-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
amargo #30375 üzenetére
3G hálózatra fel van jelentkezve a modem? (Mert a 3G cellainformáció mindig tartalmaz geolokációt, abból is A-GPS-ezhet tovább - azt viszont nem feltételezem, hogy a másik módszer szerint valamilyen programmal letöltögeted a műholdak tervezett pozícióját a'lá quickGPS)
-
Gondwana
addikt
Hát, épp ez az a problematika, amit az itteni SSD-topikokban is bekérdeztem, de semmi választ nem kaptam. A fő kérdés SSD esetében: biztosan 0x00 kell mindenhova? Csak mert a Flash-memóriák lelkivilágából nekem nagyon dereng valami olyasmi, hogy 0xFF kell mindenhova, azaz ha egy bit értéke 1 volt, majd a flash-írás "törlés-ciklusa" végigszalad és ismét beír egy egyest, tényleges változás ebben a bitben nem történik, azaz az elméleti (pl. 20nm flash) 2-3000 írási ciklusszám ilyenkor nem csökken eggyel, csak amikor 0 a beírandó bit. Na, ennek a megerősítését, vagy pedig a nem csak szerintem-en alapuló cáfolatát keresem!
Szerk.: na, ez egyszerre ment
-
Gondwana
addikt
TRIM - ez egy SATA parancs, tehàt csak AHCI mòdban létezik, IDE kontrolleren illetve SATA kontrolleren Compatibility mòdban nem lehet àtzavarni. A lényege: felìrok egy 100GB-os fàjlt, majd amikor törlöm, az adatokbòl alapbòl semmi nem veszik el, a wear-leveling ugyanùgy tologatja a 100GB-ot körbe-körbe, és ezzel a bűvös Garbage-collectionos SSD-k se tudnak mit kezdeni (miòta tud az SSD NTFS-t értelmezni?).
Viszont törlés+TRIM hasznàlatakor az SSD kap egy utasìtàst, hogy ez a 100GB mostantòl üres területnek szàmìt - csak ekkor van az, hogy semmilyen Undelete varàzslàs nem hozza vissza azt a 100GB-t.(Màsik kérdésem: lemaradtam valamiről, és tényleg adtak màr ki ThinkPadet UEFI-vel, nem BIOSszal, amelyiknél nem kell 12s-ot vàrni az initre, csak 3s-t?)
-
Gondwana
addikt
(ha már X31: nincs véletlenül valakinek egy fölös invertere ilyen vasba?)
-
Gondwana
addikt
válasz
#01758976 #29774 üzenetére
(akár SATA3 is mehet bele, mert a HDD-k/SSD-k képesek visszaváltani legacy SATA módokra, csak az elméleti maximális sebesség lesz alacsonyabb. Rendszerint SATA1-es HDD-ket olyanokat találsz, amiket hardware-s titkosítással is elláttak, de ugyanezeknek a lemezeknek rendszerint van encrypt. nélküli SATA2 párjuk)
Mi van itt ma? Mindenki csak olvas, beesik egy kérdés, mindenki egyből válszol? -
Gondwana
addikt
válasz
zsolt734 #29723 üzenetére
Szerintem csak azért nem írt seni, mert bármilyen megfelel bele - inkább mondj egy kritériumot, ami alapján egy SSD nem felelhet meg egy laptopba!
(Mondjuk, én tudok ilyen kritériumokat: nálam a T60-ban az X25E totális overkill, de akkor is bennehagyom, a SATA3 is lehet fölösleges feature, illetve pl. Alienware laptopokban 3.3V-os tápmadzag nincs a SATA konnektorban, tehát 1.8" SSD átalakítózva se tehető bele) -
Gondwana
addikt
HyDis LED AFFS panelok:
Ugyebár, 40 pines szalagkábeldugasz, aminek a lábkiosztása ezzel a panellel kell, hogy megegyezzen - ilyent vettem ki az X201-emből (TN-hez képest tényleg nem rossz, de nem ok nélkül vettem ki)
Pont a 111-es WX5 specifikációit nem sikerült levadásznom, de van helyette 113-as, aminek az 5. fejezete taglalja a lábkiosztást.
Az X201 szalagkábelének vége FI-NXB40SL-HF10 konnektorba illeszkedik, a HyDis panelé pedig FI-JT40S-HF10. A számozásuk az ellenkező végtől történik (mármint egymáshoz képest) és van pár jel, ami az egyiknél van, a másiknál nincs, hogy az egyező helyen lévő táp vs. GND vonalakat ne is említsem. Szóval, ha valaki szerkeszt egy kábelfordítót (az eltérő jeleket megfelelően GND vagy 3.3V-ra fixen bekötve) és képes elég vékonnyá tenni, hogy betuszkolja a kijelző mögé, lesz neki egy a CCFL-től lassabban fakuló kijelzős IPS ThinkPadje, ami nem is nagyon fogyaszt kevesebbet a CCFL változattól (4.5W vs. 4W max). Szerintem nem éri meg - báris én hanyagoltam a magam részéről.(A 12" WSXGA+ meg külön történet, nem is fent, hanem a panel közepén, lefelé van a csatlakozója, mechanikusan még csak nem is hasonló)
-
Gondwana
addikt
válasz
meroly #29618 üzenetére
(Valami dereng, hogy a T2# széria is küzdött valami hasonló betegséggel, mint a T61-ek nvidia-bugja, nevezetesen, hogy egyszer csak nem bootol be, de nem emléxek, hogy pontosan milyen BIOS-betegség is volt, csak az maradt meg, hogy amikor még azirányon gondolkoztam 2007-ben, ez volt a fő érv ellene. Illetve T2# jó akkuval - létezik még ilyen?)
Szerk: Kisgondwana nagyon élvezte a rajzolást meg a legoduploakármiket X200 Tableten - de a gonosz apja eladta a játékát.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #29596 üzenetére
Másnál is így viselkedik?
Igen, de már nálad se sokáig...Lenne egy kérésem a témában: Win+X, majd a display brightness egyes lépéseihez tartozó százalékokat kiírod nekem? (Mármint, ha nem egyezik ezzel: 100%, 66%, 50%, 40%, 32%, 28%, 24%, 20%=8-as fokozat, ehhez képest T60-on a 0 szint a 20%, és ott megvannak rendesen a felső ugrásközök is 100-80-70-60...)
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #29559 üzenetére
(àgy sarkàn kuporogva, ölben - néha aludni is kell a zasszonynak, olyankor benézek ide
)
-
Gondwana
addikt
(egy újszülöttnek minden vicc új - az előbb szivatott meg 2007 óta először a klasszikus ThinkPad BrowseBACK/BrowseFORWARD gomb, de szétcsapás helyett rájöttem, hogy mit is kell tenni, hogy balranyíl helyett ne dobjon el mindent, amit addig irtam. (A lassított CapsLock nálam asztali gépen is default) Ha ezt előbb beállítottam volna, ezt most nem írom be ide a köz okulására.) -
Gondwana
addikt
válasz
SzalaiG #29526 üzenetére
1.) BIOSban a SATA mode ugye, biztosan AHCI-ra van téve és nem compatibilityre?
Ha compatibility-n van és most átváltod, a gép persze nem fog bebootolni.
2.) A MatrixStorage driver telepítője nem telepít semmit csak egy foldert hagy maga után: C/drivers/win/IRST64/PREPARE - itt találsz egy install.cmd-t, ami a megfelelő .sys-t betolja a system32-be meg a registrybe.
3.) install.cmd után reboot, BIOS-ba be, SATA mode -> AHCI, majd öjömbódottá.Az install.cmd futtatása után ellenőrzésképp nézd meg, hogy az iaStor.sys mérete megegyezik-e a sys32-ben lévővel. (Az intel oldaláról leszedett verzióval voltak gondjaim, főleg a programokkal, amiket mellépakol - az szerintem laptopra nem való)
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #29506 üzenetére
(Tudom, hogy nem segítség, de leírom: T41-en láttam hasonlót, össze-vissza, percenként akár többször is csipogott a power-beep, hogy váltogat akku és táp között, ráadásul tápcsere után is ezt csinálta - most épp azért nem csinálja, mert az akkuja megdöglött, akku nélkül használják, nincs mire átváltania)
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #29498 üzenetére
Elég egyszer vagy még egyszer futtassam le?
Egy elég, mert ez a folyamat az akku tényleges állapotával nem csinál semmit, csak leméri az állapotát és az elektronika tudtára hozza. (A SANYO cellás akkuk már csak ilyenek: egyszer csak nagyonbehalnak - nálam most az X201 4c akkuja játsza ezt: 65 ciklus, 80%, kevesebb, mint 1.5h üzemidő, de T60 akku hasonló öregedéssel is járt már nálam) -
Gondwana
addikt
Mivel az IrDA elvileg nem visz magával ellenőrző kódot, ezért elvileg rá lehet erőszakolni, hogy a távirányítók kb. 40bit hosszú valamilyen kódolású lassú bitrátájú adatátvitelét megfelelő programmal rögzítsd vagy reprodukáld - Palm m505 (meg utána a T5) NoviiRemote-tal szerzett egy-két vidám percet a társaságnak városban mászkáláskor.
-
Gondwana
addikt
"örök darab" = amennyi pénz benne csücsül, eszem ágában sincs eladni. Chasertől vettem egy nagyon hasonlót, azt eladtam. Kell egy utolsó generációs 32bites gép kisgondwanának (na jó, neki nem kell, de tudod, apuka kompenzál, mert neki nem lehetett, amikor gyerek volt): 8bites ZX Spectrum +, 16bites (na jó, a proci 32, de az OS 16) Compaq Contura 410, meg a 32bites T60+UXGA+SSD
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #29373 üzenetére
Win alatt egy registry módosítás gyógyítja, linux alatt a fő problémaforrás, hogy hány helyeni is értelmeződik, ha lenyomod a fényerőmódosító gombot. Erre is volt valami varázslás, hogy amikor megy az OSD, akkor kihagy lépésközöket, amikor nem megy, akkor nem, viszont erre meg volt valami egysoros CP az rc.localba, amivel mégiscsak ment az OSD
-
Gondwana
addikt
A modemes kérés onnan indult, hogy itt ez a modem-port, jó lenne valami értelmesre használni, pl. otthoni VoIP-PSTN gatewaynek. Jelenlegi állás szerint ThinkPad modemmel ez sajnos nem kivitelezhető, mert hangot kiküldeni rá (hivatalosan) nem lehet. (Nemhivatalosan anno még a 2400bps-es modem vonaltrafójára rádrótoztam az SB-Live-klón kimenetét egy kis soros kapacitással és volt full-duplex telefon a 486-osban, mára meg marad az ekiga meg a Linksys SPA3102)
Kösz, hogy megnéztétek! -
Gondwana
addikt
válasz
zonaporkolt #29337 üzenetére
Szerintem bekapcsolva maradt a mikrofonod - ha totál felhangosítod, még akár be is fütyülhet.
Például Fn+F6 (ThinkVantage Communication Settings), itt additioan audio settings, és lehet vele játszani. -
Gondwana
addikt
Semmi köze a system ramhoz: csak egy speciális helyzetben van tényleges haszna, akkor sem elsődlegesen sebességben, hanem akkuidőben. Ha néhány kicsi file-on dolgozol, amiket rendszeresen mentegetsz, miközben a HDD iddle timeout kb 1 percre van állítva, akkor nem fogja a mentéseknél felpörgetni a HDD-t, hanem ide írja ki (mivel flash, reboot után is meglesz). Ha viszont bejön egy még nem becachelt olvasás, akkor a HDD megint felpörög, tehát eddig tartott az előny.
Röviden: felejtős rendszer - szerinted miért ennyire olcsó? -
Gondwana
addikt
HELP
Látott-e valaki olyan modemet ThinkPad köntösben, ami az AT+FCLASS=?-re 0,1,2,8-at ad vissza - a lényeg a 8
Win alatt device manager, properties, diagnostic, query modem - itt is megnézhető, nem feltétlenül kell terminállal ráakaszkodni.
(X201-ben nem ilyen van) -
Gondwana
addikt
Az internet korában nem friss, de ahogy a Lenovo szervizelést kezelték...
-
Gondwana
addikt
válasz
#47053824 #29184 üzenetére
X200/X201-ben az SD slot USB porton ül, ezekben gond nélkül bootolható (az más kérdés, hogy az átlag SD kártyák 1k írás/olvasásnál rendszerint komoly 3-500Byte/s-t produkálnak, ami miatt az élmény képes alulmúlni egy badsectoros 4200rpm-es HDD-t is, de vészmegoldásnak tényleg jó, egy ideig én is így használtam, amíg a 64-es X25E lakott az X201-ben), T szériában PCIe buszon van bedrótozva, ami elvileg gyorsabb, gyakorlatilag nem bootolható, régebbi X-eken nem tudom, hogy mi a pontos helyzet, de feltételezem, hogy szintén USB.
WWAN: OK, hogy a kártya nincs benne, de kóbor antennavégek sincsennek? (Lehet, hogy volt olyan változat, ahol nincs hupli a kijelző oldalán, mégis van benne GSM-antenna - WWAN-ready) -
Gondwana
addikt
Elvileg a hálózatfüggést Win alatt úgy gyógyítják, hogy nem-Lenovo driverrel biztosan megy - mondjuk, én erősen kétlem, hogy csináltak egyáltalán hálózatfüggőt ezekből a modemekből, mert anno nekem is Vodafone WWAN volt az X200 Tabletben, ami alapból a szerb mobilhálózatokat nem is ismerte, de betoltam neki az XML-jébe a 22003-as hálózatot névvel, beállításokkal, és működött. A Gobi kártyák az eggyel újabb generációs ThinkPadekben meg nem is tehetőek hálózatfüggővé, mert még firmware sincs a kártyában, a driver tölti be, azaz boot után dől el, hogy CDMA vagy GSM módú lesz-e a kártya.
Szerk.: Ha asszonynak X200s, saját részre milyen vas? -
-
Gondwana
addikt
válasz
CharlieDrop #28862 üzenetére
Van egy ilyen szappan a cégben, azzal kalibrálok itt mindent. Tudom, hogy létezik jobb is, de nálunk csak annyi a követelmény, hogy a Fuji Frontier kalibrációmászkálásától kisebb legyen a pontatlansága, amit bőven tud.
-
Gondwana
addikt
válasz
*Ropi* #28947 üzenetére
Mivel a gammut jócskán szűkebb az sRGB-től (a W510-nél tágabb, de TN panel, úgyhogy enyhe bólintásra is színeváltozik - vagyis a középtónusok fényereje, ami nekem mégzavaróbb), illetve eleve 6 bites a panel, ezért sávosodás mindenképp lesz még a legjobb ThinkPad kijelzőknél is, én ezért tartom a legkisebb kompromisszumnak ezeknél a kijelzőknél a mindenkori natív WB-re kalibrálást.
Az akkus fényerő-korlátozással kapcsolatban pedig (lehet, hogy még lesz rá szükséged, minden ThinkPad gyári opciója) a megfejtés az, hogy van egy opció a BIOSban, miszerint a display brightness lehet Normal és High, a normal korlátozza az akkus max fényerőt, a high addig engedi, ameddig táprakötve is. -
Gondwana
addikt
válasz
Peter M #28921 üzenetére
Lenovo DeLuxe Expander hasonló szopacs: a pántja kb. másfél hónapot bírt, utána kihasadt a párnázása, a táska alja kb. 8-9 hónap körül kezdett fesleni/hasadni. Azóta csak tárolásra használom. Nálam a Deuter az etalon, van is otthon belőle vagy 8-9 féle, még háti gyerekhordó is, amibe szintén befér az X201. (valószínűleg azért, mert túl sokat lógtam az index Kerékpáros Topik 2.0-jában)
-
Gondwana
addikt
válasz
hruodnand #28892 üzenetére
Szakember úr valószínűleg elfelejtette lemérni, mennyi is a panelod natív színhőmérséklete, egyből rátola, hogy legyen 6500K. Mivel azonban az öregecske cső sárgul, azaz látványosan csökken a kibocsátott kék fény mennyisége, ezért a többi színt is le kell hozzá korlátoznia (nagyságrendileg az eddigi 75%R 75%G 100%B szín fog megfelelni a kalibrált RGB100%-nak, vagyis a panel fényerejének negyedét a téves kalibráció miatt buktad!)
Konkrét példa (volt nálam több is, visszakereshetsz a fórumban) az X201-be, amikor bekerült az AFFS panel, újan 6300-6400K volt a színhőmérséklete. Tegnapi mérés 5200K a natív. (A korrekciós görbék kb. ugyanúgy néznek ki, az össz változást a háttérfény színeváltozása produkálta. Ez lenne a LED háttérvilágítás előnye, ha nem villogna 200Hz-en mint egy CRT monitor)
Csőcsere előtt szerintem méresd ki a panel natív színhőmérsékletét, és azon kalibráltasd be, ha azzal a színprofillal megvan a 100nit, még halaszthatod a csőcserét. -
Gondwana
addikt
válasz
kaller1 #28778 üzenetére
(Én használom a simpletapot, de nem csak azért mert ceruzás az X201-em, hanem mert egy gyorsindítómenü-alternatíva, elviselhető külalakkal. Nálam a ThinkVantage gombra indul - egy pici registry-buhera, és bármi indítható a kék gombbal. Linux alatt meg terminált nyit
)
Ma épp rányomtam egy update-t, erre a baromarcúak kiszedték belőle a Toolbox shortcutját. Most kereshetem elő a régi XML-eket...) -
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #28687 üzenetére
Ez alapján van két féle flatkábel R500-hoz, ez alapján pedig a három féle felbontáshoz egy féle kábelt (FRU 44C5385) használnak T/W500-ban.
A FRU 93P4551 a WSXGA+ panelekhez való, kábel, amit 42T0423 WSXGA+ panelbe dugnak, ami egyaránt előfordul T500-ban is és R500-ban is, tehát lábkiosztásban kompatibilis a két előforduló WUXGA panellel. Ezzel biztosan működne az upgrade (inverterestől)
Viszont a 93P4547 flatkábel nekem azért gyanús, mert LED backlight panelekkel is szerelik, meg CCFL-esekkel is, ráadásul a CCFL-ek közül többnél egyezik a FRU a T500-zal, ami alapján ezzel a kábellel is működnie kellene a WUXGA kijelzőknek, de a LED daughterboardot (amin a visszajelző LED-ek vannak LED-háttérvilágításos panelnél) mindenképpen le kell cserélni inverterre. 41W1482 és 41W1484 biztosan megfelelő inverter (R500-ban másmilyen elvileg nincs is).
(Röviden: ha LED-es R500, nagy valószínűséggel csak inverter kell bele és működni fog, ha pedig CCFL, akkor 99% hogy csak a panelt kell lecserélni WUXGA-ra és megy.)lapa: Amilyen ütemben döglenek a Lenovo feature-k, egyre több telepítő csak ebből a gyülemlésből lesz elérhető.
A sessions tartalmának törlésével van valami tökölés, hogy melyik foldereket kell neki meghagyni, de én inkább azt tanáscolnám, hogy
1.) System Update letölt.
2.) Jelenlegi System Update uninstallal lepucol
3.) Ez után Program Files/Lenovo/Sytem Update folder manuálisan törölendő (a sessionssal együtt)
4.) System Update újratelepít. (Majd visszarakja magának a fonos XML-jeit újra)Szerk.: kicsit továbbgondolva a kijelző kábelezését előfordulhat, hogy a WXGA R500-hoz való 93P4547 kábel nem viszi át az EDID ROM tartalmát, mert gyakorlatilag nincs rá szüksége a gépnek, azaz hardjumperelt, mint a T43-ig az össz gép, akkor viszont panelcsere után a kép a panel felső negyedén jelenik csak meg, valószínűleg foltosan.
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #28626 üzenetére
Először is a kísérlet ebben a formájában parasztvakítás - szép, meg látványos, de a lényeg nem a nagy szikrákban van. Egyébként meg pont az ilyen kisülésektől (na jó, kisebbektől) döglöttek meg a T4x-ek USB portjai a 855-ösben, tehát garantáltan ezen a T40-en is.
Palmrest belsejét képeken megnézheted pl. az e-bayen, kívül ugyan műanyag, de már IBM-ék is tudták, mi a Faraday-kalitka. Pont a nem elégséges védelem miatt kellett a 2504-es dokkolókat utólag módosítani, azért került utólag gumisapka két földelés-tüsökre, mert az ott történő kisülés reszetelte a kor T60-jait. -
Gondwana
addikt
válasz
ThaBoss #28583 üzenetére
(Idegengyártós HDD-SSD modBIOS csak T43-hoz van, ahol is csak egy hibaüzenetet szüntet meg, amiben csak tájékoztat, hogy nem IBM/Lenovo firmware-s a HDD, de semmi gyakorlati külömbség nincs!)
Ezt az idegengyártós dolgot sokan nem értik, de röviden a lényege:
ámerikaiak kitaláltak egy olyant, hogy FCC, a lényeg, hogy ha Lenovo piacradobja a laptopot, garantálnia kell, hogy a sugárzási határértékeket nem lépi át.
Erre két módja van:
1.) lecimkézi a csavarokat, és azt mondja, hogy ha kiveszel egy csavart, buktad a garanciát - ugye, ismerünk ilyen gyártókat.
2.) máshogy garantálja, hogy az egyébként garvesztés nélkül, tehát továbbra is a Lenovo felelősségére történő buzerálással ne lehessen erősebben sugárzó rádióeszközt (WWAN/WiFi) belerakni, csak azt, amit leadott az FCC-nek tesztelésre. Na, ez a BIOS-ba besütött letiltás. -
Gondwana
addikt
válasz
!Overdose! #28532 üzenetére
N-hexán (sebbenzinnek mondják talán?)
-
Gondwana
addikt
UltraBay találós kérdés:
- Serial UltraBay HDD keretnél mi a funkcionális külömbség a gyári ThinkPad keret (előre kilógó 6mm-es pöcök is van rajta) és az utángyártott negyedannyiba kerülő között?
Válasz:
Azon kívül, hogy mechanikailag stabilabban van a gyári összerakva, 1.8" SSD még a megfelelő adapterrel is nehezen bírható működésre az utángyártottban, mert nem állítja elő neki a 3.3V-ot, csak 5V van, gyári keretben viszont öjömbódottá'Kell valakinek 1.8"-2.5" átalakítókeret? FRU 42W7888 ötezeré'? Hirdetést nem teszek ki.
-
Gondwana
addikt
válasz
kraftxld #28360 üzenetére
Első számú segédleted a HMM (esetleg a tabook/ltwbook, amiből kiderül, hogy árultak gyárilag ilyenre összerakott vasat is) amiben azt kell ellenőrizni, hogy a két kijelzőpanelnél a flatkábel és az inverter FRU-ja megegyezik-e. Amennyiben igen (lusta voltam kikeresni), egyértelműen csereszabatos.
T60-tól fontos, hogy legyen EDID ROM a kijelzőpanelen, a régebbi típusoknál a szalagkábel jumpereléssel közölte a géppel, hogy milyen felbontású a kijelző, a ??20 gépektől kezdve pedig (báris tudtommal az X220 biztosan ilyen, elvileg a Tx20-ak is) - végre megjött az eszük a mérnököknek - natív DisplayPort kapcsolat van a szalagkábelen a kijelzőpanelig.
(továbbra se értem, hogy minek bohóckodnak annyian a HDMI szabvánnyal, amikor licenszdíjmentesen ott a DP, ami szerintem műszakilag fejlettebb és megbízhatóbb - de ugyanilyen nyitott kérdés a BD vs. HD-DVD, de nem kell nekem mindent értenem...)Szerk.: Dr. Úr, az X széria s tagjai megszűntek a W700-zal együtt - viszont a lényeget átmentették a jelenlegi X220-akba is.
-
Gondwana
addikt
Tessék egy nagyonolcsó, de én valószínű, inkább ezt választanám. Árban jócskán limiteden belüli mindkettő.
(tőlük jött anno az X201-em is, meg most a W510 is, mindkettő utalásos volt, nem paypalos)
Szerk.: Hogy egyértelmű legyen az IPS kijelző a legfőbb érv a drágább mellett (a többi apróság csak adódik hozzá)
Szerk2: UK angol billentyűzettel, de SSD nélkül viszont 9c akkuval. (Azt vedd figyelembe, hogy ebbe csak 7mm magas 2.5" SSD/HDD fér bele, ha bővíteni akarod később!) -
Gondwana
addikt
válasz
MrSealRD #28330 üzenetére
Én a T60-at is 1600x1200-on használom, de nekem könnyű, középsúlyos rövidlátó vagyok (-3.25 dioptria szimmetrikusan - szemüveg nélkül ami 30cm-re van, nekem már homályos, de qrrvajó a bokehja!)
Teljesen egyénfüggő - bár a LED háttérvilágítás villogása lehet zavaró, de erről még nincs véleményem ennyi idő után. -
Gondwana
addikt
Előfordulhat-e, hogy az 500-as előtte RAID tömb része volt? (Csak mert az vicces dolgokra is képes, még formázás után is)
Én a helyedben próbálnék egy olyant, hogy a 160-ason lévő rendszert áttükrözném az 500-asra valamilyen live-linux alatt először pl. egy sudo gparted-del megnézném, hogy melyik az SDA, melyik az SDB, majd terminálból
sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/sda bs=4M persze sdb és sda a megfelelő sorrendbe/helyre, nehogy az üres lemezt tükrözzed a már telepítettre. (ez a módszer a RAID után maradt szemetet is törli) -
Gondwana
addikt
Na miről íííííroook!
W510 (i7 X920@2GHz, jelenleg 4GB RAM, a sallangok listája meg legyen hátulról kezdve 6c Pana akku 2 ciklussal, Kensington, DVDRW, egybenaudio 3.5, Expresscard34, PCIe buszon lakó SDHC/SDXC, FireWire, SmartCard, eSATA, 2xUSB3, VGA, DisplayPort, WebCam, FullHD LCD (ami messze még az IPS T60-tól, de határozottan elviselhető - pár nap és részletesebben írok róla), HueyPro kalibrátor, 135W táp - azt hiszem, semmi nem maradt ki)
Hogy mégse legyen olyan szép a mese, csak 1-2 hetet lesz nálam -
Gondwana
addikt
(Különösen lapa figyelmébe
)
Az egész onnan indult, hogy miért is ne lehetne a CrystalHD kártyát az ExpressCard slotba rakni, aztán más érdekességeket találtam...
- USB port a gépen belülre
- ExpressCard - PCIe bővítéssel
- asztali gépbe persze berakható
- éééés megtaláltam, amit eredetileg kerestem... -
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #28274 üzenetére
(IPS-es T42 után ilyen SXGA+ panelos 14" T60-at kapott a zasszonypajtás. Meg se próbálom körülírni, hogy milyen kritikákat kaptam érte, meg, hogy mi ez a xar, meg hasonlókat... Azóta megszokta, ópenofiszhoz jó neki így is)
Szerk.: A legalitással a nyelvváltás miatt ugyan hadilábon áll, de technikailag megoldható (és utólag megkülömböztethetetlen, nem úgy mint a loaderes bohóckodások) egy akármilyen W7 telepítés OEM verzióvá tétele. (Ezeken a gépeken SLIC2.1 ott ül a BIOSban, ha van egy feltelepített W7-ed, abból pedig kinyerheted az OEM-certifikátot, ami egy XML file, meg a telepítési kulcsot a registríből)
-
Gondwana
addikt
válasz
plus44 #27997 üzenetére
A LED-es kijelző miatt azt az X200s-t nem tudod AFFS-esíteni egyszerűen = olcsón, hanem kell hozzá a panelen kívül új szalagkábel (40pin vs. 20pin) és új inverter is (ebben csak LED-board van, amin a visszajelző fények vannak). (Tapasztalat, nekem is ez mind kellett az X201-hez)
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #27963 üzenetére
Próbáltam visszakeresni, de nem sikerült megtalálnom, szóval röviden a lényeg: a Toshiba sara, az SXGA+ paneles X61T gyártással pont ezért álltak le korábban, mint az XGA-val. Volt, akinek csak buborék jutott, volt akinek az egész plexi levált.
(Ellenőrzésképpen, ugye, Toshiba panel van a gépben? Csak mert ezt még akkor olvastam, amikor még ilyen gépet kerestem, de mégis X200T lett helyette) -
Gondwana
addikt
Úgy látom, valaki ThinkPadet és Linuxot egy mondatban említett, te pedig benyitottál.
(csak azért mertem szólni érte, mert akit próbálsz megtéríteni, az előző nickjei alatt se arról volt ismert, hogy megismerni akarta a fizika törvényeit, mint inkább megváltoztatni. Amikor fotólaborban, több gépes ügyféltérben zökkenőmentesen használható linux minden felmerülő feladatra, azt hiszem nem is kérdés, hogy itt az előbb user error fennvillogása történt.) -
Gondwana
addikt
R.I.P. LenovoServiceTraining.com
Először széjjelb.. az IBM qrrvajó FTP supportját, utána lezüllesztették a System Update-t, most még ez is. (Azt kerestem, hogy W700-ban tényleg 4 RAM slot van-e, vagy csak 2, de nem itt lett meg végül)
-
Gondwana
addikt
Data transfer rate up to 480 Mb/s = USB
Data transfer rate up to 2.5 Gb/s Based on PCI Express specification 1.1 = PCIe, valószínűleg drivert igényel, mert nem sima mass storage. -
Gondwana
addikt
válasz
Novics #27597 üzenetére
x200s+2+4GB RAM: bekapcsolt virtualizàciòval harcif.sz derékon - időnként összecsìkozza a kijelzőt.
ExpressCard kàrtyaolvasòk linux alatt: EC slotba a pcie1x mellé be van dròtozva egy USB2.0 port is, a mindenes olvasòk nagy részét lsusb-vel fogod làtni, nem lspci-vel. (én sokàig kerestem EC54/pcie CompactFlash olvasòt, lett egy datafab, jmicron chippel, azt az lspci làtja)
HD2-ről ide ìrni tiszta retrò - mint az Ericsson T10-ről sms-ezni -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #27364 üzenetére
Mi az, amihez nem elég a 60Hz? Vagy neked is NTSC-kompatibilitás kellene?
CRT-nél a 60Hz 16miliszekundumonként felvillantja a képpontot, ami sötétedik a következő felvillanásig, de LCD-nél villogás nincs (van: LED PWM-vezérlése rendszerint 200Hz környéke, vagy CCFL 70kHz körül), másra meg mihez nem elég? (Esetleg 3D szemüveghez?)
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #27198 üzenetére
Na ja, akinek van mit leépítenie, úgy könnyű!
-
Gondwana
addikt
Alapvetően semmi baja a gépnek!
Ha kikapcsolod BIOSban a virtualizációt, máris javul a helyzet, de egy üres RAMslottal vagy két egyforma RAMmodullal teljesen meg is szűnik (bekapcsolt virtualizáció mellett is)Szerk.: Tapasztalatból írtam - X200T + 2GB + 4GB RAM ugyanezekkel a tünetekkel - a gép stabilan működik így is, nem fagy le, Win+D kétszer és rendbe is hozta a legtöbbször
-
Gondwana
addikt
válasz
HarryPotter #27008 üzenetére
P = U * I, I = U / R, ami adott, U = 20V, illetve R = a laptop ellenállása, ami független attól, hogy milyen töltő, attól függ csak, hogy mennyire van meghajtva, tehát ha a 60W-os töltő nincs kihajtva 100%-ig (márpedig nagyon nincs, szerintem maximum 40W-ot tudsz belőle kihajtani), akkor a 90W-os se lesz, azaz használhatod vele.
-
Gondwana
addikt
válasz
---Lasali--- #26964 üzenetére
Ha BIOSban letiltod a virtualizáció támogatást, máris javul a helyzet, de megoldást csak egy magányos vagy két azonos időzítésű és méretű RAMmodul jelent.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #26894 üzenetére
(nálam működik...)
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #26892 üzenetére
(nem mondta, hogy baj van a Windowsszal, csak alternatívát kérdeztek, és arra válaszolt. Egyébként meg szerintem is öjömbódottá X201-en linuxot használni, abból meg nem kellene következtetéseket levonni, hogy valaki birizgált valamit, amihez nem ért igazán, és akkor nem működik megbízhatóan - ráadásul itt egy példa: Linux alatt lekezel két Wacom rajztáblát egyszerre, Win7 alatt meg ...szhatom, pedig most épp nagyon kellett ez a megoldás)
-
Gondwana
addikt
válasz
SzalaiG #26748 üzenetére
Tengerszem, kb. 80Eur, 2008 végén. Most kb. ezt nézem hasonlónak.
-
Gondwana
addikt
válasz
mcroberto #26751 üzenetére
Ezzel próbáltad-e?
(amúgy az X200T mennyi?) -
Gondwana
addikt
válasz
rgeorge #26742 üzenetére
Én a T60-hoz vettem, kicsire le lehet szíjazni, de nagyobb a térfogata, mint a Lenovo Business Expandable akármi táskának. (Olyan már többször előfordult, hogy belement egyszerre egy T60/15", egy T61/14" és még az X200 Tablet a dokkolóján, emellett az első zsebében a sok apróság mellett két USB HDD - ami nálam a Freecom Toughvackokat jelenti)
Ja, a szöszi nem jár vele - ki is rakott volna a zasszony, ha azt is hazaviszem -
Gondwana
addikt
Hasonló probléma, azt hittem, javították azóta.
Boldog Új ThinkPad-uesreket jövőre is!
-
Gondwana
addikt
(Éppen senki nem árul normális áron IPS-es T60-ast, pedig most kellene kettő is...)
-
Gondwana
addikt
Ugyanaz a memóriachip tényleges órajele 1333/CL9-en és 1066/CL7-en, tehát amelyik 1333/CL9-es nem CL7 1066-on, ott valami bugzik. (Egyébként nálam Transcend 1333-ak mentek 1066/CL7-en az X200Tabletben - 7-7-7-20, az X201-gyel viszont elég furán boldogul ugyanaz a memtest: a 8GB-ból csak 3-at hajlandó látni, viszont azt 2061MHz-nek írja)
-
Gondwana
addikt
válasz
warez01 #26522 üzenetére
A videokártya az alaplapra van forrasztva, csak azzal együtt cserélhető, illetve a hűtő is más a 7500-asokban és a 9000/9600-asokban, tehát az is cserés lenne.
Egy RAM a billentyűzet alatt van, egy pedig a gép alján a kis ajtó mögött, tehát most az egyiket 1GB-ra cserélve 1.5GB-on leszel, 4 slot csak W (és régen azt hiszem, G) szériás TP-kben van/volt (de már az új W széria is csak 2 slotos). -
Gondwana
addikt
válasz
kölökzsiráf #26422 üzenetére
Szerintem első lépésként BIOSban a bootsorrendnél a HDD-t emeld a network boot fölé!
-
Gondwana
addikt
válasz
salieri. #26413 üzenetére
Gyárilag egy ceruza van hozzá, rendszerint 5 pótheggyel csomagolva van egy dobozban, nem a gépben (báris újan).
Megkarcolni elvileg a ceruza hegyével nem tudod, kopósra van előlátva, azért is adják a póthegyeket, de ettől függetlenül, ha homokszemet tologatsz a heggyel, akkor az karcolni fog, de olyankor érzésre is máshogy csúszik a toll hegye, észre fogod venni.
(Én eddig Wacom Graphire4-ben nyaltam el egy hegyet annyira, hogy kevesebb, mint 1mm volt csak ki a ceruzából, oda is egy ilyen piros ThinkPad cserehegy került) -
Gondwana
addikt
Kinek volt még problémája azzal, hogy nem egyessével lépked időnként a fényerő-csúszka?
Eredetileg az egyes lépésekhez tartozó százalék buherálását keresem (továbbra is), de közben hátha másnak is megszünteti a mértani sorban ugrálást:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\monitor\Parameters]
"MinimumStepPercentage"=dword:00000001
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Macska topik
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest