- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
omiki57 #32126 üzenetére
Eszközkezelőben sem látszik, akár ismeretlen eszközként? Belevaló, FRU-s wifi kártya van a gépben? Csak azért kérdem, mert ha esetleg utólag rakták bele és nem gyári, lehet moddolt BIOS volt fenn korábban. Egy F9-et azért nyomnék BIOS-ban, nem árt frissítés után, a fizikai wireless kapcsolót is ki-be kapcsolnám egyszer, amikor már bebootolt a gép.
-
audi100td
nagyúr
X201 csak FRU-s Gobi 2000 modemet fogad vagy mindegy milyen gépből származik?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #32058 üzenetére
ThinkPad esetén már évek óta nem, kivéve W520, abba viszonlyag normális Tn panelt raktak (csak az FHD ilyen), de azért az sem az a szint amit egy IPS vagy AFFS nyújt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buherka #32049 üzenetére
Egyszerűen nem értem miért kellene egy 3 kilós gépet cipelgetnem, ha ugyanazt megkapom (leszámítva a dedikált vga-t) 1,6kg-on, halkabb működéssel, akár 10-11 órás üzemidővel, AFFS kijelzővel. 15,4" T61p nekem kín szenvedés volt, hiába az FHD felbontás, egyszerűen borzalmasak ezek a Tn panelek amiket a lenovo használ, jobban fárasztja a szemet, mint az AFFS vagy IPS 12"-on.
Másrészt vonatozni sem valami kényelmes egy 15-ös géppel, van akinek ez is szempont.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #32004 üzenetére
nekem 17k-ba fájt itthon
és ahogy elnézem ez a jobbik fajta "nem NMB"
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31987 üzenetére
Ez nekem is világos, csak a logikát nem értem, hogy miért nem lehetett a tradicionális modelleken is picit jobban felosztani azt a billzetet, ha már így is úgy is hozzányúltak az eredeti X1 koncepcióhoz (lásd pl. kurzor gombok).
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31985 üzenetére
de ettől még miért lesz logikus?
-
audi100td
nagyúr
válasz
honfoglalo #31972 üzenetére
Ha nincs szüksgéged erős hardverre, helyedben megnéznék egy X200s-t, 80-90-ért már hozzá lehet jutni és hasonló teljesítményt nyújt mint egy T400s. De élőben kellene látnod, hogy elég-e neked 12,1".
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31943 üzenetére
amikor elkezdtem gépelni még nem írtad
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31936 üzenetére
Jó lesz ez
, leszámítva a kiosztást, de valami mindig van amiért nem csinálnak tökéletes gépet,
remélem az IPS marad, különben felejtős vagy lehet majd moddolni bele X220 panelt.(#31941) -
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31931 üzenetére
Én egylőre nem írnám le az új gépeket, ez a fajta chiclet bill nem biztos, hogy rosszabb a mostaninál, a képeket elénézve elég hosszú úton járnak a gombok, a backlit meg kifejezetten örvendetes, főleg a leendő tablet tulajoknak. A kiosztás persze nem az igazi, de szerintem meg lehet szokni. Én azért várom az X230-at
, remélem marad az IPS panel mint opció.
szerk: A T530-nál vajon mi lehet az a fekete négyzet az újlenyomat olvasó és az ultranav között?
-
audi100td
nagyúr
X40 X41-hez ha valaki esetleg 8 cellás akksit keres, van egy megmaradt bontatlan példányom (utángyártott), ebay-es áron vihető (7500Ft), részletek priviben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #31920 üzenetére
Az X60 a 4:3 miatt tényleg nagyon kicsinek tűnik, X200/X201 érezhetőn nagyobb, még ha a képátló nem is változott, X220-nál talán ez még jobban érződik, nem tudom, még nem láttam élőben. Szerintem filmet nézni egy 14"-os gépen sem sokkal élvezetesebb, annyival nem nagyobb, viszont több a szenvedés a rossz minőségű Tn panel miatt, folyton keresheted a megfelelő pozíciót a gyenge betekintési szögek miatt, a fakó színekről nem beszélve. Ha nagy ritkán ilyen célra kell, akkor már inkább 12,1" AFFS (X200, X201 mod) vagy 12,5 IPS szerintem szerencsésebb, de ha van rá lehetőség érdemesebb tévére kötni a gépet.
honfoglalo: Első sorban nem a méret miatt írtam neked az X-et (bár az is felfogható előnyként, igaz inkább annak aki cipeli is), hanem általában kevesebb velük a gond és jobban össze vannak rakva. De a T-nél is inkább csak apróbb dolgok szoktak lenni, leszámítva a kijelző problémát T400s/T410s-nél, hogy ez mennyire gyakori nem tudom.
Tudom nem a legjobb kép, T400 vs X200
-
audi100td
nagyúr
válasz
honfoglalo #31917 üzenetére
Szerintem jobban járnál egy X220-al, 12,5 vs. 13" majdnem hogy mindegy és abból létezik IPS panellel szerelt változat is, mondanom sem kell melyiken jobb filmezni.
-
audi100td
nagyúr
Akkor minden rendben, köszönöm mindenkinek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31886 üzenetére
ThinkVantage Communicatons Utility-t felraktad? Nem biztos, hogy kell hozzá, de egy próbát megér.
más: Első sorban X201, T410, T510, W510 tulajoktól kérdezném, ti is találkoztatok olyannal, hogy néha magától beenged windowsba az ujjlenyomatolvasó? Épp hogy megjelenik a "please swipe your finger on green" felirat, majd rögtön jelzi a LED, hogy elfogadta az ujjlenyomatot és továbblép, anélkül hogy egyáltalán le tudtam volna húzni az ujjamat. Jogtiszta win7-et használok, legfrissebb fingerprint driverrel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #31872 üzenetére
esetleg hívd fel a smartservice-t nincs-e nekik kiállítva, de csak egy tipp
csak nem megtérni készülsz?
egyébként ha már X220, érdemes IPS panellel ellátott modellt választani
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31755 üzenetére
Nem kell súgdolózni, tudom, hogy már a lenovo alatt készült, írtam is már párszor. Csak arra akartam utalni, hogy akkor még használta az IBM logót a lenovo, mint pl. a T60 akksin, amit W500-ba raktak, de volt IBM logós X41 akkum is.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #31752 üzenetére
Nekem IBM-ben volt lenovo (x41)
-
audi100td
nagyúr
válasz
szektamokus #31745 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31740 üzenetére
Elvileg akkor még nagyon jó állapotban van az az akksi, de lehet meg van zavarodva az elektronika, ha tényleg nem tölt 68% fölé, futtass rajta egy kalibrálást (Power Manager -> battery -> battery maintenance -> battery gauge reset -> perform reset), ez eltart néhány óráig, addig nem lehet lehúzni a gépet a töltőről. De már elég öreg az az akksi, lehet csak nem volt használva és az állásban elszállt néhány cella, az elektronika meg nem tud még róla.
Megoldható a gomb eltávolítása: Toolboxon belül: settings -> show lenovo thinkvantage toolbox status icon in the taskbar
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31738 üzenetére
Nem lehet, hogy még csak addig van feltöltve? Toolbox azt határozza meg, hogy mennyit tud az akku a gyári kapacitásból, Aida64 mit ír elhasználódás mértékének? Power Manager mennyi ciklust ír az akksira? Illetve ha kikapod az akksit meg tudod nézni, hogy eredeti-e, IBM vagy lenovo feliratnak kell rajta szerepelnie.
-
audi100td
nagyúr
Nem ebay, német TP fórum, írtam az eladónak.
Mintha a rugó valamiért be lenne feszülve, kézzel tudom mozgatni a pöcköket, de maga a retesz nem bírja őket feloldani, túl nagy erőre lenne szüksége hozzá. Az nem lehetséges, hogy esetleg kifolyt valami trutyi a cellákból és emiatt nem működik a retesz?
-
audi100td
nagyúr
Tegnap megérkezett az eredeti 9 cellás akksim az X201-hez, viszont a záróretesszel valami nincs rendben. Amikor először beleraktam a gépbe, már furcsa volt, hogy nem zárt valamiért, kikaptam finoman megmozgattam a reteszt, majd úgy tűnt, hogy rendben van, igaz nem járt olyan finoman mint ahogy azt megszoktam, talán kicsit darabosan. Ma ki szerettem volna venni az akksit, de nem engedte kioldani, nagy nehezen ki tudtam szedni, de azóta is teljesen merev a zárómechanizmus. Toolbox szerint még júniusig garis, felhívtam a Smartservice-t, de azt mondták számla nélkül sajnos nem tudnak csinálni semmit, az meg nekem nincs, mivel használtan vettem, mindössze 5 ciklus van benne. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy csak akksiház csere?
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #31629 üzenetére
Nekem 1TB Samsung dobott ilyet az X61-ben, 2-3 alkalommal is, majd 750-es WD Black-el is előjött, már X201-ben. Fogalmam sincs mi okozta, SMART szerint hibátlan volt mind a kettő vinyó, inkább valami driver vagy OS bugra tippelek, de nem tudom, a Seagate-tel egyelőre nincs ilyen gondom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
kaller1 #31613 üzenetére
Az X60 nem IPS, csak a tablet verzió (de az máig), egyedül X200(s) X201-et lehet AFFS-re moddolni. Illetve X60 X61-be lehet faradni SXGA+ IPS panelt, de az nem olyan egyszerű.
kaller1: Alfánál hamarosan lesz T400, az eddigi áraiból kiindulva remélhetőleg olcsó lesz az is.
Chaser: "Jaja, sztem is elég nagy különbség."
Nem tudom, de amikor fater 14,1" D630-asához leülök nem érzek nagy különbséget, a felbontás ugyanaz, AFFS vs Tn viszont ég és föld. Hozzátenném, hogy 4:3 12,1"-ön tényleg rohadt kicsinek érződik, a billentyűzet is a feles gombok miatt.
-
-
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg eredeti ThinkPad neoprén tokot keres 12,1-12,5" X szériához (4:3, 16:10, 16:9), lenne egy eladó darabom, kb 5 alkalommal használtam, teljesen gyári állapotú.
részletek privátban
-
audi100td
nagyúr
válasz
Giovanny #31568 üzenetére
A kijelzővel van gyakran szívás, én is azt szerettem volna, de így inkább felejtem.
Gondwana szerint házi barkáccsal meg lehet oldani, ehhez nem értek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
norbi55 #31559 üzenetére
Üdv,
ThinkPad-ek a konkurens Dell, HP-knál általában kevésbé melegszenek és halkabban is járnak. Én ThinkPad X200s-t vennék a helyedben, 9 cellás akksival lazán elmegy 8-10 órát is, 6 cellással 6-7 óra és utólag ki lehet benne cserélni a kijelzőt AFFS-re, lásd lapa fotóin: [link] [link] [link]
Amúgy nem rossz a 2530p, de az IBM/lenovo-nak nagy hagyománya a van a subnotik terén, egyszerűen annyira átgondolt az X200/X201 széria, hogy nem igen lehet belekötni. A legjobb, hogy gyakorlatilag némán üzemelnek ezek a gépek, kivéve ha nagyobb terhelést kapnak, de akkor is jóval visszafogottabb a hangjuk az átlagénál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest