-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
ezsolti #43194 üzenetére
Cserélik az egész alaplapot, ha valóban hw hiba.
btudos: Elvileg kötelesek, de jobban jár ha közvetlenül lenovo partnerhez viszi, egyrészt hamarabb megvan, másrészt ki tudja az ipon hova küldi tovább.
CharlieDrop: PCX-nél is van, 500Ft asszem rendelésnél, amúgy nem tudom mennyire korrekt, igaz ipon-ról is hallottam már sok rosszat.
szerk #43203: valóban
-
audi100td
nagyúr
válasz
ezsolti #43188 üzenetére
Ha hardveres a hiba akkor alkatrészt cserélnek, komplett gépet tudtommal csak 3 hibás fődarab esetén, de mindegy is, igazából lényegtelen. Ahogy előttem is írták, jelentsd be a hibát Smartservice-nél, korrekt hely.
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
mustang28 #42740 üzenetére
Hm, a megfelelő Net Framework verzió telepítve van (3.5 ha jól emlékszem)?
Illetve jártam már úgy is, hogy telepítve volt a power manager, de valami hiba történhetett közben, mivel ugyanilyen tüneteket produkált. Nálam ilyenkor rendbe hozta, hogy eltávolítottam, majd manuálisan újratelepítettem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #42544 üzenetére
Az a néhány óra azért nem mindegy, ha több akksit kell cipelni az még több súly, az így sem könnyű gép mellett. Emellett ott van még az mSATA is, ami nekem fontos opció lenne, persze ez mind elméleti elgondolás, mert jelenleg úgy sincs se T510-re se T520-ra pénzem...
szerk: Ultrabay akksi nem két fillér, ahogy egy pótakku sem, minek költenék ilyen dolgokra, ha különbözetből majdnem kijön egy korszerűbb gép.
-
audi100td
nagyúr
válasz
t52042405ug #42217 üzenetére
Annak a Seagate vinyónak semmi baja
, 1-2 korábbi szériánál rend szerint ezt dobja róla Sentinel, mindig pont 70%-os kondival, valószínűleg nem jól értelmez valamilyen SMART értéket. Járt nálam már vagy 5 ilyen vinyó, hibátlanul működtek egytől egyig.
-
audi100td
nagyúr
W500-ból kiindulva igen.
Töltsd le a Win7-es vga drivert a lenovo honlapjáról. Hagyd, hogy ezután kicsomagolja magát a C:\Drivers mappába, de ne indítsd el a telepítést. Keresd ki a setup.exe-t és futtasd Win7 kompatibilis módban (a biztonság kedvéért rendszergazdaként), ezután mennie kell, switchable graphics-al együtt.
A Power Manager-t is így tudod felrakni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #42136 üzenetére
Internet hozzáférés nélkül ugyebár a system update sem működik, előbb manuálisan telepíteni kellene a hálókártyát vagy wifit.
-
audi100td
nagyúr
Elég sok "demopool" gépet árulnak, azaz bemutató darabként voltak kiállítva üzletekben, valószínűleg a tiéd is ilyen lehetett. Persze van nekik új is, ami drágább, csak tudod mit vettél, hiszen minden le van írva a shopban.
cellpeti: Teljesen jól viszonyul hozzá, ami nem megy fel elsőre, annak a setup.exe-jét win7 kompatibilis módba próbáld futtatni. Toolbox-on kívül gyakorlatilag működik minden, beleértve a vga-t switchable graphics-al.
"Mennyivel veti vissza a HD3650et?"
Ezt hogy érted? Miért "vetné vissza"?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #42068 üzenetére
Enyémben sem eredeti van, belepakoltam egy Atheros AR9380-at, elég szépen hasít, a gyári intelt "kukáztam". A LED nem villog (bekapcsolásnál sem) és a hardveres wifi kapcsoló sem működik, de nem izgat különösebben,
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #42049 üzenetére
Szerintem inkább az X200-ad volt erősen elhanyagolva, vagy erősen poros környezetben használták. Szedtem már szét 8-9 éves T41-et, X40-et, vagy még öregebb T20-at és egyik sem volt különösebben koszos, csak a hűtő környékén gyülemlett fel a por, rosszabb esetben a szellőzőnyílásoknál is, de semmi extra.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #42046 üzenetére
"Amúgy ropira szedtem, olyan tiszta belül, hogy hihetetlen, anno az x200-at kádban kellett áztatni olyan dzsuvás volt. "
Ha német a gép akkor ez elég egyértelmű
, nem akarok ebből kulturális kérdést csinálni, de tény, hogy az ottani emberek (legalábbis a "bennszülöttek") többnyire kímélik és ápolják a holmijaikat. Elég megnézni pl. egy német használt autót, 20-30 éves kocsikat találsz potom áron patika állapotban. Itthon meg le van robbanva az összes, szétgányolt motorral, lelakott belsővel, ha véletlenül találsz is egy szép példányt, egy kisebb vagyont kérnek érte.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
nálam is EE van fent és írja
Gabesz87: Mondom, BIOS frissítéssel kezdeném a dolgot, kb 5 perc az egész. Mustang28-nál valami átmeneti bugzás volt, nálad viszont nagy eséllyel rosszul programozták be a vezérlést, ha foglalkozik vele a support akkor javították a hibát egy újabb BIOS verzióban, de aztán azt csinálsz amit akarsz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gabesz87 #41978 üzenetére
Arra ott van a system update, illetve minden elérhető a gyártó honlapján, évek óta nem jár lemez a ThinkPad gépek mellé (talán soha nem is járt, nem tudom). Egyébként ha Windows-os a géped a szerviznél tudsz igényelni Recovery DVD-t, amiről visszaállítható a gyári állapot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41948 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41946 üzenetére
Vezérlőpultot többféleképpen is elő tudod hozni. Vagy Számítógép -> (felső menüben) Számítógép -> Vezérlőpult megnyitása, vagy egyszerűen megnyomod a "Windows" gombot majd elkezded gépelni a "Vezérlőpult" szót, ha a "Számítógép"-et sem találtad még meg, akkor ugyanez a teendő. Ha megvannak, ki is tudod őket tenni a Kezdőképernyőre jobb egérgombbal, illetve bámit elő lehet így keresni amire szükséged van. Érdemes használni a jobb oldali menüt is, pl. a Kezdőképernyőnél rögtön meg lehet vele jeleníteni az összes telepített alkalmazást. A "Metro" alkalmazásoknál is ez a menü lesz mindig segítségedre az aktuális beállításokhoz, stb.
szerk: Ha még nem magyar a Win8-ad és szeretnéd, hogy az legyen, vezérlőpultban a területi beállításoknál le tudod tölteni és telepíteni a magyar nyelvi csomagot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41942 üzenetére
Vezérlőpult -> Hardver és hang -> Eszközök és nyomtatók -> Egér (Win7 alatt is itt volt elhelyezve)
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41940 üzenetére
Telepítetted az ultranav drivert? Nálam lehet konfigurálni a szokásos helyen: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #41938 üzenetére
Melyik driver nincs meg? Ha intel vga-ra gondolsz akkor nem is lesz, csak Sandy Bridge-ig visszamenőleg ad támogatást a sunyi intel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
n0_gAboR #41931 üzenetére
Általános probléma, főleg az újabb modelleknél, pl. X200-nál gyakran a fémig kopik a gumibevonat, pedig a jó-öreg T42-nél vagy X40-nél épphogy picit kopott csak meg közvetlenül a sarkoknál. Ezek meg fél év után úgy néznek ki mint azok 7-8 év után sem, mondjuk a W500-am még egész jól tartja magát.
Nem a legszebb látvány, bár még mindig jobb mint egy karcos szál-csiszolt alu fedél.
btudos: Tokban hordod? Általában annak az anyaga szokta leradírozni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41927 üzenetére
"Hozzáteszem, azért nem kis munka volt anyámnak a win7 is, az öregebbek, pláne mifelénk nem esznek meg akármit."
Mi felénk sem, de azért Win7-re sikerült átszoktatnom a nagyszüleimet viszonylag könnyen, nem olyan sokkal "másabb" az Xp-hez képest, Office persze maradt a 2003-as, az újabb verziókra nem vállalkoztam volna én sem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41923 üzenetére
Kinek mi jön be.
Azért mert nem szántál rá egy kis időt, hogy megtanuld hogyan kell használni, még nem biztos, hogy szar meg faszság.
Én így 2 hónap W8 használat után nem szívesen ülnék vissza W7 elé, de mondom ízlés kérdése, csak akkor már ne a driverek miatt keressünk rajta fogást, eddig mindent meg tudtam oldani rajta amit W7 alatt is. Annyi, hogy valamivel többet kell kézzel telepíteni, cserébe megspórolsz több órás windows update-et.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #41920 üzenetére
"Powermanagert én 1 óra próbálkozás után sem tudtam felpakolni."
Pedig csak W7 kompatibilis módba kellett volna futtatni, na mindegy... Ugyanez vonatkozik a kicsomagolt ATi driverre. Más nem is jut eszembe amivel trükközni kellene, vagy szó nélkül megeszi a W7-es verziót, vagy van is már W8-as, mint pl. az APS, Intel INF driver, stb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #41867 üzenetére
HTPC-nek miért nem dobsz össze valami olcsó mATX konfigot? ITX hely szempontjából még jobb lenne, csak elég drágák az ilyen alaplapok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #41850 üzenetére
Hiába az erős cpu, ha 4GB RAM-mal már a 80-at súrolja, ennyiért tényleg találsz T procival T500-at, WSXGA+ kijelzővel, 85k kb a felső határ, ennyiért fél éve adtam el az enyémet fullos panasonic 9 cell aksival. A W500-hoz 70k-ért jutottam hozzá, igaz el volt repedve a két sarkán az alsó tálca és a cardbus fölött a rollcage be volt horpadva, 7k-ból megvolt az alkatrész, a javítás nem került semmibe, megcsináltam magam.
mustang28: Vegyél neki egy sima igp-s T61-et (de azért ne legalja procival), szerintem az az arany középút árban és felszereltségben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #41827 üzenetére
Hiába veszi vissza a lenovo, ha ő termel utána veszteséget, mert ezek szarháziak nem fognak neki fizetni. A garancia 3 év, ezalatt cserélték is az ilyen meghibásodott alaplapokat, sőt úgy rémlik a garancia lejárta után még volt pluszban egy bizonyos időszak amíg volt erre lehetőség, de nem tudom biztosra.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BalazsKKa67j #41815 üzenetére
160-170k-ra tippelem
-
audi100td
nagyúr
T500/W500-hoz nincs valakinek eladó ujjlenyomat olvasója? Úgy néz ki az enyém behalt. Talán T400, R400/R500-é is passzol, még nem néztem utána.
szerk: Úgy néz ki téves riasztás volt, már vagy fél órája vacakolok vele, erre egy komplett áramtalanítás rendbe hozta, legalábbis most egyelőre ok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #41795 üzenetére
Nem ismerem a típust, ha 6Gb/s mSATA slot van benne, elvileg majdnem, hogy mindegy, csak egy ennek megfelelő SSD-t érdemes választani. Pl. az mSATA Samsung 830 alig lassabb a SATA3-as verziónál, legalábbis a gyártói adatok szerint, de soha nem használtam még mSATA meghajtót, így erről inkább nem nyilatkoznék.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tankréd #41713 üzenetére
Nekem eddig a Samsung vált be a legjobban, volt 470-esem, most 830, eddig egyikkel sem volt semmi gond és a teljesítményükre sem lehet panasz. Crucial M4 hajlamos volt Opera böngészőnél néha laggolni. 120-as OCZ Vertex2 meg random időközönként szeretett kék halállal visszatérni alvó állapotból, arról nem beszélve, hogy W8 alatt iszonyat lassú volt. Kingston V+200-at használtam még asztali gépben, amire szintén nem lehet panaszom, notiban viszont nem próbáltam. A lényeg, hogy OCZ-t szerintem ne, eléggé megoszlanak a vélemények a gyártóról.
-
audi100td
nagyúr
Ha Bp-en vagy környékén laksz akkor érdemes bevinni a Smartservice-be. Írj nekik egy mailt a hibalistával, mellékelve a type+szériaszámot és megrendelik a szükséges alkatrészeket. Amint megérkezett minden értesítenek és csak a javítás idejére kell beadni a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Óra topik
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- ROG Zephyrus G16 16" QHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest