi par ora. Ezesetben szerintem ajanlott az ujabb szeria. Ha el tudsz viselni egy adag fakosagot az igencsak jol hasznalhato matt-retegen keresztul akkor jo az.
-
azbest
félisten
válasz
durmi_88 #89976 üzenetére
én az egyel újabb generációról tudok nyilatkozni. Inteles (dedikált gpu nélküli) t430.
A 45w-os i7-3720qm -et tettem bele. Azért ezt és nem a 35w-os kisebb fogyasztású és kicsit gyengébb változatokat, mert ez a legkisebb 4 magos, ami a virtualizálás kapcsán tud plusz dolgokat, amiket az i5-3320m is tud.Érzékeny arra, hogy poros -e a hűtés. Ha leretkesedik, akkor könnyen fel tud szaladni terhelés alatt 100 fokra, amit a throttlingolás fog meg maxon pörgő venti mellett. De tiszta géppel normál használat mellett ennél is nagyon jól megy az energiagazdálkodás és 50-60 fokos csak. Amikor leretkesedett, akkor 99%-ra vettem inkább, ne főjön meg, úgy nem turbózik win alatt. Úgy röhögve elviszi a hűtés.
Fejlesztéshez használom, amikor fordításkor és virtuális gépen futó tesztrendszereknél nagyon jól jön az erő. A fordításnak vannak olyan szakaszai is, amikor nem minden magot terhel, így általában nem éri el közben sem a 100 fokot. Szóval nekem a harmadik generációval bejött nagyon.
A t420-asban azt hiszem valamivel többet esznek a procik, melegedősebbek talán. Pl nincs 35W-os 4 magos sem abból, csak 45-ös.
(#89991) Tikakukac
forgószéknél ugyanez a helyzet. Törött karfával. Újat lehet venni, ha garis csont nélkül cserélik. Sőt, még ingyen is adtak másfajtát garin túl, ha szépen kérik, hátha jó rá. De ami rá való, abból pénzért nem. -
Picco
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
durmi_88 #89979 üzenetére
Én biztosan benne hagynám. Az a proci olyan erős, hogy simán lehet vele rendes tervező progikat is futtatni net mellett.
HSM: Az sem fair, hogy a szervizeseknek van kiadva milyen módszerrel vigyék bele a gépeket garimegvonásba. Innentől kezdve az állás 1:1, fair playhez mindkét fél kell.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hacsak nem tudsz valami tutiságot amire rá kell szabni 4 magot, maradj 2 magosban. i5-ben is akár i7 2 magban nem sokkal erősebb.
HSM: Okosok rágariztatnak "okosba" és kapsz egy új lapot új gennel, mert ilyet neked le nem küldenek refurbban. Nem 1-2 barátomnak van sok éve így új gépe... de ezt csak fű alatt mondom.
-
HSM
félisten
válasz
Sokaknál visszakerült helyére a kétmagos i7, mert jócskán jobban melegszik, mint ami kedvére lenne a 35W-al sem éppen hűvösen megbírkózó hűtésnek.
(#89977) Aethelstone:
Volt egy EVGA X58 lapom, élettartam garim volt rá, ami Európában 10 évet jelentett, 2020-ban járna le, ha meglenne még a lap. Ezekszerint még 3 évig jól elleszek ezzel a platformmal. -
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Jogász topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest