- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Az original azt jelenti nem használták, ha gyárit akarsz a genuine szóval keress.
btudos: NMB, ALPS és chici is van a fiókomban
De most belekavarodtam...úgy rémlett a kékes-zöldes kupakos ami nem teljesen látszik, az az NMB, a full kék pedig az ALPS. De most képeket megnézve pont fordítva van.
szerk: jah x200 billt el is felejtettem, megnézem holnap
megvan az is, csak tudjam melyik dobozba raktam...
-
Chaser
legenda
Ha lekapták a gépről a win licensz matricát, azt pótolja a lenovo? Gyári online check szerint is jár hozzá, de csak a külső logo marica van rajta, serial nincs. Nem, akku alatt sincs, néztem
-
Chaser
legenda
válasz
fordfairlane #56685 üzenetére
Ha használva van az kikopik, T60 is, T400/500 is. Volt már nálam elég gép hogy legyen tapasztalatom. A zsanér masszív, de maga a kijelző egy idő után mozog rajta.
Billzetből meg a dell latikból az újabb jobbak ezeknél, E4310 már jobb, E6520 meg álom volt. Pont olyan a gombok útja amennyi kell, megfelelő érzékenységűek, hangtalanok, masszívak. T60 NMB volt nálam az etalon billzeben, amíg nem esett be egy E6520. -
Chaser
legenda
válasz
fordfairlane #56671 üzenetére
T510 rendben van az biztos. Hűtés T500 szintje alatt van kicsit, de maga a gép rendben van. Zsanér itt már pl nem "kikopós", mint az elődöknél.
-
Chaser
legenda
válasz
fordfairlane #56656 üzenetére
T510 sem recseg
Billzet T60/61/500 NMB-hez képest gyengébb, de kb ennyi. Valószínűleg ott is van NMB, de mivel eddig kettő járt nálam nincs nagy tapasztalatom e téren.
-
Chaser
legenda
Ez más szerint is FPR-es T500 palmrest?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #56541 üzenetére
Nekem az első TP-m volt ilyen, a T42 v 41, azóta se volt másik hasonló problémával, pedig volt már nálam azóta elég sok TP, 100-hoz közelebb mint 50-hez
Akku viszont rengeteg döglött volt. Egy sony pl azt csinálja, hogy pwm szerint is fullos, aida szerint is, 2007-es..nagyon gyanús volt, lehúzom a töltőről a gépet egyből kikapcs...ennyire fullos
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #56532 üzenetére
Végül is mobilabb cucc, csak egyszerűbb
Én AMD gpu tool-lal hajtottam meg anno egy T500 vga-ját. Nem is kicsit
szerk: Pgabor79: Ha lehúzod a hálózati feszt a gépről és egyből kikapcsol a gép, mindegy akkura mit ír, akkor full halott. Ha a kapacitás jelentősen romlott de még van benne élet akkor csak haldoklik.
Úgy rémlik van még szabad akkum, ha érdekel írj rám és megnézem. -
Chaser
legenda
T510-ről vagyok most. Hát billzete nem a legjobb, múltkoriban tán jobb volt. Persze viszonyítási alap a T60 NMB
HD+ kijelző, vannak színek amiben szebb T500 LG-nél, de pl a citrom sárga annyira fakónak tűnik mellette. Ebben is LG van. Hangszórók mintha halkabbak lennének. Maga a gép maszivitásra nem rosszabb. Hogy a padra mért kellett szögeket varrni azt nem értem
Zsanér viszont itt már tényleg frankó. Azt se értem a visszajelző ledek mért kerültek át balra.
-
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #56195 üzenetére
Így elsőre mint egy rosszabb edge
-
Chaser
legenda
Hogy látszódjon mennyit bír a hűtés. Meg mert idle közt nem lenne olyan nagy különbség, én nem szeretem ha folyamatosan ugrál az órajel.
Ha 0.875-ön járattam úgy lazán passzív youtube nélküli net alatt 40 fok körüli cpu mag értékelkkel 1600mhz-en.
A terv már megvan mi lesz a csere, de nem kiabálom el.Francia91: Így-így. Ráadásul most nincs ssd-m se, kell oda a fix xpu erő.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #56178 üzenetére
Persze, kevesebbet kell hűteni a ventinek. Jó ez a P9700
xcds: Gyári x éves paszta
órajel maxon, cpu végig 80-100%-os terhelésen, jó ez kezdetnek. Ventit én raktam fixre, egyébként többször lekapcsolt. Ráadásul gép a lábamon, nem asztalon. Kb csak oldalról megy ki meleg, hátsó szellőző lábamat fűti
De most nem akarom pasztázgatni, hátha jön a helyére egy nagy testvér.
-
Chaser
legenda
válasz
maxinteger #56157 üzenetére
Azt mondod w7 volt rajta. Ritkán adnak dupla licenszet a gépekhez. 8-hoz valószínűleg csak lemezeket kaptál. Egyébként ha van serial ott kell lennie az akku alatt.
-
Chaser
legenda
Nem tudom nála van-e cpu alulfesz, nálam semmi. Pasztázás gyári. Majd ha odajutok meglesz minden
Mindenesetre net alatt 45 fok körül volt legtöbbször passzívan. És nem mindegy a külső hő, itt nagyon meleg van, nem győzök szellőztetni
Nekem is kiírja az ati hőt, ha be van kapcsolva, egyébként nem.
Intel vs ati hűtő miatt lehetnek különbségek. De mindkettő nagyon jó, talán majd most este játszok kicsit a cpu-val. -
Chaser
legenda
Van támogatottság. Ha 10-20 böngészde fül van nem árt 4GB ram. T60-ban max 3 lehet, 61-ben akár 8 is, de ddr2 drága. T400-ban már ddr3 van, a vga tud dxva-t meg flasht.
Amire figyelj, csak nagyfelbontásút vegyél, kis felbontású panelek hitványak.szerk: audi100td: És rakj mellé egy T500-at intellel
Félelmetes milyen alacsony hőfokok vannak még a cpu piszkálása nélkül is. Ha minden igaz az only intel verziókban eggyel kevesebb hőcső van, így rémlik, de lehet tévedek. De nálam ati kilőve, 720p film alatt voltak 50 fok körüli hőfokok 1900rpm-en. Cpu-hoz még hozzá se nyúltam
És elég meleg van nálunk ráadásul.
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #56028 üzenetére
Eddig is voltak NBD garis TP-k. NBD gar is van itthon, papíron. Gyakorlatban még nem hallottam senkitől, ez a szomorú. Oké hogy kis ország, de nem hinném hogy a dellnél ellőtték az országhatárokat és hozzánk adtak még pár hektárt. De minőségben sem jobbak, sőt, szóval részemről nem lenne miről beszélni ha drága mobil gép kellene. A fekete doboz kevéske, billzet se olyan mint rég, szomorú de ez van.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #56023 üzenetére
Az a világ rég elmúlt, amikor lehetett tervezni bármelyik géppel úgy, hogy nem kell gariztatni
Nem negatív vagyok hanem reális, ez van.
Ilyen értékű/kategóriájú gépnél meg elvárom hogy 1-2 napon belül rendezzék ha gond van és ne kelljen mennem sehová, ha dell meg tudja oldani más is.
6520/6530 nagyon el van találva, tehát tud mást is. Megint más kérdés aki hozzászokik a letisztult egyszerű formákhoz annak ez már sok designban. De nekem pl a szigetes billzet se idegenebb. Ráadásul épp tegnap "dicsérte" valaki T430 backlit megoldását, szóval na. 6520/30-ban olyan billzet van mint az álom és backlit is frankó, szóval garon túl is van élet dellnél. Gép felépítése is jó, új szériát még nem láttam. Ha sw-esen is összeszednék magukat elég ütőképesek lennének a TP szériával szemben, de így sem kell félteni őket. HP meg egyre jobban qrvul, soha nem szerettem igazán. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55898 üzenetére
Nagyon elqrhattak valamit, delleknél nincs ezzel gond.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #55690 üzenetére
Nem kell mókolni hozzá. T61-nél még kellett mod. Felette nem. Ha csak annyit csináltok, hogy bármilyen külső sw nélkül win max performance, cpu-nál engedélyezve van a max, akkor is felkapcsol pl egy P8600 25xx Mhz-re. Én úgy vettem észre ez is cpu-tól függ csak, valamelyiknél tán tiltva van.
-
Chaser
legenda
válasz
csubuka #55669 üzenetére
Nem, rosszul láttad. Majd leírom már ezeket ha lesz időm...jövőre lesz
De egyébként a lényege ez. Ha pl 0.95V-on megy 2400-et vagy 1600-on, azon kb semmi különbség nincs fogyasztásban terheletlenül. Ha meg be van lőve fix 1600 akkor látszik éppen. csak hogy itt meg beficcen az, hogy olyankor azért rendesen terhelődnek a magok, míg 2400mhz-nél jóval kevésbé, szóval terhelt fogyasztás közt sem lesz ég és föld különbség így. De majd írok egy gyorstalpalót külső fogyasztás mérős értékekkel, csak jussak oda. Be kell lőni az én gépemet is, úgyhogy teszt alany már van
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #55667 üzenetére
Én rmclockot se használom már. ThrottleStop sokkal jobb. Lehet bohóckodni szorzókkal, csak épp értelme nincs. Vegyél egy fogyasztásmérőt 2-3k-ért és kimérheted magad is. Ha meg akkuról megy a gép és minden perc fontos ahhoz segéd sw sem kell. Winben is be lehet állítani, hogy xy módban akkuról vagy hálózatról milyen órajel menjen. Ha beállítod a legkisebbet ahhoz a legkisebb alapfesz fog társulni és megoldva.
-
Chaser
legenda
válasz
tototos #55664 üzenetére
Speed stepbe. Ne törődj vele egyébként. Idle annyira minimális különbség van fogyasztásban pl 1600mhz vs 2400mhz között hogy nem érdemes vele foglalkozni. Én ha alul van feszelve a cpu maxra rakom és letudva. Ha valami terhelné 1600-ról is felugrana, ha meg nincs terhelés nem fogyaszt többet. PM sémákat én nem is használom, néha még win sémával is összevesztek nálam.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55610 üzenetére
Akkor passzolom.
parkasz: Cpu nagyon lebutítva sok tranzisztor. Azok nagyon lebutítva diódák. Spéci dióda a led. Működése igen egyszerű. Van egy nyitó feszültsége, ha azt eléri világít. Ha kevesebb feszt kap nem világít és nem is károsodik. Ha a számára megfelelő feszültségnél jóval többet kap kifüstöl
Desktop cpu-kat ottani BIOS-ok miatt ki is lehet/letett nullázni amikor vérpistike nem tudta mit csinál. De alulfesznél nincs károsodás, és notebook cpu-t csak alulfeszelni lehet, azt is sw-esen. Legrosszabb esetben kapsz egy szép kövér BSOD-t. 1V-tal kezdheted, ha stabil jöhet 0.95V. P8600-ok általában 1V-on vígan elvannak max órajelen. Tesztelésnek mehet böngésző és a prime95 cpu torture mellette. A chrome elég gyorsan összeomlik ha instabil a cpu kis fesz miatt.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55608 üzenetére
Használod a pwm sémákat is? Ezek együtt főleg rmclock mellett tudnak csúnyákat csinálni.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55605 üzenetére
Winnél energia sémáknál.
-
Chaser
legenda
válasz
tamas.nick #55600 üzenetére
Led épp nem feltétlen kell a működéshez. Ha foglalat+antennák megvan mennie kellene, csak mondjuk nem értem ha van benne előkészítés led-et mért hagyták ki
Van még igen.
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #55573 üzenetére
chab7: Linket tudsz adni? Nem lusta vagyok, csak nem nagyon érek rá most.
-
Chaser
legenda
Ki vett/honnan nemrég 5-6k-ért FPR-es palmrestet T500-hoz?
-
Chaser
legenda
válasz
tamas.nick #55554 üzenetére
Ha vannak antennák és van antenna led a wlan led mellett akkor 3g ready 100%.
Sim foglalat elvileg mindegyikben van, a nem-3g ready verziókban is. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55416 üzenetére
Én sem bánom, sőt...
Megtaláltam a T60 utódját 1680-as LG-ben. És abban is LG-P panel volt amik nálam jártak.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55414 üzenetére
Az 1280-asok azok, lehet nem mind.
-
Chaser
legenda
Beesett hozzám egy T660/T500 pana akku, szaporítandó az "igen, ez panasonic" gyűjteményt
2008 vagy 2009, 650 ciklus, 78%
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #55333 üzenetére
Egyik sem lóg ki amelyik hidden. Egyedül eddig dell e4300-mal találkoztam amiből kilógott, de az a dell hibája
ASMedia chipest vegyél arra figyelj, NEC-ből sok van és sok a szutyok.szerk: esata-ra gondolsz nem? most hogy mondod nekem is venni kell, megpróbálom megkeresni a tagot akitől régen vettem
-
-
Chaser
legenda
SU nem ismert fel két dolgot T500-nál. Valami PCI vezérlőket..mi lehet? Nincs lelkierőm keresni. SD olvasóra úgy rémlik fontos rendszerelemet vagy hasonlót ír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged