-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21576 üzenetére
T szériában T42-ig nem volt 15"
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #21572 üzenetére
tény, hogy nem tökéletes, de az ilyen alapvető dolgok mind le vannak írva, ha meg valami nem világos lehet kérdezni, de mindegy is, tudtam, hogy megint én leszek a f@sz
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21563 üzenetére
tudtam hogy az lesz a vége, hogy megint én vagyok a csúnya gonosz, mert elfogy a türelmem, de már úgy is megszoktam
nem vagyok elszállva, csak idegesít ha valaki annyira lusta, hogy baszik belepillantani egy segítő szándékú linkbe, valamilyen szinten parasztság is, de mindegy
T60-ból van 14 és 15, mit kell ezen dramatizálni, ha nézel egy hirdetést úgy is le van írva
de még a fő kategóriáknál is van egy alapvető leírás amiből már el lehet igazodni és tovább nézelődni: [link]
amúgy nem az a baj, hogy belekavarodtál, hanem nem voltál képes egyszer utána nézni mikor hányszor leírtam hol találsz infót, ha ezután kérdezel, egy rossz szavam nem lett volna
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #21558 üzenetére
rögtön az elején belinkeltem neki és még vagy ötször említettem, de le se szarta, egy idő után az ember elveszti a türelmét, ráadásul közben meg adja végig a hülyét, pedig ott minden típus részletesen körül van írva
nem arról van szó, szívesen segítek mindenkinek, csak szarul esik, hogy nem képes valaki önmagán segíteni, ha már megadtam neki a hozzá vezető utat. én is nagyrészt magam nézelődtem ha kellett valami, ha meg elakadok akkor kérdezek, szerintem így normális, de mindegy. ha úgy kérdez, hogy nem ért valamit thinkwiki-n, egy rossz szavam nem lenne, de szerintem még a linket se nyitotta meg, vagy látta, hogy olvasni kell azt be is zárta
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21556 üzenetére
tényleg zavaró, meg lehetett volna spórolni rengeteg hülye kérdést, de hát ez van
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21540 üzenetére
ez engem is érdekelne
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21526 üzenetére
továbbra is ajánlom a thinkwiki-t, ott szépen meg tudod nézegetni az egyes modelleket és tulajdonságaikat, ahogy elnézem nagyon nem vagy ezekkel tisztában
a tablet amúgy belsőre inkább az s-hez áll közelebb, az alacsony feszültségű procik miatt
egyébként az X60/X61 egyetlen hibája, hogy a palmrest alá került a wlan kártya, ezért azt hajlamos felmelegíteni, a hűtés nem tudom, hogy sikerült, de az X200 szintjét valószínűleg nem hozza
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
BobChemistry #21367 üzenetére
nem
-
audi100td
nagyúr
válasz
ro_bert17 #21343 üzenetére
Nem lehet hogy te pont a 2 vinyót hallod, nem is a ventit? egy 7200-asnak is elég hangos motorhangja van, nem hogy kettőnek, nem beszélve arról ha ezek még össze is rezonálnak.
Egyébként nekem is tök jó lenne mozivászon, különszoba filmezni, rendes audioval stb, de nem szarom a pénzt basszus.
A másik, meg hogy az X200-ba nem tudok rakni SSD-t, ami egyre zavaróbb, főleg, hogy 15k-ért már simán találni 60GB-osat, amin lazán elférne a rendszer. 15" amúgy kilőve, az más sok szempontból a kényelmetlen kategória.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #21340 üzenetére
Ha monitor akkor ennyi erővel már desktop gépet is vehetnék, töredékáron, a laptopot abba a helységbe viszem magammal ahova szeretném, erről nem akarok lemondani.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #21333 üzenetére
csak warezolt 7-tel, vistával még nem
éjjel még feldobtam 2 drivert ami nem volt telepítve (WWAN, intel AMT), most jó, remélem így is marad
Gondwana: legutóbb le sem húztam a kamerát a kábelről, csak kiemeltem a helyéről, kontakt hibát, bár nem zárnám ki, de ha hajtogatom a fedelet akkor sem változik semmi, így nem tartom valószínűnek. Meg mostanában legtöbbször asztalon, egy helyben áll a gép és teljesen változó volt, hogy mikor jön elő a hiba, általában már úgy indult a gép, hogy nem ment a kamera, csak a szokásos hibaüzenet "usb eszközt nem lehet felismerni" illetve eszközkezelőben ismeretlen eszközként jelent meg.
-
audi100td
nagyúr
Feldobtam az X200s-re a legális vistat ami jár hozzá, érdekes módon ezzel a rendszerrel baromi jól fogyaszt, jobban mint ubi 10.10-el, de a kamerát még nem sikerült összehozni.
A MacBook Pro projekt egyelőre jegelve, rengeteg hirdetést néztem és igazából még 200e Ft-ért sem igen találni garis gépet, ami azért gáz. Viszont kellene valami nagyobb gép otthonra WXGA+ 14-15" kijelzővel amibe mehet az ssd mellé egy vinyó is, filmezni tényleg picit kicsi az X200s meg az utobbi időben változtak a körülmények és már nem igen hurcolászom a gépet. Egy biztos, baromira nincs könnyű dolgom, T410 vagy T510 a kiszemelt, de aggódóm a zajszint miatt, pedig azt olvastam, hogy ezekben is "bagoly" venti van, de akkor miért oszlanak meg ennyire a vélemények a zajszintről
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #21319 üzenetére
pedig van ledes
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #21310 üzenetére
Toshiba-t nem ismerem, de nem tűnik valami nagy számnak ez a modell, kb mint egy latitude. Mennyi lenne?
EliteBook-ot szerintem itt is találsz ennyiért, szerintem akkor már inkább az, vagy T410. Nem tudom milyen a képernyő, de általában a konkurencia is ugyanezeket a szar Tn paneleket pakolja a gépeibe.
Magnat: lehet mákom volt, de én nem fizettem még vámot soha hong kongi cuccnál, olyan 30 euro lehetett a max, de még a 100 dodo-s kijelző után sem, bár azt futár hozta.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #21305 üzenetére
még nem tudom, új RAM-ot is kellett vennem az X200s-be, ami megint csak bukó, nem tudom most elviszik-e a gépet vagy sem, ha nem akkor várnom kell ezzel...
Miért pont EliteBook?
jó kis gépek amúgy, de 1366x768 eléggé gáz, meg thinkpad után lehet zavarni fog 1-2 dolog
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #21277 üzenetére
Visszakaptam a gépet, nagyon korrektek voltak, végül nem számítottak fel pénzt a diagnosztikáért, a kamera valami szoftveres gubanc lesz, saját windows-os rendszerükön tesztelték 2 napon át, nem volt vele gond, megpróbálok feltenni egy legál vistát, megnézem ott mi a helyzet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #21283 üzenetére
Igen, már így vettem, akár még az is lehet. A hibás modult kivették a gépből, így tesztelik tovább saját windows rendszerükön. Még így is eléggé megszívtam, új modulokkal együtt rá kell költenem több mint 10e Ft-ot, ha nem hibás a kamera, de mindegy, így jött össze.
rii: ha komplett hűtőt veszel akkor egyszerű, manual alapján hamar megvan
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #21057 üzenetére
Ma hívtak a szerviztől, az egyik memóriamodul valóban hibás, viszont gondolom otthon lett kibővítve, így nem IBM FRU-sak a modulok, ezért ki kell fizetni 6e Ft-ot a diagnosztikáért
(mondjuk érthető, olyan terméket diagnosztizáltak ami nem IBM/lenovo).
A kamerát még megnézik, ha az is hibás és cserélni kell valamit, akkor nem kell fizetni semmit.
-
audi100td
nagyúr
válasz
BobChemistry #21270 üzenetére
mit nem lehet ezen érteni?
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #21267 üzenetére
Nekem X40-el volt ugyanez, kicseréltem a billentyűzetet, utána rendbe jött. Nem borult rá folyadék? A csatlakozó rendesen rá van dugva az alaplapra?
BobChemistry: mert alul méretezték
-
audi100td
nagyúr
14-es T61, hozzá utángyártott akksi 6k ebay-ről
molochtomika: igen, ez egyértelmű
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21226 üzenetére
Az nem mobil p4, hanem pentium M (ezt fejlesztették tovább core duo, core 2 duo-ra), a mobil p4-es nem ér semmit, melegszik és harmatgyenge, egyedül a T30 volt ilyen procival ha nem tévedek, meg talán 1-2 kevésbé népszerű modell (esetleg A vagy G szériás TP)
Flash videóknál már kevés 720p-re, nem tudom ez neked mennyire számít, mondjuk egy valamit nem értek, miért veszel meg egy olyan gépet ami nem felel meg az igényeidnek, pl. az XGA felbontás a T42-dnél, csak azt látom, hogy kapkodsz össze-vissza, de közben nem igazán gondolkozol és ezt nem rossz indulatból mondom. Gondold át alaposan mire lenne szükséged és várd ki míg találsz olyan áron ami neked elfogadható, gyakran hírdetnek ThinkPad-et, tuti nem fogsz lemaradni semmiről.
erről a lacika2000-ről nem tudtam, akkor ezek szerint fake, csak tudnám miért hirdethet még itt az aprón egy ilyen alak
molochtomika: ezeréves hsz, de mindegy
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21194 üzenetére
addig kicsi egy ilyen gép, míg nem ülsz le elé és használod, én is nehezen vágtam bele, de utólag nem bántam meg
ujjlenyomatolvasóval nem értem mi a problémád, jó lenne ha ezt bővebben kifejtenéd
T43-am nem volt, de eddig mindenkitől azt hallottam, hogy qurva hangos, persze azt veszel amit akarsz, ha személyesen veszed át úgy is el tudod dönteni, neked oké-e vagy sem
"hogy nézegetem és nem lenne hangos a T42 nekem az jó lenne egy darabig, cpu ereje elég éppen, ramot tudok belepakolni, meg amit kinéztem eleve 2Gb-os, max hadd sipákoljon ha véletlen kerülne bele ssd"
itt már elvesztettem a fonalat, a T42 nem sipákol, egyedül a T43(p), X41 (Tablet) és az R52 volt érintett ebben, a régebbi vagy újabb modellek nem
egyébként én személy szerint tuti nem vennék már ilyen régi gépeket, alig olcsóbbak mint egy core duo-s T60
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21190 üzenetére
Hm, ezt nem egészen értem, a trackpoint mellé mi szükség van a tapira vagy fordítva? Gondolom vagy ezt használod vagy azt...
X300-al nem volt még dolgom, de néhány szempontból korlátozva vagy, többek közt:
- csak 1,2GHz-es c2d proci és az is még a 65nm-es szériából, de a tdp mindössze 12w
- drága 1,8-as hdd vagy ssd
- nincs dokkoló csatalakozó
- a dvd helyére nem rakhatsz hdd-t vagy pót-akkut
- nincs expresscard
- max 6 cellás akku
- mivel ritka gép, elég magas az áraaz X300/X301-et illetve a most megjelent X1-et a macbook air ellen szánta a lenovo, valahogy nem olyan igazi vérbeli thinkpad-ek
ha tényleg X-et szeretnél, inkább a klasszikus 12"-os vonalat ajánlanám, de pl. másodlagos vinyó többnyire ezeknél is felejtős a méretből adódó korlátok miatt, ha nagyobb gép kell ott a T400
amúgy szerintem itt voltak a thinkpad dizájnnal a csúcson
SpeedR: akkor lehet a venti vezérlés más, másképp nem értem miért hangosabb
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21188 üzenetére
Az X a subnotebook kategória, ez eleve kizárja, hogy azonos méretű legyen mint egy T42, szóval 12,1-13,3" típustól függően. Minőségben szerintem X40-től felfele nincs olyan ami ne lenne legalább olyan jó mint egy T42, de ma már X200 alatt nem vennék, ilyen kis méret esetén jobb a 16:10 a nagyobb felbontás miatt (1280x800 vs 1024x768) és a billentyűzet is szélesebb, meg ez tényleg hangtalan, nagyon jó konstrukció.
Ja és az X300 (klasszikus vonalon az X201) volt az első amire raktak tacspedet a többin csak trackpoint áll a rendelkezésedre.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21186 üzenetére
csak a 15"-os, 1400x1050 vagy 1600x1200, ezek mind IPS panellel vannak szerelve, 14-es nincs
itt a táblázatban megtalálod melyik thinkpad-ek kaptak ilyen paneleket (flexview címszó alatt)
mondjuk T43-mal amúgy se lennél előrébb, de ha tényleg jó gépet szeretnél akkor X-et keress
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21184 üzenetére
T42 tényleg nagyon eltalált gép, nekem is van egy 7 éves példányom (majdnem mint az új, jól bírja a strapát), IPS kijelzővel, kb 9 hónapja lehet nálam, még nem volt gond a BGA-val szerencsére, igaz ez ATi 9600-as, ami jobb hűtésnek köszönhetően ritkábban hibásodik meg.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21180 üzenetére
Az ilyen szempontból pont a legrosszabb, még a vinyónál is sípol ha nem eredeti IBM FRU-val ellátott típust raksz bele (ez már tényleg geciség volt a részükről), de szerencsére egy gombnyomással tovább enged ás tudsz rendesen bootolni (illetve BIOS-ban be lehet állítani hogy tovább lépjen automatikusan az hibaüzeneten), meg ha jól emlékszem van már moddolt BIOS amivel kikerülhető. De T43 legnagyobb hibája, hogy eléggé hangos, nem az a hűtőrendszer van mint a T42-ben, viszont megbízhatóbb mivel az ATi X300 már nem érintett a BGA hibában ami a T4x széria összes többi tagját kísérti, meg van GMA-s is, ami szintén nem problémás típus.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21176 üzenetére
Ez nem disznóság, ezek ugyebár ezek első sorban komoly munkára szánt gépek, ahol a megbízható működés érdekében a gyártó csak a saját firmware-ével ellátott WLAN-t és egyéb hardvereket alkalmaz. Nem a lehúzás az oka, mivel ezek alap cuccok amik többnyire gyárilag benne vannak a gépben, kivéve mondjuk CTO estén.
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #21091 üzenetére
arról amit tapasztaltam
, win7-tel sehogy nem sikerült jobb fogyasztást összehozni, mint ubi 10.10-zel, hozzá tartozik az is, hogy nem legál 7-ről van szó, tíz ezreket nem adok ki egy ilyen szarért
amúgy géptől és kerneltől is függ mennyit eszik az a linux, T60-on és X200-on pl. már nem pont ugyanaz a helyzet
de akkor már írd le légyszíves azt is hogy milyen linuxot használsz
és ezt az agresszív stílust légyszíves mellőzd, kösz
-
audi100td
nagyúr
válasz
N.GÁBOR #21087 üzenetére
wine nevű alkalmazással azt mondják igen, én nem próbáltam, nekem annyira nem létszükség, bár az outlook azért hiányzik
akkuüzemidőben nekem az ubuntu 10.10-el jobbak a tapasztalataim mint win7-tel, de linux-nál ilyen téren sok minden függ az adott kernel verziótól, az újabbak alatt állítólag többet fogyasztanak a gépek
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #21057 üzenetére
Köszi, közben beadtam szervizbe, amúgy szerintem stabil a gép, fél év használat alatt csak előjött volna ha valami nem oké, az is lehet, hogy thinkvantage szopat, amin nem is lepődnék meg. Szervizben azt mondták, hogy a kamera lehet az energiamenedzsment miatt is, ha épp akksiról megy a gép (a napokban gyakran ment akkuról, néha tápról, erre annyira nem figyeltem oda), takarékosságból lekapcsolhatja, de megnézik mi van.
vbbb: beep codes, még egy
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21050 üzenetére
prime-ot nyomattam neki tegnap (blend), kb úgy egy órán át, közben böngészés youtube videókkal is, nem volt semmi para
de azóta, hogy újraraktam winfost, lefutott minden thinkvantage teszt hibátlanul, hozzátenném a fél év alatt mióta nálam van a gép, soha nem tapasztaltam fagyást vagy kék halált, csak ugye lefuttattuk a diagnosztikát, mert vitték volna el a gépet, mondanom sem kell, hogy égett a pofámról a bőr
nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik a kamera probléma megoldódott, vissza raktam egy jóval korábbi BIOS-t, a frissítés "mechanizmusa" is más volt mint az újnak, szerintem ott csúszott be valami apró hiba, talán a RAM-ra is ez hatott ki, de még tesztelgetem, aztán kap pár óra memtest-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Once Human
- Horgász topik
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Mobil flották
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest