Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deathtania

    senior tag

    válasz Sanyabá #28004 üzenetére

    neked kell eldöntened. én ilyenkor fel szoktam rajzolni két oszlopot. egyikbe beleírom az új cucc árát, a másikba hogy mennyiért tudnám elpattintani a mostanit+mennyit kellene ráköltenem, hogy olyan legyen, mint amit venni akarok. amelyikből jobban kijövök anyagilag, azt csinálom a végén.
    vagy másik eset, ha a pénz nem számít: szintén két oszlop: egyikbe mi van mellette, másikba mi van mellette. amelyikbe többet tudok felírni, azt csinálom a végén. :)

    mivel nem tudom, hogy milyen notid van, és milyenre tudnád váltani, így sajnos összegileg nem tudok neked tanácsot adni. DE eddigi tapasztalataim szerint ha eladod a régit, és veszel egy olyat, mint amilyet csináltál volna a régiből az mindig többe kerül, mintha magad felfejlesztenéd a másikat (pl +4 GB ram boltban általába + 8-10k, ha magad megcsinálod 4k). SSDnél ugyanez. és akkor ráadásul ha egy SSD-s notit veszel, akkor abban nincs HDD, csak SSD+optika, így ha nagyobb tárhelyet szeretnél, akkor venned kell egy külső hdd-t, ami mint tudjuk a "mobilitása" miatt sérülékenyebb (leeshet, stb).

    ha a mostaniban kicseréled, akkor meg tudod azt csinálni, hogy SSD + caddyben HDD (máris több, azonnal elérhető tárhely) + egy külső házba beleteszed az optikát (gondolom nem használod minden nap), így ha valamikor kell, akkor usb-n tudod csatlakoztatni a géphez.

    én a magam részéről a hdd->ssd csere + caddyben hdd + külső boxban optika híve vagyok, így én ezt javaslom neked.

    www.brczart.hu

Új hozzászólás Aktív témák