- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
válasz Intelligencs #51681 üzenetére
Elvileg van neki "gomb", azaz a tapipadot lehet ütögetni a hüvelykujjaddal.
Ami nyilván sokkal kényelmetlenebb, mint egy rendes gomb. -
scarbantia
aktív tag
válasz Schuby #51669 üzenetére
Ha jól sejtem, innentől mindegyik TP kap IPS panelt, és nagyobb felbontást.
X240, T440 FHD IPS, a 15.6"-osakat még meg kell várni, de szerintem ott is lesz némi ugrás, de IPS panel biztosan.No ezeket a paneleket kell beépíteni az X/T/Wx20-as szériákba!
Ha a 15.6"-osnál a vertikális felbontás több lesz mint 1080px, akkor lehet kiegyezek a 16:9-es képaránnyal.
Ha nem, akkor továbbra is megpróbálom összehozni a W500 wide gamut projektet. ;-) -
scarbantia
aktív tag
No, a Lenovo elkezdte csöpögtetni a W540-est, már egy kép is felkerült.
Legszívesebben beállnék a Thinkpad-et temető huhogók táborába...
Mi a sz@r ez? Numpad? Trackpoint gomboknak viszlát? Kijelző retesz nélkül?
Aszongya a legvékonyabb és legkönnyebb mobil wörksztésön... Kösz!
Gyaníthatóan hátulról is eltűnt minden csatlakozó, hogy síkba lehessen hajtani a kijelzőt...
Persze a 16:9-es képernyő maradt.Legalább úgy lenne megcsinálva, hogy lehessen moddolni a billentyűzetet meg a palmrestet a régire.
No ez van, W500/W520, aztán fullra kell építeni, esetleg a W530 a régebbi billentyűzettel, ha van már hozzá modBIOS, aztán szolgálnak ameddig élhető a teljesítményük. -
scarbantia
aktív tag
Valaki cserélt már CCFL-es panelt LED-esre?
Egy LED-es panelhez mi kell? Ha jól tudom, ott nincs inverter, viszont a LED-nek is kell valami vezérlő.
A Thinkpadek LCD csatlakozói 30, vagy 50 tűsek? (adatkábelnél)
Ebay-es rendelésnél (EU-n kívülről) mekkora az esélye, hogy LCD panelre jön áfa+vám?
Nem olyan rettenetesen nagy értékű dolog, kb. 20-25e Ft. -
scarbantia
aktív tag
válasz Dhampir #51261 üzenetére
A T500-ba a legjobb panel az LG-s WUXGA.
A fehér LED-es panel szerintem rosszabb mint a sima CCFL, és csak 1280x800 a felbontása.Van amúgy egy rahedli 15,4"-os panel, ami jó a T500-ba, én lehet hogy W500-hoz csinálok egy wide gamutos moddolást, csak lassan kezdem igazán megkedvelni a Frankenpadot, aztán akkor nehéz lesz megválni tőle.
-
scarbantia
aktív tag
válasz Tikakukac #51232 üzenetére
Ha csak annyi, hogy kicsit kevésbé matt, akkor az túlélhető.
Ha fakóbb/életlenebb a kép tőle, az már nem olyan jó.
(nyilván a matt felülettől van egy kis maszat, de az alig látszik normál esetben)Ez a cím biztos jó? Ebay-ről lehet szerezni esetleg?
Ezt neked méretre szabták, vagy vannak előre legyártott méretek? -
scarbantia
aktív tag
Hazai aukciós oldalon ment el nemrég kettő T60 is, mindegyik SXGA+ IPS panellel 30 és 40e Ft-ért.
A drágábbik T7200-as processzorral volt, 2GB RAM-al, az olcsóbb csak T2400+1GB RAM.
Szerintem mindegyik jó vétel volt.T500-akat nem nézegettem, de nemrég mintha itt a fórumon emlegettek volna 50-60e Ft-ot.
-
scarbantia
aktív tag
Hát ez tényleg nem néz ki valami jól, bár gondolom ez csak akkor ilyen feltűnő, ha direktbe kapja a napot.
Mondjuk kosz és buborékmentesen felragasztani se lehet egyszerű...
Ha lehet, akkor én a kiszerelt panelra ragasztanám, és olyan méret lenne jó, ami aztán belóg a kijelzőkeret alá. -
scarbantia
aktív tag
Egy ilyen matt fólia mennyire kompromisszumos?
Olyantól várnám a választ, aki matt kijelzőt használt, majd fóliázottra kényszerült.
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #51178 üzenetére
Levettem 1.1V-ra, úgy néz ki jól megy. Majd még próbálgatom.
Viszont. Ahány program, annyiféle hőfok.
FHD videó közben, cpu:
TPFancontrol: 91fok
Throttlestop: 76fok
SpeedFan: 82fokMost akkor mi van? (alapjáraton most egy kis izzasztás 63, 43, 52 fokot mutat a három program)
-
scarbantia
aktív tag
válasz Tikakukac #51177 üzenetére
Nekem már sikerült.
Levettem minimumra a feszültséget és a multiplier set-et, majd ezt utóbbit vissza, és egyből meglett.Amúgy sose csináltam még ilyet, de itt fent azt mondták, hogy kárt nem okozhatok vele, így bőszen megcibáltam a beállításokat. Nem egészen értem amit írsz, de megpróbálok utánaolvasni.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz Tikakukac #51172 üzenetére
Mármint azt amíg még nincs kékhalál, de a lehető legkisebb értéken megy?
ThrottleStop-ot próbálgatom, az előbb épp megszívtam, mert a Chipset Clock mod-ot levettem minimumra, az egeret alig bírtam megmozdítani.
Ha jól értem, akkor a VID értéket kell levenni amíg nem lesz kékhalál, a Set Multiplier pedig maradjon magas értéken. Vannak ilyen előre választható módok (Game, Internet, Battery), ezeket nekem kell beállítani vagy előre konfiguráltak?
A kékhalál egyből jelentkezik, vagy csak ha elindítok valamit ami megizzasztja a processzort?
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz Chaser #51109 üzenetére
Elég jól néz ki!
Gondolom senki nem gyulladt be a múltkor a T500/W500 felhasználók közül, hogy jobb LCD-t szeretne, de
a 16:10-es wide gamut témában odáig jutottam, hogy a 72%-os gamuttal rendelkező LG panelek
dupla CCFL háttérvilágításúak, ebből kifolyólag igen fényesek (max. 340cd/m2), viszont 2x akkora a fogyasztásuk is (nyilván normál fényerőn nem), és a külső méreteiben kicsit nagyobbak, 3mm-el magasabb, és 0.8mm-el vastagabb a panel. Olyan inverter kell hozzá, ami 2 CCFL-hez való, képről mintha nagyobb lenne méreteiben, bár többfélét is láttam.
Nem sokkal nagyobb a panel, meg talán az inverter se(lehet hogy van ugyanakkora méretben is), de kérdéses, hogy belefér-e egy T61p/T500/W500 fedelébe.Az RGB LED-es Samsung panelből pedig úgy néz ki hogy csak fényes változat létezik, a LED vezérlése PWM-es, tehát a fényerőt visszavéve villog... Esetleg ha van jobb LED vezérlő, de ezekről nem tudok semmit. Ha létezik olyan fólia ami mattá teszi a felületet, akkor azért elég jó lehet, 100% Adobe RGB-t tud!
Amúgy megvagyok a Frankenpaddal, de lehet egyszer még lecserélem a szent IPS panelt egy ilyen TN-re , bár egyelőre nem tudom melyik fenti a szimpatikusabb.
-
scarbantia
aktív tag
válasz mutyuru #51119 üzenetére
Most nézi a HDtune a meghajtót, aztán nézek egy memtestet.
Még egy tisztítást nyomhatok CCleanerben ha az segít.A Lr-os problémára ha tudsz valamit, akkor írd meg, fórumokon több helyen tárgyalják, de még nem találtam rendes megoldást. Csak van valami élhető alternatíva. NAS-t egyelőre nem próbáltam, csak hálózati megosztásban lévő meghajtót, ami az asztali gépben van.
A lényeg a közös katalógusfájl lenne, és hogy akár egyszerre lehessen dolgozni benne két gépről. -
scarbantia
aktív tag
válasz mutyuru #51116 üzenetére
Win7 64.
Egy halom figyelmeztetés között találtam néhány hibát, az egyik elég gyanús, 6008 a hibakód.
Utána kéne olvasnom, csak van még pár egyéb megoldandó dolgom...Túl sok adat szerencsére nincsen, viszonylag friss a rendszer, és nem nagyon laktam még be, alapvetően csak rendszert és programokat tartanék rajta, és háttértárolóból lennének az adatok.
Remélem csak windows szórakozik...Megpróbálom még végigfutni az általad vázoltakat.
Ezen is megy most a szívás, a Lightroom nem képes hálózaton keresztül katalógusfájlt kezelni...
A cél az lett volna, hogy a képek és a katalógus egy NAS-on, és több gépen is elérhető lenne a munkamenet. -
scarbantia
aktív tag
válasz Chaser #51115 üzenetére
Hőmérsékletet elég gyakran nézem, elég jó értékek vannak, főleg amióta megkapta a T9300-as processzort, kb. 8-10 fokot esett átlagban a hőmérséklet. Terheletlenül a GPU 55-65 fok körül van, a processzor 45-55 fok körül, terhelve a GPU a legmelegebb, max. 78 fok. Ezek a SpeedFan nevű program adatai, a TpFancontrol és az Aida kevesebbet mutat a GPU-ra, a CPU-ra picit talán többet.
-
scarbantia
aktív tag
Mostanában rakoncátlankodik a Frankenpadom (T61p). Már korábban is csinált néhányszor ilyet, de ma kétszer is leállt. Se szó se beszéd, csinálom a dolgomat, és egyszer csak sutty, leáll a gép.
Hallottam már ilyen hibával Tp-ről, de mi lehet a gond?
-
scarbantia
aktív tag
válasz Dhampir #51086 üzenetére
15.6"-os 16:9-es panelből van mindenféle jó, ott a HP dreamcolor IPS panelje, meg a W510-től felfelé a FHD csodaTN, ami az AdobeRGB 95%-át tudja, de mindegyiknek csak 1080px a magassága.
16:10-ben meg úgy néz ki, hogy van kb. 100e Ft-ért fényes retina panel, aztán van a Dell-eknél is viszonylag ritka WUXGA RGB LED panel, ami tud 100% Adobe RGB lefedettséget, cserébe az is fényes, így meglehetősen felejtős, ha nem lehet mit kezdeni vele, és van néhány matt panel 72-75%-os NTSC(kb akkora mint az Adobe RGB) színtér lefedettséggel, szintén WUXGA, és 2CCFL háttérvilágítása van, ami fogalmam sincs miben jobb az single változatnál. (gondolom nagyobb betekintési szög, egyenletesebb háttérvilágítás)
Az LG-Philips honlapján van egy PDF, amiben szerepel egy LP154WU2 panel, amelynél 72%-os Color Gamut (Color Saturation-t ír de az baromság) van megadva. Sajnos régebbi paneleket nem találtam.
Viszont ez a panelszám megegyezik azokkal, amiket korábban találtam a panelook oldalán, tehát ott jól van feltüntetve a színtér, csak különböző kötőjeles végződésekkel van 3 féle is.Mi a jobb? Egy hagyományos háttérvilágítású MATT 72%-os NTSC(?) színterű panel, vagy egy fényes RGB LED-es 100% Adobe RGB lefedettségű? Ha lehet fóliázni, akkor az utóbbi, bár az annyira nem meggyőző.
Hát egyelőre ennyit a 16:10-es panelekről, de úgy néz ki, hogy nem reménytelen a T61p/W500-as gépekből grafikai munkára alkalmas gépeket faragni.
Nyilván élőben nem láttam a fent említett paneleket, csak fórumleírásokat, összehasonlító fotókat és specifikációkat néztem, de így messziről egész jónak tűnik.
-
scarbantia
aktív tag
Jójó, de pl. az újabb X széria IPS kijelzői kompletten hiányoznak a listából, a W500-as adatlapján a T9600-as a max. processzor, és a Lenovo honlapján meg T9800, de az is lehet, hogy még T9900-al is forgalmazták, de a lenovo is elég trehány az ilyet frissíteni. A max. RAM támagatások is mindig össze-vissza vannak megadva.
Bár meg kell jegyezni, más gyártóknál még soha nem láttam ilyen összeszedett, régi típusokra kiterjedő adatbázisokat.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz Dhampir #51076 üzenetére
Igen, de az csak 16:9 FHD, ez meg 16:10 WUXGA!
Amúgy húha, de nagyon úgy néz ki, hogy tudja az Adobe RGB színtér lefedettségét, ami igen nagy királyság,
ezek szerint mégis van a méretben normális panel? Még ha nem is IPS, de azért elég jól hangzik...
(mondjuk valószínű, hogy nincs akkora betekintési szöge, de ha csak akkora van, mint a gyári T61 WUXGA-LG panelnek, már az se rossz) -
scarbantia
aktív tag
válasz Dhampir #51070 üzenetére
Részletes gyári datasheet kellene a panelokról.
Közben egy fórumon említették ezt a panelt:
LTN154CT04-D01Ez álljtólag RGB LED háttérvilágítású, és a DELL M4400-asok panelje, és 100%-os színtér lefedettséget írnak. (melyik színtér?) Viszont ha jól néztem, akkor fényes felületű, ami elég felejtős. (esetleg fóliázva)
Az a baj, hogy csomó helyen ellentmondó specifikációk vannak, és nem tudom mi a valós.
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Egy némileg off eszmefuttatás következik, így akiket nem érdekelnek a laptop kijelzők, és azok színvisszaadásai, kérem ugorja át a hozzászólást.
Nem hagy nyugodni a tény, hogy nem létezik 15,4"-os 16:10 képarányú laptop LCD panelből valami fotós grafikus munkára is alkalmas darab. IPS panelt már nem is kerestem, a retina paneleken kívül valószínű tényleg nincs is. (érdekes, hogy 3 ilyen panel van, létezik LG és Samsung gyártmány is)
Szóval a dolog ott kezdődött, hogy szembefutottam egy Macbook Pro teszttel,
amiben egy matt kijelzős 1680x1050 felbontású Samsung paneles gép volt, ami a teszt alapján egész nagy százalékban lefedi az sRGB színteret.Paneltípus alapján találtam egy oldalt, ahol rengeteg panelről van leírás, regisztráció után egész részletes, sajnos a pdf-ek letöltése fizetős.
Összesen 4db 15,4" 16:10-es képarányú panelt találtam, aminél High Color Gamut volt megjelölve.
Egy Samsung, és három LG-Philips. 1, 2, 3A leírás szerint mindegyik az NTSC színtér 72%-át képes lefedni, míg az LG-P panellel szerelt T61 csak a 45%-át.
Most már csak azt kellene kinyomozni, hogy jók-e az oldalon feltüntetett adatok.
Ami kérdéses, mert pl. MBP tesztben szereplő panel nincs High Color Gamutként megjelölve, pedig a teszt szerint elég jó a lefedettsége.A T61p gyári WUXGA LG-P panelja kalibrálva egész jó lett, de azért látszik rajta, hogy kevés színt tud megjeleníteni, a kékekben egész jó, de a zöldekben, és főleg a vörösekben elég gyenge. (ha kell valakinek .icc színprofil, akkor szóljon) Ha tényleg van jobb WUXGA panel, akkor megfontolandó egy W500-as gépbe való beépítése. (egyébként Thinkwiki szerint a T61p és a W500 WUXGA panelja nem azonos, bár szerintem azon az oldalon egy csomó hiányosság van, szerintem a W510-520-530-ban sem azonosak a FHD panelek)
Az UXGA IPS panel vörösekben sokkal jobb, de azért a zöldek ezen is fakók picit. (ehhez is van színprofilom, bár egy eléggé besárgult panelhez készült)
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz buvartacsko #50918 üzenetére
Azért egy drága üzleti szériás gépnél ez gáz, de már sok mindent megszoktunk Lenovoéktól, ez van...
-
scarbantia
aktív tag
Én is arra gondoltam, hogy ha az alaplapon van a biztosíték, akkor le kell kötni a ventilátort, és akkor tuti nincs gond. Szerintem a motorja simán kibír egy kis pörgetést.
Amúgy meg legutóbb egy R60e-t már úgy takarítottam, hogy szétkaptam az egész hűtőt, mert iszonyú vastag por volt benne. Vízben kimostam a ventilátort, aztán zsírozva ment vissza. (Lithiumos kenőzsírt kapott, mert az volt épp, remélem nem folyik ki belőle a hőtől)
-
scarbantia
aktív tag
-
scarbantia
aktív tag
No, most elvileg minden vacak fent van, színprofil ok, de amiért ezt az egészet elkezdtem, az még mindig nem jó, tehát hangerő, fényerő állítást nem jelez a kijelzőn.
A patch-et is feltettem, de a System Uptade most is telepíteni akarja. (persze nem megy)Most nézem, a kicsomagolás után nyomok egy Finish-t(bepipálva hogy telepítés, stb) és utána nem telepít.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
Nem jelöltem be mindet, csak ami fontosabbnak tűnt.
Viszont nem működik. Még pár Win7 frissítés van a listában, és egy Hotkey Features patch (build 01), ami viszont nem megy fel. Ha a manuális telepítésre kattintok, akkor nem csinál semmit.Színprofil az előbb jó lett, de most megint nem töltötte be.
A trackpoint és a touchpad most ok. A trackpoint középső gombjára nem lehet beállítani, hogy egy kattintásra a hivatkozást új lapon nyissa meg? -
scarbantia
aktív tag
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit béna kérdés:
Milyen driver kell hozzá, hogy Tp-n (T61p) a fényerő és hangerő állítást kijelezze a képernyőn? -
scarbantia
aktív tag
válasz MrSealRD #50682 üzenetére
Itt a Hardveraprón.
Igaz, 4db-ot vettem egyszerre, így volt egy kis alku benne. (ha valakivel össze tudsz állni, akkor működik)
Micron márkájút kaptam, nekem kicsit noname, de legutóbb épp egy T61p-ben találkoztam vele, feltehetően gyári RAM-ként, illetve 2006-os Mac gyári RAM-jaként. -
scarbantia
aktív tag
válasz soldi3r #50672 üzenetére
Itt a fórumon többen is dicsérik, de abból is van több kategória.
Leginkább a tartósság a fő szempont, bár lehet hogy IT cuccoknál erről le kéne szokjak, úgy is pillanatok alatt elavul.Tim82: Megnézem ezeket az X25-M-eket, ha jól olvastam így elsőre, akkor ezek is viszonylag tartósak azért.
Kérdés, hogy idővel mennyire lassulnak le.A Middleton BIOS értelemszerűen a T61p-n van.
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #50614 üzenetére
Nem olcsó, de azért ki lehet fogni jó árban 4Gb-os DDR2-es modult.
Én 16e Ft-ért vettem 2X4Gb-ot(illetve 32e-ért összesen 4x4Gb-ot), 800Mhz-es, és simán kezeli mindkét T61p.
Szerintem ennyit megért, egészen élhető lett vele a gép, T9xxx-es processzorral már egész tuti lesz.Más: nagyon tájékozatlan vagyok SSD-k terén, alapvetően valami kicsi, közepes gyorsaságú(kb. 200Mb/s olvasási sebességű, a jelenlegi 45Mb/s-hoz képest bőven sok), de tartós SSD érdekelne rendszer számára. Intel X25-E-t néztem, de a 32Gb azért kicsi, 64Gb-os lenne jó, de az ritka, meg elég drága. Van valami hasonlóan tartós alternatíva?
Amúgy ugyanaz a 7200-as HDD, a T60p-ben 37Mb/s-os sebességet tud, a T61p-ben meg 47Mb/s-ot.
Middleton BIOS-al kb. ugyanennyit. -
scarbantia
aktív tag
válasz lakkusjj #50397 üzenetére
Kösz, egy másik helyről akartam leszedni, de nem ment a telepítés.
Ez most megy, viszont jól látom hogy max. olyan 3400-as fordulaton megy hűtő?
Olyat nem lehet, hogy X foknál pörögjön fel, és adott hőtartományokban dolgozzon?Ami még érdekes, hogy tök más értékeket mutat a TPFancontrol, és a SpeedFan valamint az AIDA(utóbbi kettő ha jól néztem, akkor nagyjából együtt mozog, ezeknek magasabb a mért értékük).
-
scarbantia
aktív tag
Most nézem, hogy 60-61 fokig nem fúj semmit a hűtő.
Mivel tudnám Tp-nél a hűtést szabályozni? -
scarbantia
aktív tag
válasz Gondwana #50379 üzenetére
Igen, korábban emlegettétek a W/T500 hűtőt. Ez minden további nélkül belemegy a T61p alaplaphoz?
Amúgy asszem ennek is 3 hőcsöve van, kettő megy a processzorig, egy a GPU-hoz.Az jó ha halkabb, de a jó hűtés az elsődleges szempont. Ha jól látom a W500 hűtő gap pados, az nem ront a hűtésteljesítményen?
-
scarbantia
aktív tag
válasz azbest #50373 üzenetére
Köszi. Elmentettem, majd valamikor egyet beszerzek, ha van értelme.
A gép viszont határozottan meleg, 71-73 fok a GPU, igaz most a CPU is 59 fok körül van.
Remélem azért kicsit javul még, tapintásra is elég meleg a gép, érdekes, hogy a T61 hűtője a zsanért is kihasználja, tök forró az egész. :-)Valami fancontrol kellene, csak nem tudom mi az ami működik a TP-vel, meg hátha a Penryn processzor majd nem termel akkora hőt.
-
scarbantia
aktív tag
válasz Chaser #50367 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gondoltam, régebben emlegettétek is asszem itt a fórumon.
Ez kb. mit tud? Csak egyféle van, vagy több típus? Bocs a béna kérdésekért.Kicsit bizakodó lettem, hogy a T440s-be IPS panelt tettek, ráadásul elég nagy felbontással.
Hátha a W széria kap valami rendes kijelzőt. (méret, paneltípus, nagy színtér, felbontás)Amúgy megnéznék egy ilyen csoda TN-t már végre közelről. Ha a LED vezérlést lehetne moddolni valami villogás-mentesre, akkor lehet meg tudnék barátkozni vele.
Illetve tapasztaltabbak véleményére is kíváncsi lennék, hogy milyen egy Flexview panelhez viszonyítva. -
scarbantia
aktív tag
válasz MrSealRD #50365 üzenetére
Őszintén szólva, nem nagyon értek hozzá, csak gondoltam, ha lehet a HD videókkal ne a GPU-nak kelljen küzdenie.
Igazából én nagyrészt csak netről filmezek, ritkán töltök le ezt azt, szóval az ilyen videómegosztók HD-it szoktam csak nézni. Amúgy meg a gépnek kb. 3-4 programot kell elvinnie, Lightroom, Illustrator, Ps, meg InDesign, mellette azért jó ha kibírja a Firefoxot egy halom tabbal, meg munka közben futó zenehallgatást, youtube, ilyenek.
-
scarbantia
aktív tag
Arról lehet már valamit tudni, hogy a T540/W540 kap-e esetleg 16:10 arányú IPS, vagy valami jobb kijelzőt?
Tudom, beteg dolog, de a következő moddolás az egy W500 lehetne valami jó kijelzővel, csak egyelőre nem létezik hozzá jó kijelző. -
scarbantia
aktív tag
válasz Chaser #50361 üzenetére
T61p-ről van szó! Ott nincs gap pad a GPU fölött!
Terhelve még nem nagyon próbáltam, kis tömörítésű FHD videónál (timelapse vimeo-ról nézve) olyan 71-73 fok körül volt, akadozott egy kicsit, remélem T9300-al már nem lesz ilyen gond.HD gyorsításra nincs véletlen valami kiegészítő kütyü?
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
Tegnap megjött a T61p-m, estére meg is épült a Frankenpad.
Egészen jó lett, agyaltam egy sort, hogy belemenjen-e a telefonos modem, de inkább nem akartam a rollcage-et gyengíteni. (15" UXGA IPS panel, T7500, 8GB RAM, FX 570M, még egy T9300-at akarok beletenni, meg valami SSD-t)Viszont a hőfokok annyira nem tetszenek. A GPU alapjáraton átlag 61 fok, minimum 59, de van hogy 64-65 fok, és közben szinte semmit se csinálok.
Tesóm T61p-je ugyanezzel a pasztával 54 fok.A CPU-val nincs gond, az mindkét gépben 47-49 fok körül van alaphangon.
Mondjuk most irtózat meleg van, tetőtér stb, de azért örülnék, h a GPU 55 fok fölé alaphangon nem menne.Van valami ötletetek a hűtés javítására?
-
scarbantia
aktív tag
válasz karamblo #50328 üzenetére
LG-Philips (LP154WU1-TLB1) panelt vegyél, annak elég jók a színei.
Ma kalibráltam egyet, egész jó lett. A pirosak is egész korrektek lettek, azért látszik kicsit, hogy szűkös a színtér, de egész közel van egy kalibrált UXGA IPS (BOE-Hydis HV150UX1-100) panelhez.
Az se egy nagy ász, de kicsit szebbek a pirosak.Az öreg Eizo bezzeg még mindig túllő picit az sRGB színtéren, míg a fenti kettő kb 45% és 55%-át tudja csak.
-
scarbantia
aktív tag
LED-es kijelzőkhöz nem lehet valami normális áramgenerátoros invertert szerezni ami nem villog?
-
scarbantia
aktív tag
-
scarbantia
aktív tag
válasz norbyone #49936 üzenetére
Én most csaptam le az ebay-en egy T61p-t, ami 2008/04-es.
FX 570M, nagy valószínűséggel rev. A2.Tudom, hogy nagy eséllyel lehet hibás széria, de igen jó árban volt(elég jól kijöhetek vele a Frankenpad építésből), és 4:3, ami nagyon ritka.
Majd igyekszem ésszel használni, és valami hűtésmoddot is megpróbálok összehozni.
Aztán majd egyszer csak szembejön egy ilyen alaplap utolsó szériás FRU-val...Ha a hűtéstuningra van ötlete valakinek, annak örülnék!
-
scarbantia
aktív tag
válasz norbyone #49790 üzenetére
Szöveget olvasgatni lehet nem a legjobb az 1920x1200-as felbontás, de fotók/videók(ja meg amúgy Full HD videót képes megjeleníteni) esetén a kis képpontméret miatt igen nagy élességet kapsz! Nagyon jó látvány.
Színekben tényleg nem tökéletes, de TN panelhez mérten igen jó! Nem hinném, hogy az 1680-as sokkal jobb lenne. Hamarosan beszerzek egy monitorkalibrálót, akkor tudok majd nyilatkozni, hogy mire is képes valójában a panel.
Jelenleg egész jó színprofillal(a fehérek fehérek, a szürke nem hajlik más színbe) a pirosak gyengék, a bőrszínek kicsit sápadtak, és nem elég élénkek a zöldek.
Nem rossz annyira, a fentieket UXGA IPS panelhez és Eizo L768-hoz viszonyítva kell érteni. -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy ez milyen szám lehet?
1S8890Z1RL3B56Z
Elvileg széria és type szám, de sehogy sem jön össze vele a Parts Lookup a Lenovo oldalán.
Ebay-es eladó küldte, a leírás szerint elvileg 8890-CTO, tehát a type számot részben tartalmazza.
A szériaszámnak meg 7 számjegyűnek kellene lennie. Valahogy ki lehetne ebből következtetni? Már elég sok variációt kipróbáltam.T61p-ről van szó amúgy.
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #49700 üzenetére
Ennyit én sem. Ha tuti jó széria lenne, ami nem hibásodik meg, akkor még igen.
3-4 hónapja lesem a piacot, ez a harmadik(!) 4:3-as képarányú T61p amit hirdetnek, egy volt a német ebay-en, egy Amerikában, egy meg most itthon. Az aranymosás lehet hatékonyabb, mint a Frankenpad donor keresés.
Amúgy meg annyira nem jössz ki rosszul, ha maradék T60p-t is eladod, végül is csak kicseréled a két gép belét, 20-30e Ft-os ráfordítás, attól függ, hogy mennyiért megy el a maradék.A T500 tökéletesen felejtős. Lehet hogy új, meg olcsó, de számomra értékelhetetlen a kijelző miatt.
Elsősorban fotós, néha grafikus munkák bemutatására kell adott helyen.
Alapvetően asztali gépet használok, minőségi monitorral, de időnként kell a laptop.
Igazából ha lenne két izmosabb asztali gép, akkor maradhatna még egy darabig a T60p, mert akkor csak prezentálni kellene a munkákat rajta. Most kicsit megy a sorban állás a feleségemmel, ő grafikus, én fotózok, be kell osztani az munkarendet. Valami csodaTN-es W széria lesz előbb utóbb, de az most kicsit sok is, meg szívesen elszórakoznék egy ilyen Frankenpaddal, szeretem az ilyen leleményes moddokat.
A W szériákban mondjuk a 16:9 határozottan nem tetszik. A 16:10-el még kiegyeznék, de abból meg nincsen normális panel. -
scarbantia
aktív tag
válasz FoxiestFox #49692 üzenetére
Mit?
Mire gondolsz? T61p-t? Nem, még nem vettem. Jelenleg az UXGA-s T60p-m van.
Tesómnak vettem még pár hónapja egy WUXGA-s T61p-t.Most hirdetnek egy 4:3-as T61p-t a hazai licitportálon, tudom, kihagyhatatlan lehetőség a Frankenpad építéshez, de 60-65e Ft-ot kicsit sokallok egy közepes konfigért. (T7700, 3Gb RAM, FX 570M, 2007-es évjárat, videokártya revíziót nem tudni, 1400x1050-es panel)
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #49690 üzenetére
Kár. T61p-t még nem szedtem szét, de megörültem, hogy hátha annak is lehet javítani a hűtésén.
T60p-nek is biztos jó, de azok nem szoktak kifeküdni.Ha a hővezetés jó, a ventilátor fix, akkor max. a hőkapacitást lehetne növelni némi rézzel, ha valahova fér még, és akkor később melegszik át, bár ha egy nagyobb réztömb átmelegszik a GPU fölött, akkor nem tudom, hogy a hőcső képes-e elvinni a ventilátorig a meleget. (elviszi, csak nagyobb tömböt nehezebb lehűteni, bár a fene tudja, ezt át kéne gondolni, annyira nem értek hozzá)
-
scarbantia
aktív tag
válasz Gondwana #49663 üzenetére
Rendes HiCRI LED helyett azért egy RGB LED megfelelő homogenitással szerintem 100-as CRI indexet tud, legalábbis ha összeadjuk a spektrumgörbéket. Amúgy meg normális HiCRI LED-et még világításban is ritkán látni, nemhogy panelekben, ha külön megveszed a gyártótól a megfelelő LED-et, akkor már kaphatsz 90-95CRI indexűeket.
Amúgy meg tényleg parasztvakítás ez a sok LED-es LCD. A gagyi itt is ott is gagyi, a fényerő meg 3x akkora, vakulj paraszt!
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
T61p-nél van e valami korlátja a processzorcserének?
T7700-ról T9300/T9500-ra?
Illetve jobban melegszik-e a gép tőle?Bármelyik alaplapnál lehet, vagy vannak amelyek nem ismerik fel?
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #49477 üzenetére
Még pár kép, meg kapható átalakítószett.
Azért elég meggyőzőnek tűnik, így megpiszkálva a színeket.
Persze este biztos vissza kell venni rendesen a fényerőt, hogy meg ne süljön az ember szeme, úgy meg nem tudom, hogy marad-e egyenletes kontraszt, színek, stb. Vagy kisebb fényerőre kell eleve kalibrálni. -
scarbantia
aktív tag
Na, úgy néz ki, hogy a T60p-m nem támogatja a T7400-as processzort.
Alaplap reviziója 03. A processzort más gépben nem próbáltam, de nem valószínű, hogy fél maggal megdögöljön.Más:
Hallott már valaki a Hydis HV150UX2-100 panelről?
15" UXGA IPS panel, LED háttérvilágítással.
A csatlakozókábeleit át kell alakítani, meg az invertert ki kell cserélni, és betehető 15" T60/T60p/Frankenpad gépekbe.
Igazából nem vagyok feltétlen oda érte, de kíváncsi vagyok, hogy mit tudhat.
Az biztos, hogy nagy fényerőt, egyenletes háttérvilágítást, talán jobb betekintési szögeket, 600:1-es kontrasztarányt(az UX1-es csak 400:1, vagy 500:1).
Persze a color gamut érdekelne, meg a kalibrálhatóság. A sima fehér LED háttérvilágítás miatt eleve szegény lehet a színspektruma, de ha nem rosszabb a hagyományosnál, akkor azért jó lehet.
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=21&t=109527&start=0 -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra sem oldódott meg a T60p-m T7400 processzor problémája(T2600 csere t7400-ra).
Visszaküldtem az eladónak, ők elvileg két Dell laptopban is kipróbálták, és azt állították, hogy jó.
Most ismét itt van nálam, továbbra is csak 1 maggal megy.Nincs valaki közületek soproni, akinek a laptopjában ki tudnánk próbálni ezt a T7400-as processzort, hogy tényleg jó-e?
Másik, hogy mi lehet a gond, említett valaki alaplapi revíziót, hogy elvileg rev. 3-as kellene legyen, stb.
Hol tudok ennek utánanézni, esetleg T60p alaplap FRU számok merre vannak?Előre is köszönöm a segítséget.
-
scarbantia
aktív tag
Ha kikapcsolom a Core Multi-Processing-et akkor igen, máshogy meg nem indul.
Jó volna más gépben is megnézni, csak a környezetemben nincs nagyon, amibe belemegy.
Van egy T61p, meg talán valamikor egy T43, van egy Lenovo 3000 N200, az lehet hogy kezeli ezt a processzort.[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #48637 üzenetére
Ha visszakapcsolom a BIOS-ban a multi-core akármit, akkor ismét nem megy...
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #48632 üzenetére
Újabb fejlemény:
A BIOS-ban lekapcsoltam valami virtualizációt a CPU-nál (fogalmam sincs mi az), továbbá ha jól értem, akkor egymagosként fut most a CPU.
Fut a Windows.Megpróbálom visszakapcsolni rendesen, meglátjuk fut-e.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz Sensei #48623 üzenetére
No! Gép indul. Viszont problémázik, hogy dátum nem jó(nyilván az elem lekötés miatt), meg még valami, csak nem tudtam elolvasni, beküld a BIOS-ba.
Beállítom, de amikor kilépek a BIOS-ból, akkor ismét nincs kép, annyi változás van, hogy NumLock, CapsLock, és ThinkLight működik. Következő újraindításra ismét semmi.
BIOS-ban kiírja a processzor típusát.
Szerk.: Valami olyan van, hogy: CPU cheksum bad - Use default settings.
De csak egy pillanatra látom, lehet pontatlanul írtam.[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #48616 üzenetére
Köszönöm az eddigi tanácsokat.
Valami ötlet esetleg, hogy mit érdemes még megpróbálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Digitális Állampolgárság Program
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Legion Y540-17IRH 17.3'' FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 820 G2 5.gen core i5-ös notebook leárazás!!!AkciÓÓ
- Dell (i5, 8 GB, 250 SSD, 2 GB VGA) egyszerűbb játékokhoz! AkciÓ
- Dell Latitude 3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) AkciÓÓ!
- Keresek egy internetezésre, film nézésre alkalmas gyors - eredeti magyar billentyűzetes laptopot
- Asus Expertbook B3402FB
- Lenovo T470 Thinkpad 4G LTE 14 FHD IPS i5-7300U vPro 16GB RAM 128GB SSD Intel HD620 W11 Pro Garancia
- Laptop alaktrészek
- Dell Latitude E5470 i7-6600U/256GB SSD/8GB RAM/Win10/Radeon R7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest