- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87268 üzenetére
ezért mondtam, ha már az ec felvetődött, döglött pl jó megoldás
én pl adtam régebben másnak, amikor nem tudtam melyik széria döglődik -
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87262 üzenetére
ha csak józan paraszti ésszel gondolkozol
ec kártya, de döglött, problem solvedszerk: ha épp nem találsz döglöttet, akkor leragasztod az érintkezőit ha el akarod kerülni a melegedést, de a merevítés megoldva
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #87178 üzenetére
a mac a lóvéról szól, de mint minden kb
csak ők a leggázabbak, elvileg only premium vonal, de szétrohad a töltő és/vagy a kábele...hihiegyebekről nem is szólva
láttam ma boltban t430-at 8x k-ért, olyan volt mint az új, nincs ezeknek már áruk
de magam részéről az 500-ast többre becsülöm
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
beesett egy új állapotú 500-as, lg-p panellel, még a zsanéroknak is alig van holtjátéka
ilyenkor jön a kérdés, adjam el v turbózzam fel?t9600 5k ebayről
-
Chaser
legenda
válasz
Speeedfire #87075 üzenetére
sztem kizárt dolog, hűtést lenovotól veszi mindenki ha nem ugy., és ha nem tévedek nagyot senki nem tart polcon notebook hűtést, főleg nem régebbi modellhez
marad a bay -
Chaser
legenda
válasz
LattilaX #87040 üzenetére
mindenképp 14-es kell?
DarkChild sztem garban elhajtanak, mért nem használtál billzet-kijelző közti védőanyagot címszóval
sok gépnél probléma ez egyébként, az mondjuk szégyen hogy ennél a kategóriánál is
egy próbát épp megér a szerviz, de sztem esélytelen
ha meg nem használod belső kijelzőről sztem foglalkozni is kár vele -
Chaser
legenda
ez egy hd ips panel
elképzelhető, h cserélték hiba miatt akár szervizben a fhd-t erre, vagy gyárilag ezzel szerelték, mert egyébként előfordul tp-ben, és az eladó rosszul tudja h csak fhd létezik belőle
emlékeim szerint a win alap driverrel is érzékeli a valós max felbontást és be is lehet általában állítani, de ha nem, inteles driverrel már mindenképp -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86952 üzenetére
nem kell vele foglalkozni, hp-nál az akkuban van védelem, elég szépeket futnak, 300 ciklus az elméleti max, de láttam már 600 ciklusost is, 8560/70 akkuból még döglöttet nem nagyon inteles gépnél
ami kinyírhatja az akkut a nagy meleg, de az ellen töltés szabályzás sem védés hát ws-nél meleg tud lenni a gép
megnézem a ventit, kiment a fejemből, szólj rám -
Chaser
legenda
válasz
#59070464 #86843 üzenetére
átlag felhasználásra teljesen felesleges a pro
annyi előnye talán van, h 5 év garral adják, de 3 év múlva egy 250-es esesdé' már nagyon keveset fog érni, szóval kb mind1Tubi2 igen, talán azok még 100% ibm-ek voltak, ha jól rémlik t42-vel kezdtem, de nekem t41-es lcd bezel volt a gépen
meg asus wlan ami whitelist bios alatt működött, de akkor még azt se tudtam mi az, csak h reset után nem indul a gép a wlan miatt
első találkozásom a töltő elektronika hibával...de nagy szerelem lett belőle
sajnos már elmúlt, majd én is előszedem most már a 15 év körüli gépet restaurálásra amit kaptam
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #86720 üzenetére
így sem ér annyit
75-ért van fél év garral hd+
de van másnál is annyiértamit linkeltél erős jóindulattal 90k körül ér reálisan, azt a nyomi hd kijelzőt nehéz elviselni/használni bármire, hd+ verzióban már azt mondom 100k
szerk: tudom, 1x hibázott, velem is megesett már, de amíg a feedback 99%+ körüli nagyobb baj ne legyen
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #86716 üzenetére
az nagyon drága annyiért, új oké, de hd paneles, nem sokkal többért már ki lehet fogni fhd ips-es 7440-et
e6430 meg fél év-év garral hd+ panellel 100k-ért is szokott lenni, de talán alatta is láttam már, 14-es gépeknek sokat esett az áranabazzeg most bajban vagyok
ez a tag néha nagyon alul áraz, néha meg nagyon felül, most előbbi
de van nála x230t is 80-ért
szerk: lorcsi másik topikba ment válasz
-
Chaser
legenda
válasz
havri1 #86648 üzenetére
12,7-est keress aminek csapott az előlapja, és a hátán ott a rögzítő pöcök, az alis az mind uni. keret volt, de azok is jók éppen, csak egyszerűbb a másik verzió
szerk: azbest igen ez kell bele
amire érdemes figyelni, nagy előszeretettel szeretnek más verziót küldeni mint ami a képen van, érdemes rákérdezni
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86634 üzenetére
sztem ne firtassuk ki hány notebookot látott/szervizelt/tesztelt..nem én vesztenék
neked megfelel legyen, nbc elég releváns következtetéseket szokott levonni az esetek 90%-ábanTim82 jogos
és ha már tp
mély fájdalommal tudatom, nekem is sikerült egy 510-enél búcsút inteni a powerusb-nek
épp csak kicsit koppant a jobb sarka mikor leraktam, a csati ki is ugrott belőle
annyira látszik a forrasztásásán h semmire nem való kb...de mondjuk kb ez az egy széria hibája van -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86602 üzenetére
a gamer kb annyit tesz, hogy az aktuális játékokat 1080p-ben max beállításokon viszi, hw-ileg
ha notebook akkor maga a kialakítása is olyan jellegű, de desktopnál is azért van gamer kat. akár házra, tápra, külső perifériákra
lehet ez nincs definiálva sehol, de evidens
attól, hogy valamiben van egy diszkrét vga ami jobb egy igp-nél még nagyon nem gamer
arról nem beszélve pl az nvs3100-at mai intel igp-k is veruik, de valszeg már az 5100-at is ami nem kicsit erősebb
ennyi erővel minden pc gamer, mert vmilyen szinten minddel lehet játszani -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #86598 üzenetére
tévedsz, ők nem hozzáértők
ők dealerek, mint bármelyik multinál az eladó aku jutalékot kap az eladások után
ha megnézed hp noteszoknál szinte mind azt írja akku 100%..jah, mert aida tévesen detektálja, odáig meg nem jutnak el, hogy a hp saját battery check sw-e helyesen detektálja az akkut, nyilván nem is hallottak róla... -
Chaser
legenda
válasz
csubuka #86557 üzenetére
nincs sata3 x10-ben, kevesebbet eszik az x20 - de x10 sem vészes és nincs melegedési problémája az 510-nek...sőt -, van benne msata boot lehetőség, ilyen téren jobb
egyébként sata2/3 oly mindegy ha nem videot vágsz rajta éjjel nappal, amihez ezek a cpu-k nagyüzemben kevesek -
Chaser
legenda
válasz
_Lacos_ #86528 üzenetére
az ha nem volt pm-mel szabályozva örülj h ennyit is élt, de lehet csak az elektronika adta meg magát, cellák még bírnák, de végeredményben sajnos mind1
30-60 perceset meg ne vegyél, az is kuka, idő kérdése, max ilyen öccáz' ft-ot ér, 500-ashoz az olyanokat odaadtam grátisz, maradék meg ment veszélyes hulladékba -
Chaser
legenda
ha igazi minőséget akarsz 2560p, a fentebb felsorolt hiányosságokkal
+ pl nincs dedikált hang +/- csak fn gombos, kijelzőt nem tudod ips-re cserélni, billzet pilács semmit nem ér, csak dísznek van, a gépet szerelni viszont gyerekjáték
mondjuk én már 2570-et vennék, árban nem sok különbség van, ott már panel retesz sincs, mágnessel oldották meg, elég mac feelingkicsit határozatlan vagy...vagy mégsem?
-
Chaser
legenda
válasz
Csedit #86514 üzenetére
az 500-ast láttam is nálad, az korrekt volt
valszeg utána tört rám a felismerés, hogy létezik náluk samsung és lg-p panel, mert nekem előtte samu volt, és a tiednek valahogy sokkal korrektebb színvilága volt
nálad láttam a ledes x200-at ami 1440x900-as volt, azon viszont durván alul-felül bevilágítás volt, de bh affs ips-sel a legjobb sub tp-m volt, x220 lg ips-e sem volt rossz, de a bh az nagyon ott van, kár hogy a hw nekem elavult lett meg leszoktam a sub gépekről
és a nagy kedvencem az x61t, bh affs-sel 1400x1050-es felbontással...neszeneked' epöl' retina
na meg a 60-as vándorlásom, azt kéne felkötni a lenovonál aki kivezette az ips-t a 61-es szériától 15-ös méretben -
Chaser
legenda
válasz
Csedit #86508 üzenetére
úgy mint én
de engem nem vinne rá már a lélek egy új szériás tp-re, egy 510-esem még van tartalékba de sztem eladom, kár itt parkolnia kihasználatlanul
kis gépet meg már nem is vennék, min 14" amit tudok használni, alatta itthonra kicsi, hordozni meg inkább vennék ha nagyon kellene egy 10-es tabletet, ott kijelzővel nincs gond -
Chaser
legenda
válasz
azbest #86481 üzenetére
a nem tévedek nagyot, csak a csatin levő ellenállás mértéke határozza meg mit "mond" a sw-nek, egy körgyűrű, 160w-osoknál azért teljesen más
értettem egyébként...poén lett volna nyilvánCsedit még dobj bele egy régi E62xx szériás backlit lati billzetet és egy 820-as padot, akkor már alakul
-
Chaser
legenda
válasz
Casoli #86441 üzenetére
talán azért, mert már 10+ éve ilyennel foglalkozom és nem bukik ki mindig?
szerk: Tim82 dolgoztam pár számtechboltban meg szervizben, ismerek is pár szervizest, szóval no
nagyon jó a memtest, amikor épp jó, az a gáz amikor 24 órát fut és semmi hiba szerinte, de anomáliák vannak, fentebbi prime kombó meg fél órán belül kidobja
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86402 üzenetére
sztem driver nem is kell hozzá, és mintha biosban nem lenne letiltható
de ha már drivert telepített neki akkor biztos nincs letiltva
ajánlom az amcap nevű free sw-t, tökéletes kamera tesztelésreszerk: lehet van tp-nél de passz, nem rémlik
8540-emben nincs kamera, problem solved, biztos nem les meg senki -
Chaser
legenda
a gép valós árának a többszörösét fizettetik ki pontosabban
2-3x-os lehet üzleti gépeknél, ha nem több
nagyban egy notesz alaplap nem 50k, legyártatnak belőle amennyi kell, kijelző stb is olcsó, egyedül a mérnöki fejlesztés és tesztelés lehet húzós, de ezeknél rákölteni is kár ilyenre
hp okos lett, sandy-ivy szériánál ua. a gépház, utána levő két gennél változott de egyformák azok is, skylekaet nem tudom új házikót kapott-e, de így megspórolnak egy kis nyűgöt -
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
válasz
Mohhoj1986 #86320 üzenetére
boltban kb 6k itthoni garanciával és számlával 4gb-os modul
bebattyogsz a géppel, bele is lehet próbálni, tudom az túl egyszerű...
h mért nem jók, fentebb elmondtamcildren én nem keverném, 8540-em elég sokat tolta a bsod-t amír rájöttem az egyik ram 1,35-ös a másik 1,5v-os
Francia91 most már tényleg lövök 510 hűtés mellett róla képet
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #86285 üzenetére
annyi több évesen elfér, jah
Tin csókoltatom a könyvelőt
cég is vásárolhat magánszemélytől, adásvételi kell hozzá, ennyi, el tudják számolni
nincs áfa? nincs, de nem is pl 100k+27 áfa hanem 100k áfa nélkül, ui. összegben
és ott vannak a használt géppel foglalkozó shopok, pl alfa, 27%-os áfával, nála is van most 7440 de nem fhd, és nála nyilván érthető okokból drágább mintha kéz alól veszel egyet akinek pénz kell hirtelen vagy váltani akar másra
az valami felhősödés lehet, vagy több pixel ki/be égett, valamit csináltszerk: Dhampir
én vagyok a szakszerviz
azt meg ne már, h használtál sokkal rosszabb gépet régen, hát jah, 100k-s acerhez képest még akár jó is lehet, kár h 4x annyiba kerül és bc
egyébként vicc, múltkor megnyomogattam pár kirakott gépet, volt köztük 200k-s vostro - átnevezett inspiron már -, dellek, lenovok, na melyiknek horpadt be legkevésbé középütt a billzete? a 100k-s acernekde meló mert nem haladok
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86280 üzenetére
én meg már láttam pár százat
ami szeret törni náluk a hátsó sárga powerusb, ha sokat pakolnak egymásra, de az meg már nem rendeltetésszerű használat
ami nekem nagyon nem tetszik, nincs pwm free verzió, konkurenciánál van és a panel is sokkal értelmesebb...így át kellett állnom az ezüst részlegre
többi hátránnyal még együtt tudtam volna élni, de a panel eldöntötte a kérdést gyorsan...napi 10 óra után sem fáj a fejem, 510-nél 2-3 óra után szemem/fejem mindenem, van aki nem érzékeny rá, én sajnos az vagyokszerk: Tin
ha kicsi kell és okos én vadásznék egy fhd ips-es e7440-etkb árában meg is lesz
14" de 13-as méret és eléggé korrekt jószág
én most majdnem vettem egy mac 13-as retinát, de 13-as méret egész nap kicsi, hordozni ritkán kell és ahhoz qrta drága is, ha meg külső kijelzőre kötöm megint ott vagyok vehetek hatod annyiért is pocsék kijelzővel kis gépet -
Chaser
legenda
ez marketing bullshit és a vezetőség hibája, ez a panel olyan amilyen, nyilván a specben megadottakat hozza, fényerő, kontraszt, stb, de finoman szólva is "emberi fogyasztásra alkalmatlan"
cserélhettem volna ips-re, min 50k és garinak annyi...nem ér annyit
az tetszik amikor azzal jönnek, de lehet rá kijelzőt kötni...jah lehet, meg billzetet is, csak az a gond az nem fér a notebook táskába úgy és az ágyban/fotelben sem tudom használnileglényegesebb dolgok közt vannak ezek egy mobil gépnél, főleg bc. szinten
500-as még nekem is van egy, kijelző már nincs rajta, de komplett vékony kliensként ok
majd ha összedobok egy desktopot az lesz a letöltő kliens, ráhackelem valahogy az egyik monitor hátuljára
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86276 üzenetére
erre azt tudom mondani 500/510-esen ilyet még nem láttam, pedig járt már a kezem közt pár db
az külön jó, hogy pár hónap alatt nem jött ki..de hallottunk itt már eleget x30 kieső gombokról is, vicc
apukád miatt részvétemszerk: Tin
azt hittem az a csimej' csoda ami a 850-ben is van, a szörnyű enyhe kifejezés rá, nagy baki, csodálom hogy vitték tovább a g2-be is, első után kirúgtam volna az egész bandát aki leokézta -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86265 üzenetére
olvass vissza sztem...
6570b régi viszonylag régi széria, ivy, azóta van haswell, skylake, talán közte broadwelles gép is volt, de az nem valószínű
8570p is rendben van, az is ivy, elhiheted nem probook szintde az a probook is jó
meg egy gépből ne akarjunk statot levonni, nagyon rossz elképzelés
ez gyakorlatilag 8560/70p csak nem full alu házban, az se lepne meg ha az alaplapjaik egyformák, bár így csati kiosztást nézve nem feltétlenül egyformák a lapjaik
T510/520 is oké
itt megint az van, hogy 8560/70-nél van pwm mentes kijelző, ami vicc, hogy nem mind az...de nekem van egy 8570-em ami pwm mentes, innentől meg ha nagyobb kraft kell és notebook az is meg van oldva, de nyúzógépnek 8540 az igazi - már csak a kijelzője miatt is, überalles' kategória annak ellenére hogy tn - , ezt ha le is rúgom az ágyról röhög egy jót még karc sincs rajta
szerk: off és offend
-
Chaser
legenda
régi szériák a tuti...nem véletlen használok 8540-et
akinek kevés 8570
persze ezek is elromolhatnak, de jóval kisebb eséllyel mint az újak és számottevően olcsóbbak is, pár raklappal szervizeltem belőlük is, nagy gondok nem voltak
8540-nél vga, mert nem pasztázták őket újra, azok hullósabbak voltak, de mxm-es, cserélhető
de ez a kijelző meg billzet, masszivitás áááááááááálom6-7-et lehet venni egy mai utód árán
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #86260 üzenetére
első passz, másodjára töltőáramkör, de esélyes h elsőre is az volt
tömeggyártás van, bc. szinten is
de ha már valami eleve tré kár megvenni, itt legalább maga a gép minősége rendben van
fele olyan vastag mint az előd 8570p, jóval könnyebb is, nyilván nem annyira masszív, de ultra kategóriában oké, viszonylag korrekt billzete is van, anyaghasználattal sincs gond, tapipad is nagyon rendben van
csak nem kell a masszivitást egy 8540-hez v. akár az utód 8560/70-hez hasonlítani, ez más ligában játszik
de pl driverezés is gyors, hp komplett telepítő csomag le és onnantól 5 perc, 850 g2-nél ue.
nem olyan mint itt volt 40 v 50 szériánál, se az intel oldaláról nem megy fel a vga, se a lenovotól, külön kell kérni a supporttól működő divert
ha 850-ben gondolkodsz nyugodtan veheted, arra figyelj ne a fhd verzió legyen, hd+ verzió látatlanban azt mondom értelmesebb, de nálam csak fhd fordul meg ebből a szériából -
Chaser
legenda
marad a live linux, ha ott sincs változás win reinstall
mindig úgy szokott elromlani előző este még jó volt, következő reggel már nem...szerk: Dhampir lehet hibás bármi, nekem is másodszor garizták a 850g1-et 1 év alatt, de
ha nem az a hitvány 10k-s fhd kijelző lenne benne ub. katban az egyik legjobb, sőt
viszont ezek az új tp-k már pfffffff
dell, hp, fuji, nem feltétlen ebben a sorrendben, de leghátul lenovo, már kb minden téren, régen qa support is kiváló volt, ma meg pfffffpfffffffffpffffffffffffffffff -
Chaser
legenda
válasz
azbest #86246 üzenetére
bátraké a szerencse nah
sutszi milyen support kell még a w7-hez?
8540-en is azt használom, a 8570-en is azt fogom
ha koca játékra összedobok egy desktopot majd arra esetleg megy w10Tin tudom kocsogseg', de normális gépet kell venni
live linux alatt megnézném, esetleg egy új winnel
ha a probléma fennáll hw-es eredetű -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86230 üzenetére
kiöregedtek már azok a panelek sajnos, 8540-é is nagyon durva, az ver eddig minden tn-t felbontástól függetlenül amit láttam, közelíti a t60 ips szintjét szemből, de még dreamcolor fhd ips-t nem láttam hp-ban
soha nem gondoltam volna akkoriban h egyszer váltanom kell a sötét oldalról... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest