Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Talákoztatok már olyannal, hogy egy gép akkuról egyszerűen nem kapcsol be? Alvóból visszajön, de kikapcsolva (vagy hibernálva) csak felvilannak a ledek és nem csinál semmit. Akku fel van töltve, stb, többel is lett próbálva. AC-val kapcsol csak be. Egy T420s a páciens.
-
válasz
Speeedfire #84070 üzenetére
Lehet elég, ha szétkapod, kitisztítod és újrakened.
-
válasz
Chaser #84054 üzenetére
Az a gond, hogy a trackpoint nekem nagyon kell, tapipadot nagyon megutáltam. Dell E6320-am volt, az összerakási minőséget imádtam, de az anyaghasználat elég gyatra volt, vigyázni kellett volna rá, mint a hímestojásra, mert karcolódott ezerrel.
Bill jó volt, háttérvilágítás is tetszett, de összeségében nagyon nem jött be. HP-ból régebbieket nyomogattam anno (6910 és társai), de nem voltak azok se szimpik. Attól tartok, hogy sajnos TP-fan vagyok.
-
válasz
buvartacsko #84047 üzenetére
Örömteli, hogy te találtál valamit.
Én nem, így asztalira váltottam, mivel nem létszükséglet a hordozhatóság. A TP inputjai a leglényegesebbek számomra, így egy olyan usb-s billt használok. Ha meg mégis kell noti, ott a T420, az még input terén jó. Programozáshoz nekem ez elengedhetetlen, nagyon minőségi cucc. Bár egyet már hazavágtam, 3 év intenzív használattal.
Egyébként aki meg TP-ról Macre vált, s elvan vele, az valóban nem használta ki az üzleti notik feature-jeit. Normális bill, trackpoint, thinklight, dokkoló, stb.
De az üzleti noti kérdése szerintem eleve nem azért vetül fel, mert milyen jó, hanem az ár / érték arány miatt. Újonnan tényleg baromi drága. De használtan gyakran olcsóbbak, mint a konzumer szemetek. Konkrétan ha olcsó noti kell, akkor csak üzleti. Jóval megbízhatóbbak, ha meg valami mégis bedöglik rajta, akkor viszonylag könnyen és olcsón találsz hozzá alkatrészt.
-
válasz
Tikakukac #84013 üzenetére
Szvsz a 20-as széria az utolsó Thinkpad, azóta szigetes bill, meg mindenféle bénázás van.
Szerencsére hardverben (Sandy Bridge) még ma is bőven elég, ha nem létszükség egy komolyabb VGA. Egyedül az Intel HD Graphics az ami problémás lehet support téren, én épp ezért vettem dVGA-s T420-at, a Fermi még épphogy, de támogatott. Egyes egyedül amit hiányolok picit, az egy fullhd ips kijelző lenne pwmmentes háttérvilágítással.
-
válasz
Speeedfire #83856 üzenetére
És ez? De amúgy win 8.1-nek fel kéne ismerie kb mindent, szóval nem értem. Nekem az X220 tabletem és a T420 is simán jó 8.1 alatt.
-
válasz
westlake #83746 üzenetére
Igazad van, utánanéztem.
EDID dump progit is leszedtem, aszerint is LG. De én ezt abszolút nem értem, hogy akkor miért a másik profil jó hozzá, az LG színprofillal rosszabb, mint alapállapotban. Az AUO-sal pedig jó a kép, a kalibrált asztali monitoromhoz hasonlítva. Már azt is el tudom képzelni, hogy valamiért rossz EDID infó van a LCD-ben. Egyszer majd szét fogom kapni.
-
-
válasz
westlake #83741 üzenetére
Hát én a gyártónak azért jobban hiszek, mint egy 3rd party programnak. Egyébként nem hiszem, hogy tudja a gép, hogy milyen kijelző van rákötve, ha csak a képet küldi neki. Persze legjobban a szememben bízom, az LG-s kalibrációs fájlokkal rendellenesen rózsaszínt képet kaptam, az AUO-s meg (egy TN-hez képest) nagyon jó.
-
válasz
jjeahh #83737 üzenetére
Semmivel nem nézem, nem is tudom. Gamma csak szemre volt rossz, azért említettem. Egy Dell U2713H-t használok 90%-ban, illetve a T420 előtt egy X220 tabletem volt. Így több év only IPS után a TN nagyon bántotta a szemem, rögtön láttam a hibákat. Ez van ha hozzászokik a jóhoz az ember.
Ezt a lefedettséget hogy lehet megnézni? Nem kell hozzá hardver?
-
Wow, itt találtam egy raklap ICC kalibrációs profilt thinkpadekhez, próbát megér mindenkinek akit érdekel.
http://thinkwiki.de/Farbkalibrierung
szerk: kipróbáltam a T420-as profilokat. Elvileg (aida szerint) LG panel van az enyémben, de az AUO-s profil jó hozzá. Legalábbis nagyon keményen durván odabasz, kiegyenesíti a TN szar gammáját, stb.
-
válasz
MrSealRD #83725 üzenetére
Nemrég vettem tőle én is 3 db T420-at, ha 1600x900-as, akkor van hozzá ICC színprofil, s egész jó. Ezen az oldalon lehet letölteni. Nekem mindhárommal első ránézésre egyforma, s kísértetiesen hasonlít a kalibrált U2713H-mra, bár persze annyira azért nem szép, de ég és föld a gyárihoz képest.
-
-
Ok, köszönöm mindenkinek, erre voltam kíváncsi.
Egy másik kérdés, de ez már kevésbé komoly. WWAN modemmel valaki próbálkozott hívást kezdeményezni / fogadni?
Csak a kíváncsiság vezérel, mobilnet meg SMS (külső progival) már megy vele, de hanghívásról nem találtam a neten semmit.
-
Trackpointot hol lehet / érdemes venni? Nem egy darab kéne. Alin találtam, de nem tudom, hogy mi közük van a gyárihoz. Tudom gumi-gumi, de azért abból is biztos van gagyi. Ezzel valami tapasztalat?
-
Adott egy X61 tablet frissen telepített Win 8.1-gyel. Nagyon pörgeti a HDD-t, pedig nem gagyi, más gépben jó volt. HDtune teszt közben is folyamatosan fagyogat, nem válaszolgat a program, de azért csinálja, igaz bűn lassan. Ez nagyon nem normális. Valaki találkozott ilyesmivel régi gépnél? Konfig:
Intel C2D L7700
4GB DDR2
WD Blue 750GBMegpróbálom egy Win 7-tel is, eredetileg az volt rajta, lehet egyszerűen így nyilvánul meg, hogy nem kompatibilis az újabb winnel. De azért ez nem kicsit durva.
-
válasz
azbest #83263 üzenetére
Ááá, köszi, ez kellett.
Megfelelő kulcsszavakat nemtudtam, alin $4 / piece áron van ilyen.
(#83262) stp1dh: jaja ilyesmire gondoltam. Bár töltőt mennyire lehet szétszedni? Nincs kiöntve / nem akadályoz ez a forrasztásban? Mert úgy nem sokat érek az ilyen kábellal.
(#83261) Chaser: Huhh, így egyszerűbb, gyorsabb lenne, megy PÜ.
-
Thinkpad töltőcsatit honnan tudok szerezni? Ami a töltő végén van, nem aljzat, teljes táp stb. Mondjuk az előny, ha nem csak a csatlakozó, hanem van hozzá 10-20cm kábel is, mert úgy könnyebb forrasztani. Van 3 db kontaktos töltő, amit meg kéne csinálnom.
-
Sziasztok!
Gari kiterjesztést sürgősen honnan tudnék szerezni jó áron? Esetleg ingyen és azonnal?
16 napom van még.
-
Garanciát tényleg csak pesten illetve fehérváron lehet intézni?
Adott egy iponban vett T420, ami akkuból lemerülés után fogta magát és kikapcsolt. Próbálva lett akku nélkül, akkuval, többször is, cseszik bekapcsolni. Sajnos nincs itt nálam, állítólag hálózatra dugva a kijelző egy picit villan, de semmi jelzőled nem ég. Valami ötlet esetleg?
-
Na, egy éves szünet után visszatértem a thinkpadosok táborába egy X220 tablet PC-vel, nagyon hiányzott minden.
Viszont van egy kis probléma a géppel: a jack kimenet fele olyan halk, mint az összes előző notimnál. Nagyon zavaró, főleg, hogy 70 ohmos fülesem van, s nem igazán tudja meghajtani. Valakinek van hasonló tapasztalata, esetleg megoldása erre?
-
Sziasztok!
Van egy ős T43 a családban és sikerült elba**ni a notiban lévő töltőcsatit. Van rá valami megoldás, pl honnan lehet szerezni csatit, vagy esetleg ki tudja megcsinálni?
-
-
-
16:9: Nem örülök neki, ám elleszek vele, mert ha kevés, akkor ott a fullhd IPS.
Nincs thinklight: nekem nem nagy probléma, vakon gépelek, ritkán használom.
Nincs retesz: szerintem egyszerűbb lett ezzel, ja és nem tudok a körülöttem lévők idegeire menni a retesz nyikorgatásával.
LED kiirtás: Annyi látszik amennyi kell. A konnektort / elemet úgyis mutatja az OS. Az önvilágítós caps tényleg hülye dolognak tűnik.
Nekem ami nagyon nagy pozitívum benne, hogy a mérete és fogyasztása ellenére baromi erős, és tartós, ami nagyban megkönnyíti a munkám.
-
A hivatalos oldalra is kikerült az X220.
Csöpög a nyálam a billentyűzetbe, még jó, hogy thinkpadom van.
-
Nem a bumszli sérült, hanem az a barázdált izé mögötte közvetlenül, aminek a feladata az lenne, hogy ne törje meg a kábelt.
Amúgy most meg jól működik, tegnap egy párszor csesződött el.
Meg egyszer kb egy hete kocsiban, erre most jöttem rá.
Lehet mégis bírni fogja. Végülis ha csak néha hülyül (pár pillanatra nincs csak áram) az még jó - ha végre meglesz az aksim.
(#13354) dbius: Nincs róla számla.
De majd ha viszem a notim gariztatni (kijelző szalagkábel powa), akkor bepróbálkozom.
-
Tessék röhögni, idáig bírta nálam a slim adapter, megtört, szevasz, pá. Akkum továbbra sincsen.
-
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült lecsapnom egy autós töltőre, ami full moduláris, remélem nem fog szétmenni. Már csak az akkumulátor probléma maradt...
Nem tudja valaki, hogy akkuval fű alatt ki foglalkozik? Keresgéltem az aprón, de nem jártam sikerrel.
-
Halott - ergo 0 perces - akksival lehet még valamit házilag kezdeni?
A tápom is kontaktos, mint fentebb írtam, s elég zavaró tud lenni ez a kettő így együtt...
-
Magnat, Flashcash: Kösztök, lehet veszek 10 darabosat, s továbbadom itt a PH-n, biztos járnak még páran hasonló cipőben, mint én.
Bezzeg múltkor senki nem mondott semmit.
-
Ha néha becsíkoz a képernyő, aztán fizikai behatásnak teszem ki, s megjavul, akkor az ugye szalagkábel hiba?
Budapesti szervizzel milyen tapasztalatok vannak? Gyorsak? Helyszíni garanciáról van szó, Székesfehérváron legutóbb több mint 1 hétig ültek a gépemen.
-
Sziasztok!
Helyszíni garanciát intézett már valaki? Mi kell hozzá? Ha mégis júzer error van a dologban, akkor mi a helyzet?
Mert annyi van, hogy meghalt a wifikártyám, néha működik, néha nem.
-
Ha teljesen sötét a notim lcd-je
################## IRQ NOT LESS OR EQUAL BSOD #################
hsz írás közbe kaptam egy kékhalált.bekapcsolva, s van rajta középen egy világosabb folt (kb az egész 30%-a), s pár sötétkék folt, az le lehet gariztatni? Eleve ilyen volt amikor már kaptam, de egy kicsit már kezd zavarni.
-
Sziasztok!
Tud valaki valamit, hogy lehete valahonnan szerezni thinkpad töltő csatit ami a notiba megy bele? Az enyém meghalt, és nem sok kedvem van egy vadiúj tápot venni csak emiatt...
-
Alkatrészeket ilyen garival kicserélhetem?
This product has a three year limited warranty and is entitled to parts, labor and on-site repair service. Service is available Monday-Friday, except holidays, with a next business day response objective. Many parts can also be delivered to you using the Customer Replaceable Unit (CRU) method.
Konkrétan ejtettem egy winyó meg ramcserét, s az a kérdés, hogy most meg kéne tartanom a gyáriakat vagy eladhatom?
-
-
válasz
buherka #5035 üzenetére
Akkor csak nem lesz baj. Most felraktam egy régebbi Intel Matrix Storage-t is (letörölöni nem tudtam az újat
), csak jó lesz.
Direkt ezt a típust néztem ki, mert hajszál híján hozza a WD Blackek teljesítményét, ~85MB/s és ~18ms, ráadásul halkabban, stabilabban, s jóval olcsóbban.
(#5037) Viktor X: S nálad kattog, amikor parkolja a fejet? Elvileg kéne... De nekem nem csinálja, hiába van bekapcsolva az APS. Valamiért az ikonját se lehet kirakni a tálcára. Lehet nem is működik.
-
válasz
rankesz #5029 üzenetére
Windows 7 64 prof (MSDNAA),
Közbe megtaláltam az eseménynaplóban:
The device, \Device\Ide\iaStor0, did not respond within the timeout period.
Rágúgliztam, s másnak is volt ilyen problémája thinkpaddal, elvileg az Intel Matrix Storage bugos. Le kell tiltani, vagy újabbat felrakni. S a lenovo update nekem ezt fel is rakta, szóval úgy néz ki megvan...
-
Most megint megfagyott egy kicsit a rendszer, égő winyóLED-del, pedig APS off
-
Az Active Protection System kinyírhatja a winyót, ha nem a gyári?
Egy vadiúj (Samu 500GB M7) winyóm meghalt, s durvább tüneteket a ThinkVantage cuccok felrakása után csinált, konkrétan fagyott mint a halál, aztán gyenge szektorokat talált, (végül?) meghalt az olvasófej a HDSentinel szerint, meg a BIOS-ban lévő HDD Diagnosztika szerint is. De nincs kizárva az sem hogy eleve sz@r volt a winyó. Most éppen gariba van.
Most vettem még egy ugyanilyen winyót, s mióta felraktam a ThinkVantage-t ez is fagyott 2 nap alatt most 2x. De messze nem olyan szinten mint a másik. Most azért kikapcsoltam az APS-t. Aztán lehet csak azért fagyott le, mert kikapcsolta progi a winyót, sőt biztos, mert minden ilyen fagyásnál ég a winchester - aktivitás LED. Viszont a gyári nem csinált ilyeneket. Diagnosztikák szerint mindenesetre alapból jó az új winyó. Viszont félek, hogy az APS kinyírja a ki-bekapcsolgatásával.
Van valakinek valami tapasztalata ezzel?
-
-
Legyen igazatok.
De akkor ezek szerint az én 15.4-es T61-emben sincs a kijelzőben rollcage? Mert így is azért elég masszív, nem tűnik túl könnyűnek hátulról beb***ni. Ez alapján végülis nem lenne sok baj az új Tx10-ekkel. Dehát akkoris.
-
válasz
Shadowfax #4612 üzenetére
Hát de a fene vigye el, miért kell egyáltalán visszafelé fejlődni?
Az SL és R szériánál már eddig is sok thinkpaddict húzta az orrát, azoknál még oké hogy ki van spórolva pár dolog, hisz ezeknek a költséghatékonyság volt a szempont. No de kérem, most a T szériát butítják le kb R szintre...
Bár ha top cover rollcage nélkül is jól bírja a strapát, akkor oké. De ennek nem látom sok esélyét.
-
Trackpoint szokott másoknak is beragadni?
-
Sziasztok!
T60-ból van IPS panelos? S ha van, akkor melyek azok, amik biztosan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- DJI topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest