- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Integra #52274 üzenetére
Írj neki, ekkora értéknél általában adnak tracket. Ha meg nem adott és eltűnt a pakk az az ő baja és tisztában is van vele. PP-nél reklamálsz pénzt visszakapod legrosszabb esetben, mondjuk attól még ventid nem lesz.
xcds: Szállítás közben is deformálódhatott annyit, hogy beleérnek a lapátok - vagy csak egy - a hűtésbe. Akár már lehet úgy jött ki a gyárból. Ez ilyen játék sajnos. Nekem egy tp fan azt mondta már nem is vesz gyárit mert fölösleges, legtöbbször ugy. is hozza azt a szintet harmad/negyed áron.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #52213 üzenetére
Nekem P8600 van T500-ban. 1V@2400mhz. Tegnap kb 8-9 óra primeot kapott, 2700rpm-en 57 fok volt a legmagasabb érték
Primeot kilőve kb 1 másodperc alatt visszaállt 1900rpm-re és 45 fok körülire a maghőmérséklet. Netezgetve most 1900rpm-en 39/40 fokosak a magok, persze cpu mx órajelen.
Jah semmiféle mx4, valszeg gyári pasztája van még rajta -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #52177 üzenetére
"Flancosabb" megoldás a hungaroszivacs
Illetve T500-akba már könnyített billzetet raktak. A hagyományos T60 szériás NMB billzettel nagyságrendekkel jobb a történet. -
Chaser
legenda
válasz
Uzmany #52159 üzenetére
SIM foglalat mindegyikben van, 3G nem feltétlen. Első körben kijelzőkereten legyen ott az antenna jel, aztán az üres foglalat mellett 2 szabadon álló antenna, az az előkészítés a modemnek. Ha feleakkora akkor feles wwan kártya megy bele. Most hirtelen nekem nem rémlik milyen volt benne.
-
Chaser
legenda
válasz
Biluxzsolt #52093 üzenetére
Ez TP topik, van G580 topik nézz be oda. 4 slot biztos nincs bene, max 2. De olvastam olyat, tán egyes modellekben csak egy van. Manual
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #52079 üzenetére
Ha wingomb+P-vel választasz csak külső megjelenítőt, akkor elvileg ha lecsukod a fedelet akkor is marad kép azon. Persze be kell állítani hogy fedél lecsukásra semmilyen művelet ne induljon el a rendszerben.
-
Chaser
legenda
5 év múlva is eltolja a netet, FHD filmeket vagy nem?
A 6-7 éves T60-akat idén kezdtem végképp szűknek érezni hw-ben. T500-ba azért mehet 8GB ram, sata2-es, SSD-vel pörög az szépen. A c2d procikat se kell azért temetni még. És extraként ezek még alulfeszelhetőek, nem úgy mint a core i család. Dolgozgatni is lehet ezeken, erősebb c2d procik is egyre olcsóbbak. Nyilván egy quad haswell alázza őket, de nem is olyan árkategória
-
Chaser
legenda
válasz
Dell XPS #52002 üzenetére
Zsanéron kívül mással nem találkoztam. NMB bill-t is lehet belerakni, ehhez még panasonic akkut se nehéz találni, szóval körítéssel sincsenek problémák. Ez meg az IPS T60 a kedvencem 15"-ban
szerkre: kizárt dolog mert nem tudom
Shatterstar: Pár hónapja még nem volt ennyire egyszerű mint mostanában az tény.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51999 üzenetére
65-ért 1680-ast is kapsz ati-val
Ha utólag cseréled az is pénz.
szerk: Tin: Próbáltál már ilyet? Nekem most egy E6520 volt numerikus résszel, eltolt paddal, semmi gond nem volt vele.
szerk: sutszi: Na alakul ez
IPS és "retina", kár hogy nem 16:10 lett de már ez is szép haladás. Kíváncsi vagyok a led megoldásra, no-pwm lesz-e ugyan.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51991 üzenetére
Ez a jó ezekben a régebbi gépekben, ezeknek az ára már nem sokat mozog, jöhet 40-es, 50-es, meg akármilyen széria. A 60-70k körüli ár felszereltségtől függően maradni fog még egy ideig. Persze ha csóri 1280-as panel van a gépben meg leharcolt, külföldi billes stb olyan van olcsóbban is. Mivel a T500 kvázi néma, ez sokat dob az értékén. Olyan mint a T60 IPS, azon meg az dobott nagyon sokat. Mai napig akár 50k-t vagy többet adnak érte, pedig két generációval öregebb, mint a T500
Dell XPS: Valami iszonyat halk kis 80-as hdd van most az enyémben, de még annak hangja is üvölt a gépből
hihetetlenül jó a venti meg a hűtő kialakítása, még szélzaja sincs 2000rpm-ig. Intel vga mellett alulfeszelve a legtöbb cpu hüsi marad ennyin ha nincs kánikula. SSD-vel 5dB alatti a zaj még közvetlen közelről is.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #51949 üzenetére
Akkor sincs problem, vt-d kikapcs és megoldva. Ha azt használná valaki akkor speciel nem a legjobb megoldás.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #51941 üzenetére
4k-ért árul aprón egy tag hynixokat ha jól emlékszem, 1600-asok.
Meg is van. -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #51885 üzenetére
P8600 van benne, 0.975V-on stabil a gyári 2.4Ghz-en. A turbot nem néztem, de valszeg 1V elég lesz neki a fele szorzóhoz. TP fan most nem nagyon kell, de ha marad azért megkapja, eddig 2700 rpm-ig kúszott fel 1080p film közben vlc-vel
soldi3r: Több széria van abból, vagy a tieddel lehetett valami. Nekem is van egy 750-es black 7k2, nem kattog. Az alaphangja elég nagy, de az érthető. Viszont kellemesen gyors hdd létére.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51779 üzenetére
Ha gyártasz bele...
-
Chaser
legenda
válasz
oliverthomas #51758 üzenetére
Lenovo FRU-s a kártya?
-
Chaser
legenda
Az csak attól függ pontosan milyen a jelenlegi géped. Nagyon nem mind1, hogy 2x1GB, 2x2, 2x4 benne a ram. Magyar vagy egyéb billzet, fényesedett, patika állapotú, kamera van-e, modem előkészítés van-e / az elvileg mindben van /, milyen cpu van benne, akkuja hogy áll, stb. Intel vga-hoz képest a HD3650 azért jelentősen erősebb. Meg 1680x1050 az mérföldekkel frankóbb mint 1280x800.
-
Chaser
legenda
Akku, dokk, billzet kompatibilis. Kijelző vagy 1280x800 vagy 1680x1050. Ha ati-s verzió, abból gyárilag tudtommal csak 1680-as jött ki. Hogy R500-ért mennyit kapsz jó kérdés, mikor frankó T500-akat kapsz 60-70-ért. Ha gyorsan akarod eladni 45-50k körül álalpottól, akkutól, billtől, stb-től függően.
szerk: Restart nélkül működik a vga váltás. Kikapcs után mindig az utoljára beállított vga-t fogja használni a gép. De akár beállíthatod fixnek az intelt vagy ati-t BIOS-ban.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #51659 üzenetére
128
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51592 üzenetére
Indíts el egy prime95 blend tesztet, mindjárt megnő a kihasználtság
soldi3r: Most E6520-ról írok, tudjátok milyen kritikus vagyok..ebbe nem igazán tudok belekötni. Ha minden igaz latikat már egy ideje nem a lengyeleknél rakják össze. Bele néztem, belül is minden rendben. Egyedüli negatívum a tömege, a több mm-es alu fedlap nem marketing duma. Rohadt masszív a ház is. Veszett jó ez a gumiszerű borítás a palmresten, nagyon kényelmes, könnyen takarítható. Billzet minősége T60 NMB-hez képest ha az 10/10 akkor ez is..ráadásul nem olyan könnyen csillire csiszolható mint a TP billzetek. Kezdi kinőni a gyerek betegségeit a dell, pad is teljesen korrekt. Csiklón van még mit javítaniuk
Lehet a következő szériában már az is jó lesz, vagy 6530-ban már jó is. Ultrabay is van, csikló is, backlit is..TP feeling az nincs sajnos, de hát nem lehet minden tökéletes.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51588 üzenetére
38% van tele adattal, a többi üres. Látja mind a 3GB-t, ha szükséges majd használja is.
szerk: franc0 Nekem se lesz új TP-m...gari sz@r ahogy van, minőség se a régi, nem vagyok mazochista..ha TP feeling kell T500-ig bezárólag valami és megoldva
-
Chaser
legenda
válasz
Teejay83 #51554 üzenetére
Jó hozzá a T60 keret, lehet az előlapi kialakítás más lesz, az is lehet abban 12.7-es DVD van, de működik benne.
solaris7: Ettől a szériától kezdve minden TP-ben van intel a diszkrét mellett ha raktak bele. 1-2 modellnél nem használható az intel, vagy csak automatikus választási lehetőség nélkül, talán T410-nél v 510-nél van így.
-
Chaser
legenda
válasz
hruodnand #51548 üzenetére
Persze hogy számít
de egy T61 dokk már pár ezer forint, nem magyar billzetes a gép, én csak mondtam, ha tényleg eladni akarod akkor csökkents egy kicsit. Hiába jó gép, már nem mai gyerek.
solaris7: Persze minden T400/T500-ban van intel vga. Persze hogy hűvösebb azzal a gép, kevesebbet fogyaszt. T400/T500 lazán képes akár passzívan is menni télen, de nyáron se vészes intel vga mellett. 2000rpm-ig a venti is kvázi hangtalan. A leghalkabb TP-k közé tartoznak.
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #51524 üzenetére
Nem mindegy milyet veszel, enyémekhez nem kellett táp, sok a gagyi.
-
Chaser
legenda
válasz
krisi047 #51518 üzenetére
SL9400 elég bika, 6MB cache van benne, x200t-ben az volt én nem éreztem gyengébbnek P8400-hez viszonyítva. Alulfesz persze megoldható, az ulv-k gyxárilag kisebb feszen működnek, de minden c2d alapú cpu-nál meg lehet oldani. Még jobbak is lesznek 90%-ban mint amik gyárilag csökkentett feszesek. Persze azokat is lehet alulfeszelni
Üzemidő meg sok mindentől függ, pl beállíthatod milyen max órajellel menjen a gép, ahhoz még külső program se kell. Nyilván ha max órajelen videot vágsz akkor üzemidő se annyi lesz mintha beállítod csökkentettre és csak olvasgatsz neten.
-
Chaser
legenda
válasz
Mike... #51505 üzenetére
Milyen felbontású a géped? 1024-esből valóban van touch+wacom verzió.
-
Chaser
legenda
válasz
rohamkocka #51472 üzenetére
Anyagi oldalát nézve jobban jársz a cserével. Persze kérdéses a szerviz hozzáállása. Persze ha már nem garis gépet veszel vagy kevés garisat akkor mind1, pl T510.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51458 üzenetére
Egyik T60-amban volt vagy 10 fajta ram, mind ment keresztbe kasul oda-vissza. Általában kingston, kingmax, elpida, hynix ramjaim vannak. Nekem pl T400-ban gond nélkül ment 2x4GB kingstont, másnak más kódú kingston nem ment. Meghibásodott ram amivel legtöbbet találkoztam az samu, persze lehet csak én nyúltam bele.
Ami köztudottan zizis ddr3-ban az a geil desktop és asztali fonton is, legtöbb inkompatibilitást azokkal láttam. Ddr2-nél pl nem volt ilyen náluk. -
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #51450 üzenetére
Nekem nem volt még velük bajom. 2GB ddr2 gar nélkül is 4-5k-ért megy, szóval..
-
Chaser
legenda
Várom
Elvileg ugyanaz.
szerk: radamsky: Ha két akkud elszállt ott valami hw-es gond van, lehet hibás a töltőáramkör, vagy zárlatos. Emiatt a T400 még cseppet sem rossz gép, csak egy kissé hibás példányod van. Nekem még egy TP-ben se szállt el akku pedig volt már jó pár. Igaz más gépben sem. Ugy. vagy gyári akkuk voltak? Ugy. akkunál nem meglepő az ilyesmi ha a gép töltőáramköre rendben is van.
-
Chaser
legenda
Ha már így méretezünk, a 14 és 15" T60 hdd takarója megegyezik?
-
Chaser
legenda
Itt van pk-val 23-ért is.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #51176 üzenetére
Azt ne bántsd, csak a szorzókat vedd le/fel és a feszt.
szerk: Igen, atzt kell csinálni. Legkisebb órajelhez meg úgy 2Ghz-ig nyugodtan lehet adni a legkisebb feszt, sztem nálad az 0.85V. TS egyszerűbb, rmclocknak nem mindig mindegy az aktuális win séma se, TS-nél max performance és működik, bár nálam balancenál se vacakolt, én már rmclockot nem is használok.
-
Chaser
legenda
válasz
Intelligencs #51168 üzenetére
Nekem volt benne 2x4GB kingston is gond nélkül, lehet pont ezt a típust nem csipázta a gépben levő lap. Milyen chipes a ram?
metal01: Aa legrosszabb ami történhet, hogy kapsz egy szép BSOD-t, aztán próbálkozol tovább. Úgy 2.3-4Ghz-ig beállíthatod a legkisebb feszültséget is, ha nem elég feltolod 1V-ra. Max órajelhez már valszeg kevés lesz 1V is, de ez adott cpu függő, mindnél más és más.
-
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #51114 üzenetére
Hőmérséklet hogy áll? "Sutty" jelenség régebbi gépeknél túl nagy hő miatt volt általában.
-
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #51087 üzenetére
Nekem most egy E6520 van átmenetileg samu FHD panellel, elég jó a szín lefedettség és kalibrálva sincsen. 85% fölötti így saccra. Fényest nem vennék az biztos. Nem is lenne ez rossz, ha a pwm villogás nem verné ki a szememet
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #50685 üzenetére
Ha jól rémlik Crucialnak szállít főként chipeket, de találkoztam már vele Kingston lés Kingmax ramon is. Anno mikor tuningoltam desktopot ha valamiben micron chip volt már előre dörzsöltem a tenyerem
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #50683 üzenetére
A micron nem noname
-
Chaser
legenda
Valószínűleg nem eddig..mivel más gépnél nem találkoztam ilyen életkorú és kapacitású akkukkkal így elég reális hogy a töltésszabályzás közrejátszik az élettartamban.
"Mert a töltőelektronikát tervezők még nem hallottak róla, hogy a csepptöltés árt az új generációs akkumulátoroknak." Az nem is árt nekik. Csak ha egy akku használat nélkül is merül, márpedig a legtöbb merül kisebb-nagyobb mértékben az ciklusokat jelent hosszú távon. Ha kap egy teljes ciklust, vagy egy cilust 20 ilyen csepptöltésből az is egy egész ciklus eredményét nézve. És a mai akkuk meg pláne nem arra vannak tervezve, hogy 4-500 cikluston felül még egyáltalán működjenek valamennyire.
Ha te nem látod benne a vudut' nem használod, mások meg használják.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #50647 üzenetére
30-at szoktam minimumnak, 90-95-öt maxnak állítani. De 10-80 is jó, lényeg ne legyen folyamatos feltöltés és ne maxon legyen mikor visszatöltöd.
cigam: Akkora hülyeség hogy 6-7 éves akkuk 1000 ciklus felett még kapacitások 50%-ot is tudják. Persze ha panasonicról van szó.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #50578 üzenetére
Nem jobb lehet, hanem jobb is
Ált-ban szebb az 1400-es T60-ak képe. De ez erősen ki kell fogni dolog, nem mai gyerekek már, soknak foltos/felhős a kijelzője meg a fehér már meleg fehér, sárga inkább. De ha találsz egy jó példányt az kárpótolhat a gyengébb hw-ért. De ugyanígy jó normál T60 is ha x1300/1400 ereje megfelelő.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #50572 üzenetére
T60p IPS, többi nem. Elég messze van még jó T500/W500 panel is tőle. T60p is munkaállomás, T500-tól álltak át a "w" jelzésre. W500 is ua. mint T500, csak firegl benne a vga nem sima ATI, kb ez az érdemi különbség, meg alapból legkisebb felbontással 1680 vagy 1920-as. T500/W500 hamgzása jobb mint T61p-nek, de semmi extra. A dell sem rossz.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #50529 üzenetére
Nem egyértelmű gyártási hiba. Annyit tudsz csinálni, hogy kérsz egy független bevizsgálást, talán fogyvéd tud segíteni kihez kell fordulni. Ha megállapítják, hogy gyártás során lett "bugos" a panel onnantól fogyvéd tovább, esetleg polgári per, de lehet békéltető testület is megoldaná. De először kell egy hivatalos bevizsgálás ami a javadra szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged