- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
barnam_ #121157 üzenetére
A gyári oldalon igen, ennyi az árkülönbség, de hivatalos kereskedőknél (nem itthon)10eFt alatti szokott lenni. Ők nem annyiért kapják az ilyen-olyan opciókat mint a halandók. Valamint vannak nagyon jó áron előre konfigolt gépeik.
Lődd be nagyjából mit szeretnél és mennyiért, aztán nézünk neked valamit! -
válasz
vicze #121144 üzenetére
Volt már nekem nem egy db Premier garis gépem.
Régebben emlékeim szerint csak a telefonos support-al és a távdiagnosztikával volt bővebb, mint a sima helyszíni. Most úgy tűnik alapból jár vele a baleset biztosítás? A TICRU, Keep my Drive és ezeknek a nemzetközi támogatása az szerintem most is további fizetős opció a Premier Plus felett. A 3Y Battery meg tuti.
Nálam nem járt alapból a baleseti az üveges gépekre, a P53 oled és a P15 oled-emhez is csak sima 3Y helyszíni van/volt.
Régebben ilyen premier supportos gépeim voltak: -
válasz
vargas0502 #121141 üzenetére
Igen, ugyanez van az autóknál is. Az alap gar szinte semmire nem jó, viszont sok milláért kapsz olyat, hogy 10év/200eKm és benne van minden alkatrész és szervizköltség ezen időtartamon belül. (service+repair inclusive)
Legutóbb még az ablakmosót is feltöltötték ingyen, pedig az nem járna, elvileg.
Ja, és kb ugyanúgy a garancia lejártával (vagy előbb) erősen ajánlott cserélni mind a laptopot, mind az autót. -
válasz
FoxiestFox #121138 üzenetére
P16 G2
Én is csak kamilláztam. Ez a neve: Premier Support Plus NB
-
válasz
vargas0502 #121136 üzenetére
Ikszelgettek szorgalmasan
Nem én kértem, csak így sikerült. -
válasz
FoxiestFox #121070 üzenetére
Netes sztorikat olvastam erről régebben, hogy P70/71-be (HP) Quadro P4000/5000-es kártyákat tettek, és állítólag megy gond nélkül.
Hajrá és kérünk majd fényképes beszámolót!
Annyit még hozzátennék, hogy kis quaroval szerelt gépnél hűtőt is tuti kell cserélni. -
válasz
Tikakukac #121048 üzenetére
Nagyon sok céges gép van, ezek számláját beszerezni képtelenség, szóval nem jófejség, hanem praktikus okokból nem kérik.
Én csak egyetlen egy Legion-t gariztattam, az is német volt, és számla sehol, bár ha nagyon keressük, talán meglett volna, de nem kérték. Egyéb idea géppel nincs tapasztalatom.
A lényeg:
Idea gépeknél itt lehet lekérdezni, hogy van-e IWS,
Think gépeknél pedig itt
Ez a tuti és hivatalos. -
válasz
Tikakukac #121036 üzenetére
Igen, szerintem is rakjuk rendbe a szitut. De csak erre a konkrét esetre vonatkozóan.
Örülök ennek az esetnek, mert egy tapasztalattal gazdagodtam.
A TMX teljesen jogszerűen járt el, de nem úgy ahogy írtátok, nem a szerviz döntött saját jogon, hogy kell a számla, meg stb. Miután a panaszos kolléga átküldte a sorozatszámot, rögtön meglettek a Lenovo oldalán az adott gépre a támogatási kondíciók.
Az alany egy Ideapad flex, erre nem vonatkozik a nemzetközi garancia, (telefon, tablet, idea, asztali Lenovo). Szoval Legion és egyéb nem idea termék továbbra is IWS alatt vannak.
Tehát a számlát azért kérték, mert hátha hazai vásárlás a gép a külföldi lokalizáció ellenére, és akkor van gari, ha nem, akkor nincs. -
válasz
Tikakukac #121033 üzenetére
A Lenovo oldalán le van írva, hogy a készülékre minden olyan országban érvényes a gari, ahol azt értékesítik.
Extrém esetben Timbuktuban lehet nem, de nálunk szerintem a kínálat min.95%-a értékesítve van.
A Dell más történet, mert ott volt a covid alatt egy szigorítás, hogy csak a honosított, legyen ezentúl. De pont veled volt egy eszmecsere, hogy gond nélkül javíttattál nem honosítottat.
HP-nél meg fogalmam sincs.
A számla kérés, meg jogilag és etikailag is erősen megkérdőjelezhető.
Költői kérdés: hány százaléka lehet céges a thinkpadoknak, ezeknek a számláját el lehet kérni, illetve ha el is kérik teljesíthető kérés?
Vannak ismerősök akik Ideapadot használnak cégesen, ilyenkor mi lenne, gyakorlatilag az a garancia amit a cég vállal, nem is létezik a szervíz szerint? Ez nonszensz. -
válasz
Remekelek28 #121029 üzenetére
-
válasz
Remekelek28 #121015 üzenetére
Nem. Olyat csinálnak, hogy az egyik cég vagy konkrét alkalmazott tájékozatlan vagy rosszindulatú, vagy netán bal lábbal kelt fel, és hülyeségeket mond.
Ha sor.szám szerint garanciális akkor meg kell csinálniuk!
A számlát meg vagy elveszett vagy szétrágta a kutya.
Ha nem csinálják meg akkor ügyfélszolgálathoz kell menni!
Ezer meg ezer külföldi származású Legion meg ideapad van az aprón, itt is olvastunk már nem egy garanciális javítást ezekről.
Regisztráld be a gépet a Lenovo fiókodba, és onnan indíts ticket-et! -
-
válasz
vicze #120962 üzenetére
Én visszaálltam w10-re, de most, hogy a srácnak utánaolvastam, látok teljesen friss, up-to date rendszerek alól is hasonló panaszokat.
Ezért gondoltam, hogy ez szoftveres lesz. Annál is inkább, mert a FW januári ami feltelepült neki, és azóta ha tömegesen fennállna ez a hiba, akkor már lázadás lenne. -
válasz
vicze #120958 üzenetére
Igen, én is olvastam, de régebben játszottam vele, még P51-53 időkben és akkoriban tudtam visszaírni a régebbit, de nem volt egyszerű dolog. Valami ME csomagot kellett letölteni és nem volt könnyű annyi rémlik, de a többi már homály.
Néztem ezt a két verziót és semmi infóm róla, amin megakadt a szemem, hogy januári, viszont biztosan emlékszem, hogy a nyáron jött valami, amit maga a winfos frissített, emlékszem a lenovo indítókép alatti szövegre, hogy a ME firmware frissítése zajlik kérem várjon.
Passz, egyébként szerintem w11 probléma lesz. Tele vannak hasonló siralmakkal a fórumok. -
válasz
lamazonia #120934 üzenetére
Már írtam, gen4x4 vagy Gen3x4 benne gyárilag.
Jött egy ME FW frissítés talán egy hónapja, írták, hogy erősen ajánlott a drivert is frissíteni.
Én arra gyanakszom, hogy a frimware-t frissített a vantage, a winupdate, meg lazán felrakott hozza valami drivert, nem biztos, hogy a Lenovo által ajánlottat.
Vagy a másik, hogy tényleg hibás a driver, bár ezeket 2-3nap alatt vagy javítják, vagy visszavonják és nem települ vantage-on.
De te ezt kétszer is eljátszottad, szóval az utóbbit kizártnak tartom.
Nálam semmi gond nem volt soha a P16 G1-el, és egyelőre a G2-vel sem. Bár én nem viszem túlzásba az update-elést. Ja és van a közvetlen környezetemben 7db ilyen gép, én lennék az első akit ezzel birizgálnak, ha gond lenne.
Javaslok egy friss telepítést gyári recovery-vel, net nélkül, update azonnal letilt, és rámérni amivel szoktál, majd vantage-al felfrissít és ismét rámérni.
Jobb ötltet egyelőre nincs. -
-
válasz
donjohnson #120901 üzenetére
Az is jó, de én nem bonyolítom az életem, már a telepítőből törlöm ezeket pl.msmg toolkit-el, vagy ntlite-vel.
-
válasz
donjohnson #120899 üzenetére
Na ja. Ezen a fórumon túlnyomórészt ezek miatt megy az eszmecsere. Géphiba száz oldalakon keresztül semmi.
Ha valaki nem ismerné, ezzel gyönyörűen lehet tiltani mindent amit az ember szeretne. -
válasz
donjohnson #120790 üzenetére
Ahogy írod. Én lemértem, 20W körül elvagyok, ha meg hajtom, akkor is csak pillanatokra ugrik fel 200fölé.
Most attól függetlenül, hogy a nótbúkcsekk tesztekkel engem ki lehet kergetni a világból, ők egy RTX5000-es verziót mértek, a kollégának meg T1000-es volt. -
válasz
Wolfskin #120756 üzenetére
Ugye az megvan, hogy tizenéves gépekről írsz!?
Ebben a korban már nem a teljesítményt meg egyéb tulajdonságokat kell megfizetni, hanem hogy mennyire vigyáztak rá.
Képszerkesztés? 14"-ban képszerkesztésre alkalmas panel, csak az új gépeknél van, azt meg szerintem nem akarod kifizetni.
Veszel egy T580-at, bele egy 100%-os 5-600nit-es UHD panelt.
Ha olcsón kell jó kijelzős gép én ezt tenném. -
válasz
tvamos #120711 üzenetére
Igen 1db m.2 van, a meglévő cseréjével menni fog benne az 2TB.
Semmi más bővítési lehetőség nincs.
Viszont 8magos AMD, 16G ram, egész jó kijelző.
Ha Svédországban vagy, és meg tudod venni, vedd!
Ennyiért ilyen gép máshol nincs, használtan hirdetik ennyiért.
A másik topikban majd ajánlanak egy jó kis Asus-t vagy HP-t -
válasz
FoxiestFox #120687 üzenetére
Ja, és még büdös is
-
válasz
FoxiestFox #120676 üzenetére
Az is jó, de én clin ablaktisztító+mikroszálas kendő.
Bútortisztítót, meg az autó műszerfalápolót felejtsétek el, mert gusztustalan lesz tőle a gép! -
-
válasz
simonjoe #120578 üzenetére
A PrivacyGuard az egy kijelző exta funkció, csökkenti a kijelző láthatóságát oldalsó szögekben. Sorozatszám alapján ellenőrizheted, hogy olyan kijelző van-e a gépben.
PrivacyAlert, egy pajzs ikonnal figyelmeztet, ha valaki kukucskál a vállad mögött, ezt a IR kamerával figyeli. -
válasz
FoxiestFox #120576 üzenetére
Én tudom.
-
válasz
Dr. Akula #120567 üzenetére
Már 4 éve használok oled-es laptopokat.
Maga a kijelző energiafogyasztása, ha 15,6" és 16" méretet nézzük, a 4K oled duplája a FHD IPS-nek, és kb.30% al nagyobb a 4K IPS-nél.
Az egész gép fogyasztását nézve, 25% akkuidőt bukik miatta a user.
Privát véleményem, hogy a laptop kijelzők felső kategóriájában, még mindig az IPS, illetve miniled-es IPS adja a legjobb képet. Egyetlen hátrányuk van, és az a bleeding. -
válasz
FoxiestFox #120539 üzenetére
Nagyon picik vagyunk mi ahhoz, de álmodozni lehet pár percig. -
válasz
Tikakukac #120536 üzenetére
Oké, akkor nem terelek.
Ha én tervezném, nem ilyen lenne.
Hogy milyen, felépítésben mint a p51, klasszikus TP billentyűzettel, vapor hűtéssel mint a P16, 4K IPS üveglap mögé szerelve(nem érintős), és cseréhető (!) matt fóliával. Ezt gyártanám 14-15-17 colos méretben, a 14 esben 2ram, 2ssd, a nagyobbakban 4ram, 3/4ssd. Kivehető akku mint a P50-51 volt. Klasszikus beleülős dokkal, és a dokkban egy erős cseréhető GPU-val. A gépben elég lenne egy quadro (vagy geforce) T500-T1000 szintű gpu.
De nem én tervezem. -
válasz
donjohnson #120532 üzenetére
Bocsi, tudom jó szándékból írtad, de ezeket én nagyon tudom.
A saját gépemen nincs is winupdate, sok egyéb funkció mellett, nem letíltva van, hanem törölve. Egyébként gpedit sincs
De céges dolgokról beszéltem, ami teljesen más történet.
Konkrétan, ha nem ugyanazon a programverzión dolgozunk, akkor nem tudjuk egymás file-jait olvasni. És még sok egyéb dolog is van, amiért imádom az egész rendszert. -
válasz
Dr. Akula #120531 üzenetére
Tudom, van/volt ezekre is rálátásom.
Páran ismernek személyesen is innen, azok tudják, hogy az ezredfordulón számtek vállalkozásom volt, ami abból állt, hogy gépeket helyeztem ki cégekhez bérbe, azokat karbantartottam, plussz cégeknek nagyon sok asztali gépet raktunk össze. De hivatalosan 2003-ban abbahagytam, mert inkább a saját szakmámmal akartam foglalkozni, nem hivatalosan pedig 2006 körül. Viszont a baráti társaságból sokak számára, továbbra is én vagyok a számítógépes szaki. Ígyhát hordanak/hordtak hozzám mindenféle szemetet. Szép lassan az évek során lecseréltem mindenkinél a gépparkot, főleg TP-kre, azóta nyugi van szinte.
Mindenkinek a lelkére kötöttem, hogy 2évesen csere, és segítek az új beszerzésében. -
válasz
Tikakukac #120524 üzenetére
Már leírtam párszor, a mai TP-k szerintem csak annyira szarabbak, mint a nagy ipari átlag és a piaci elvárás megkívánja.
Nekem nincs hardveresen gondom velük, mondjuk T és L-eseket gyakrabban küldjük szervizelni, a P-seket csak hülyeségek miatt, mint klavi, vagy venti.
Ami gáz viszont az a szoftver, az úgy ahogy vagy egy nagy rakás, kezdve a winfosal, és a gépenként több millába kerülő melós programokról meg ne is beszéljünk. A szoftveres gondjaim mellett, az hogy van-e ajtó a T14-en, vagy nincs számomra érdektelen, a kedves programozók úgyis megoldják hogy a most hasító gépem, 2-3programfrissítés után átalakuljon reumás csigává. -
válasz
donjohnson #120522 üzenetére
Van némi tapasztalatom T és L sorozattal is. Tudom miről beszélsz.
De arra azért kíváncsi lennék, hogy hány T-set tudnának ma eladni ha olyan lenne a felépítésük mint anno a T400 volt. -
-
válasz
bghistvan #120463 üzenetére
A jelenlegit kell nagyobbra cserélned.
Elmélettileg lehetne tenni a wwan helyére, de ez ne erőltesd, egyrészt drága a 2240-es, másrészt egyes típusoknál tiltva van a bios-ban. Hogy a 11gen-ben megy-e még, azt nem tudom de a 12-13gen-nél már nem lehet wwan helyére ssd-t rakni.
2 foglalat van, szétszeded, megnézed mi van benne és olyat, vagy kompatibiliset veszel.
Ne veszik a garancia! -
válasz
donjohnson #120341 üzenetére
Én azért tanácsoltam ezt, mert már csináltam ilyet, nem egyet.
A gép értéke kb 70-80e, és ami alkatrész bekerül 20-25eFt + munka.
A linkelt videón is látszik, hogy nem egyszerű, sok minden törhet (mondjuk a fickó szerintem kicsit szakbarbár). -
válasz
simonjoe #120333 üzenetére
Nem gonoszkodásból írtam, de ha még nem csinltál ilyet, inkább vegyél egy olyat amiben van wwan előkészítés.
Sajnos túl sok a hbalahetőség és drága is lesz ha gyárira szeretnéd megcsinálni.
Allin egyébként lehet venni univerzális antennát, ha van hova ragasztani, akkor ez lenne az egyszerűbb és sokkal olcsóbb. -
válasz
FoxiestFox #120279 üzenetére
Külön kell választani, hogy valaki munkára, vagy szórakozásra/hobbira használja a gépet.
Az első csoportnál többnyire megköveteli a piac, hogy friss oprendszer szoftverekkel dolgozzál, amik sajnos akár már egy 5-6éves gépen is akadozhatnak, és a produktivitás pénzben mérhető dolog.
De nem is kell olyan nagy dologra gondolni, ha valaki pl.4K videókat szeretne nézni, egy p50-en már akadozni fog, míg egy P51-en, igaz jelentős cpu kihasználtsággal de szépen menni fog, egy P53-assal meg nyugodtan excell-ezhetsz a 4K video mellett egy másik monitoron. -
válasz
vargas0502 #120269 üzenetére
Igen, a melós gépem tavaly szeptember óta egy P16, az itthoni pedig egy P15 oled. Nézegettem most a P16 G2-est, de a cpu-n kívül semmi fejlesztés nem történt, így nem erőltetem a cserét, csak ha szembejön valami nagyon akciós.
#12026 Francia91
Én ismerem ezeket eléggé, kérdezz nyugodtan!
Nem érdemes éveket várni, a számítástechnika nagyon gyorsan degradálódik. Azt szoktam javasolni spórolósoknak, hogy kb.1,5-2évesen kell vásárolni, és max 2évig megtartani, így az értékvesztés annyi havonta mint egy olcsóbb internet előfizetés, és mégis közel friss/potens hardvered van. -
válasz
vicze #120257 üzenetére
A Z olyan macbook XPS másolat és annak nagyon is jó. Sokan pont ilyet keresnek. Mart allu váz, jó hűtés, jó teljesítmény, jó kijelzők és parádés akkuidő. És most már elérhető szintre esett az ára.
Magamnak nem vennék, mert az árából inkább P16, P16v vagy P1, de volt a kezemben nagyon szép, és sokakat nem érdeklik a portok (lásd Apple cuccai hogy mennek). -
válasz
vargas0502 #120254 üzenetére
a P51 nekem is nagy szerelem volt ,tudod jól, de sajnos a mai szoftverek már erősen megakasztják szegényt.
Meg ebben a korban már fakulnak a kijelzők, gyenge az akksi, usb és egyéb portokkal problémák lehetnek, szóval csak akkor ha tényleg kifog az ember egy nagyon megkíméltet, ami ritka mint a fehér holló kék sormintával. -
válasz
vargas0502 #120248 üzenetére
"P50,51,53 vagy P15 ezek jöhetnek szóba."
én 50/51-et már nem vennék, hiába nagyon jól felépített gépek.
P53, P15 G2, P16, de szerintem jól sikerült a P16v, X1E/P1, Z13, Z16.
Továbbá hiába gagyisodtak a régiekhez képest, otthonra kis irodába bőven jók a mai T és L-es gépek. Anyámnak is L15-öt vettem és nagyon szereti. X-esekkel nulla tapasztalatom van. -
válasz
kopi72 #120227 üzenetére
Milyen gép, mekkora akksi, milyen konfig?
Amiket írsz, szimplán faszság. A zennbook-okban van 72Wh-s akksi, ahhoz hogy 14 órát bírjon, 5W-ost teljes rendszer fogyasztás kell.
Ugye az megvan hogy ez milyen kicsi? Konkrétan a routerem fogyaszt ennyit. Netes böngésszéssel elmehet ennyit, de rendesen dolgoztatva a gépet kizárt.
Van és nekem is volt olyan thinkpadom, ami elment 18-20órát akksiról.
Vásárlás előtt kellett volna tályékozódni, és nem utólag összeasusozni a Thinkpad fórumot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest