- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
R30-ra milyen Linuxot javasoltok?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #84150 üzenetére
Akkor sincs, mindig úgy nézem.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
Dhampir #83571 üzenetére
T540p-ről már korábban is írtam, nem volt pozitív a benyomásom. Azóta azzal a példánnyal más is történt: nem töltött, akkuval nem lehetett bekapcsolni, alaplapcsere lett a vége. Aloha javította: elnyírtak egy kábelt összeszereléskor, így egy új bill. is került a gépbe.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #82513 üzenetére
2000M. Full terhelés alatt (Aida64 CPU és GPU) 91-92 °C, throttling nincs, az eredeti gyári pasztával.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Nyilván senki sem próbált még itt W520-ra Windows 10-et tenni, de azért hátha: tegnap volt egy kis időm, nekiálltam egy önálló HDD-re feltenni a Windows 10-et, hogy a hardverhez legyen ingyenes frissítés regisztrálva. Szabályos MCT-vel letöltött ISO pendrive-ra, telepítő elindul, elérkezik a product key beírása. Mindegy, hogy miért (kiderült, hogy óvatlanul kitöröltem a kulcsot onnan, ahova feljegyeztem, ezért) újrabootoltam a telepítővel, azóta el sem indul. Tölt a pendrive-ról, megjelenik a kék ablak, de nem vált sötétebbre (a BIOS beállítás szerinti állapot), megáll minden. Egyszer sikerült az eszközök beolvasásáig eljutnom, de megállt 42%-on. Visszatéve az eredeti rendszert minden rendben megy. Mi lehet ez? SATA-t már kipróbáltam Compatibility-ben is, úgy sem megy.
-
rgeorge
addikt
Nálam az első DPC problémánál még nem volt aktiválva az AMT, szerintem akkor teljesen ki van kapcsolva, csak az első aktiválás után nem lehet kikapcsolni teljesen. De továbbra sem biztos, hogy az a gond, más gondot okozhat persze. Amikor aktiváltam az AMT-t, akkor sem jött vissza a DPC probléma, csak egy LAN frissítés után, de egy újabb frissítés óta megint eltűnt.
-
rgeorge
addikt
válasz
barnam_ #81319 üzenetére
Ugyanilyen Wifi kártyám van, igaz, csak idegen helyszínen használom, tehát nem rendszeresen, de soha sem volt ilyen problémám. Csak azért írom, mert nem világos abból, amit írsz, hogy akkor ezzel a géppel csak egy routerrel vannak gondok, vagy máshol is. Hasonlót egy másik notebook és egy MiFi eszköz viszonylatában láttam már, ott 7260-as wlan kártya volt.
-
rgeorge
addikt
válasz
metal01 #80215 üzenetére
Most nincs előttem ThinkPad + Solution Center, de valahogy csak meg lehet nézni közelebbről azt a Warning-ot: "View log", pl. Az látszik a HDS-ből, hogy nem S.M.A.R.T. értékkel van a gond, hanem az önteszttel. Esetleg megpróbálhatod a WD saját tesztprogramját is, az a garizáshoz is jól jöhet.
-
rgeorge
addikt
A kiegyensúlyozottság jegyében: felfrissítettem a T61-es Windows 8.1-ét Windows 10-re, eddig semmi gixer. Egyébként 10 napig ez volt a nyaralós-ha-kell-valamit-dolgozni gépem még 8.1-el.
-
rgeorge
addikt
válasz
Chaser #78477 üzenetére
Tegnap megvolt a prime95 teszt, először még dolgozni is tudtam mellette, de aztán rájöttem, hogy alapbeállítás szerint csak 2GB RAM-ot használ, átállítva 16GB-ra már nehézségekbe ütközött dolgozni, ment közben egy virtualbox-os W7 is 4GB-on, de fél órát azért ment így is hiba nélkül a teszt, ezek alapján a memóriahibát én a kevésbé valószínű hibaforrások közé sorolnám.
-
rgeorge
addikt
válasz
MrSealRD #78474 üzenetére
Másodjára mindig elindul. Igazából az utolsó változás szeptemberben történt, bekerült még 2 4GB-os modul, amire futott egy 10+ órás memtest hiba nélkül, valamint az optibay HDD-t cseréltem novemberben. Most visszakerestem, december 15-én írtam be ide, akkor még nem nem-bekapcsolás, hanem újraindulás volt. Takarításon volt októberben a smartservice-ben, de akkor is azt mondták de a memóriacsere során én is azt láttam, hogy patika belül a gép. Decemberben aztán elvittem mégegyszer a smartservice-be, hogy ránézzenek, hátha valami elmászott belül, de nem találtak semmit sem.
Azt nem tudom, ők a takarításhoz mennyire szedték szét, a memóriacsere során csak a billentyűzet csatlakozót kell lehúzni. -
rgeorge
addikt
Újabban gyakran nem indul elsőre a W520-am. Bekapcs vagy fingerprint után nincs ThinkPad logó, csak a bekapcsológomb világít. Hangjelzés sincs, a némítógomb reagál, legalábbis a ledet ki/be kapcsolja. Bár most is így kapcsoltam be, de arra nem tudok visszaemlékezni, hogy ilyenkor a thinklight bekapcsol-e mint normál esetben. Kikapcsolás után eddig mindig elindult rendben. Mi lehet ez? Legfrissebb BIOS van fent, gondolom más nem lényeges, mert a BIOS-on nem jut túl, ha még a ThinkPad képernyő sem jelenik meg.
-
-
rgeorge
addikt
Ha már kijelzők: mit javasoltok a kijelző tisztítására, kinek mi vált be?
-
rgeorge
addikt
Én ugyan képet nem raktam be, de nálam még simább volt a zöldhullám, amikor ment a másolás és lejátszás egyaránt a 6300AGN-nel. Ugyanakkor régen, amikor az AMT sem volt aktív, nálam is voltak latency gondok, nem is kicsik. Akkor a LAN driver volt a hibás, legalábbis a letiltásával megszünt a gond, és akkor nem is hálózatról ment a lejátszás.
-
rgeorge
addikt
válasz
qnadam #76443 üzenetére
Nálam nincs gond most, ezeréves 100-as LAN-on, futó NOD32-vel, aktív és bekapcsolt Intel AMT-vel 500us alatt maradt latency.
WLAN-on is 500ms körül alakul, bár ott már kicsit inkább felette van.
A driverek:
Intel(R) 82579LM Gigabit: 12.10.28.1801
Intel(R) Centrino(R) Ultimate-N 6300 AGN: 15.13.0.2 -
rgeorge
addikt
válasz
donjohnson #76320 üzenetére
Azaz, egy T540P. Én csak lefényképeztem, ilyen ez gyárilag.
-
rgeorge
addikt
Azért a virtuális memória pont, hogy nyugodtan mehet SSD-re. Egyrészt ott pláne nincs gond a párhuzamos működéssel, másrészt nem akkora nyűg az SSD-nek, hogy belehaljon, harmadrészt ha van elég memória, akkor majd kevesebbszer kell a virtuális. Negyedrészt a virtuális memória nem csak növeli a rendelkezésre álló memória méretét, másra is szolgál (töredezettség-kezelés, stb.).
-
rgeorge
addikt
Nálam ezek jártak: AdLib, SoundBlaster, Gravis, SoundBlaster Live!, Terratec.
Most már nem használok PC-t, így marad a W520 Conexant-ja és a Dell integráltja. -
rgeorge
addikt
válasz
tothjozsi96 #75599 üzenetére
Nálam először (gyári Windows 7 telepítés) egy régebbi, HP-s LAN driver telepítése oldotta meg, a második telepítéssel már nem volt ilyen gond, bár az Intel AMT + ME aktiválása után időnként, mondjuk hetente egyszer még előfordul. Általában LAN vagy WiFi driver, esetleg antivirus okoz ilyen tüskéket.
-
rgeorge
addikt
válasz
Blue Eagle #74501 üzenetére
Ha erre gondolsz:
akkor az valóban rövidült az évek során, a 20-as sorozathoz alig 1 méterest adtak, de bármilyen jobb minőségű megfelel helyette. -
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Pláne, ha megnézed a T520 FHD kijelzőjét (amennyiben egy AUO B156HW01 V4 van benne).
-
rgeorge
addikt
Apukámnak keresek (vagy egy éve...) fotós célokra notebookot. 80 éves lesz nyáron, a szeme még jó, nemrég tért át digitális gépre analógról úgy 50-60 év után, és szeretne vacakolni a képekkel. Életében nem volt még számítógépe...
A 1680-as T500-asok kijelzője mennyire felelne meg erre a célra? A keretbe sajnos nem férne bele rendes monitor + valami gép, pedig az lenne a jó igazából, de gondoltam elindulni jó lesz egy notebook, aztán lehet később a monitorral folytatni, ha annyira belejön a dologba. -
rgeorge
addikt
válasz
metal01 #74158 üzenetére
Erre nincs valid válasz. Vigyázni tudsz rá, csak Lenovo driverekkel használd és kerüld a terhelést a GPU-n valamint legyen mindig rendben a hűtés. Az érintett ThinkPad-ek hűtése valamivel jobb, mint pl. a hasonló Dell-eké, így jobbak az esélyek is, de bármikor elszállhat. Esetleg érdemes másik lapot beszerezni, ha fontos az, hogy a gép bármikor működjön.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #73556 üzenetére
A négy magos W520-ban négy RAM slot van, és mind élő is, a T520-ban csak 2.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1250P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Nitro AN17-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 7735HS GeForce RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest