- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
En meg nem tanacsoltam ugyan semmit de a gen8 nem kifejezetten arra valo hogy 10+ HDD legyen benne/rakotve.
A neve is arulkodik errol microserver.
Megoldas lehet meg a jelenlegi HDD park kiarusitasa es beruhazni nagy kapacitasu HDD-be.
Abbol ha nagyon ugyes valaki 5x8Tb belepreselheto.Mivel low budget kategoriaban akarja ezt emberunk megvalositani maradjunk annyiban hogy ez G8 alapon nem lehetseges illetve egy osszetakolt foshalmaz szintjen esetleg kivitelezheto.
Masik verzio ha vesz hazat lapot es raaggatja az osszes fellelheto eszkozet (ez sem lesz nagyon kulonb minosegre de legalabb a latvany normalis lehet) ebben szivesen segitunk a hazi szerver topicban
mod:
Az osszekotes marha egyszeru a masik miskulanciat a Gen8 on futo OS-ben fel kell mountolni es az egeszet kiajanlani SMB-n.
mod2:
Mondjuk en akkor mar neznek egy hotswap megoldast es katalogus alapjan cserelgetnem a nem hasznalt HDD-t. Minek mennie mind a 10-nek?
-
Vhaerun
tag
Köszi mindenkinek a segítő hozzászólásokat...
"Amúgy, ez a 44 TB adat 0 redundanciával téblábol jelenleg, vagyis annyira nem fontos az adat ami rajta van, hogy ha elhalna a vinyó akkor több TB újra letöltesz akkor minek ekkora adatmennyiséget tárolni?"
Mert hüle vagyokIgazából filmek,sorozatok (ráadásul sorozatból 2x nem nézem meg ugyanazt), ez
nálam gyűjtési szenvedély inkább... -
Haugland
aktív tag
Szia,
Még 1 kérdés a válaszoddal kapcsolatban:3.2, az SSD-ket raid 1 ben rakd be a raid kártya varázslójába és hozz létre így egy logikai lemezt. VAGY ha 1 SSD akkor raid 0.
Kérdés: meg tudom csinálni úgy az összeállítást, hogy az elején csak 1db SSD-m van (Raid0) (de tervben van egy második beszerése is) majhd a későbbiekben ha megvan a második SSD-is, akkor pedig átkovertáknám a formátumot Raid1 -be adatvesztés nélkül? (ezeken futnának a VM-ek)
-
Haugland
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget!
Pár nap szerencsétlenkedés után rá kellett jönnöm, hogy ez nekem magas
Inkább meghagyom a jelenlegi összes vackot (asztali gép, tablet, stb...) és a microserverre felteszem a xpeno-t, és fontos fájljaimat manuálisan felügyelem (másolgatom a nas és az asztali gép között).A másik opció, hogy szerintetek a terveim kivitelezésével kit tudnék megbízni? Ha ismer valaki ilyen magánembert, kisvállalkozást, aki megcsinálná nekem a telepítéseket és megmutatná, hogy az alapvetőbb hibákat hogyan tudom orvosolni a konfiguráción, akkor légyszi keressen/keressetek meg privátban.
Komáromi vagyok, de ha kell felviszem a konfigot Bp-re.Raid kártyát még vennem kellene valahol addig, hogy mehessen minden, de nyitott vagyok...
Egy ilyen telepítést szerintetek kb. mennyiért vállal be egy kisebb cég?
-
Haugland
aktív tag
Annyi kérdésem lenne ismét, hogy ha van rá lehetőséged és kedved, akkor átfutnád ezeket a lépéseket és megköpködnéd? (Tudni szeretném, hogy holsántít még)
1, 2db HDD először RAW -ba formázva mindenféle telepítés nélük
2, Esxi egy 16Gb -kártyára megy
3, 2db VM létrehozása az SSD-n (egyik a Win7 a másik pedig a xpenology számára)
4, Xpeno-nak odaadni a 2db HDD-t
5, Win7 használná az SSD tárhelyét (itt nem lenne tárolva semmiféle fontos adat)Kérdések:
1, Az SSD-vel mit kellene csinálnom, hogy azt is lássa az ESXI? Nem kell annál valamilyen specko beállítás? Vagy azt us csak simán adjam hozzá RAW-ként?2, Későbbiekben hozzáadható-e még újabb HDD RAW-ként és odaadható-e a Xpeno-nak?
3, Mi van akkor ha beüt a ménykű és vakamelyik rendszer összefossa magát? Ez az összeállítás mennyire redundáns? A Xpeno tárhelyein lenne a családi foto/video mentés és a torrentezés is egyaránt.
Ha összeomlik az ESXI vagy a Wpeno vagy az SSD romlik el és cserélnem kellene, akkor ezek az adatok mennyire veszhetnek el? -
Haugland
aktív tag
Xpenology blogból indultam ki, ahol próbáltam "good parctice" megoldásokat keresni..
A célom, hogy kiválthassam az otthoni öregecske asztali gépet, régi dlink nas-t, stb...
Azt szeretném, ha lenne egy gépem, ami megbízható és biztonságos is.
Amire szükségem lenne:
-> egy NAS (torrentezés és fotók tárolása biztonságosan) (XPENOLOGY)
-> egy 32bit-es Win7 amin az alapvető napi dolgokat intéznénk (böngészés, MS word/excel, netbankolás, Rossmann/DM fotóelőhívó alkalmazás futtatása)
-> eredetileg szerettem volna még 2 gépet plusszban (egyikre egy IDEs SAP rendszert telepíteni a másikra pedig egy Ubuntu-t, csakhogy ismerkedjem a linux-val) de ezekről lemondtam már és csak a legalapvetőbb dolgokat szeretném elérni egyszer végre.A Xpeno fórumon is azt javasolták amit Te is említesz -> odaadni a 2x3TB-ot (raw-ban?) a xpenologynak.
Na ezen a részen már elvesztem, de eddig sem jutottam el.Viszont a MicroSd kártyaméret problémát értem
így azt orvosolom is.
A telepítés már menni fog, mert azon átjutottam ma délelőtt (a 4GB ram hibaüzenetet sikerült megoldani és továbbjutni a telepítéssel, amíg megérkezik a többi ram)
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Precision Tower 3620 tervezőgép
- Eladó újszerű belèpő gamer pc! Msi Rtx 3050, 3terra tárhely, 16gb ram +tartozèkok
- Dell 3280 Intel core i3 10100T 8gb ddr4 3,0Ghz 250ssd aio all in one pc
- i5 3570 / 24GB DDR3 / 240GB SSD / GTX 1650/ WIFI, takarítva, pasztázva, telepítve / HP Compaq 8300
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest