- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
Masik gyarto X40/X41 SSD fronton a Photofast. Talalomra egy webshop link.
-
TOZ
addikt
Abszolut egy velemenyen vagyunk. Masodik gepnek nagyon megerte. 1.2 LV proci, 1 giga RAM, Kingspec 32GB-os SSD- EU-bol jon (Irorszag), igy van nincs es tutti, hogy megkapod, Fedex hozta, masnapra -, nagy akku (oregecske - 5eves mint a gep, 300 ciklus felett - de meg mindeg megy 3-3.5 orat wifivel), Atheros wifi, BT. Ez nekem igy 80-ban van. Imadom.
Ennyit hozzatennek, hogy "fő" gépnek nem választanám. De cipelos, rohangalos, mindignalamlevos gepnek szuper. Netbookokkal szemben szamomra nagy elonyei: a jo felbontas, a csiklo, es PCMCIA (3G kartya miatt).
-
TOZ
addikt
Masodik notebooknak/vagy asztali melle (netbook helyett) jo valasztas lehet. Nekem 1.2LV proci van benne, de ritkan megy fullon. SSD az tenyleg nem olcso, de sokat dob rajta, nagyon sokat. Ha jo allapotut tudsz kifogni, mondjuk egy elviselheto kapacitasu nagy akkuval (nekem 3-3.5 orat lazan megy wifis nettel, az 5 eves akkum), es teszel bele egy ssd-t (a hdd-t meg eladod) akkor 80bol van egy kivalo hordozgatos geped (ami siman odaver egy elso generacios atomos netbooknak). Office hasznalatra meg evekig hasznalhato.
Memoriat 1.5 gigaig tudod boviteni, ha jol tudom egy slot van erre, a masik modul alaplapra van forrasztva. Sajna az egy gigas ddr1es ramok viszont heroin arban vannak - mint errol nem oly reg ertekeztunk is itt. -
TOZ
addikt
válasz
Speeedfire #1997 üzenetére
Nem elbizonytalanitasi szandekkal, csak a tenyszeruseg kedveert:
T60-akat boven jo allapotban lehet venni 100 korul mar... 180 korul mar kifoghato T400-as is...
De ott van meg Nand_i T61-ese is par honap garanciaval. -
TOZ
addikt
Az oregseg onmagaban meg nem kene, hogy gond legyen.
Nekem egy 300 ciklusos, 5 eves (toz@toz-laptop:~$ cat /sys/devices/platform/smapi/BAT0/first_use_date: 2004-10-06) 61.9Wh kapacitasu akkum az X40-hez. Ami most olyan 60%-os kapacitusu (38Wh). Ebbol ebben a pillanatban 56%-nyi (21Wh) van meg jelenleg benne, igy meg elmegy nagyjabol ket orat (wifis net, orajel minimumra veve, kozepesnel picit nagyobb fenyero). -
TOZ
addikt
Csaba nagy TP guru, de sajat bevallasa szerint nem tul sok X40-et szedett meg szet. A T4x-ek is nagyon jok es keves a baj veluk, de az X40 kb. elpusztithatatlan. Mondta nekem par honapja.
Ettol fuggetlenul en is mindenkeppen hozza vinnem, ha garancian kivul gondom van barmilyen notebookkal. -
TOZ
addikt
válasz
zoll_T43 #1889 üzenetére
Ultrabay II hdd keret a te baratod. Ebbol az eredeti IBM nem lesz jo neked, csak ha levagod a muanyag baszt a vegerol. Az ebayen arult, joval olcsobb kereteken ilyen nincs, azok egybol belemennek. Hozzateszem nekem az ebayrol vasarolt keret nem mukodott, de lehet csak en voltam peches, tobbek allitjak, hogy nekik nem volt gond azokkal sem.
Recovery particio visszaepitheto tipusazonos lemezek segitsegevel. Garancia idon belul ingyen igenyelheto az IBM szervizektol. -
TOZ
addikt
válasz
hcpeter #1814 üzenetére
Kozepso gomb hasznalatanak aktivalasa.
Ne zavarjon, hogy Ibexhez van a leiras. Jauntyval is ugyanez a workaround.
-
TOZ
addikt
Ha mar kikutattuk a temat Timmel...
Szoval az X40/41-ben mini-ATA-nak is becezett HDD csatolas van (44 darab ferfi PIN).
Az R100-ban pedig micro-ATA a csatolo (50 db nőnemű PIN )A kerdesre a valasz az, hogy NEM, mert eltero a ket gep HDD csatolasa.
-
TOZ
addikt
A mult heten ujra kellett ertekelnem az X40 HDD lassusagarol alkotott velemenyemet ("jo ez nekem"). Egy konferencian kellett dolgoznom rajta ceges ugyekben... T@konszuras volt. Amint nem csak netezes, filmnezes kitepem a hajam. Ugyhogy tegnap meghozta a FedEx a Kingspec 32GB-os SSD-t.
Nagyon ugrik a rendszer azota. -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1723 üzenetére
Alakul ez. Nincs touchpad, csak pocok; mar csak egy numpad kene es kene 8-)
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1689 üzenetére
Sorry... mellenyomtam. Igy jar az ember, ha melohelyen munka helyett ilyeneket csinal.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1687 üzenetére
Napokon belul lesz egy elado 1.8"-os (40Gb-os) Hitachi HDD-m, nem uj, de hdsentinel szerint 100%-os., ha esetleg valakinek kell... Meg nem hirdetem, csak itt szoltam.
-
TOZ
addikt
-
TOZ
addikt
válasz
pilsner #1508 üzenetére
Nem okoskodni akarok, csak kerdezem: ha cegtol veszed hasznaltan es kapsz szamlat az nem jo? (Vannak kifejezettem hasznalt notebookkal foglalkozo cegek). A garancia meg ezeknel serial szam alapjan meg, papir nem kell a szerviznek.
Notebooksystemnel meg mindig van a honlapon egy rakat jo aru T61... -
TOZ
addikt
Ezen logika menten pl. a 3 evvel ezelott gyartott lcd tv-k jobbak, mint a mostaniak... Pedig nyilvan nem. Hatekonyabb a gyartas, megterult az innovacio stb... Persze ezeket is lehetne valahogy szamszerusiteni, de szerintem sok ertelme nincs.
(5 eve vettem egy Asus notebookot, 270k volt (megdobbentem ,mikor par hete elokerult a szamla), ma is mukodik, de ma ilyen szolgaltatasu gepet Asusbol veszel 130ert, tehat a mostaniak rosszabb? Nyilvan nem.) -
TOZ
addikt
válasz
hcpeter #1337 üzenetére
Sajnos rosszul ertelmezed:
"Beszállításos vagy postázásos szolgáltatás esetén a termék javítására vagy cseréjére egy kijelölt szervizközpontban kerül sor, ahova az eljuttatást vagy elszállítást Ön szervezi meg. A meghibásodott terméket megfelelően csomagolva a Szervizszolgáltató utasításai szerint Önnek kell elszállítania vagy postára adnia (előre fizetve, hacsak más utasítást nem kapott) a megjelölt helyre. Miután a termék javítása vagy cseréje megtörtént, Ön átveheti azt. Amennyiben a termék átvétele nem történik meg, úgy az Ön Szervizszolgáltatója saját belátása szerint rendelkezhet a termékkel. Postázásos szolgáltatás esetén a terméket a Lenovo saját költségén juttatják vissza a Önhöz, hacsak az Ön Szervizszolgáltatója másképpen nem rendelkezik." - angol terminologiaval ezt hivjak carry-in or mail-in warrantynekAz on-site lenne, amit te szeretnel:
"Helyszíni szolgáltatás esetén az Ön Szervizszolgáltatója vagy megjavítja, vagy kicseréli a meghibásodott terméket a helyszínen. A termék szét- és összeszereléséhez megfelelő munkateret Önnek kell biztosítania. Egyes termékek esetében bizonyos javításokhoz szükség lehet arra, hogy az Ön Szervizszolgáltatója a terméket elküldje egy kijelölt szervizközpontba."Ha nem "kezalol" vetted a gepet, hanem szamlaval rendes garancia jeggyel (amely ugyan nem kell a garancia ervenyistesehez) akkor az ott szereplo vasarlasi datum lesz a garancia ido kezdete. (mintha a regi topicban errol lett is volna info - talan Bobmastertol)
-
TOZ
addikt
válasz
hcpeter #1332 üzenetére
Központi szerviz eléhetőségei
(talán aki teheti a faq-ba berakhatná a topic elején...)A warranty lookup oldalon meg tudod nézni, hogy carry-in vagy on-site-repair a garanciád. (Előbbi esetben neked kell a szervízbe elvinned, utóbbi esetben ők jönnek érte, és ha megoldható helyszínen javítanak.)
-
TOZ
addikt
válasz
g.gergo #1317 üzenetére
A Milyen notebookot vegyek? topicban pont errol ertekezett a minap egy kollega.
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1264 üzenetére
Ize...
# 200GB 7200rpm 2.5" SATA HDD (available with encryption)
# 160GB 7200rpm 2.5" SATA HDD
# 320GB 5400rpm 2.5" SATA HDDModelltol fugg...
(forras: thinkwiki.org)
-
TOZ
addikt
X40-en az Fn-F5 nekem csak a BT-t kapcsolgatja ki/be. A wifit (Atheros AR5212 802.11abg) viszont nem - de ez nem is full stable a 2.6.28-as kernellel (nagyon ritkan eldobja magat, aztan magahoz ter... nem zavaro)
A T61-et majd holnap bekapcsolom (azon mintha menne mindketto). -
TOZ
addikt
CPU Undervolting - Ubuntu OS alatt.
Összedobtam egy hevenyészett leírást. Remélem használható. -
TOZ
addikt
Nekem egy picit magasnak tunnek. A GPU szamokkal nem foglalkozom, mert nem osszevetheto az ex X3100-as integraltammal. De a CPU nalom most 46/47 fok. Eddig vorosszemet szedegettem ki kepekbol, most meg mennek fel wifin a flickr-re...
OS: Ubuntu Jaunty - 2.6.28 Kernel, alulfeszelt procival, T7500 CPU, X3100 video.
A kulso homerseklet 26C korul van jelenleg.
Azt nem tudom, hogy a GPU mennyi hot ad at a kornyezetenek, de el tudom kepzelni, hogy befut azert egy picit. -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1219 üzenetére
A UK angol ilyen meg pl. Vakon gépelve rajta (X40-en ilyen) fel sem tűnik, hogy nem magyar ami a kezem alatt van.
-
TOZ
addikt
válasz
yodamastah #1183 üzenetére
Egy "baj" van ezzel csak. Az ara. Egy X40 mai ertekenek a felert lehet egy 32Gb-os SSD-t venni bele. Azert ez sok(k). Persze a gep felhasznalasi modjatol fugg. En netbook helyett hasznalom. Igy a HDD sebesseg nem igazan problemas.
(Bar szemezek en is egy ilyen SSD-vel, de eddig gyozott a jozan kozgazdasz felem, az impluzusvasarlo masik enem felett) -
TOZ
addikt
Erre azert kepes a T61-em is (T7500, X3100)... a teljes igazsag az, hogy az X40 meg nagyon is kepes erre - bar nem fer egy LV procis egymagos geppel peldalozni tudom en 8-))) (de nem elado egyik sem) mod: bar van az penz, amiert korpasodik a fejem...
Es ez a "feature" megtalalhato a kezeim kozott megfordult valamennyi T42-ben is. -
TOZ
addikt
válasz
xEon1337 #1163 üzenetére
A T61hez egy lenovo business topload-ot hasznalok. 10k korul volt.
X40hez most jott meg kinabol a skin. Tok vono 2800huf-ba volt. (kivul fekete, ibm tp felirat a sarokban, belul trackpointpiros - nyilvan hamis, de a funkciojat betolti 8-) ) utobbi gepet amugy hordtam mar aktataskaban, es bringazva futarzsakban csak ugy bedobva, meg skin nelkul. -
TOZ
addikt
Nincs veletlenul tippetek honnan lehetne X40 Lid Latch LCD Screen Hook-t (tft lezaro kampo baszot) szerezni/venni/nyerni stb... ebay elott mar kifolyt a szemem, de en X40-hez valot nem talaltam. Nem egeto problema, de filleres, es jol jonne...
-
TOZ
addikt
válasz
Dr. Akula #1072 üzenetére
Szerencsemre en tudok tiz ujjal,vakon gepelni, igy nagy elony a pocokeger egy billentyuzeten szamomra. TP-ek mar nagyon megszoktam, az irodaban is velhetoen kenyelmes lenne, hogy nem kell elvennem a kezem az egereszeshez. Egyebkent nem Nandi altal birtokolt notebook meretuben, hanem a numpaddel is rendelkezo valtozatban gondolkdom (numpad az kell, penzugy... xls... miazmas...)
-
TOZ
addikt
Regebben felmerult az usb-s TP billentyuzet tema. Vett valaki vegul ilyet a vaterarol?
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #1049 üzenetére
Anno meg recovery ugyben irtam nekik, valasz nem jott, csak par het mulva egy ertesito, hogy mehetek a lemezekert...
-
TOZ
addikt
Undervolting ugyben javaslom az alabbi linket:
Undervolting howtoAz elso oldalon le van irva, a lenyeg (leginkabb az optimizalo script hasznalta ami relevans info)
Ahhoz hogy jol a phc mukodjon legegyszerubb megoldas, az hogy ha felveszed a tarolokba ezt a ppa-t.
Ha ez megvan akkor a csomagkezelobol tudod telepiteni a linux - 2.6.28-13.46~undervolt5 kernelt.
(en a biztosnag kedveert a kernel telepites utan le szoktam futtatni ezt, bar lehet, hogy felesleges, nagyobb linux guruk majd megirjak esetleg.)
Ezutan - elvileg - megy a linkelt forumban leirt optimalizalo script futattasa. Illetve az ott leirtak alkalmazasa.
Annyi van meg, hogy altalam nem ismert okok miatt, meg szukeses a /etc/rc.local -ba betenni a "acpi-cpufreq" sort. E nelkul nekem nem ment az orajel allitasa.Remelem nem nagyon kinai a dolog.
Akku ugyben meg a legegyszerubb az itt
leirtak szerint eljarni.
kijovok a korhazbol jovo heten, aztan ha van igeny irok ezekrol egy magyar dok-ot esetleg... -
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #1003 üzenetére
Ha az EULA ezt mondja, akkor egyeterek. Vissza a penzt.
Dottore: a telefonjaimhoz mindig csomagol a gyarto headsetet, amit sosem hasznalok. Ezzel a logikaval pereljem oket, hogy visszadom es kerem vissza az arat?
De ha a konkret pl.-ban (win) a licensz igy szol,akkor vissza a penzt! -
TOZ
addikt
válasz
Charybdis #996 üzenetére
Azert a hupon is szepen megy a vita...
Szerintem butasag ez a pereskedes. A Lenovo igy adja a gepet es kesz. Kell vagy nem kell? Nem kotelezo Lenovot venni. Vagy, hogy a hupos Volvos peldahoz hasonlot mondjak. Perelte valaki mondjuk az Opelt, mert a szeria radio Blaupunkt volt, az Astrajaban, marpedig o egybol egy Kenwoodot rakott a helyere? ...
Mondom ezt ugy, hogy a T61-hez adott Vista sosem volt telepitve... (Ubuntu) -
TOZ
addikt
válasz
alma_fan #947 üzenetére
Mit ertetek win funkciokon? Nekem mindket thinkpaden megy a HDAPS, az ultranav full funkcioval (kozepso gomb gorgetes es trackpointtal kattintas is), mukodik az akku toltesi szint kapcsolatos jatek... Fancontrolra van lehetoseg, undervolting szepen megy. A T61en anno az ujjlenyomat olvasot is mukodesre birtam, csak mivel ugysem hasznalom vegul lekapcsoltam. Biosupdate megy cdrol. Mi az ami meg kellhet?
(jaunty amugy detto, persze lehet, h a T400 lelke kicsit erzekenyebb, de nem hinnem...) -
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #889 üzenetére
És mi a gond?
-
TOZ
addikt
válasz
Napfénysüti #883 üzenetére
ööööö nem a riadalmat akarom kelteni, de nincs valami kulonbseg a Ultrabay Slim es a Serial Ultrabay Slim kozott? Esetleg az elobbit probalod az utobbi csatoloval ellatott T400ba?
Valamiben csak kulonboznek, nem hivnak mashogy oket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest