- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chab7
addikt
válasz
azbest #95425 üzenetére
Hmm, lehet, hogy enyém is olyan. Még azt meg sem figyeltem. Viszont jelenleg a 7mm-es hdd az kotyog benne ha viszem a gépet. Ezért kellene a gumi, hogy ne mozogjon. De ha csavarral megoldható az is jó lenne. Ha nem, és nem kapok valakitől innen, akkor amit linkeltél az jó lesz. Igaz, drágább - de mégis olcsóbb mint 10db ami nem kell. Köszi a linket és a tippet!
-
chab7
addikt
Sziasztok! Ilyen gumira lenne szükségem amivel Caddy-be tudnám tenni a vinyót, de amit a neten találok azok 10darabosak. Annyit nem használok el és nincs is kinek adnom. Nincs valakinek elfekvőbe aki megszánna vele (netán levélben postázná is), ne kelljen 9 darabot feleslegesen tárolnom/kidobnom?
-
chab7
addikt
Ok, köszi! Akkor jól sejtettem, hogy erre még nem lehet. A biosnak kellene tudnia, igaz? És ehhez már nincs ilyen. Akkor elértem a T500-asom tuningolásának végére. SSD lett beletéve + RAM 8GB-ra növelés. Még 1-2 évig kihúzom ezzel, ha szoftveres oldalon nem lesz nagyon elszállás hardverigényben.
-
chab7
addikt
Mindig olvasom, hogy az újabb gépeknél van ez az uefi. Vajon a t500-ason is lehet ilyen uefi vagy csak a régebbi mbr rendszer?
-
chab7
addikt
Anno jártam én is így egy teljesen jó akkuval, hogy egyszer csak már nem töltötte, pedig minden infót kivett belőle és jónak látszott. (Vissza .lehet keresni, itt is írtam róla). Még azt is mutatta, hogy töltőről használva ugye, - mert ha lehúztam akkor mintha kivettem volna az akksit - hogyan megy le 1-2 naponta 1%-ot a töltöttsége. Lehet az elektronikája adta meg magát, de mivel ilyet a környezetemben nem tudnak javítani, másikat kelltt vegyek. Azért elraktam, mert lehet csak valami letiltás és egyszer ráakadok valakire aki feloldja és újra használható lesz - ha addig álltában tönkre nem megy teljesen.
-
chab7
addikt
Sziasztok! T500-asban (és Win 10 alatt) ha a HDD-t kicserélem SDD-re akkor kell valami olyan driver amivel gyorsabb lesz, vagy amit már a HDD is "használt" azzal kell mennie? Vagy kell valamit telepíteni ami ahhoz kell, hogy kijöjjön a sebessége? Mert ugye a T500-hoz már nincsenek gyári driverek Win 10-hez. És ugyan nincs semmi felkiáltójeles, legtöbb mindent 7-eshez való driverrel tudtam pótolni, de minap pl tapasztaltam, hogy hiába volt jó eddig a trackpoint driver is, a gépházban pl nem görgetett, meg még egy-két helyen, annak ellenére, hogy nem adott hibát. Feltettem a legújabb x30-asokhoz kiadott win10-es drivert és így már mindenhol görget. Na ilyenre gondolok, hogy ugyan megy az SSD, de van-e esetleg valami direver ami kell a teljes tudásához? (Samsung 850 evo 250gigás).
Ha pedig nincs, mi az amivel tesztelni tudom a sebességét és az értékekből megmondja aki szintén T500-al használ, hogy megfelelő sebességen megy-e?
Ez a crystaldiskmark aminek fentebb vannak a screenshotjai, jó ehhez? -
chab7
addikt
Sziasztok! SSD-t vennék a T500-asomba, a HDD-t meg az optikai meghajtó helyére betenném (az író egy ideje úgyis bekrepált). 7mm-es a HDD, ehhez kellene egy "adapter" vagy minek is hívják. Jól jönne egy konkrét javaslat, milyen legyen, sőt ha valakinek van is eladó akkor az még jobb. SSD-ből milyet lehet bele tenni? Sosem volt még, nem tudom mire kell figyelni SSD vásárlással kapcsolatban. (Olvasgatom itt is vissza a dolgokat de még nem kristály tiszta minden).
-
chab7
addikt
Sziasztok!
Végre látok a hardveraprón panasonic cellás akkut. Egy Tron nevű hirdető, de semmi mást nem hirdet és még értékelése sincs. Ismeri innen valaki? Megbízható lehet? Rendelhetek tőle?
Nagyon gáz így akku nélkül. Igen jó lenne végre szerezni egyet. -
chab7
addikt
válasz
Chaser #88604 üzenetére
Előző nap még jó minden cella, 3 órát is dolgozok vele. Aztán másnap huss, totál használhatatlan. A franc vinné el. Abban bíztam majd egyre kevesebbet fog bírni, és mikor már csak alig fél órát majd akkor veszek újat.
Kár, hogy itt a hegy tetőn a Mátrában még próba akksihoz is majdnem akkora az útiköltségem mintha újat vennékDe ha meghalt hát meghalt. Megrendelem én akkor ezt a 100% eredetinek írt piros karikásat az ebayről. (Már csak azért érdekes, hogy piros vagy kék, mert úgy veszem észre a netes képeken az utángyártott a kék az eredeti meg a piros.)
-
chab7
addikt
-
chab7
addikt
válasz
Chaser #88555 üzenetére
Elindítottam a kalibrálást, de úgy néz ki nem merít ez semmit, ugyanúgy áll a 91 % (ugyanis magától már eddig merült az akku). Viszont hibaüzenetet sem ad a program, kiírja, hogy elindult a folyamat, de aztán mégsem történik semmi. Arra leszek kiváncsi, hogy ha magától jó sokára lemerül az akku akkor vajon egyszer csak működni fog, vagy akkor végképp feltölthetetlen lesz - miközben a kondíciója meg bőven jó lenne még.
Néztem a neten úja akkut is. 20 ezer alatt nem igen találtam. Ez most igen húzós nem betervezett év végi kiadás lesz hacsak nincs mégis valahol olcsóbban. Akku pedig kell(ene) mindenképp mert másképp nem tudok dolgozni rajta. Ha lakáson belül is de hordoznom kellene. Egy helyben nem tudok ülni mellette (a 2 éves gyerekem nem tűr annyi időt egy helyiségben).
Ha tud valaki jó áron akkut akkor szóljon. Köszi! -
chab7
addikt
Sziasztok!
A minap a T500-amban levő akksi egyik percről a másikra beadta az unalmast. Az egyébként még simán 3-4 órát (gyenge terheléssel) működő akksival reggel töltőről lehúzva a gépet dolgoztam volna és egyik pillanatban 94%-nál pufff, nagy sötétség, totál kikapcs mintha kiszedtem volna az akkut belőle. Azóta be sem kapcsol akkuval, csak hálózatról megy a gép. Az akku ledje narancs színűn villog, a tálcán viszont mutatja, hogy van benne akku és hogy 93%. (Már merült 1 %-ot mintha nem lenne a gépben). Tehát mintha jó lenne az akku, de mégsem ad a gép felé semmit, és a töltőről sem kap semmit. Megszűnt a kapcsolata a géppel azon kívül, hogy a töltöttség állapotát mégis csak mutatja a gép.
Ez így teljesen kuka? Egyáltalán az akksinak lett baja vagy a gépben ment ki valami?
Ha akksi akkor honnan érdemes újat venni?
Köszi -
chab7
addikt
T500 tulajok, melyik win7-es drivereket lehet felpakolni win10-re anélkül, hogy baja lenne a rendszernek. Van erről lista valahol. (Kerestem, eddig nem találtam.) Aki már telepített 10-est sikeresen, megoszthatná az ilyen jellegű tapasztalatát. Köszi.
(A kártyaolvasót próbáltam, az jó. Muszáj volt mert xD kártyát kellett olvasni és anélkül nem ment. De a többit nem merem, pedig lenne pár dolog ami nem megy még: ujjlenyomat, videókártya váltás, 3g modem)
-
chab7
addikt
Az üres partíciómra feldobtam egy Win10-et (így megmaradt a 7-es is a dolgaimmal). Érdekes, hogy hiába a sync a Firefoxban a megnyitott lapjaimat nem hozta át + a már meglátogatott linkeket sem színezi be (ez jobban hiányzik). Az IE (azaz itt már Edge) viszont megjeleníti az oldalt rendesen ami kellett, így a programban is megjelennek a lapok ami a 7-esen nem sikerült, így fél siker megvan.
Ami viszont fontosabb, a SystemUpdate bár létezik 10-re, de alig talál valamit, többek közt sem FPR nem megy, sem a gsm modul, illetve vannak még egyéb felkiáltójeles dolgok amik közt van "alapvető rendszereszköz" is az eszközkezelő szerint. Hagyjam a Win Update-el keresni vagy tegyek fel valami 7-es/8-ashoz való drivereket? Aki már sikeresen használ T500-on Win10-et biztos tudja mi a jobb megoldás.
-
chab7
addikt
válasz
Graphics #84034 üzenetére
IE, mert van egy kutató oldal amihez írt program beépülő böngészője IE. (Amúgy nem használom magát az IE-t sosem, de emiatt a program miatt kellene, hogy megjelenjen benne ez az oldal, ami sajnos csak az adott oldal fejlécét jeleníti meg, mialatt a többi (FF, Chrome...) rendesen megjeleníti az oldal tartalmát is.
Ez a rész lényegtelen is, fő kérdés az lenne a Win 10 kiválthatja-e a 7-et a T500-on, vagy lennének hiányosságok? -
chab7
addikt
Sziasztok!
Elég rég jártam erre. A T500-ra továbbra sem javultak a dolgok driverek terén? Vagy van akinek tökéletesen megy rajta? Lehet feltenném egy nem használt partícióra, de ha nem javasolt akkor bele sem kezdenék.
A mostani Win 7 kicsit megbokrosodott, egy ideje nem tárgyal a windows update-el. Mondjuk lehet nem is baj, mert így nem frissített magától 10-re. Visszaolvasgatva találtam infót erről a mindenkinek magától befrissítésről.
Egyedül az IE kellene amúgy amit frissítenék, mert lenne weboldal amit nem jelenít meg, de külön sem tudom frissíteni. -
chab7
addikt
Kár, hogy semmi ötlet. Azóta is ezzel küzdök, plusz az ujjlenyomat olvasó sem akar működni. (Cannot communicate with sensor. Please confirm the sensor is ready.) Már mindent kipróbáltam, biosban törölni, ujjlenyomatos szoftvert leszedni/újratenni - főleg, hogy a SU nem a legfrissebbet tett fel -, de semmi eredmény. Ugyanakkor a linuxot indítva meg szépen működik az ujjlenyomatozás, tehát nem hardver hiba.
Nem akarom ám ennyire a windowst erőltetni, csak azt hittem majd windowson minden megy szépen mert ahhoz vannak gyári szoftverek.
De ha lenne olyan aki tud megoldást arra, hogy linux alatt is lehessen menet közben váltani az intel/ati között, ne csak biosban, akkor az a megoldás is nagyon jól jönne. Olyan kellene aki konkrétan sikert ért el a T500-al linuxon ebben, mert ott is kipróbáltam rengeteg leírást, de egyik sem vált be. -
chab7
addikt
T500-on win7 alatt szeretném a 1920x1080 felbontású TV-t kiterjesztett monitorként használni. A gép dokkban van, dvi-hdmi-vel megy a TV-re. High performance kiválasztva, be is van állítva, hogy a laptop kijelző az elsődleges, a TV kimenet pedig a másodlagos. Lehet is áttenni ablakokat a TV-re.
A gond az, hogy a kiterjesztett is csak a laptop 1680x1050 felbontását használja, nem lehet 1920x1080-at választani. A másik gondom pedig, hogy ha lecsukom a laptopot akkor a Tv-t teszi elsődlegessé a laptopon pedig felnyitás után sem kapom vissza a képet.
A cél az lenne (ami linuxon megy, de windowshoz nem nagyon értek), hogy a TV-n a kiterjesztés 1920x1080 legyen és a laptop lecsukása esetén se dobja el ezt a kettős kijelző használatot. Hol kellene ezt beállítanom? -
chab7
addikt
válasz
FoxiestFox #59101 üzenetére
Nem akkor van ilyen mikor mondjuk túl melegszik a proci és amiatt kapcsol le? Olyankor azért gyorsan kell, hogy meg ne főjön.
-
chab7
addikt
válasz
Colonel993 #58489 üzenetére
Na akkor a töltéskezelés után jöhet ez
én is kipróbálom ami választ kapsz.
A fentebbi beállításnál valóban nem tölt 40-80 között, tehát nekem nem jó. Teszem azt 45%-on rádugom és akkor ott marad. Legközelebb ha kell akkor meg nem lesz nafta az akkuban.
Azért időnként használom akkuról a gépet.
Akkor jó lenne ha majdnem tele lenne azért.
Törölni viszont nem tudom az alsó határt, így azt találtam ki hogy az alsó 80 lesz a felső meg 87
Így ugye 80 alatt elkezd tölteni 87-nél nem megy tovább, ha meg 80-87 közt dugom rá akkor ott marad. Jobb ötletem nincs, hogy az akkut se járassam 100%-on, de ha meg kell az akkuidő azért legyen is benne rendesen -
chab7
addikt
Ezt az akku max 8%-ig töltést linuxon tudja valaki hogyan kell megoldani?
-
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #57921 üzenetére
járt utat a járatlanért
Persze ugye kinek melyik a járt és melyik a járatlan.
Én 10+ éve linuxozok és már az is majdnem 10 év mióta windowst egyáltalán nem használok. (vista,7,8 totál kimaradt már). Egy hónapja azonban rávettem magam, hogy mégis win 7-el próbálkozzak. Hát annyira idegen volt már a windows, hogy egy hét után sírva rohantam vissza a jól megszokott linuxomhoz. Nekem még a betűk is életlenek voltak a windowsban és sehogy sem tudtam rajtuk élesíteni. Szóval ami neked a járt, az nekem igen járatlannak bizonyult. Na de nem akarok offolni nagyon, csak ez jutott eszembe erről a mondatrészről -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #56585 üzenetére
Ezzel a hozzászólásoddal kapcsolatban volt egy érdekes tapasztalásom a héten.
A sógornőm FuSi gépe került hozzám, mert már fél órát sem bírt és kikapcsolt. A rajta levő win xp is már eléggé lestrapált volt, tehát minimum egy új telepítés kellett neki. De fogtam és szétkaptam a gépet takarításra. Elvégre 7 éves gép, lehet szutyok a belsejében rendesen.
Volt is, nem is kevés. Azaz igazán csak egy helyen, a ventillátor és a procitól jövő hűtés - ami réz ! - között. Egész pontosan a hűtéscső végén a bordák és a venti között.
Olyan mennyiségű por volt már összepréselődve oda, hogy azt hittem elsőre, hogy valami szivacs ami direkt van ott.Pár pillanatig nem is mertem kivenni, mire csak rábeszéltem magam, hogy oda egyenesen halálos lenne ha direkt tennének akármit is ami elállja a levegő útját.
Na de nem is ez a lényeges a sztoriban. Kipucoltam, összeraktam, új rendszer ment rá - ezúttal már linux mint - és szépen hűvös(ebb)en dolgozik. Nem kapcsol ki.
Hanem a lényeg az, hogy szerelés közben meglepődtem mennyire nem is rossz kis gépecske, pedig az akkor FuSi gépektől ódzkodni kellett. Akkoriban azért is hagytam megvegye mert mint azóta is, nem sok mindenre használja, net, film, zene kombó mint általában legtöbben, és arra bőven jó volt neki, és még sokba sem került.
Viszont most szétszedve látom milyen jó választás volt - főleg hogy azóta ugye nekem is van +7 év thinkpad tapasztalatom.
Azért hasonlítom a gépet a TP-hez, mert sok olyan jó megoldást láttam benne amit eddig szerettem a thinkpadekben. Maga a gép típusa Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3405, csak hogy lássuk mit is hasonlítgatok.
A már említett réz hűtés is nagyon tetszett benne, aztán a szerelhetőség, mint TP esetében hogy lekapok pár csavart, lejön az alja és máris cserélhető a hűtés, a venti, a hdd, a memória, a wlan...
Billentyűzete hasonló mint az akkori thinkpadoké, szinte tök ugyanaz a tácás kipattintós mint az R52-n volt. Egyedül a kiosztás nagyon tré rajta. De maguk a gombok fizikailag tiszta TP.
Na nem akarom nagyon hosszúra ereszteni, de a lényeg, hogy ahhoz képest, mennyire gagyi volt a FuSi anno, ebben a konzumer kategóriában szerintem az egyik lehető legjobbat sikerült választania. Akár egy thinkpad R-1 kategóriának is minősíteném, mert épphogy csak lemarad attól kivitelezésben és használhatóságban.
De természetesen thinkpad forever, ahogy írtad is -
chab7
addikt
-
chab7
addikt
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #55013 üzenetére
Ez sajnos így van. Rákényszerültem én is az ati-t használni emiatt ha tv-re akarom kötni. Vga-ról ugyanis sajnos a tv-m nem fogad csak max 1024-et.
(#55167) Francia91: Én is még a nyáron vettem - 70-ért. Ebbe is jött még FPR-es palmrest meg wwan kártya.
De fontos volt hogy patika állapot legyen, ha nem az lett volna el sem hozom.
Elvégre nem akarom máris egy éven belül lelakni és másikat venni.
Ehhez meg fontos a patika állapot. -
chab7
addikt
Továbbra is várnám R52-be való IDE vinyóval rendelkezők jelentkezését megvétel céljából: [link]
De legalábbis egy linket egy normális jólműködő és megbízható eladóról ahol kapnék. Fontos hogy vidékre a Mátrába postázzon mert, utazni érte az több mint maga a vinyó.
Köszönöm -
chab7
addikt
Sziasztok!
Az édesanyámhoz került R52-ben kimúlt a HDD.
Sürgősen szükségem lenne egy legalább 60 gigás bele való IDE HDD-re, hogy tovább üzemelhessen a masina.
Lenne valakinél még ilyen elfekvőben, de működőképesen? -
chab7
addikt
válasz
Naigen #53983 üzenetére
Nincs kedve valakinek megajándékozni engem egy kis pasztával?
A mátra hegyei közt élek és csak városon tudnék hozzájutni aminek az oda-vissza utazása 1500 huf (busszal). Neten rendelve ugyanekkora postaköltsége lenne. Ha valakinek lenne valami jó minőségűből egy kevéske akkor szívesen fogadnám.
(#53982) Dhampir: Már meg is váltál tőle?
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #53184 üzenetére
Most hogy megy egy skype video, végig 70 fok körül van a két mag. Anékül sima zenehallgatás+böngészés+fájlkezelés+szövegszerkesztés (meditben) mellett is 55-65 fok között.
Lehet nem sok, de ez utóbbi csak intelt használva csak 35-40 fok, skype stb esetében sem nagyon éri el a 60 fokot - ami radeonnál a minimum hőfok az intelnél a maximum.
És a vetni is 3000 fölött forog radeonnal ami már hallható - ha épp még nem is zavaró csak kicsit, míg intel mellett bőven 2000 alatt forog aminek nincs is hangja. -
chab7
addikt
válasz
Chaser #53172 üzenetére
Basszus! Pont ugyanígy akartam én is. Dockban levő dvi-ra ment egy dvi-hdmi adapter onnan meg hdmi-hdmi kábel a tv-be. De csak akkor megy ki rajta jel ha a radeon is aktív. Csak intelt használva meg sem nyikkan.
Hang nem lenne érdekes mert az külön megy a hifire, de a képet jó lenne innen küldeni a tv-re és nem vga-n amiről a tv csak 1024-et fogad, és nem radeonnal amivel fűt a masina. -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #53168 üzenetére
Ó hogy az a ... akkor cseszhetem, mert nekem meg nincs a TV-n dvi
és itt is azt írja intellel csak vga[link]
Switchable Graphics and Docks
ThinkPads with switchable graphics can only drive DVI or DisplayPort outputs on Docks by using the high-performance discrete graphics card, the integrated GPU is just not attached to the DVI or DisplayPort outputs
(#53169) Chaser: Ezek után kíváncsi vagyok hogyan csináltad.
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #53100 üzenetére
Hello
Megjött végre kínából egy hónap után a dvi-hdmi átalakító. Rádugtam a dock dvi csatlakozóra de ezzel is csak akkor van kép a kimeneten ha a radeon kártya van használatban (akárcsak a display portnál).
Úgy rémlik azt írtad neked intellel is van rajta kép a kimeneten. Hogyan kell azt beállítani? -
chab7
addikt
válasz
Dhampir #52999 üzenetére
Azt írja az oldal hogy nov első két hetében valamikor ér ide. Van track szám is, de majd csak ideér, nem fogom én azt lesegetni, attól még nem gyorsabb
(#53000) adorjant: Hű de klassz. Kár hogy csontra le van kopasztva a bankszámlám (ebben a hónapban is).
(#53001) Dhampir: Kékkel van az ikon felfestve tehát FN gombbal kombóban biztos.
-
chab7
addikt
Megrendeltem hong kongból azt a 6e ft alatti ebay-es t500 fpr-es palmrestet. Valami valamikor majd csak jön, remélem. Majd beszámolok. (Mondjuk a dvi-hdmi adapterem is kóvályog valahol egy hónapja mert még nem ért ide).
-
chab7
addikt
válasz
Chaser #52698 üzenetére
Ráírtam az eladóra és megkaptam az infót, nincs rajta thinkpad logo sem
tehát nem véletlen ilyen olcsó.
Már csak arra lennék kíváncsi, de ezt úgyis csak megrendelve tudnám meg, hogy attól még teljesértékűen használható nem bóvli -e, vagy még anyagában színében is elütne a gép többi részétől, és esetleg még használatban is bugzana -e keményen. Hát nagyon úgy néz ki mégsem vállalom ezt be, hanem majd ha lesz itthon valakinél eladósorban egy. Akkor viszont a modem lesz soron elsőnek, mert az most is van ugye -
chab7
addikt
Ehhez a fingerprintes palmresthez mit szóltok? Féláron lenne szállítással cakk pakk - a többihez képest.
Lehet ennek valami baja? Bóvli vagy ilyesmi? Mert ha minden rendben vele akkor ez még belefér a költségvetésbe. -
chab7
addikt
válasz
LaptopSystem #52683 üzenetére
T500-hoz FPR-es palmrested nincs véletlen , de tényleg jó áron?
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #52608 üzenetére
Akkor a lényeg számomra, hogy oda a félmagasba nem kell semmi a 3g/gps modemhez, simán elég csak a modem. A régebben belinkelt fotód megzavart akkor, mert azon 3 dolgot karikáztál be. A sim (ez megvan az enyémben), a wwan (amit azt hittem csak az antenna megléte, de úgy látom oda megy maga a modem is), és a félmagas pci (de akkor ide nem megy semmi, csak maga a meglét kell?).
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #52588 üzenetére
Uhhh, ez ehavi keretbe nem fog beférni
Ha nem lesz jobb ajánlat akkor valamelyik felajánlott modem lesz helyette erre meg majd gyűjteni kell.
Köszi az infót(#52592) Francia91: Na ezen a képen látom hogy hová is megy a modem. De akkor a félmagas minipci-ben mi van? Mert ott is látok valamit? Eddig azt hittem elég a modem és megy a mobilnet meg a gps (persze sim-kártyát betéve). Vagy a félmagasban valami más van?
-
-
chab7
addikt
T500-hoz honnan tudnék szerezni egy ujjlenyomatolvasós palmrestet?
-
chab7
addikt
Szerintem elvégzi a linux magának ezt és nem kell szabályozgassam külön. Általában amúgy valamivel 2000 alatt szokott pörögni. Most hogy zene megy, meg skype, meg miegymás, így tartja a 2700-et, de marad is a cpu 40 fok alatt vele. Szóval nem nagyon kell itt mit külön szabályoznom.
-
chab7
addikt
válasz
donjohnson #52545 üzenetére
Nagyon aranyosak vagytok, csak elfelejtitek, hogy nincs windowsom
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #52528 üzenetére
Már párszor leírtam de akkor újra.
Nálam xubuntu alatt síri csend van inteles videót használva. (És hűvösség is). Windows alatt nem tudom milyen, de ettől jobbat nem tudok elképzelni ott sem.
(#52534) Dhampir: Na és akkor pillanatnyi helyzetjelentés. Tegnap reggel óta van bekapcsolva a masina. Amik futnak azóta: opera 12 füllel - közte amin most is írok, amarokban megy a zene, medit-ben megnyitva 7 szöveges fájl, gwhere benne megnyitva a zenei katalógusommal, easytag, deluge - bár most csak egy torrent fut benne, krusader 15-15 füllel különböző mappákba pozícionálva, kvirc - 3 szerveren összesen 5 chat szoba, pidgin - 2 gmail+ facebook loginokkal bejelentkezve és a skype is meg van nyitva. Ezen kívül még a vga kimenet is rá van most kötve a tv-re, de ott nincs semmi kitéve csak az asztal üresen. Na meg 3 külső vinyó van csatlakoztatva még a dokkolóhoz és a dokkolóban van a laptop.
Így jelenleg 2700-on pörög a venti (hangja még nincs - amit hallok az a külső vinyó halk sustorgása), a proci magok 32 fokosak, a vinyó 38 és 1860 mega memória van használatban.
Nálam ez ilyennek minősül -> -
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #52470 üzenetére
Látni eddig is látta, csak ha az os választásra van állítva akkor a radeont használja, de látni az lspci-ben az intelt is, viszont váltani nem tudok, hogy ne radeonnal menjen a rendszer. Ha viszont a biosban integratedre van állítva akkor szépen az intelt használja magában, ill. ha discretere van állítva akkor meg a radeont.
Szóval külön külön jól megy, ha meg kapcsolhatóra van téve akkor ugyan látszanak de a rendszer a radeonnal megy. A kapcsolhatóságra nem jöttem még rá - de nem is kerestem utána mert nem volt rá időm, nekem teljesen jó intellel is, főleg hogy útban a dvi-hdmi adapter a dokkolóhoz és utána tényleg nem lesz szükségem a radeonnal indítani. -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #52341 üzenetére
És teljesen így is néz ki
Na akkor hamarosan én is beruházok egy ilyen 3g/gps kütyüre. (Na meg lehet majd egy ujjlenyomatos fedélre is
bár az nem annyira szükséges, de ha már lehetséges hozzá szerezni - mert remélem cserélni tudom egy olyanra - akkor miért ne. Annak hová kell kapcsolódnia? Mert gondolom van egy olyan csatlakozója mint a tapipadnak.
-
chab7
addikt
Nocsak, akkor ez nem egyedi eset ha másnál is van. Tuti nem belenyúlás, mert azt már megfigyeltem hogy akkor is van, ha közelében sem vagyok.
De valami szoftveres bug az tuti. És ezek szerint lehet az ubuntu vonalon kell nézelődni. Ubuntu + valaminek a drivere (pl billentyűzet, vagy épp touchpad érzékenység értéke). Csak ehhez én már innen tovább nem konyítok. -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #52071 üzenetére
Na akkor ez kell nekem is mert most is 60 fokos a proci és van egy kis venti hang miközben dolgozok a gépen és a kimeneten meg megy a film - mindez ati vga-n használva. Intelen meg 35 fokos proci és semmi zaj (csak hát ugye vga-n nekem csak 1024-et tud - legalábbis a tv-n annyit lehet vele, míg hdmi 1920 is lenne.
Irány az ebay egy dvi-hdmi adapterért és minden frankó lesz(#52072) Shatterstar: Nálam linuxon simán így megy. Lecsukom akkor a kijelző elalszik, de a kimeneten megy a film továbbra is.
Eleve kiterjesztett asztalt használok, a laptop kijelzőn böngészés munka stb, a tv kimeneten pedig egy vlc-n a film.
Ha megúnom a munkát a gépen akkor lecsukom, de a film az a tv-n megy tovább. -
chab7
addikt
válasz
Francia91 #52068 üzenetére
hmmm, én is dokkon használom itthon, de akkor lehet beszerzek egy dvi-hdmi átalakítót és ha az inteles vga azon keresztül tud fullhd-t akkor meg van oldva a gondom
Ráadásul nem az oldalába kell dugjam akkor hanem hátulra - sokkal praktikusabb. Pont ezért van dokkon mert a hangot is előre dugni
milyen már.
-
chab7
addikt
válasz
Francia91 #52042 üzenetére
Ez így van és nagyon baba is a dolog. Viszont a display port-hoz meg úgy látom kell a komolyabb videokártya, mert intellel nincs kimenet rajta. Márpedig szeretném filmnézéshez rákötni az lcd tv-re, fullhd felbontással.
Display port-hdmi kábellal ez kiválóan megy is, de csak ugye az ati videoval indítva a masinát.
Kár, hogy nem lehet megadni, hogy maga a rendszer a laptopon intellel jelenjen meg, de a kimenet a tv-re kötve meg az ati-t használja fullhd-ban. -
chab7
addikt
válasz
Chaser #51550 üzenetére
Ezt én is tanúsítom.
Hang = 0. 3000-nél már közel hajolva hallani valamit
Csendes, hűvös, még nyáron is.
Amilyen jó állapotban én vettem a T500-at ez a T61 tényleg soknak tűnik ugyanabban az árban.Más: Van egy érdekes jelenségem. Szoftveres bugnak gondolom, főleg mert már az R52-nél is tapasztaltam hasonlót. A probléma Linux op. rendszeren van jelen - Windowst mivel nem használok annál nem tudom.
A hibajelenség az, hogy mikor gépelek (mint most itt is a fórumra) előfordul, hogy az történik mintha a touchpadhoz érnék és a szövegben máshová ugrik a kurzor. Mivel nem vakon gépelek, így van hogy azonnal nem is látom ezt és egy-két szót már rossz helyre írok emiatt.
Az R52-nél a touchpad túl érzékenységére gyanakodtam, de mivel itt is előfordul ez már nem hardveres gond lesz hanem valami szoftveres. Ezt tovább gondolva pedig a touchpad linuxos drivere lehet a ludas - bár mivel olyankor is előfordul mikor közelébe nem nyúlok a tapogatónak, így elég érdekes.
A csavar a történetben most jön
A minap felfedeztem mikor történik ez a jelenség. Amikor beírom valahol a szövegben a "csak" szót.
Azaz elég csak "csa" kezdetű szót írnom, tehát a nevemre (csaba) és egyéb ilyen szavakra is előfordul (csatorna,csapás... eddig ezeket fedeztem fel). Nem mindig, mert ha lassan írok akkor nem. De ha gyorsan gépelek akkor szinte mindig és minden csa kezdetű szónál feljebb ugrik a kurzor egy-két sornyit a szövegben.
Most, hogy felvázoltam az x-aktámat, kíváncsi vagyok mit mondtok mi a nyavalya lehet ez? -
chab7
addikt
No, nem összeveszni
Van amúgy 2504-ös dokkolóm is, de azon meg csak dvi kimenet van. Érdemesebb lenne akkor dvi-hdmi kábelt vennem? Mert TV-re úgyis fix helyre letéve kötném mikor filmet nézni akarok TV-re kötve.
Bár lehet nem akarom ilyenkor mindig dokkolóra is tenni. Lehet akkor inkább csak adaptereket veszek és egy darab hosszú hdmi-t és akkor mikor ilyen mikor olyan helyzetben rá tudom kötni, és még nem kell a TV-ben sem ki-be huzingálni a kábelt.Mondjuk nekem furának tűnt az a mondat, hogy dokkolóra téve a laptop kijelző fullhd lesz. Tényleg? De hát csak 1680x1050 a kijelző felbontása
Vagy mit értek félre?
-
chab7
addikt
Ezzel vajon meg tudom oldani hogy a T500-at TV-re kössem? Azaz, meg lehet azt tudom, de csak kép menne, vagy hang is? Illetve milyen felbontást tudnék elérni a TV-n. Most VGA-val van rákötve és csak 1024x768 tud VGA-ról a TV-m. R52-nél nem zavart mert annak eleve annyi volt a képernyője is, de most hogy a T500 többet tudna kiadni magából a TV meg hdmi-n tudná a fullHD-t is így megoldanám valahogy.
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #51261 üzenetére
Én meg vagyok elégedve vele. Tuti hogy feltűnőbb egy ips, de panaszom nem lehet erre sem. Én egyenletesnek látom a fényét. Ha arra gondolsz körbe a keretnél nem sötétebb. Színűségre is jónak néz ki, minden olyan színű amilyennek lennie kell. Lehet van aki fakónak mondaná, de szerintem meg csak nincsenek nagyon túlzó természetellenes színei. (pl focipályán nem neon zöld a fű, egyszerűen csak piszkos zöld amilyen valójában.)
-
chab7
addikt
válasz
Latitude Inc #51052 üzenetére
Nálam a T500 amit most nyáron szereztem még halkabb az R52-nél is amit eddig használtam.
És mivel a hangja kb 0, így nem tudom ennél hogy lehet halkabb valami -
chab7
addikt
válasz
MrSealRD #50988 üzenetére
2006-ban még én is megvettem az R52-höz a gari kiterjesztést is, mert hogy milyen drága gép volt az akkor és thinkpad ide vagy oda, ha baja lesz akkor téphetem a hajam. (Első thinkpadom volt
)
Most nyáron viszont már nem is gondolkoztam másban csak T-s használt thinkpadban. Magamból kiindulva mit is bírnak ezek a gépek -
chab7
addikt
Még jó
Nekem 2006-tól az egy szem R52-es thinkpadom volt csak, amit egy hónappal ezelőttig gyepáltam rendesen (ment mindig ha csak 2 percem is volt dolgozgatni rajta - na meg sokszor akkor is ment ha nem volt időm). Ez ugye még csak nem is a komolyabbik verzió.
Most egy T500 cserélte le, és ha közel hozza a szintet (persze nem várom a mostantól hat évet, mert ezt nem zsírújan vettem) akkor nincs miről beszélni.
Ha valami megbízhatóan jól működik akkor hogy mellette hűvös is meg halk is már csak emelni tud a megítélésén.
Én is elhiszem, hogy vannak még más jó gépek is, de a thinkpadok azok tuti hogy jók és ugye ezt úgy mondom, hogy van tapasztalatom vele. Nem úgy hogy 10-20 fordult meg a kezem közt évek alatt, hanem úgy hogy 1 volt 6 évig - hiba nélkül.Na persze az R52 még IBM volt, a T500 meg már Lenovo, emiatt elképzelhető, hogy már nem olyanok a maiak mint egykor az IBM éra alatt (ami miatt alakult ki az "elbagatelizált" kép a thinkpadokról, akkor még jogosan) - és még nem is rég óta használom (de egyelőre amit mutat az nagyon pozitív).
(#50973) sutszi: Na akkor az R52-esem aminek nem olyan rég megadta magát a jobb zsanérja és elpattant, de a bal tart még olyan szinten hogy normál használathoz felnyitva teljesen jól tartja a fedelet? Azért ez sem piskóta. Más gépek lehet totál használhatatlanok ha mondjuk törik a zsanér, a thinkpad meg abban a szögtartományban (80-110°) ahogy normál használat közben van, teljesen használható még így is.
Aztán nekem az is fura, hogy más brand gépeivel rendelkezők rendre ilyen hűtőpadokat tesznek a gép alá én meg csak nézek, hogy az ugyan minek, mikor még a legnagyobb nyári melegben sem kellett a combom és a gép közé semmi, nekik meg még az asztalra is, nehogy túlmelegedjen. Cserébe persze csúnyán hangosan fújt is a ventijük (nem zúg-búg vagy ilyesmi, hanem csak üzemi fordulaton fúj - hangosan), míg az enyémnek még induláskor sem pörög fel - mert minek.
Na és akkor a végére csak hozzátenném (utalva a nem is oly rég berakott videóra), hogy biztos azért használnak fent az űrállomáson is thinkpadeket mert ők is elbagatelizálják a márkát
(Én is csak véleményt mondtam. Kérdezés nélkül. Sem konkrét márkára (direkt nem írtam neveket), sem személyre nem irányuló negatív kritikával. Csupán saját pozitív tapasztalataimat írtam le az általam birtokolt és ezen tapasztalatok alapján egyben favorizált márkáról.
)
A házassági szerződésről meg csak annyit, (amellett, hogy baromságnak tartom) hogy mára annyira mindenhol az egyéni érdekek dominálnak - másokra nem gondolva mintha nem is léteznének - hogy elfelejtjük, hogy egy házasságnak pont a másik iránt érzett érzelmeken, szereteten kellene alapulni. Márpedig a szeretet pont az ahol nem magunkra, hanem a másikra gondolunk, hogy neki legyen jó, neki akarunk a kedvében járni.
Inkább a házasságkötéskor kimondott "vele leszek jóban rosszban" részt kellene betartani (és már az elején komolyan gondolni), nem pedig már akkor arra gondolni, hogy majd baj lesz és akkor nehogy már én járjak rosszul. Uraim, nem beleugrani kell egy hézasságba meggondolatlanul, hanem alaposan meggondolva olyan valakit elvenni akivel a fogadalmat betartva talán sosem kell arra gondolni, mi lesz ha baj lesz, mert a bajokat pont együtt kellene megoldani.
Na de ez az én szubjektív magánvéleményem - még akkor is ha úgy látom ezt mindenkinek így kellene látnia és nem szabadott volna a világnak ebbe az irányba elmennie hogy ilyen baromságokra legyen szüksége embereknek mint a házassági szerződés. Ha letennénk a folytonos egyéni érdekek durván előtérbe helyezéséről a világ újra jobb irányba fordulhatna...
De már nagyon offba fordultunk itt, szóval itt abba is hagyom.A lényeg, hogy a thinkpad jó
-
chab7
addikt
A 2005-ös gyártású R52-m (amit most a nyáron cseréltem T500-ra) zsanérja sem lötyögött - az cserébe kb 1-2 éve fogta magát és elpattant egy felnyitásnál a jobb oldalon. A bal zsanér az még tart annyit hogy felnyitva stabil a kijelző, de félig lecsukva már lehúzza a súlya, és túlságosan kinyitva is lebillen fekvőbe. (Még jó hogy pont a normál használati nyitás tartományában stabilan tartja).
Viszont tény, hogy amit én használtam azt a gépet, nem csoda, hogy ennyi év alatt már kezd kiöregedni. Most nyugdíjas anyukám megörökölte. Nála asztalra fixre letéve még fogja bírni sokáig.
Viszont kíváncsi leszek a T500 mennyit bír. (Igaz, hogy használtan vettem, majd 5 éves ez is, de látszólag nem nagyon volt ez használva, csak kb minden ünnepnaponnálam viszont már kezdi megszokni a kemény használatot. (Ez nem azt jelenti, hogy hóban,fagyban,sárban - hanem hogy sokat dolgozok rajta, szinte mindig megy, és a melóba is cipelem magammal).
Kicsit eleinte aggasztott, hogy ilyen lötyögős a zsanér, de ha ez nem egyedi eset hanem "ez ilyen" akkor nincs mit tenni, csak remélem nem fog ettől jobban "belibegni". -
chab7
addikt
Én is kb ezt a lötyögést tapasztalom az "új" t500-amnál. Ez már feltűnt mikor megvettem, de gondoltam ez ilyen konstrukció mert maga a zsanér erősen tart, csak van ez a kis kottyanás/lötyögés. Remélem ez nem fog növekedni, mert ez a kb egy centi (a kijelző tetején mérve) bemozgás még elviselhető.
-
chab7
addikt
válasz
donjohnson #50748 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Jelszókezelők
- Azonnali mobilos kérdések órája
- E-roller topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gurulunk, WAZE?!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Keresünk dokkolókat
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest