- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
Amúgy meg... Inkább legyen kicsit több.. max többet kell utána takarítani. Max kiszorítja a picsába. Már az Arctic silver 5 sem vezet. MX2, MX4 pedig nem is kapacitív. Ergo semmi bajt sem okoz. De ha viszont kevés, akkor az viszont tényleg gáz.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
TunerJoe #108594 üzenetére
Valahogy úgy én is. Track point preferred.
Vicze1: HP megoldása szerotem ugyan az (8460/70p/2560p/2170p), ott viszont a középső gomb hiánya triggerel. Precision M4500-nál touchpad jobb mint a trackpoint, bár féltem hgoy elkopik. Tp gombjai nehezek, és szarok Lenovo hoz képest. Görgetésnél repül, kupakja csúszik. Szvsz delle a legszarabb sztem. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108536 üzenetére
Mondjuk nálam asztali an van 4-8db napszaktol/feladattól függőben 15k-s SAS HDD.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Preci M4500-ban és az Elitebook 8470p-ben van HDD/SSD kombó. 10p-es altatási idővel, istennek sem akar lemenni sleepbe, főleg ha seedelek értelemszerűen. Mind a kettőben tolerálható. M4500-nak 80%-os 9 cellással van 2 órás akku ideje megközeltőleg. 8470p-nek kb 1,5 órás akkuja van, amit nem tudok kiolvasni kapacitást valamiért A64-ggye'. Most az az 5p+ üzemidő nem éri meg nekem, mert az M4500 kemény 45GB-os SSD mellé kötelező egy HDD, még akkor is ha egy 16%-os kondis 7200-as Hitachi. Elitebookban van 60GB-os kingston, és egy ugyan olyan HDD, 100% kondiban. Mind a kettő remek gép, és tolerálható benne a HDD. Semmi esetőségre sem dobnám ki belőlük.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Surface Pro 3 után úgy voltam vele hogy meg vagyok HDD nélkül, sőt, kevésbé kell észnél lenni vele, mert ugye csak Solid state, és nincs headcrash, meg nem szántja fel a tányért egy kátyúnál a buszon a fej.Viszont 120GB baromi cingárnak tűnik az X230-ba, meg kell hagyni. gyilkolni tudnék egy mSata ssd-ért bele.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Zsocy155 #108504 üzenetére
Sok notiban lassabb az ODD port mint a beépített HDD. Nem tudom, T420 esetében ez igaz lehet -e. Viszont nem hiszem hogy valami baromi nehéz oda betenni, nyugodtan tedd az SSD-t be a 2.5-es helyére. mSata csak akkor éri meg, ha az optibay keretet egy helyről be tudod szerezni. Úgy 1-1,5k árkülönbséged lesz, de úgy sem az mSata javára.
Neked kell eldönteni, szükséged lesz -e mobilnetes modemre, vagy mehet bele a helyére az mSata SSD. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #108407 üzenetére
Windows 7 így, hogy nem kap rendszeres updatet, félek tőle. Tudom, hülyeség, de hát na... Nem mellesleg nincs bajom a 8.1-gyel. 3GB RAM benne van. Ledesítést ne várd, ld: előző kommentem editelve.
+A Radeon driver is tökéletesen megy vele.
Edit2: FnCtrl swapnak mondjuk örülnék -
Ganz-[HUN]
addikt
Na majd ha jöhet a LED-esítés, ki kell takarítani a háttér világítást is.
-Szutyok szemek, enyhe pici vízcseppek, 1-2db
-hajszál a T60 logó felett közvetlenül a háttérvilágításba
Összességében nem zavaró, de jó volna kitakarítani.Közben toltam rá egy Windows 8.1-et, brutálban tolja a Windows update-et és rendesen lefogja a gépet. Éjszakára így marad, holnapra kiderül hogy mit tud.
Edit: A háttérvilágítás még kellően erős beltéren. Szóval még bőven arréb lesz. Így hogy kezd észhez térni a CCFL, nem igen mondanám borzasztónak. -
Ganz-[HUN]
addikt
Valakinek nincs véletlen egy T60 15" HDD Cover/caddy/gumi védő sín? a fiók alján?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108401 üzenetére
ha már lvds taknyolás... elszaggattam a thinklightot. Meg kéne berhelni
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108396 üzenetére
Siker... De mint eszembe jutott ez nem eszik 800-as efesbét.. Fuck..
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108390 üzenetére
azt fogod hogy ez egy T60-as, nem T61
-
Ganz-[HUN]
addikt
Majd ha használhatatlan lesz a panel. De még előg jó.
Viszont tennék bele másik procit. Csak bassza bevenni a 2.09-es biossal. Valaki tudna újabb biost küldeni hozzá? csak widescreent találok, rohadjon meg a lenovo. -
Ganz-[HUN]
addikt
Már nem azért de azt hittem hogy a ThinkPad T60-asok legalább annyira gyakoriak mint amerikába a koronavírusos megbetegedés, de ahogy elnézem, szinte alig találok egy pár darabot. Sőt, 15"-est egyáltalán nem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108302 üzenetére
De ennyire? Egy átlagos ccfl jobban néz ennél ki ami nem ilyen használt, majdnem nem létezik a backlight.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MrPetya19 #108300 üzenetére
T60-as Flexview panel letesztelve. Elméletileg jónak kell legyen.
PattanjAcerkámra 1366x768-as szalagkábele csak ennyit tudott nyújtani sajnos. De ez legalább életkép, és sajnos a CCFL cserés (vagy azért halvány mert sok éve nem volt bekapcsolva? . De Szerencsére a főni meg tudja oldaniMellesleg megrohadhat az Acer... Undorító szerelni...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #108269 üzenetére
14"os gép alaplapja jó lehet 15"os t60-ba?
Ki kéne próbálni a flexviewet... -
Ganz-[HUN]
addikt
LP150E05 A2 K1 (42T0325)
Megütöttem a főnyereményt?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Na mostmár kíváncsivá tettetek... Vajon lehet VA panelt tenni T440p-be?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bigrock #108175 üzenetére
Én egy Radtech Optex vélhetően szemüveg/lencsetörlőt teszek közé, amit a 15"-os PowreBook G4-esemhez kaptam. Vadi új IPS panelemben már látszik a klavi lenyomat a T440s-emben. EDIT: Szimatszatyorban hordom a gépet, alsó tálca a combom felé néz, a gép kijelző előtt pedig van pakolva egy fejes, és egy New 3DS az elős zsebben.
Pöppet más:
Épp most húztam meg a zsanérokat, mert a buszon már néha hajlandó volt az ölembe csuklani. Mostmár olyan mint a gyári, kétkezes nyitás. Eddig simán lehetett nyitni-csukni egy újjal. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108145 üzenetére
Vehetsz egyet, mindjárt lesz
csak legyen hozzá palmrest.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ma a szervíz asztalon - W520. Hupasztmek ez kemény kis noti... Sajnos törött a palmrest. T520-é jo lesz hozzá?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #108063 üzenetére
Hajrá foxos, kíváncsi leszek rá, mit hozol belőle ki!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #108059 üzenetére
Nem mondom azt, hogy tisztába voltam vele, de volt róla egy erős gyanúm. 3380M is tisztán a procit terhelve "kerek" 25W-ra áll be, max turbó óra jelen az X230-ban. Gondolom a maradék büdzsé az IGP számára elérhető még. Emellett 7W-ttal megelégszik általában ha böngészést nézzük, szóval elég takarékosak tudnám mondani.
3K-s T540p pedig még csak a jövő zenéje, annyi lóvém nincs egy összegben
Rokon T440p-jében van ugyan ez az LG Panel, FRU-s is ráadásul, ami alapján rendeltem az én panelemet. És igen, sajnos rákúrtam, mert 45% NTSC-s [Innoluxot] kaptam.Így első nekifutásra egy i5-ös FHD-s akku idő érdekelne, és egy i7-es, a kisebb akkuval. Nem gyengén anyáztam, de akkor éppen úgy voltam vele hogy letojom csak hozzad. Mostanra már megbántam, de leszedtem a védő fóliát is szóval ennyi. Úgyis lesz még egy panel vásárlás madj a T440p-be ha meglesz. Ezután abba a gépbe megy a jobbik panel, amelyiekt többet fogom használni. T440s sorsa is még kérdőjeles, mert hiányzik nagyon a Touch panel belőle. valószínű, hogy annak a sorsa is meg van pecsételődve, akármennyire is szeretem azt a gépet. Bontva, meg gondolom hogy nem olcsó a touch paneles fedlap és a digitizer. Bár azt a 20k-t még rá is költeném, ha találok akár panel nélkül is bontva. Akkor lennék a géppel pontosan 100k-ban, nem túl vészes szerintem hosszú távon. Hogy őszinte legyek, inkább erre költöm a lóvémat, mint hogy egyszer beb*sszak
Edit: Emellett még élvezem is, hogy szerelem a gépet, szóval nem bánom
Számomra ez a legnagyobb öröm a ThinkPad-ekben, hogy szinte mindegyiket legalább egyszer szét bombáztam. X230-at még mindig nem sikreült megcsinálni, szóval mégegyszer szét lesz majd. Isten tudja hanyadjára pasztázom már újra MX4-gyel de még mindig nem megy 89°C alá a a proci full terhelésen
Nem csak denaturált szesszel takarítottam, hanem féktisztítóval is, ami tökéletesen és valóban oldja a hőpasztát, nem úgy mint az alkohol. Ha valaki erre tud megoldást, megköszönnlém!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #108049 üzenetére
köszi
T440p téma: M-es i5-ttel szeretném konfigurálni, aminek szeirntem 35W-os a TDP-je. Ha nagyon rácsavar a sors, akkor egy MQ i7 is bele fog csúszni (ha sok PDF-es, és FineReaderes melóval áld meg a sors, márpedig megfog másfél éven belül).
1600x900 addig, amíg nem tudom kicserélni FHD IPS-re, ami fél éven belül meg fog történni.. apropó FHD IPS 40-es szériába...De jól tettem hogy Innolux (khm....LG... a kapum előt kellett rongyosra törnöd a szemem láttára
) panelt vettem és nem pedig a gyári AUO B140HAN01.03-mast. Ma főni vásárolt egy T450s-t Touch+FHD IPS variánssal, és egyszerűen borzasztó. Szerintem vagy a védőfólia, és/vagy az anti glare coating ami rajta van, de a színei valami eszméletlenül rosszak. Minimum egy kalibrálás kéne neki, mert a piros narancsos jellegű, és társai. A szaturációról ne is beszéljünk, mert olyan mint ha véres tüdővel asztmás hörgéssel önmagát megerőszakítva köhögné fel, mert a citromsárga messze van a citrom színtől.
Edit: Érdekesnek találom, hogy a kijelző nem eszik (szerintem) sokkal többet egy 14"-oson mint egy 12"-oson (javítsatok ki ha tévedek). Az X230-ban 35W-os Proci van, és mégis elmegy egy jó akkuval 6-9 órát a legendák szerint. Akkor egy T440p miért nem tud legalább 4-5 órát?
Edit2: Nem tudom alulfeszelni Throttlestoppal az X230-at. Gondolom az M-es proci miatt. A T440p-t alul lehet? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Butcher82 #107998 üzenetére
Tavaly aug. 20-án elmentünk a srácokkal bebaszni, de én nagyno lolozni akartam. A vége az lett hogy bicikliről leesve ráestem Fater T530-ára
Semmi baja se lett
Pár kommentel feljebb írtam hogy mit túl nem élt az X240 is -
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #107930 üzenetére
Innolux, az LG-t a srác a ház előtt ejtette pofára :DDD
Nem baj ez se annyira vészes. N140HCA-EAB. Színekkel vagyok kicsit elégedetlen de leszarom. Legalább végre látom a kijelzőt... :U
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #107932 üzenetére
LoL-nál a 15W-os TDP keretbe futok bele, ezen próbálok kicsit reszelni.
Hátha meglenne a 45 helyett mondjuk stabil 50FPS vagy ilyesmi. LoL veszélyes - ez alatt azt értettem, ha kapok egy BSoD-t a meccs közepén, kicsit ciki
Rendszerstabilitás tesztet kicsit későbbre halasztom, először azt nézem ér -e valamit amit csinálok
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Proci/IGP alulfeszeléshez keresek benchmark progit, amivel CPU-t és GPU-t is lehet egyszerre stresszelni. Nem a stabilitás teszt a lényeg, hanem a turbó órajelek kitolásának kikísérletezése. League of Legends kicsit veszélyes erre, hogy úgy fogalmazzak -
Ganz-[HUN]
addikt
Hétfőn jön az új panel T440s-be
Össz költség:
-Főni megveszi 11-ért a jelenlegi Innolux 1600x900-as panelt
-20k a Zsír új, típusra pontos LG IPS FHD Panel.Szerintem... 9k egy FHD Upgrade-ért egyáltalán nem szar.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #107870 üzenetére
https://youtu.be/t7XSckjRPo0
Kukac: 230 fedlapja annyira ki van konnyitve, hogy félek hozzá nyúlni, mert azonnal színeződik és félek hogy törik ha ráfújok a táskára amiben van. Érdekes, X240 kicsit jobb volt ebből a szempontból. Cserébe az egész gép banán volt (látszik is ezen a képen). Előd, és utód. X240 vs a T440s. Búcsúképek egyike :) Hiányozni fogsz, PB02ENUR. Az idő megszépíti az okádék emlékeket.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107866 üzenetére
Lényegen nem változtat, fém vagy fémmel merevített tejfölös doboz nem csupán tejfölös doboz :DDD
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107864 üzenetére
Általában ezek magnézium ötvözetből vannak. Ezért nem tejfölös doboz :)
Edit: 230-on viszont mindig érzem hogy hideg.
-
Ganz-[HUN]
addikt
(edit lejárt)
04X3868 eDP kábel van benne As Built-ben, széria szám alapján Lenovo Partslookup-ban. Kérdés: Ezzel az eDP kábellel menni fog az FHD Panel? -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi
T440s és T440p-be ugyan azok az LCD panelek bele mennek? (40pin slim 14" ha jól sejtem)LP140WF3-SPD1-et néztem ki bele.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107754 üzenetére
ettől a mondattól Rossmann forog a
sírjábanszékében -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
fattyu #107738 üzenetére
Vagy 4x pasztáztam meg mert szerintem is hülyeség. MX4-ggyel ráadásul. "Fakesprével" takarítva több soron. (féktisztító, ez oldja a legjobban)
A gép a hűtőjén is okádja a meleget szóval az se lehet hogy teljesen szar lenne a hűtő.
Foxi: ergonómiai leépítés? Kikérem magamnak! Jobb gépelni a T440s-em Chicony billentyűzetén, mint rokon T420s-én. Es nem egy t420(s) /t410 stb klavot használtam.. Laptop szervízben T410/20/30-an dolgozok épp vagy 10db+db-on. Van egy kisebb sample size. T430-bol van egy két vendor akit szívesen használom, de ez eddig a nyerő szerintem. X240-ben is Chicony volt, az is nagyon jó bár abba nagyon lágy volt, cserébe baszott hakl.
-
Ganz-[HUN]
addikt
X230, a 3380M-es i5-ttel (5%-kkal gyengébb a leggyengébb i7-nél, az is csak a kevesebb ke$$ miatt van, órajelek megegyeznek). 35W TDP, full óra jelen jár (vagy talán boostol is?) közben 90°C-on pörög az állatja.
T420s: Lepörköli a lábamat HD Youtubeozásnál. Nem praktikus, de legalább gyors.
T440s: 15W-os TDP-re beáll, pont 1,9GHz-n, és 60°C-on. (legmelegebb 65 fok)
T440s és X230 prociját Prime95-ttel terheltem, ThrottleStop TDP-t és Tmaxot nézni, közben aida64 cpu hőmérsékletet grafikonon felügyelni. Ebben még nincs iGP terhelés, ami ha jól emlékszem, benne van a CPU TDP keretében.
Elégedett vagyok mindegyik géppel? Igen. Vinnék magammal helyettük egy baszott nehéz T61-et AFFS panellel, és a 10 éves akkuból fél órás akku idővel? (X230 plague, 30k egy akku egy 38k-s gépbe). Fenét! Arra, hogy jegyzeteljek, animét nézzek a buszon, és lófaszt netezzek, youtubeozzak (úgy hogy 50 fokos a proci a T440s-ben), és nem pörköli le a lábamat.. first class.
HSM Tökéletesen leírt mindent, amit a témáról tudni kell, és vele értek egyet teljes mértékben. Számomra a T440s kompromisszum mentes.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #107675 üzenetére
Az okot nem értem miért kéne 30k-s procit rakni ebbe a gépbe
Itt ebben a kontextusban igazad van. Nincs értelme. Egyszerűbb és olcsóbb, ha megveszed kompletten a pakkot. De ha nem, megvan az opciód. És most itt nem csak a procira gondolok, hanem főleg az LCD panelra, és a RAM-ra.
Arra, hogy jó a gép, csak ezt tudom megválaszolni: Sample size 1:
Hibák? Bele boritották a szörptől kezdve minden szart, és a tapi pad (hozzá teszem, T450 tapipad van benne) nem kattan, de érzékel. Billentyűzet nem hagy ki semmit és nem ragad egy alapos öblítés után. Ez alapján egy megbízható és jó gép. Ér valamit ez a vélemény egy 1db-os sample size alapján? Nem hiszem. Így a véleményem nem valid? Ezzel sem értek teljesen egyet.Edit: Eszgé: 100k-ért vettük Kereken azt a gépet tavaly...fene tudja mikor rokonomnak. i5 4300M azt hiszem, 8GB ram, 512 Samsung 9xx pro (2017-es top model asszem), FHD IPS, és T450 tapipad. +jött hozzá a gyári tapipad is természetesen. Britt klavival, 90W-os gyári táppal patika állapotban. Edit2: nVidia 730m is van benne.
Edit3: Én nekem pedig bőven elég a T440s amit nyújt. Nem kell sem több, sem kevesebb. Full átlag usernek tekintem magam (Még...). FHD panel mint írtam, menni fog bele mindenképpen.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tikakukac #107671 üzenetére
Én azért szeretem, mert olcsó a beugró ár. Egy diák, mint én nem tud életstílusból adódóan kifizetni egyszer nagyobb összeget, legyen az 100k egy notira. De 50k belefér, és pár hónap múlva belefér egy 15-20k-s IPS panel, jövő hónapban mehet bele +8GB RAM, és így tovább. Persze, hosszú távon megéri egy már fullosat venni, mint később dobálni bele a pénzt. Nem, nem éri meg annyira, de itt van a lehetőség arra, hogy változtass azon, ami trágya. MQ procit ha jól emlékszem 75-100$ körül láttam Alin, azt hiszem a legolcsóbbakat szugeráltam de nem mernék rá mérget venni. Itthon sem volt borsos ára a bontottnak amikor kutakodtam T540p/T440p témában faternak. X230 3380M lett belőle
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
peti_s #107665 üzenetére
Pont nem rég írtam le a T440s-ről a véleményem. Nekem ez is bejött nagyon.
Rokonnak vettem T440p-t mert nem akartam hogy égjen a pofámról a bőr, balls to the walls módszert használom ha valakinek kell valami.
Nagyon ajánlom, fav gép mert nyéllé pimpelhető: 16 (vagy akár 32 is talán? de erre nem veszek mérget, homályos az emlékezetem)GB Ram, MQ proci belemegy, mert socketes, akár FHD IPS Panel, akár 3db SSD (M.2, belső 2,5 Sata, Optibay), cserélhető taccsped ha nem tetszik a clickpad, hátteres klavi opció (rip thinklight). Nem vészes a szerelhetősége sem, és jó az alkatrész ellátása T540p-vel ellenben. -
Ganz-[HUN]
addikt
Laptop Retrospective yt. csatornája szerint pedig pontatlan és emiatt szutyok.
Igen, természetesen az is benne van, amit te mondasz. De nekem ezzel sincs semim bajom, még nem hátráltatott a munka menetben jelentős mértékben.
Edit: Bár párszor újból közölni kellett vele mit szeretnék, de egyáltalán nem idegesítőbb mint egy Xperia XZ1-el élni. Az is csinál néha hülyeségeket
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107640 üzenetére
viszont a hang még mindig meglepő... Nem a minőség, hanem a tér. Hogy?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #107638 üzenetére
Rám amúgy ez jellemző hogy szeretem a szart
Igen, nekem nagyon bejött. Talán azért mert használtam az apple haptic feedbackos trackpadjét? fogalmam sincs... 240-ben is azért rühheltem, mert egyszerűen használhatatlan volt a szar stabilizáció miatt, emellett pontatlan ótvar fos - ezt megértem hogy rühellik az emberek.Viszont ez nem érdemli meg a bad presst amit kapott. Vagy az enyém nagyon jó darab, amiból 10000/1db készült, és ez tényleg nagyon jó, pontos, jól stabilizált és kellemes, vagy én vagyok valami érdekes genetikából
-
Ganz-[HUN]
addikt
Véleményes post:
X240-et cseréltem T440s-re (15k ráfizetéssel szervízben)1366 IPS -> 1600x900 TN... elviselhető kateg, de nem bánom, cserélve lesz FHD-ra...egyszer. Emellett a plusz felbontás sokat segít a felhasználói élményen, így tényleg nem panasznodom. Színei nem a legjobbak, betekintési szögek meg... szúrósak
Elméletileg Innolux panel.
4200U -> 4300U... gondolom van különbség
Hangja recseg szerintem, talán cserélve lesz a hangszóró is. Ezt leszámítva a minőséggel elégedett vagyok nagyon, és rohadt meglepő módon van tér is (wtf???
)
ClickPad (touchpad): Nem hagy ki, jól követi az újam, nem volt driveres bizbasz (SSD-met egy az egyben átpakoltam, maradt minen), az, hogy bárhol lenyomhatom, és le is megy egy határozott, jó kattanással, klattyanással, az egész rendesen stabilizálva. 10/10, imádom. Ha T450 lenne, átraknám ezt a tapipadot bele, annyira imádom, nem cserélném csak az alul kattogósra.
TrackPoint: Gyorsabb.
Maradt az összes többi extra: Hátteres klavi (DE->HU). Chicony billentyűzet volt benne és ebben is az van, lágy volt, cserébe halk. Nagyon jó volt az is, és ez is. Ez hangosabb, de ugyan olyan lágy és finom.
Finger print reader: még nem használtam elégszer, hogy véleményt tudjak róla modani.
Összességében nagyon elégedett vagyok a kis masinával, nagyon megérte azt a +15k-t szerintem. Sokkal jobb a gép.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Én is beszlopáltam ugyan így mint te a Precision M4500-ammal. Win7 matrica a Core i5 mellett, de a serialos matrica sehol sincs a gépen. Megoldás? Próbáltam DELL-es recovery imaget kreálni. Persze sikertelenül. Dell-es ISO-t vadászni neten (eszembe se jutott).
Főnöktől kértem egy selejtes xarrátört 8460p-ről egy win7 sorozatkulcsot, és voila működik. Megfogadtam hogy aktivátorokkal NEM baxakodom többet, mióta ebayről instant deliveryvel 1500ft egy serial.Végső mentsvárként próblálkozz be egy Win 10 home-mmal. X230-asomon Win7 Home Premium matrica van.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csak szerintem, vagy tényleg undirítóan drágák az mSata SSD-k a sima sata, vagy akár M.2-hoz képest is? Tulajdonképpen nem találok értelmes áron. eMagon van most 10k-ért kingston, 128gb. Az még talán értelmes ár lehet.
De egy használt 60GB-osnak is nagyon örülnék most. -
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
X230 ultrabayehez vagy dockja vagy minyavalya lévő HDD az (e)Sata vagy USB-n keresztül kommunikál a géppel? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
vicze #105734 üzenetére
4700MQ-ba gondolkoztam, 50 euróval olcsóbb, és számomra a különbség elenyésző lesz arra, amire használni fogom. És ígyis jeletősen gyorsabb lesz. VMware-ra kell csak a gép (tanulás tulajdonképpen, nem is komoly VM park futtatásra), arra meg inkább a gyors háttértár lesz a megfelelő 16GB rammal, és egy FHD panel bele, oszt' csókolom.
T540p FHD TN panelja mennyire számít jónak? Még az is számításba jöhetne. Csak drága hozzá minden is, mert nem tömegtermék.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Elkezdenék építeni egy T440p projektet, megkívántam a haveromtól
Nem laptoppal kezdek, hanem display-jel, utána jöhet alaptop, processzor, 16GB ram, és Utána a laptop
LP140WF3-SPD1 panel a legjobb ha jól olvastam, az AUO-k srágák.
Source: [reddit]
Tudtok esetleg egy használató, akár lehetőleg glossy IPS panelt kb 50 euró környékén? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105591 üzenetére
A HP EliteBook-om 40%-os sRGB 900p-s kijelzője is sokkalta jobb mint a T530-asunkban lévő istenhulladék 768p, ill a T420s 900p TN panelja.
Vicc kategória.Arra jó hogy az ember kódot írjon vagy olvasson, de számomra még arra sem mert borzasztóan zavaró és figyelemtelterelő hogy nem lehet normálisan beállítani. A kijelző adott részei vagy túl viláosak, vagy túl sötétek. Inkább a ghostingolós IPS, mint egy ratyi TN.
Tegnap pont röhögtem rajta amikor a 9 fokosraktárban húzta a csíkot maga után az egér, mondom dafuq, passive matrix LCD nesze
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105469 üzenetére
A T60 ugyan azt a klavit használja mint a T61?
És így tovább: T61 ugyan azt a klavit használja mint az X201? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Graphics #105424 üzenetére
Wow... akkuk különbözőek
Fater T530-asának kiválló állapotú volt a gyári akkuja, aminek 2013-mas dátuma volt.
X230-asom: nem bír egy órát, és a százalékot szarul jelzi ki. Szintén olyasmi évjárat, sőt lehet hogy egy évvel fiatalabb is.És hidd el, nekem is rohadtul fáj 25k-s akkut venni egy 38k-s gépbe.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #105349 üzenetére
Edit lejárt/2: Throttlestop segít. De a helyzet az az, hogy a gpu órajele még mindig 650 League of Legends alatt. De csak akkor, ha a graf minimumon van. Ha felveszem, akkor boostol 1200 körül. Addig eszébe sincs.
TDP/Throttling teszt:
Prime95+Furmark egyszerre: CPU: 2.99GHz (alap óra jele 2.9GHz), GPU: 1250MHz, 100% util.
Throttlestop szerint áramfelvétel (PKG Power): 35W körül alakul
Hőmérséklet: Folyamatosan 90 fok, Max: 99 (nem is vettem észre). Terhelés megszűnik, azonnal 20 fokot esik vissza. Arctic MX-2 van rajta. Elrontottam volna a pasztázást, vagy ez normálisnak mondható?
Szóval ha mindkettő nyéllé hajtom, akkor se throttlingol, sőt, még boostol. -
Ganz-[HUN]
addikt
Ha jól emlékszem, Tim82 mondta hogy a CPU max kihasználtságát állítsam 99%-ra, és ezzel nem fog menni a Tboost. De. Megy
alacsony CPU kihasználtság mellett is 3,5GHz-ra boostol a gép, így is.
UEFI-ben nem találtam lehetőséget kikapcsolni.Edit: Throttlestop segített. Disable turbo, kész.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FoxiestFox #105344 üzenetére
Leültem youtubeozni 40%-kkal és 7p múlva lett 20. Valami nem fasza szerintem, és 20Ah még maradt elméletileg a 60-ból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest