Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Tikakukac #95280 üzenetére

Akkor tudnál ajánlani olyan progit, amivel koloriméter nélkül kalibrálhatnám tesztábrák segítségével?

Sajnos most jöttem rá, hogy hiába IPS-esként hirdették, átbasztak vele, TN panel van az X220-amban. Az edid-kód lekérdezése árulta el Linux alatt, hogy LG-Philips LP125WH2-TLB1 panel van benne, ami LVDS-en keresztül van meghajtva. Korábban csak a gép gyári kódja alapján néztem, és ott azt hozta a net, hogy IPS-nek kell benne lennie, meg a betekintési szögei is elég jók, azért nem jöttem rá eddig. De azóta olvastam más leírásokban is, ha kékes a kijelző X220-nál, akkor az TN lesz, már pedig nekem elég kékes.

Egyelőre rendeltem az eBayről helyben megbízható céges eladótól 17 ezerért egy LP125WH2-SLT1-et, elvileg beszerelni nem nehéz (a gépet már szedtem szét teljesen előtte alaplapcseréhez és procipasztázáshoz is), igaz kijelzőt még nem bontottam meg benne, csak egészben emeltem le a zsenérokról az egész kijelzőrészt. Van, amire nagyon kell figyelni? Azt is olvastam, hogy egyúttal a kábelcserét is érdemes megejteni panelcserekor.

Új hozzászólás Aktív témák