- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
csabika25
aktív tag
Találkozott már valaki a MyDoom.b variánssal? Tudományos kutatás céljából nagy szükségem lenne rá, úgyhogy ha valaki összefutna vele a karanténban, akkor valahogy juttassa el hozzám! Előre is kösz!
Más: korábban írtam, hogy a jelek arra utalnak, hogy még nincs közkézen a backdoorhoz a kulcs. Egy tegnapi Symanteces közlemény megerősített ebben. Egyelőre csak az igazán profik tudnak bejutni a backdooron, mivel a Bugtraq listára néhány napja kijött a vírus visszafejtett változata, és abból kikövetkeztették a megoldást. De a script-kiddiek még nincsenek a láthatáron, mert nincs megírt exploit. De SZVSZ ez már csak napok kérdése.
Viszont nem tudom, hogy mi van a DDoS támadással. Az SCO oldal nem elérhető, de szerintem nem a vírus miatt. Esetleg erről van valakinek infója? -
csabika25
aktív tag
Minden levélben szerepel az az IP cím, ahonnan jött a vírus -> azon az IP-n fertőzött gép van. De mivel a Prog.hu script kiddie-ket emleget, meg lennék lepve, ha nem egy bődületes portscannel kezdenék a kutatást. Úgyhogy szerintem amíg nem látunk a tűzfalon a 3127-es porton nyomokat, addig nem érkezett meg a backdoor kulcsa. Úgyhogy lesz ennek a vírusügynek folytatása...
Arról nem is beszélve, hogy még mindig nem világos, hogy mi a vírus célja? DDoS az SCO ellen? A backdoor? Vagy netán az, hogy DDoS megoldással napokra lelassították az Internetet? Esetleg a backdoorok egy újabb vírusfertőzéshez adnak ugrópontot? Szóval ezt a vírust profi írta, úgyhogy nem tartom kizártnak, hogy jönnek még meglepetések. Hacsak addig el nem kapják... -
csabika25
aktív tag
-
csabika25
aktív tag
Mi itt az egyetemen két napja elemezgetjük a kis rohadékot. Nagyon agresszív. Azzal nyit, hogy DNS lekéréseket küld különböző open-relay serverek felé. Ha talál valamit, akkor generál egy e-mailt, aminek a feladója egy vírusba kódolt név@openrelay.szerver. Az e-mail címeket pedig a gépen található állományokból szedi. Szisztematikusan végignéz mindent, de különösen az Internet Explorer Temporary könyvtárát szereti.
Mindeközben ugye nyitva a backdoor, amin sajna még nem sikerült bejutnunk.:D
Ami a DDoS-t illeti: nem sikerült kiprovokálnunk, hogy elküldje a TCP csomagokat az SCO felé. Egyes vélemények szerint ez csak figyelemelterelés a backdoorról. Szerintem bele se megy a program a DDoS procedure-be.
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest