- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
A passzív hubokkal az a gond, hogy nem töltenek rendesen, pl. combosabb okostelefonok szépen merülnek sima USB portra kötve is. HDD-knek sem árt egy kicsivel nagyobb táp. Nekem egy nem 1000 forintos, tápos USB hubom van most is, a jelenlegi R61-emben is 3 USB van, amiből egyet elfoglal az egér vevője, egyben van a hub. Így dolgozom már évek óta, tehát a 3 USB is elég.
Viszont képtelen vagyok kideríteni azt, hogy a két modell kijelzője milyen típusú, így azt sem, hogy egyformák-e. -
rgeorge
addikt
Van egy dilemmám. Két új notebook közül kellene választanom (és most ne irigykedjetek, nagyon durván megdolgoztam azért a bónuszért, amiből vesszük). Az egyik egy T520-as (Intel Core i7-2630QM, FHD, nvidia NVS 4200M, 500GB HDD, NW64JHV), a másik egy W520-as (Intel Core i7-2720QM, FHD, nVidia Quadro 1000M, 500GB, NY44C*). Mindkettőben 8GB memória lesz. Érdekes módon a T520-at adják meg nehezebbnek (9 cellás aksi mindkettőhöz), de nem lényeges a különbség, és mindkettő 3kg alatt van, ami már jó.
A W520-as mellett szól az USB 3.0 (x2), a T520-ban csak USB 2.0 van, igaz, abban összesen 4 db USB van, 2 sima, 1 powered, 1 combo eSata, a W520-asban csak 3. A W520-asban kicsit kisebb a proci, de ez az ár miatt van így, a nagyobb procis nagyobb VGA-val párosítva sokkal drágább lenne. Úgy tűnik, a W520-as kijelzője is jobb, mert ez egy grafikusok számára is ajánlott workstation.
Kérlek, segítsetek dönteni. Alapvetően fejlesztek (Visual Studio), de azt elég intenzíven, virtuális gépek stb.
Köszönöm. -
-
rgeorge
addikt
Hamár szóba került a W sorozat: a W520-ból láttam 2 HDD+DVD konfigot árlistában (2*500GB). Ezek szerint lenne két hdd-nek hely, és nem ultrabay-ben van a 2.?
-
rgeorge
addikt
válasz
mitulabattyi #24652 üzenetére
Nyilván én is rájöttem, hogy csak ködösít a kici szárga... Védelmemre szóljon, hogy megrendelés után csomó emailt váltottunk, rákérdezett a notebook pontos típusára, sőt a DVD típusát is elkérte, hogy biztos jót küldjön. Így jártam... Az is vicces, hogy a caddy csatlakozója sem szerelhető, szétkaptam a házat, hogy megnézzem, viszont csatlakozó nélkül sem megy be a DVD helyére a Caddy, valahol megakad. Amazon-on találtam egy másikat, amit a firstcom gyárt, az ő oldalukon le is csekkoltam, sajnos olyan kép nincs róla, amin látszana a csatlakozó, de az amazon-on egy vásárló pont R61-hez vette és neki működött.
Viszont erősen elgondolkodtam az egész bővítésen (a Caddy-ba menne a jelenlegi 500GB-s HDD, és egy SSD a HDD helyére az OS-nek), mert tegnap volt egy VGA bluescreen-em, azelőtt szeptemberben, az előtt viszont már nem is emlékszem, mikor volt, és talán összesen ez volt a 4. Szóval lehet, hogy elkezdődött a nVidia haldoklása. -
rgeorge
addikt
Lehet, hogy ráfáztam egy ebay-es, utángyártott (pontosabban nem is után-, mert eredetileg ilyen nincs is) Ultrabay Enhanced HDD Caddy-be. Teljesen más a csatlakozója, mint a DVD íróé:
Felül a DVD, alul a Caddy. Az eladó most győzköd, hogy a DVD-ről át kell szerelni a csatlakozót, de az elsőre nem olyan egyszerű. -
rgeorge
addikt
Erre valaki tud mondani okosat? Ha minden igaz (hátha, így több az esély), T61-hez is ilyen Ultrabay tartozik. Most van is itt nálunk (munkahely) egy T61-es (7661-D32), abban pont ugyanolyan a DVD, mint az én R61-emben.
SSD-re váltásban gondolkozom egyébként, de kell egy második HDD is a munkám miatt (többek között virtuális gépek). -
rgeorge
addikt
Sziasztok! Ha jól sikerült kinyomoznom, akkor ez az Ultrabay adapter jó lenne-e az én R61-esembe (8918DFG). A most benne lévő DVD Ultrabay Enhanced. Valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni, hogy tényleg jó lehet ez?
Tudtok megbízható beszerzési forrást (akár ebay), ahonnan rendelhetnék ilyet?
Köszönöm. -
rgeorge
addikt
Szerintetek van esély arra, hogy egy régebbi (T61, R61-es) ThinkPad-ba mSata meghajtó kerüljön?
-
rgeorge
addikt
Az R50e is lehet, csak arra emlékszem, hogy volt egy bötű a szám után. Kicsit régen volt már... De azt nem értem, miért ne menne bármilyen IDE csatolós HDD-vel, az interfész tök ugyanaaz. Azt tudom elképzelni, hogy az nem mindegy, hogy a HDD hogyan reagál a rázkódásvédelemben alkalamazott megoldásokra, azaz a kikapcsolásra, parkolásra stb.
-
rgeorge
addikt
Valaki a T520-as kérdésemre?
-
rgeorge
addikt
Mik a tapasztalatok az i7-es T520-as ThinkPadokról? Nagyon szemezek egy az FHD-s verzióval (NW64JHV), sajnálom, hogy csak 16:9-es verzió van, 16:10-es (mint a mostani 1680x1050-es R61-em) már nincs. Lehet tudni valamit a kijelzőtípusokról (IPS, stb.). ThinkWiki nem tudott segíteni.
Azt sem tudtam kideríteni, hogy mely modellek képesek az mSata SSD-k fogadására. -
rgeorge
addikt
Sziasztok!
Egy "ősrégi" R61-em van (8918-DFG, 15.4"-es). Ebben is nVidia Quadro NVS 140M videókártya van. Ez az, ami hibás széria volt? Nekem eddig nem volt látványosan erre visszavezethető hibám, 2008 óta mondjuk 3-4 kék halálom volt összesen. Mondjuk a legutolsó akkor, amikor az nVidia saját driver-ét tettem föl próbaképpen.
Mi pontosan a hibás széria hibajelensége? Lehet-e ezt a videokártyát cserélni valami másra (ATI/AMD)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Lenovo ThinkPad T490s - i5 8365u I 16GB I 256GB nvme SSD I 14" IPS FHD I HDMI I Cam I W11
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- Lenovo Thinkpad P72 17.3" Intel XEON E-2186M 6 mag Quadro P5200 16GB, 32GB RAM 2TB NVME SSD
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest