Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Wolfskin #120748 üzenetére

Én nem mondanám a T470-et "eldobós" minőségűnek azért, az NVME SSD-s probléma úgy néz ki, hogy inkább T570-nél jelentkezik. A Thunderbolt firmware-t mind T470-nél, mind T480-nál, mind T480s-nél frissíteni érdemes, mert egy bizonyos verziószám alatt bugos, erről értekeztünk eleget itt a topikban.

T470-ből volt kettő (egyik még megvan), van T480 és most aktuálisan egy A485-öt pofozok ki. Az s széria minőségibb, legalábbis a sima szériás gépekhez képest, de azok se nagyon vészesek (szerintem, persze). Cserébe a sima szériás gépeknél megvan még a két akku, két RAM foglalat.

T490 nem volt a kezemben, de azt hiszem, az pont egy olyan értelemben kevésbé jól sikerült koncepciójú darab, hogy megörökölte a T480 burkolatát, de már csak egy RAM foglalat van (persze forrasztott RAM mellett).

Touchpad-et még nem néztem, hogy a felület matrica-e, a megmaradt T470-nél cseréltem 1:1-ben valamelyik X1 Carbon modell "glasstic" touchpad-jére, de leginkább kíváncsiságból, mivel a Carbon touchpad-ről ódákat zengtek egy időben Reddit-en.

• Reggie0

félisten

Windowssal lehet jo az a485, de linux-al eleg szopo, zabal is rendesen.

• bzolika10

aktív tag

"Nézegettem a 470/460 vonalat is, ami eddig eszembe se jutott. Meglepően olcsók. ez már az one way/ eldobós világ...?"

Volt nálam T470 is, annál sokkal masszívabb a t480s, plusz a nálam lévő példánynak volt egy olyan baja, hogy nem ismerte fel az nvme ssd-t.

"Az USB töltés az hogy működik? Mert láttam, hogy azért nem csak egy telefontöltő jár hozzá, viszont a csatlakozó valóban USB-C. Bármilyen powerbankról elmegy?"

USB C PD, azaz Power Delivery szabványt kell támogatnia a power banknak én 45wattosat használtam amíg egyszer vonaton nem felejtettem, addig tökéletesen működött. Kisebb teljesítményűvel nem tudom, hogy működik-e.

"Ahogy néztem, az "S" verziók 1,3 kb, a sima 1,7kg, nem nagy különbség, de ha ilyen könnyű, nem nagyon nyekenyóka az "s"? Meg mondju abban az se tetszik, hogy 4/8 Gb be van forrasztva, csak egy ram slot szabad."

Nekem masszívabbnak tűnik az s, mint a sima, sőt még mint a t430 is(ezért az olvtársak meg fognak kövezni ;] ), ami félévente ehlasznált egy zsanérpárt. A ramról meg csak annyit tudok mondani, hogy egy 32gb-os modullal egy 8gigás forrasztott ramos gépet 40 gigára fel lehet bővíteni, ami több, mint elég.

Új hozzászólás Aktív témák