- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
kiskekko #34180 üzenetére
Sok fajtája van, a chipset számít. Nekem még nem volt velük gondom, azokkal se amit eladtam.
Francia91: Melegszik, teljesen reális játék alatt. Ne feledd hogy az említett game a cpu-t is nyúzza és a hűtési rendszer egyben van. x1300/1400 felmegy most 70-75 fokig terhelve.
szerk: Milyen cpu van mellette és alul van-e feszelve? Ha jól sejtem alfa edition és T2600, na az tud melegedni alulfesz nélkül.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #34128 üzenetére
Ha terhelve akkor reális. 90nm nagyétvágyú vga, ezért is nem vettem többek között saját használatra T60p-t.
audi100td: Vásároltál már ettől az eladótól? Én most hidden esata+usb3-at rendeltem, az is egész olcsó volt. Sokan panaszkodtak hogy megszívták az olcsó vezérlőkkel, eddig még nem volt gondom, kopp-kopp.
szerk: Van egy kis problémám. W7 alatt ha olyan alkalmazást indítok ami pl natív 1024x768, akkor valós 1024x768-ban jelenik meg, nem a teljes képernyőre "nyújtózik ki". BIOS-ban van erre egy opció, de csak XP alatt működik, 7 alatt nem. Jelenleg csak maga az ati vga drivere van fenn, elképzelhető hogy ccc-ben lenne a megoldás?
-
Chaser
legenda
T43p-t annyira nem ismerem, de ha 15" és 1400x1050 akkor ips, T60p 15"-ból meg csak IPS van az biztos.
1400x1050 92P6680 116,7 200 400:1 60ms IDTech N150P3-L01 R50, R51, T42, T43
15.0 1400x1050 92P6761 13N7078 116,7 200 550:1 50ms LG-Philips LP150E05-A2K1 T42, T43, T60
15.0 1400x1050 13N7196 116,7 200 500:1 40ms BOE-Hydis HV150P01-100 (sRGB Mode9) T60
Jól van a táblán csak te rosszul nézed. Az IDtech panelről nem hallottam ódákat, LG-Philips van a legtöbb gépben az nagyon jó és elvileg BH a legjobb, olyat sajna még nem láttam.
szerk: Tim82: Valóban
T60p és T43p thinkwikin nincs feltüntetve 1400x1050-nel csak magasabb felbontással. Ettől független az 1400-as verziók is IPS-ek az biztos.
szerk: kraftxld Samu 830-cal nem fogsz mellélőni..és már alig drágább mint a sata2 verzió. A 830-at majd viheted nyugodtan a következő gépedbe is.
-
Chaser
legenda
Nekem egyik tag azt mondta nem jó, próbálta. Gondwana talált leírást hogy jó, majd ha megkapja beszámol. A srác asszem T60p-be nézte a komplett hűtőt. 14 és 15" T60 alaplap az megegyezik teljesen, így a hűtőjük is. Lényeg hogy ha 15-ös T60-ba jó a T500 hűtő akkor 14-esbe is jó lesz. Én csak a ventit cserélem, ha megjön majd beszámolok.
szerk: Én innen vettem a ventit, a srác azt mondta ez tuti jó. A bayes eladók 90%-a T60 ventit árul T500 néven, kompatibilisek ugye, csak a T60 venti hangosabb. A t500 ventinek több a lamellája és más a kialakítása. Ő csak ventit cserélt T60p-ben de azt mondta hangtalan lett. Várom már nagyon
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34101 üzenetére
Legalább ezt is tudom
Ha tényleg ips és van benne backlit is akkor azért korrekt az árazás. Nem tudom a backlit alap-e vagy opcionális.
Borote: Mivel nem tablet és nem s verzió talán nem forasztott, de biztos ki lehet deríteni. Viszont az egy dolog, hogy a chipset kompatibilis, ahhoz bios is kell, lenovo meg hülye lesz ivy biost kiadni a sandy lapjához
Kivéve ha nem eleve ivy-s a lap és csak a cpu sandy, idővel majd ez kiderül. 1ébként meg cpu erőben nem sokat változott az ivy ahogy elnéztem c2c, igp lett valamivel erősebb, de az se annyival hogy húúúúúúúú érzésem lett volna tőle. A következő generáció lesz nagyobb ugrás mindenben.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #34091 üzenetére
i - azt hittem IPS
Az meg hogy milyen igp-t írnak, hát intel oldalán is láttam én már érdekeseket amit el is küldtem nekik, szóval nem hiszek el nekik se feltétlen bármit
Akkor a lényeg hogy ez még nem ivy. De akkor is jó árban van a gép ahhoz képest hogy "új" szereplő. Ezekben már van backlit is?
audi100td: Nem lettél hülyének nézve most se
-
Chaser
legenda
Az x230i az mr ivy bridge nem? Mindenütt sandys i3-mal látom, gondolom akkor az elírás.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34072 üzenetére
Azt írja van hosszabb meg rövidebb hűtő. Hosszabb az ati verzióknál, intelnél rövidebb. Intelből eddig egy gépem volt, azt nem kaptam szét. ATi-s T60-ok hűtője meg ugyanakkora volt ugyanolyan ventivel core duo és c2d gépeknél is.
Cinizmus merre? Nem kell mindent elhinni amit a neten látsz -
Chaser
legenda
válasz
kiskekko #34053 üzenetére
Akkor passz. Nálam wifi is be volt kapcsolva.
Borote: annak kéne lennie. Jó gép lehet mert apróban ritkán van. Csak az a hülye felbontása...de ne legyünk telhetetlenek
Benitoo: Nem lesz gond a hűtéssel, mivel ugyanaz a hűtés van minden cpu-hoz. T7200-t már vehetsz 8k-ért is, kezd lemenni az áruk. Viszont ami benne van azt kb nem fogod tudni eladni, csak nagyon nehezen és olcsón.
szerk: 1ébként cpu cserét nem nagyon fogd megérezni, ssd bővítést már igen. Mondom ezt úgy hogy volt T2400/T5600/T7200/T7600-om, meg amit már elfelejtettem
T2400 vs T7600 közt van különbség, de árban is
T2400 vs T7600 esetén már nem sok különbség van tudásban, de árban kb duplája.
-
Chaser
legenda
válasz
Napfénysüti #34013 üzenetére
Az én CTO-s gépemet lehet csekkolni. Sejtem honnan származik a gép, nem lopott. Lenovo oldala ezt amőgy se dobja ki, ha nem tévedek nagyot nem is hun lokalizációs. Arról van szó az eladó röhög a markába, mert aki nem ért hozzá annak olyan mesét ad be amit akat. Vagy pedig f@szláma
Mind2 verzió lehetséges, esetleg kombinálva
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #34000 üzenetére
Jaja, meg kaszni meg kijelző cserével még T530 is lehet belőle!
-
Chaser
legenda
válasz
Kromestar #33970 üzenetére
Ez nem frankenpad, nem ilyen kijezője meg cpu-ja lenne. Sztem arról van szó hogy behalt a lap és egy T61 lapot raktak bele. Volt 4:3 kijelzős T61, annak a lapja passzol a T60-ba ha jól emlékszem.
Hirtelen passz mennyit érhet. Ha akku rendben van és a töltőáramkör defektes a lapon akkor nem sokat.szerk: audi100td: Épp ezért nem
Azokat megtervezik, építik. Nem csak "ezt dobta a gép" alapon jö össze. Szerintem
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #33893 üzenetére
Lehet ki van kapcsolva biosban. De ugye mivel nem tudsz belépni nem tudod megnézni. Esetlegesen kivették belőle a modult bár ez nem valószínű. Aidaval nézd meg, ha nincs is fenn a drivere eszközöknél valahol ott kell lennie ha a gépben van és biosban engedélyezett. 1ébként nem nagy érvágás, létezik ec54 usb3+BT kártya, vagy nano usb.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #33875 üzenetére
Biztos van a gépben BT? wlan jel mellett akkor ott kell lennie a BT jelnek is a kijelző ledeknél. Ha a bios jelszavas azon hdd csere nem segít, magyarul átbactak
szerk:Vladi: Biztosan nincs reset v gyári jelszó a biosra, akkor az egésznek nem is lenne értelme. Van aki ezzel foglalkozik, az le tudja szedni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33800 üzenetére
Hogy nem terheli maxra a cpu-t
Alulfesz az nincs ugye, de 45W-ot úgyse éri el az a cpu. i5-nél olvastam 1x hogy ha HT-t kikapcsolják már akkor is sokkal kevesebbet eszik, csak a cpu teljesítményt kell visszavenni valahol winben 100-ról 99-re és nincs HT. De én még nem próbáltam core i gép híján.
-
Chaser
legenda
válasz
taltos #33776 üzenetére
Lehet
Prober: Nekem volt pár hónapja, abszolút jó volt a "zsanérja". Egy cikkben sem láttam hogy gyengének minősítették volna. Ami a megbízhatóságot illeti hát lehet tovább bírják mintha ma megveszel egy gépet. Én legalábbis jobban bízok a T60-amban mint a mai csoda gépekben.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33761 üzenetére
Megvilágosodtam
Azt honnan lehet megtudni hogy ccfl vagy led-es a megvilágítás az x200-ban? Nézegetek egy gépet, gart kiadja, de alkatrészlistát nem. Amit aida mond abból ki lehet sakkozni?tototos: Szervizt felejtsd el, valszeg nem ér annyit a gép mint amit kérnének a beszerelésért meg a zsanérért.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33759 üzenetére
Köszönöm
Benéztem a #1-be és láttaam olyat hogy CRU jelölésű alkatrész cserélhető szabadon a gépben, FRU-s garvesztéssel jár. Próbálok visszaemlékezni, de nem emlékszek CRU-s alkatrészre. Megnéztem az egyik akkut, az is FRU-s. Én értem félre de nem cserélhetem ki a gyári akkut se mondjuk nagyobb kapacitású gyáriamert garvesztéssel jár -
Chaser
legenda
Tegnap volt itt garos problémáról szó. Mi kell pontosan a garhoz lenovonál? Ha papírok nincsenek csak s/n és type az elég vagy sem? Perpill külföldi lokalizációs gépek itteni szervizelése érdekel, de úgy általánosságban is szeretném tudni.
szerk: felvono Rákérdezhettem volna igaz
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33653 üzenetére
Akkor csak egybeesés volt
franc0: Piaci áron gondoltam, láttam itt már jóval piaci alatt is, nem sürgős a dolog. Lehet az lesz a vége szépen levadászok valahonnan egy jó árban levőt, aztán ha tetszik mehet az affs upgrade. Ha meg nem tetszik tovább adom
Most 92k-ért van fenn egy 8 hó garis, jó akkuval, angol billel, 3G modem nélkül. Ez már úgy emészthető kategória lenne ha az állapota is újszerű.
Tikakukac: Láttam a hirdetést, de törések vannak rajta ha jól rémlik és a ventije is defektes. De garos. Csak mondjuk ha garos mért nem cserélteti ki a ventit? Lehet a törött kaszni miatt szervizből el is hajtanának?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33646 üzenetére
Ezt jó tudni
Abba a hitben voltam ezek szerint tévesen hogy SL v SP jelzéssel vannak ellátva a forrasztott cpu-s gépek. Vagy csak tévesen van a leírásoknál pl P8400 x200-nál. Az E4300-ban pl SP9600 volt, az x200t-ben SL9400. Vagy ezek a jelölések másra vonatkoznak és csak véletlen egybeesés hogy forrasztottak a gépekben a cpu-k
-
Chaser
legenda
Köszi a válaszokat mindenkinek x200 affs upgrade ügyben
Viszont nem tudok magammal dűlőre jutni
x200 - Lehet értelmes áron találni garral is, de nem egyszerű. Panelhez hackelni kell, de megoldható és nem egyből kell megvenni, ráér később is. Cpu ha jól tudom cserélhető. Viszont ahogy látom akkor bukom az antireflex glossy bevonatot, ami pedig különösen tetszene az x200t-n, viszont lenne thinklight.
x200t - Nem olcsó, viszont a panel biztos pöpec. Nem kell panel beszerzéssel és beépítéssel foglalkozni. Viszont cpu nem cserélhető és buknám a thinklightot. Néha jó marhulni a tablet részévelÉs néha hasznos tud lenni hogy "kihajtva" használjam.
x60t - Ez már volt és tetszett - kivéve hogy nem volt thinklight -, csak hw-ben jó lenne erősebb. Ebből is lehet találni értelmes áron.Ha vkinek lenne eladó x200-a dobjon már egy pü-t
hátha
Bill ha nem magyar akkor angol is jó. 3G ready legyen, csak modemet kelljen belevenni ha nincs benne. Akku jó legyen. Kopás/fényesedés/törés ne legyen. Gar ha van előny.
Az hogy mennyi ram van benne és mekkora hdd lényegten, egyből cserélném.szerk: Ha 230k-ért meg lehetne venni az x220-at az is tetszene
Bár annyi pénzért HD felbontás..lehet mégse tetszene
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #33599 üzenetére
Ez sztem gyári, ezt használják a tablet verziókban. Legalábbis nemigen tudok más gépről amiben ilyen panel lenne, persze lehet van 1-2 tablet lenovon kívül is. BH panelek meg a legjobbak saját tapasztalat alapján.
szerk: Gondwana: Akkor ezt 1:1-ben fel lehet használni vagy le kell róla műteni valamit?
szerk2: ez szerk akart lenni nem új hsz
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33591 üzenetére
Ott van a képen hogy "new led", leragadtam annál és csak a fizetős módot néztem
vám/áfa akkor van ha megfogják, értékhatáron túl van, csak a kisebb méretű csomagokat ált-ban nem nézik meg, ez meg kisebb méretű, de éppen meg is nézhetik. Ez már jobban hangzik azért. Wacom réteget mért kell levenni?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Tegnap láttam a notebook topikban hogy az új apple gépek retina kijelzőjében már ips panel van, valami írdatlan nagy felbontás ips panellal. Na de annak olyan ára lesz...
szerk: x200-ba affs panelt tud itthon valaki? Hirtelen rákeresve bayen 200$ szállítással, az nem valami olcsó. Gart 1ébként kijelző cserénél megmaradna?
-
Chaser
legenda
Szívesen.
fi:zi'k: Azt mondtad vadászol már rá egy ideje
alfa árul valami fujit ilyen felbontású panellal. Gondolom ezek kompatibilisek, de utána kell nézni. 50k-ért árulja, kicseréled a gépekben a penlt eladod 45k-ért a fujit akkor nem sokban volt a csere
Ha meg 50-ért akkor semmiben
Nincs ips olyan felbontásban, amiről én notebookban tudok a T60 kijelzője volt az utolsó ilyen, ami ugye 15" vagy 15.1, most hirtelen passz. Wideban nincs ips, akkor már a sok T60 bu_zinak T500 lenne ips panellal -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
qnadam #33513 üzenetére
Hát nem túl sok, ennyi bajság van a sanyokkal, kopnak. Nemrég vettem 9 cell pana akkut, 2010-es, 80-90 cc-vel volt 96%. Mondjuk én marha 1x lemerítettem fullra kikapcsolva a védelmet, eredménye meg is lett, 3%-ot csökkent a kapacitás. De most már vigyázok rá, nem fog menni 90% alá pár száz ciklusig
venember83: FSP-vel nincs baj.
soldi3r: A sanyok is mindig így kezdik
más tapasztalatom nincs az lg-vel.
-
Chaser
legenda
válasz
SzalaiG #33486 üzenetére
Nem jó se az akku se a keret.
audi100td: Jó persze meg lehet venni, csak nem érdemes. Anno én is árultam sanyokat, igaz jóval olcsóbban mint panasonicot. Nem sokkal adtam drágábban mint a bayes ugy. akkukat, úgy megéri. De ha boltban 35k-ért olyat tolnának elém dzsihád lenne
Pana új gyárikat 15-16-ért adtam, nem is kevesen vettek innen is belőleMost is pana van fenn vkinél 16-ért ha minden igaz.
Varázsszó...
FRU 42T4620 erre keressen rá apróknál akinek kell, azért powermanager képet kérjen aki venni akar, biztos ami biztos
Ezek elvileg pana akkuk 16k-ért újan.szerk: taltos: 120k körül vannak.
lapa: Ahogy elnéztem vidiken ez kívül-belül brutál jó, legalábbis nem nagyon találtam rajta kifogásolnivalót.
-
Chaser
legenda
válasz
lakisoft #33480 üzenetére
Boltban a gyári 16-17k 6 cellás, 30-35k a 9 cellás. De csak panasonic cellásért érdemes sztem pénzt kiadni, mondjuk ennyit azért nem
szerk: most is van fenn apróban, új 9 cellás 16-ért, használtak különböző cc-vel 10-ért
szerk2: bayt hanyagold, kb annyiba kerülnek a gyári akkuk mintha itt vennéd meg boltban
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #33464 üzenetére
Azért mert nem fixen ülök egy gép előtt
Pont a notebook az amit sok testhelyzetben használ az ember, én legalábbis biztos. Pl a hasamon van amikor filmezek
vagy netezek, vagy kényelmes fotelba behuppanok, stb. Meg egyébként is sokkal élethűbbek a színei mint a TN-eknek. Mondom ezt úgy hogy volt szerencsém T61p-hez is. Jó-jó, de ips után nem az igazi. Arról nem besztélve ha több embernek akarok mutatni valamit a gépen nincs tömegverekedés hogy mindenki pont szemben legyen a géppel, kb bármilyen szögből látható a kép minimális torzulással. Nem igazán értem mért nem ez a standard mobil gépeknél, vagy legalábbis opcióként lenne. Tabletek elég erősen belehúztak már az ips vonalba.
x200t wacom+touch vs wacom vidi, tényleg sokkal jobbnak tűnik ez az antireflex glossy kijelzőszerk: buvartacsko: Látom téged is megfertőzött az ips
Nem azért, mert monitorban egy s-pva paneles jószág akár sokkal jobb is lehet,de bazz egy mobilgépnél TN kijelző? A dell FHD paneljei híresek a minőségükről, most pontosan nem tudom ki a beszállítójuk, de bazz, egy 5-6 éves T60 ips panel sokkal jobb azoknál is
-
Chaser
legenda
Most hogy mondod, a szemüvegem is olyan, csak mivel lencsét használok így nem jutott eszembe.
fi:zi'k
"1280 x 800 WXGA Sunlight Readable with Wacom LED Backlit (Glossy, Anti-glare)"
"The multitouch version looks faded and dimmer, even when both displays are set to the exact same brightness. One thing that becomes very clear is the non-touch X200 Tablet has one of the best screens we have seen in our office since the Flexview-era Thinkpads. Color saturation is excellent, contrast is through the roof, and black levels are excellent. Compared to my T60 with an IPS panel and CCFL lighting, the newer LED-backlit X200 display is much brighter and visible outdoors in full sunlight. Another interesting feature is the glossy but anti-glare surface. This display has a special coating which significantly reduces the amount of reflection you see"
szerk:Igen valóban olyan lehet a bevonata mint a szemüvegemnekDe nem gondoltam volna hogy van hasonló bevonattal ellátott kijelző is.
Napsütésben így néznek ki elvileg:
x200t wacom vs x200t wacom+multitouch -
Chaser
legenda
Milyen az a fényes, de tükröződésmentes kijelző
Ez a kettő nekem valahogy üti egymást, pedig nyilván van ilyen. x200 tablet kapcsán találtam. Ha valaki esetleg ilyet akarna venni és nem tudná. Két fajtája van: only wacom, annak ilyen a felülete, wacom+multitouch, annak "sima" antiglare. A cikkben azt írják sokkal szebb az only wacom gép kijelzője. Képek alapján tényleg az és kültérben is sokkal jobban látható. Másik még, hogy a multitouch verzió többet is eszik, nem is kicsivel.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33451 üzenetére
"a lenovo miért dobta el ezt a tökéletes venti dizájnt" mert hülyék
más gyártótól is vannak jól sikerült gépek, ott a fuji A531, annak is teljesen korrekt hűtése van, akarás kérdése. Lenovo már kb mindent eldobott ami régen kiemelte a többiek közül, kb az maradt hogy fekete a kaszni meg van rollcage. Jah a zöld visszajelező ledeken talán még nem változtattak, de valszeg hangsúly a még szón. Valszeg addig meg nem fognak eljutni, mekkora biznisz lenne újra ips paneles gépet gyártani nagyobb méretben is. Azért sok webfejlesztő venné, meg aki képekkel/vidikkel dolgozik, lenne rá biztos igény.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33417 üzenetére
Jobb valóban, de a T400 ventije 3000 körül is kb 0 hangot adott, így T60-ban is annyit adna
Jól eltalálták a T400-at az tény, leszámítva a csatikat, viszont maga a hw se olyan ami indokolná, hogy hangos és melegedős legyen. Sz@rból várat, na ott a kihívás
Azt meg hogy mennyiért vetted megint más dolog, én e vettem drágán az enyémet, mostani T60-am is ha azt nézem ajándék árban volt, ki kell fogni kategóriaGondwana: Nekem már x200 tudás is jó lenne. 45nm-es cpu meg 8GB ddr3, sata2. Lehet nekiállok én is nézegetni milyen lapokat lehetne ebbe a remekműbe belefaragni. De ha minden stimm is, pl bill csatik mennyire kompatibilisek egymással?
szerk: Samsung vs GC, nekem sata3 830 van, több oldalon azt olvastam elvileg tud GC-hez hasonló dolgot a magician sw-e xp alatt, sok YT-s vidi is van fenn, nem tűnik lassúnak xp alatt se. Másik oldalakon meg azt mondják nem tud GC-t.
-
Chaser
legenda
válasz
Klepti #33415 üzenetére
Bezoöny, mikor weblapokat vagy képeket/filmet nézegetek mindjárt elfelejtem a gyengébb hw-t
Meg itt még normálisan vannak a csatik is, kijelző sincs középről eltolva, engem nagyon megfogott ez a gép
Össze kéne fogni aztán hackelni bele valami mostani cpu alá alaplapot, az odab@szós lenne -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33399 üzenetére
HW-ben sokkal jobb, ventit meg lehet benne cserélni és akkor hűtésben már nem jobb
Az a "nyamvadt" ips panel sajnos nagyon jó dolog, nem tudja a T400/500 se feledtetni nálam legalábbis, hiába a jó hw. Ha legalább normális csati kiosztásuk lenne, de nem az van. Ezért is tartják az árukat a T60-ak még, azért csak dualcore. T43p-t én se vennék ips miatt, csak ha nagyon-nagyon olcsó. Nem egyszerű ez
-
Chaser
legenda
Az x200 tabletek vajon mennyire megbízhatóak? Hw-ileg kb T400 a tudásuk, intel 4500mhd chipset ami nem döglős. Gondolom az összeszerelés se lehet rossz. Van esetleg vkinek régebb óta ilyen gépe?
-
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #33288 üzenetére
Acer=PB ha nem tudtad volna. Általában ezekben sanyo van, van még kérdés?
Mint látod panasonic évek múlva is megy, kapacitásából meg ahhoz képest nem sokat veszít. Láttam már 5 éves panasonic akkut 600 cc felett 80%+ kapacitással, azért az nem semmi és nem is ritka ilyet látni. Amúgy nem véletlenül drága, elég sok gépben használható. Másik meg, mihez képest drága? Bayes ugy. vacakhoz képest talán. Be lehet azzal is próbálkozni, vagy bejön vagy nem, sztem általában utóbbi.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33286 üzenetére
LG-t még nem is láttam
Sanyo? Nemrég linkelt itt valaki 9 cell sanyot ami ráadásul 2011-es volt, pár cc-vel elég érdekesen nézett ki a kapacitása. Sztem sanyo a legalja. Utána sony, legjobb meg egyértelműen panasonic. Samsung meg valahol sanyo és sony közt.
Amit én ajánlottam neki az is 2007-es, kb 45-50 cc-vel és 40Whr óra kapacitással 7500-ért -
Chaser
legenda
válasz
cellpeti #33278 üzenetére
FRU, gyártási idő, cc, kapacitás, ezek. Eredeti akksi bayről is drága, 9 cellás T60 akku az most is 28-32k körül megy itthon, de most drágább lett a $ szóval több, 30-35k boltból. Mind1 az a használt, csak panasonic legyen azokban meg lehet bízni. Apróban se fogsz olcsóbban találni mint amennyiért én mondtam, csak rosszabbat. Ezek ilyen áron mennek, ez van. Zseer új van az egyik tagnál 16-ért, az még korrekt ár. Ha meg nincs gépe akkor személyes átvét, ha az nem megy akkor meg keresni máshol.
szerk: Viszont van fenn egy tag aki használt 6 cellásat árul 15-ért, azt meg körbe kell röhögniés még egy nyamvadt powermanager képet se mellékelt hozzá.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #33267 üzenetére
Annyit amennyit adnak érte...ha nem indul valszeg a lap halott és az a legdrágább belőle. Többi alkatrész árát meg apróból ki tudod venni. Az is számít milyen és milyen állapotú akku van benne, mennyire jó állapotú a kaszni, bill magyar vagy sem/milyen állapotú, stb. Kijelző magában érhet 15-20k-t ha teljesen hibamentes.
-
Chaser
legenda
válasz
buherka #33197 üzenetére
Én asztaliban is tesztelgettem ramokat, szintetikus tesztekben tényleg gyorsabb a ddr3, kár hogy valós alkalmazásban nem
Persze ugyanolyan hw-rel, mondjuk sokkal erősebb cpu-val mint ami az egyik gépben van nem érdemes tesztet csinálni, nincs értelme. Még a core i széria se gyorsul semmit alacsonyabb v magasabb órajelű ramtól, ahol számít az amd apu-k igp-je, ott már van értelme pl 1333 helyett 2000-es ramot használni, de máshol nincs.
Ha usb3 kell mért nem veszel ec54 usb3 vezérlőt? -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #33190 üzenetére
Hűtése jó, bár a benne levő hw-ek miatt hajlamos melegedésre, de nem melegszik túl és egyébként se a gép hibája a hw ami benne van. Na meg T500 ventivel ezt is hangtalanná lehet tenni. Átlag felhasználásra jó a hw, ennyi a lényeg. Vászont a csatlakozók jó helyen vannak, nekem nagyon bejön az oldschool 4:3 képarány elvonatkoztatva attól hogy ips-e vagy sem. Bill alátámasztás is profi. Valahogy ennél a gépnél minden a helyén van, nyilván nem véletlenül mondják sok helyen rá az etalon szót. Minap rátévedtem egy ph-s T60 cikkre, nekem abból is az jött le hogy a lenovo égisze alatt készült, de még "régi" koncepció alapján. A lenovo jelentésére meg egyik ph tag adta meg a választ, 1ébként nem tudtam hogy van jelentése
Aki esetleg nem tudná le-novo, legenda új alapokon.
kb. Lényeg a lényeg, az utána levő modellekben sok minden nem tetszik, és nem az újabb 16:10-es képarányról van szó, az még beleférne. Hiába nagyon jó gép pl a T400 is, jó hw-rel, de egyszerűen azt a feelinget nem hozza mint a T60...nálam legalábbisRészemről nem kevés pénzt lennék hajlandó kiadni egy ugyanilyen gépért, csak mai hw-rel, de úgy gondolom sokan vagyunk ezzel
4-5GB ram nekem miatt a böngészők miatt kell. Most 2GB van, kikapcsolt pagefile mellett a google már pár yt-s oldal után összeomlik sajnos, pedig nálam 15-20 oldal a standard3GB rammal úgy rémlik már jó volt pagefile nélkül is.
BalazsKKa67j: Röviden: A 2504-en van dvi&spdif, a 2505-ön ezek nincsenek.
Jut eszembe van egy eladó IBM logo-s dokkom, kulcsai is megvannakkell vkinek pü
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #33176 üzenetére
Na ezt majd kipróbálom
buherka: Ugye hogy ugye
Meg ha azt nézem az R500 80k, igaz ati vga nincs, de legalább nem tud elromlani
DDR3 amúgy nem gyorsabb, fogyasztásban se jobb igazából, viszont 2x2GB ddr2 drágább mint 2x4GB ddr3 ha mind2 boltból jön, de még akár használtan is kb ez az arány.
Német billről volt szó ha jól rémlik. A billentyűket viszont el lehet adogatni rólaszerk
Én most maradok még a T60-nál egyelőre, minden fölösleges sallangot eladva olcsóbbra jön ki mint amennyiért T43-at árulnak ips-sel. Aztán ha be is döglik ami megmarad belőle kb fedezni is fogja azt amennyibe került. Addig meg használom a legjobban sikerült ThinkPadet - nekem ez a legjobban sikerült-. A 8GB ram hiányzik belőle - de legalább 4-5 -, többivel viszont elégedett vagyok hw terén, főleg hogy hdd-t ssd-re cseréltem ami majd mehet a következő gépbe is majd.
-
Chaser
legenda
Jut eszembe a 2504-es dokk és a 65W-os táp esete T60 ips-nél. Nálam tökéletesen működik minden, nem kell 90-es töltő.
-
Chaser
legenda
válasz
BalazsKKa67j #33172 üzenetére
Én 65-ért árultam a T400-amat hdd nélkül
Hadd ne mondjam mennyi jelentkező volt ilyen árral is...
Sztem meg simán megéri a felárat a T61-ekhez képest, mert dxva-s igp-je van, ddr3 ramos - amiből ha kell a 8GB akkor az ddr2-ből igen zsebbenyúlós - , nem mellesleg pedig olcsón van bele erős cpu. Na meg elég hangtalan maga a gép is, és ha jól tudom az összesben van 3G előkészítés. Majd év vége felé már reális lesz a standard 70-80k-s ár értük.szerk: 1ébként meg van alfanál R500 80k-ért T9400-es procival, 1680x1050-es kijelzővel, webcammel..kb fél év gyári gar is van a gépeken.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #33109 üzenetére
A lap biztos, kijelzőt nem tudom többet eszik-e a wacom meg multitouch miatt, ezekben nem vagyok képben. Bár valszeg nem
franc0: Ha jól rémlik T400 még load is 30dB alatt maradt, legalábbis alig volt hangja. Mivel ssd-vel használtam feltűnt volna a venti, de nem tűnt fel.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi #33103 üzenetére
Na majd odavágok ennek a T60-nal
x200 tablettel van vkinek tapasztalata? Az is hasonló üzemidőt produkál mint az "s"? Persze olyan adat érdekel ami normál fényerőn van meg wifi megy és mellette neteztek isNézegetek egy ilyen tabot, ugye ott eleve ips/affs panel van, külön nem kéne hackelgetni, max a thinlightot buknám, cserébe meg kapnék tab funkciókat.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #32924 üzenetére
Amit épp nézek abban T9400 van. Type alapján is gyárilag. Ha minden igaz max felbontás ebben a szériában 1680x1050. Vga-ból is van diszkrét verziós - lehet az butább mint a T500-ban - . Talán kispórolták a 3G előkészítést? R400-ban biztos full rollcage van, R500-ban nem vagyok biztos. De ha nincs a kijelző mögött azt nem bánnám éppen
RnJ: Az R500 is olyan halk mint a T500?
Neked milyen konfigod van?
szerk: Tuti hogy megvámolják
ilyen cuccot úgyse fog senki küldeni úgy hogy ráír 50$-t. Meg a mérete és tömege miatt úgyis kibontják a vámon.
szerk2: Ezt megvenném, csak a kijelzője ne 1280x800-as lenne
115-ről indult a gép, hát nagyon nem kapkodnak már ezekért.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #32890 üzenetére
Ugy. akkukat sztem hanyagold, ebayen ebben az árfekvésben nem kapsz mást. Gyári akku onnan drágább mintha itt szerzed be okosan.
szerk: xcds Ez az x200-ak fogyasztását súrolja
Akinek esetleg lenne ezzel tapasztalata...mennyivel jobb az ips 1400x1050 a tn 1680x1050-nél? Persze utóbbiból biztos van szórás gyártónként minőségben.
-
Chaser
legenda
Ezen az R500-on nagyon elgondolkodtam
T9400, 1680x1050, webcam - na mondjuk az pont nem érdekel - és 80k. Ezeknél is úgy van mint az R400-nál? full rollcage az egész, vagy R500-nál a fedlap már nem kapta meg?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #32773 üzenetére
Ha 100 cpu-t nem mértem egyet se
Alacsonyabb a gyári VID-e az EE-nek, ennyi. Szép felárral el tudják adni emiatt a hozzá nem értőknek, vagy notebookba. Fejlesztés van ott, csak nem a mérnökök részéről hanem a markatingesekéről. Mivel sokan benyalják még ilyen fórumokon is hyepot jgy kétségtelenül hatásos a tevékenységük.
szerk: 1ébként full legális..mivel nem azt adják meg mennyit fogyaszt a cpu, hanem mennyit fogyaszt MAX. Ha kicsit belegondolsz ha valamire azt mondom nem ehet többet 25W-nál akkor az nem ehet többet 35-nél se. Ugyanakkor egy 35-ösnél nincs megadva hogy nem ehet kevesebbet akár 10 v 5W-nál
Csak TDP osztályok vannak nagyon ügyesen kitalálva.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #32766 üzenetére
Extra bevétel a cpu gyártóknak..kb ennyi. sok cpu-t mértem, az EE cpu-k VID-e kisebb gyárilag, ennyi a történet. De desktop fronton ugye lehet mókolni biosból is rendesen a feszelést, zero különbség van egy EE meg egy "sima" cpu közt azonos feszen akár idle, akár load.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged