- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
kromatika #83334 üzenetére
Valószínűleg cellazárlatos. Futtass le hátha alapon egy batery resetet power managerben, sose tudni. Amit linkeltél belsőt az jó, gyárinak is tűnik kép alapján, meg leírásban is ott van. Ultrabay akku a belső kapacitásnak 2/3-át tudja, sztem elég drága bárhol veszed.
-
Chaser
legenda
válasz
lezso6 #83332 üzenetére
Nem tudom van-e rá konkrét teszt, de hdd/usb hiba szokta jelezni ha gond lehet. Esetleg egy bios friss mehet ha nem volt, lehet a nagyobb kapacitású hdd zavarja meg. Nálam ha jól rémlik szintén 750-es volt benne, de már biztosra nem tudom, rég volt. Ha szenvedős 1024-es paneles sok pénzt nem érdemes rákölteni.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #83307 üzenetére
Nem tudom mit szeretnél elérni
Ciklus szempontjából lényegtelen, hogy pl 75-ről 85-re töltötted 10x, az 1 ciklus. Az is, ha 2x 20-ról 75-re. Nem kell ezt túlmisztifikálni...alsó érték ne legyen kisebb 15-nél, de lehet akár 70 is. Felső meg 95-nél ne legyen nagyobb. Ámbár amit 100-nak jeleznek a sw-ek az sem 100. Van benne egy védelem, hogy ne töltse túl. Gyakorlati értelmes beállítás pl 50/95.
-
Chaser
legenda
válasz
balazs.angi #83225 üzenetére
Wifi+4g egyben, úgy értettem. Egészen véletlenül nem lehetséges, hogy hálótörésre sw-t használ? amiről itt persze szigorúan tilos beszélni, szóval azért ne erőltessük a témát
-
Chaser
legenda
válasz
balazs.angi #83221 üzenetére
3+4g egyben és hálózatot is tör? lehet tanulok ma valamit?
-
Chaser
legenda
válasz
qwertly #83197 üzenetére
Nem vészes. De ha eszközöknél ott van, nem hiszem hogy antenna függvénye lenne a ki/be kapcsolás. Lehet meghibásodott. Nézted eszközkezelő mit mond rá? Ha nincs antenna akkor a jel lenne nagyon gyenge, de közvetlen router mellett sztem csatlakozna.
szerk: a hw-es retesz gomb bekapcsolva van? bár ha nem akkor bt se lenne
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #83171 üzenetére
500-ért szokott menni vakerán + posta.
Milyen jót derültem akkor új T500 billzetnél pár éve amiből kiesett két gomb, 2k-t ajánlottak -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #83150 üzenetére
Tedd be egy tál rizsbe..hátha
Van gyári új magyar billzetem, nem több tízezres téttel -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #83070 üzenetére
Ott van jah, ágyneműtartóban egy doboz, kell vkinek?
Semmilyen szakmai/akármilyen indok nincs rá hogy szórakozásnak minősüljön annak a töltőnek a használata egyéb géphez. Egyébként meg rá lehet mérni mit is jelent az a kis plusz elem, azzal minden további kérdőjeles rész is letudva. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #83066 üzenetére
Azért kár túlmisztifikálni ezt a töltő dolgot
Van a csatiban egy plusz elem, nem zárja ki a használatot más eszköznél ami nem igényli. Nagy eséllyel ez valami + földelés lesz jelen esetben. És nyilván az a gép is megy extra védelem nélküli csatival más töltővel. Ha feszültség azonos, fizikailag belemegy az eszközbe a csati nagy gond nem lehet. Ha olyan nagy gond lenne eleve más csatlakozót kapott volna. Egyébként hp-nál láttam azonos csatival vannak különböző feszes töltők, többen használják is úgy, na az már érdekesebb történet. De nyilván a befogadó eletronika is egy túlfesz védő áramkörrel nyitja a sort.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #83057 üzenetére
Elektrofizikának hívják a másabb tésztát.
HSM Persze nem mindegy, mivel a táp nem küld semmit. Az eszköz veszi fel a számára szükséges áramerősséget. Ha egy 10A-s töltőt raksz egy 2A-t kérő telefonra annyi fog történni, hogy feltölti mint a 2A-s. A feszültségnek kell annyinak lennie amit az eszköz kér. Fordított esetben pedig elfüstölhet a táp.
Ha a 170-es táp feszültsége ugyanannyi mint a 65/90W-osnak - 20V - akkor teljesen kompatibilis velük. Ha más feszültsége van akkor pedig a dokkoló más feszültséggel dolgozik, ami azért erősen meglepne.
Nem nagyon kell ám messzire menni, desktop tápok 130-1000W-ig vannak kb. Ha az 1000W-ost ráküldöd egy 100W-ot kérő pc-re semmi gond nincs. Hatásfok nagyon tré lesz de ennyi. 20-50W-os cuccnál lehet már probléma, mert nincs meg a minimális terhelés és nem indul be a táp.szerk: Gondwana Látom nem egyedül tanultam elektrot..megkönnyebbülősóhajszmájli'
Lehet az a plusz elem valami extra földelés a dokkhoz, de csak így első tippre.
-
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
Továbbra se vágom a papírt, adott géphez kérik az alkatrészt és rögzítik. Dellnél pl úgy cseréltettem egy töltőt bemondtam a serialt, megnézték, nem volt cserélve még, futár hozta az újat, régit vissza se kellett adni. Igaz közben járt egy fórumos kollega is, de más gyártónál is hallottam ezt. Azt hogy mit hova sumákolnak oké, de ha alkatrész csere van a gép sn-jéhez fogják hozzá csapni, tehát nyoma marad.
-
Chaser
legenda
3 év után lényegtelen inkább, mert akkor már nem garis. Ezt amúgy soha nem értettem, nem embernek/cégnek adják a gart hanem a gépre, mi köze egy papírhoz ha be tudják azonosítani anélkül is? Max ha komplett gépcsere van eredeti vételár miatt oké ha nem tudják olyanra cserélni. Egyébként lehet van wilággar, csak papírral. Nyilván mindenki hordja magával a notebookja papírjait üzleti utakon, ha ellopják akkor már papírral együtt lopják el
-
Chaser
legenda
válasz
totron #82971 üzenetére
Ugyanarra kell figyelni mint 500-asnál. Panelből 1440-es lg-t, nem olyan szép mint az 500-asé de a samuhoz képest huh...pwm-et 1-2 gépnél látam ccfl-nél is, de az nem pwm, vagy fene tudja mi de nem olyan erős mint a ledeseknél. Jellemzően úgyis max fényerőn lehet ezeket már használni, ott meg nem sok zavaró tényező lesz. Nincs benne dp engem az zavart azért, egyébként jó gép az is mint az 500-as. Ár függvénye megéri-e, ár meg konfig függvénye nyilván.
szerk: metal01 Azt érdemes cserélni mindenképp ha valaki sokat gépel.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #82896 üzenetére
de viszont - ez továbbra is helytelen
aki meg ezeket az újdonságokat kitalálta..inkább no comment -
Chaser
legenda
válasz
Razermazer #82861 üzenetére
Dehogynem, videóvágásnál...
szerk: Tikakukac Ha nekem is él a felajánlás inkább postán kérem a gépeket, ne húzzuk az időt személyesen, meg tudom mondani melyik gyorsabb
így bebukni két gépet...
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
SidCorky #82796 üzenetére
Lenovo honlapján sztem ott vannak, powermanager lehet zizis.
szerk: de system update gondolom legtöbb dolgot felpakolja, 500-asra is felment a 10 pedig az régebbi, igaz kb 10 bekapcsolás után többé nem volt kép de addig működött
dying_star Az valami magnesium ötvözet volt ha jól rémlik és csak a fedlap.
-
Chaser
legenda
Ne vadássz, vedd meg a 75k-s ips fullos verziót, ssd, fpr, i7-usb3. Nem lehet linkelni, megtalálod
Pszihonaranc Boltból újan 30k körül, de lehet az több is. Kéz alól meg ki kell fogni erősen.
szerk: donjohnson Ezüst TP nem vészes? Nem is, csak akkor azt HP-nak hívják
Tudom nem szégyen a jobbtól másolni de ez már erősen flame keltő a lenovo részéről
elérhető lesz ez még pinkben is ha így haladunk
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #82780 üzenetére
5 éves sony akku, örülj hogy eddig ment. A li-po meg ha jól rémlik hamarabb is hal mint a li-ion.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #82772 üzenetére
Fekete műanyag, alatta-felette alu. De az bőven jó úgy, a ledeket kellene meghackelni...
ez az ezüst-fekete design egyáltalán nem rossz. Ha num nélküli billzetet tesznek bele és mellé kerülnek a hangszórók akkor lenne még igazán ütős, korrekt kijelző mellé korrekt hangzás. De minden nem lehet tökéletes.
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82738 üzenetére
9 cellás 9x %-os panával SSD-vel 4-5 óra akku idő is megvan ha cpu be van szabályozva meg nem yt-ot nézeget az ember
Napokban kicsit ledöbbentem..ugye átálltam most az ezüst színű sötét oldalra - 8540p - és mxm-es vga van benne
T510 ellenében:
USB3
MXM vga - ami alapból erősebb 128 bites nvs5100 -
PWM nélküli nagy színterű LG-P kijelző...nem mindben de majdnem mindben amivel találkoztam.
8 cellás nem kilógós akku 70-75Wh körül
Sztem a HP egyik legjobb újkori gépe.
Billzet uo. jó, sőt, pilács is, design szubjektív de nagyon tankegyedül ez a buta karácsonyfa design ne lenne...de egyelőre inkább együtt élek vele.
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82735 üzenetére
Konkrétan T500-ról volt szó. Nem minden igaz a többi utódra sőt egyre kevesebb. Van ott olyan is amiben már ram is forrasztott, lehet ssd is, de már elég sok gyártónál előfordul ultra gépek esetén. T500-ba speciel nehéz belekötni, persze nem full tank de még bőven korrekt.
-
Chaser
legenda
válasz
totron #82728 üzenetére
Ezt nem értem, hogy kell szeretni egy T500-ast? Első körben ne úgy mint egy nőt...
Ha meg nem szereted hát bumm. Kis gép kell most van még x220 ips fullos konfig aprón 75-ért. De jó a 2560p is meg E6220 is, előbbibe biztos nem lehet ips-t hackelni, pedig ütős lenne vele.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82489 üzenetére
Szerezz be egyet, utána elsírod magad és érteni fogod
W500 még csak-csak. Már erősen nem IBM minőség de korrekt. Ilyen régi gépeket nem szokás tuningolni csak ha van pár alaplap tartalékban. Egy T60 is már legalább 8 éves.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #82467 üzenetére
Régebbi gépekre gondoltam, ezt viszont jó tudni. A dolog ott bukik, hogy ki akar egy pocsék HD kijelzőt nézni 15,6-on, ráadásul drága gépben. Mondjuk újból se sokat tudok, a macek igen de másról nincs infóm. 8540p is eléggé meglepett és emiatt elviselem a karácsonyfa ledeket is
-
Chaser
legenda
Javul vele a helyzet, de a szűk keresztmetszet a c2d. Hogy egy példával szemléltessem, 1080p yt videónál:
T500 T9400/8GB ram/250GB SSD - mikro akadások
T510 i5/2GB ram/ 250GB HDD - akadás nélkülRettegett java updatenél amikor beáll 100% cpu terhelésre és persze nem lehet kilőni sehogy, előbbi gép használhatatlanra lassul, utóbbinál látom hogy cpu maxra van küldve, de használható marad a gép.
Lehet hackelgetni, próbálkozni HTML/Flash móddal, de már bootnál is kiütközik az i5 gyorsasága. Pár ezer ft különbségért viszont T szériás c2d-t megéri venni.
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #82452 üzenetére
Egy jó TP sokkal tovább működik/működött. Maiaknál azért sztem 5-6 év is erősen kérdéses lesz. Lassan odajut jó ha garanciát kibírja.
Azért ne szedd szét, valószínűleg nem nálad van az egyetlen példány amibe mxm-es vga-t raktakszerk: T500/W500 meg ugyanaz. A vga-ban tértek el, ami lényegében sw-ben különbözik és több vramot kapott. W500-ból volt még gyárilag nagyobb felbontású, egyébként ugyanaz mindenben. Vga tokozásban is
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Kaptam egy 390x IBM gépet
15 éves lesz 4 hónap múlva. Pöccre indult
Bal zsanérnál a ház ki van törve, két gomb hiányzik a billzetből de teljesen új a belseje.
szerk: Ha van vkinek elfekvőben ilyen ház vagy billzet megvenném. Ahogy látom teljesen más a mechanikája mint amikkel eddig találkoztam. -
Chaser
legenda
válasz
hegecsabi #82392 üzenetére
4 magos i7-et nem hűtene le - ha emlékeim nem csalnak nem is nagyon van első genes 4 magos mobil i7, de lehet tévedek - , 2 magosnak nem sok értelme van jelen esetben. Vga nem cserélhető. Ha fel akarod dobni 2x4GB ram a max és meg kell támogatni egy SSD-vel.
Köszönöm a tegnapi véleményeket
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #82359 üzenetére
Szalonban volt nem? akkor szalon állapotú...
Én kifejezetten örülök az ilyeneknek, így könnyebb eladni ha megunok/felesleges lesz újszerű állapotú gépet. Persze amikor alkudoznak átirányítom az ilyenekhez...Meglepődve tapasztaltam, hogy most az SU-s sw-ekkel működik az OSD is, nem kellett a régi pwm-es cuccokat felrakni. Tán csak nem 1 év után hackelt valamit a lenovo?
-
Chaser
legenda
válasz
spammer #82343 üzenetére
Nem kell neki számlát adnia, nem is tud. Ettől független adás-vételivel alanyimentesnek minősül amit cég magánszemélytől vesz és könyvelhető.
1amarr Hát ilyenről még nem hallottam....
Illetve ev. néven fut.
De nem offolok töbet, valaki csináljon egy könyvelési tanácsadó topikot
-
Chaser
legenda
Nem érted...ha áfa körön kívül van valaki az áfa 0%. Oké, csökkenti mondjuk 100k+tréfa 27k-val az áfádat, de ha 100k 0% áfával ugyanott vagy. Nem arról volt szó, hogy bárki bármit számla nélkül adna. Aki alanyimentes számlát ugyanúgy ad, de 0% áfa tartalommal. Ha magánszemélytől veszel valamit az is mentesnek minősül, ugyanúgy költségként elszámolható..na ilyen dolgokkal a legtöbb könyvelő nincs tisztában, tisztelet a kevés kivételnek. Az nyilván nem mindegy, hogy 100k valami 27% áfával, vagy 100k 0% áfával. De ez nagyon off ide
szerk: Tikakukac Engem sem érdekelt, de mivel minden könyvelő más hülyeséget mondott kénytelen voltam időt szánni rá és utánajárni. Sajnos ebben az országban bárki lehet könyvelő egy okj-s papírral, de több diplomások is tudnak olyan nettó hülyeséget mondani hogy 0% áfával is fáj
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #82337 üzenetére
Tévhit ez de nagy még mindig. Nem használt/új függvénye az áfa, attól függ adott kereskedő melyik körben van. Alfáéknál 27%, az alanyimentes 0, én új cuccokkal is úgy csináltam mert jobban megérte. Meg van még a különbözeti, azt se lehet visszaigényelni. Nyilván nagyker függő de ők nem tudnak alanyi mentesek lenni, plusz ha eu-ból vesz valaki akármit 50k-ért áfa nélkül, neki az nettó/bruttó, 60+tréfáért el tudja adni attól hogy használt akármiről van szó.
szerk: Egyébként azt se értem aki áfás számlára gerjed, ha valaki áfásan árul 100+tréfa adott cuccot, anélkül meg 100 alanyi mentesen...csak magánembernek nem mindegy, cégnek ugyanannyiba kerül mindkét verzió.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #82294 üzenetére
B+
ha jól rémlik van egy 500-as panelem, ha odajutok megnézem. Fogalmam niincs lg-e vagy samsung.
-
Chaser
legenda
Nem volt ott javítás, legalábbis nem sokat ért. Ki kell fogni. Ár függvénye megéri-e, alkatrészárban igen. T500 nem sokkal drágább de sokkal jobb.
Kiss67 HDD milyen módban van? Lehet megér egy próbát normál AHCI módra rakni ha nem ott van.
szerk: vikcsi Nekem is vannak forrásaim erre-arra, ha valaki megfizeti az abba fektetett időt meg pénzt míg eljutottam oda át is adom
-
Chaser
legenda
Az egyik legbénább megoldás amivel eddig találkoztam...
Tök jó, hogy a tapipad nem kopik, kár hogy csak a borítást látod
Políroztam már tükörre 510 padot mert úgy kérték, na úgy frankó volt. Szerencsére ott a csikló, egy TP-n se használtam padot igazából. Régebbiek csak-csak, de az újak nagyon sz@rok. A HP féle üveges megoldás pár ezer kört ver bármelyikre.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #82098 üzenetére
A különbség a mai TP szériákkal annyi, hogy ott az ima se fog segíteni ennyi idős korukban...
Nemrég beesett hozzám is egy 7 éves nvs T61, még a kijelzője is elég baba volt, tán' LG-P. Zsanérok majdnem 100%-osak, gyanítom többet nem látok belőlük, de az utolsó legalább ütős volt
szerk: metal01 A kivétel eredménytelen keresése erősíti a szabályt. Eredményes keresés esetén a szabály nem létezik többet...
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #82089 üzenetére
Passzolom. Ilyenbe nem futottam még bele.
-
Chaser
legenda
válasz
LamerGyuri #82055 üzenetére
TP sw is ugyanígy ide tartozik. Ha xy egyéb sw-ről lenne szó ami nem TP függő, az tényleg nem ide tartozna.
-
Chaser
legenda
válasz
#01758976 #82037 üzenetére
Gyanús nekem is, de akár. Ha mondjuk pont onnan veszik lazán lehet reális az ár.
Tim82 December hónapban?
De lényeg a lényeg, az hogy neked mákod volt, nem jelenti azt hogy másnak is lesz, %-os esélytől függetlenül. Lehet nálad épp bedöglött a röntgenük
Elég durva jószággal dolgoznak, az akkut simán kiköp, vagy 500 millió csomag volt és már nem tudták hova tenni, vagy a géppel volt valami. Kell ott a bevétel, kevés még a stadion...
szerk: Ez lett volna a legkedvezőbb
Nyilván jobb a 23 is mint a 28, pláne ha még 28-ra megy pk is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest