Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
Annyira nem vagyok belőle penge, csak használom, de nálam a kezdetektől így van, hogy kell a raid0 a bootoláshoz.
2016-17 óta használom.Most gyorsan rákeresve, többeknek van hasonló problémája, külföldi fórumokon.
Az okot nem találták/írták le, de a workaround ugyanaz, újra létrehozni a raid 0 tömböt, és bootolhatóvá tenni.
Itt egy egész jó leírás hozzá.Volt, aki cserélte az alaplapi elemet, de csak ideiglenes megoldást jelentett.
-
Faby
senior tag
Szia, megpróbálom leírni, de sajna képekkel nem tudom illusztrálni.
Bootolni az optikai meghajtó helyén lévő SSD-ről csak raid0 tömbbel tud.
Nálam a megoldás az volt, hogy az SSD-n boot során F10-zel belépve az Inteligent provisioning menübe újra létre kellett hozni a Raid0 tömböt, majd beállítani bootolhatónak.
Nálam ez nem járt adatvesztéssel.Ahogy a linkelt hozzászólásban is írtam, külső házba téve az SSD-t, usbről simán bootolt.Közben olvastam a privátot, szóval te is tudsz usből bootolni.
Igaz, nálam nincs ZFS fájlrendszer.
2x2TB külön, bizonyos mappák szinkronizálva Rsync-kel, és 2x4TB összefogva LVM-mel egy kötetté médiának (filmek, sorozatok, zenék, videók)
A megoldást itt, ezekben a hozzászólásokban találod picit bővebben.
Lehetséges ok az alaplapon található RTC elem lemerülése lehet, de ezt nem tudtam/akartam még ellenőrizni, és a bootolásnál az idő is jónak tűnik, lehet, hogy mégse ez az ok.
Akkor viszont nem tudom, hogy mi, mert az elején, éveken keresztül nem csinálta.
Remélem tudtam segíteni. -
Úgy néz ki a sata beállítások csesződtek el valamint a boot sorrend...
SATA kontrollert vissza raktam AHCI módba és mostmár felismeri a 4 HDD-ét és az 1 SSD-t de az SSD az 5. a sorban és nem akar bootolni róla...Mit kellene állítanom ahhoz, hogy jó legyen... az itt olvasott (korábbi bejegyzésekkel) nem nagyon vagyok kint a vízből, mert a disk boot sorrendet nem tudom állítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest