- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peanar
senior tag
Freki pipa, kártyás fizetés pipa.
Mivel sok mindenki lovagol a hívás rögzítés mizérián, bárhová visszalapozol, szinte akarva akaratlanul olvashatsz róla.
Ha nem azt a modellt fognád ki, és te sem tudsz élni nélküle, nézz be a honor 200p topikjába, ott írnak egy tárcsázót mellyel működik és letöltési link is található hozzá! -
peanar
senior tag
válasz Bella80_ #2559 üzenetére
Mint ahogy többen írták, csinálj egy gyári beállítás visszaállítást (jönnek az ünnepek, remélhetőleg lesz rá kis időd), de először jelentkezz ki a gugli fiókodból (ha több van, akkor mindegyikből) azaz töröld, tavolitsd el.
Talán 200 pro fórumán olvastam hogy ezen lépések kihagyása miatt valakinek gyári beállítás visszaállítás után lezárolt a telefonja és a honornál kellett kopogtasson megoldásért.
Ha megvan a visszaállítás és meg tudod oldani, akkor egy napig csak a gyári appokat használd, ne telepíts semmi mást. Ha így minden ok, akkor elvileg kizárható az aksi probléma. Utána felrakhatod a fontos, nélkülözhetetlen alkalmazásokat, majd jöhet az újabb egy napos tesztelés. Ha át ment a teszten, jöhet a többi app is... így ha megint megjelenik az indokolatlan nagy fogyasztás, lehet szűkíteni az alkalmazások listáján.Az ilyen merülés esetén nem árt egy akksi monitorozó app sem, amin az alkalmazások, vagy akár a hálózat fogyasztása is nyomon követhető.
Más, mindenkinek a frissítéséről
A 200 pro topikjában is olvasni frissítési anomáliáról, feleségemnek 200 proja van voda simmel mégis megkapja a frissítéseket.
Nekem viszont m6p-ra nem jön meg, sem voda fizikai sem voda esim-el.
Sőt, a céges 20-as vagy 30-es (már nem tudom hogy honnan lett hova hordozva) SIM kártyát berakva sem kapom meg..... így a problémát nem írnám egyértelműen a voda számlájára!
Amúgy sem értem hogy miért is kell(ene) hálózat a frissítéshez, más gyártóknál működik csak wifin is.
Én is kínai esim-mel frissítem, de nekem ez nem okoz problémát, ezért én személy szerint nem írom le a telót✌️ -
peanar
senior tag
Ha nem létszükséglet és nem azért akarsz váltani mert elengedhetetlenné vált a gugli környezete, akkor ne tedd.
Nem lesz jobb a mate 50 prodnál, egyik sem.
Én is huawei mate pro vonalról jöttem és nehéz volt megtalálni az utódját.
Próbálkoztam oneplus-al, google pixellel majd a honor m6p-nál kötöttem ki.
A közös múlt miatt van hasonlóság, persze (én annó még Kínából rendelt honor 6+-al kóstoltam bele ebbe a világba, utána jöttek a huawei telefonok), de azért stabilitásban, szoftveres zökkenőmentességben van még mit tanulnia a honornak.Nekem muszáj volt a váltás bizonyos alkalmazások miatt, de ha neked nem, én a helyedben még nem váltanék (majd talán a mágikus 8 vagy 9 pronál).
-
peanar
senior tag
válasz lala666 #2347 üzenetére
Nálam se frissül automatikusan, vagy pusztán csak nincs türelmem kivárni...ezt valószínű nem fogom megtudni soha.
Ha a nevem alatt rákeresel, többször is írtam (és nem csak én!) a kínai esim megoldásról.
Kb 1 perc az egész, ha elsőre nem települ a sim (jártam már úgy), másodjára tuti.
Lehet várni hónapokat, vagy 1-2 perc alatt megoldani a problémát.
Én mindig elhatározom hogy várok, de eddig mindig elgyengültem 😁Valamilyen szinten realizálódott a Bluetooth problémám (vagy csak megtanultam kezelni), így annyira most nem sürgős 🤔
-
peanar
senior tag
válasz koboldozat #2093 üzenetére
Ha nem is erre gondoltál, akkor végképp nem értem
A lényeg hogy Peter.70 fórumtársnak van választási lehetősége, eldöntheti hogy melyik (gyári) megoldas áll közelebb az igényeihez.
-
peanar
senior tag
válasz koboldozat #2091 üzenetére
Miért is nem (erre vannak a widgetek= minialkalmazások)?
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Peter.70 #2071 üzenetére
Gyári óra widget-nél a kettős órát választva pl van lehetőséged két országot/várost megadni.
Az időjárás appnál is van lehetőség, időjárás app, bal felül 3 pötty majd Minialkalmazás bekapcsolásával.
Itt ha megadod a saját városod, majd onnan eltávolodva duplikálja az órát és az időjárás adatokat. Ennek hátránya, ha itthon is várost/települést váltasz, akkor is megtörténik a duplikálás. -
peanar
senior tag
válasz Mikemend #2038 üzenetére
Nálam nem segített (legalább is eddig) a voda sim letiltás (esim-et használok) valamint céges yettel sim átrakása se hozta meg a frissítést.
Mindig megadom az esélyt az automatikus (vagy manuálisan rá keresve) frissítésnek de (vagy nem voltam elég kitartó és kevés lenne a 2-3 hét várakozás ahhoz képest hogy itt már jó páran jelezték az új kiadás megjelenését) nekem eddig a kínai esim jelentette a megoldást.
-
peanar
senior tag
válasz jézusom #2015 üzenetére
Olyan sokat még én sem kísérleteztem vele, de azt is el lehet tüntetni amit alkalomadtán betesz!
Kicsit szórakoztam vele, valamint a gugli varázsradír megoldásával összehasonlítva, a google jobb ha egyszerre több háttérben lévő személyt kell eltüntetni (ott ez egy gombnyomással megoldható), az AI radír viszont jobban vizsgázott, ha pl az eltüntetni kívánt személy "hozzáér" a meghagyni kívánt személyhez.
A frissítésre szokás szerint a kínai esim-mel kellett rásegítenem különben se híre se hamva.
-
peanar
senior tag
válasz Rolykaa #1959 üzenetére
Mindegyik telefonnak van gyengéje és erőssége.
A p7p-nél nekem nem volt bajom a kijelzőjével, viszont a fényérzékelő működési minőségéhez hasonlóval még nem találkoztam (szifon és samsung telóm még nem volt).A honor mágikus 6 pro sem hibátlan telefon, de a mai világban már nem csinálnak olyat!
Személyes tapasztalat....nem tudom hogy miért, de valamilyen elfuserált gondolat révén beléptem a drága telefonok világába. Úgy gondoltam, a magas ár majd tükrözi
a magas minőséget....nem is így fogalmaznék hanem hogya hibamentes működés minőségét.
Minél drágább volt egy telefon, annál jobban "fájtak a problémái" és el kellett fogadnom hogy tökéletes telefon már nincs, mindegy hogy mennyit fizetünk érte!
Családban van egy honor 200 pro is, ár érték arányban sokkal jobban megéri azt a telefont megvenni!! Nem tud annyival többet a HM6P mint amennyivel többe kerül.
Ezektől függetlenül szeretem a hm6p telefonom, meg vagyok vele elégedve és nem szándékozok mostanában lecserélni. Egy két nálam jelentkező idegesítő hibát eltekintve meg vagyok a telefonnal elégedve. -
peanar
senior tag
Hogy valami jó is legyen.
Időjárásügyileg végre visszaállt a rend, ismételten Accu Weather a szolgáltató, így az otthoni tartózkodási helyemet megint jól mutatja, nem rak kb 30km-el távolabb.modflow #1933
Csatlakozom az előttem szólóhoz, honnan telepítetted?
Én a huawei alkalmazáspiac appból, igaz most csak okosmérleg van hozzárakva, de nem kuruttyól a hms miatt.
Ami fontos, ha az alkalmazás alól akarja telepíteni, meg kell adnod az engedély hogy megtehesse.Ha végképp nem boldogulsz, ujratelepítéssel sem akkor rakd fel a huawei app galleryt, onnantól már biztos települni fog a hms ha megadod az appgallerynek a telepítési jogot.
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Köszönöm, de már mindent.
Alaphelyzetben működik, de van hogy zenehallgatás közben másodpercekre beszaggat a zene és ezt folyamatosan csinálja mindaddig míg bluetooth ki-be majd az adott eszközhöz újra csatlakozást meg nem csinálom.
Van olyan is, hogy ha kézbe veszem a telefont és nyomkodom akkor ugyan az a hiba, ha meg lerakom, nem piszkalom abba hagyja.
A több eszköz egyidejű kezelése meg a gyenge pontja (okosóra, zenehallgatás bluetoothos eszközön + egy elliptikus tréner) ilyenkor általában elhasal, így a zenét már inkább nem a telefonról indítom.
Az elődjével és régebbi akár oneplus vagy huawei telefonok + ugyanezen eszközök kombóval nincs ilyen probléma.modflow1929
Telepítve van a telefonodra vagy a huawei AppGallery és/vagy a huawei egészség alkalmazás (huawei okosórához).
Ezen alkalmazások bejelentkezéséhez, működéséhez szükségeltetik a HMS core! -
peanar
senior tag
Mint ahogy már többször bekostoltak emiatt és az alattad lévő F-ECT$ fórumtárs burkolt irománya is nekem szól, de párszor már leírtam hogy egy rakás szar a Bluetooth és emiatt várom a frissítéseket amíg nem javítják!
Az utolsó frissítéssel még szarabb lett, de az hogy nem teszem itt szóvá naponta, attól még várhatom a frissítéseket bízva a valamikori javításban.
A 200 pro topikjában is panaszkodnak páran Bluetooth problémára, szóval nem újkeletű dolog!Most felesleges megint felsorolni, hogy kinél milyen eszközzel hibátlan... örülök neki, de nálam nem az!
Amúgy meg szerintem pont F-ECT$ fórumtárs jegyezte meg korábban hogy minden gyártól magasról .....a régebbi készülékeit, emiatt is írtam be hogy a gugli látszólag nem!
Amúgy meg direkt írtam is hogy nem várom a 15-öt, szerettem volna megint elkerülni az ilyen jellegű hozzászólásokat....de nem sikerült.
-
peanar
senior tag
Tegnap bekapcsolva a google pixel 7 pro telefonomat egyből kiabált az android 15 frissítése után mely tartalmazta az októberi biztonsági javításokat is.
Tette mindezt úgy, hogy a pixel már a 9-es szériánál tart, mégsem hanyagolja a régebbi készülékeit sem.Honorék is ihatnának ebből a mentalitásból és akkor minden jó ha vége jó
Nem azt mondom, hogy már ég a kezem az A15 után, mert nem....tuti még tele van/lesz buggal.
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz modflow #1901 üzenetére
Nem, nem csak te vagy egyedül vodás, én is az vagyok és írtam már többször hogy nálam is csak a kínai esim oldja meg a frissítést!
Én már próbálkoztam a céges (yettel) simmel is, de a sim csere nálam nem hozott eredményt!
Egy biztos, ez a telefon (honor) nem a frissítés bajnoka, de hát minden nem lehet tökéletes -
peanar
senior tag
válasz Dodeszh #1867 üzenetére
Azért írtam azt hogy ha lehet. A régebbi autóknál nem okozott gondot az akksisaru le, az újaknál már akár hibakódot is beírhat.
Ha mondjuk otthon próbálod ahol több okos eszköz van a közelben és mindegyik a telefonodon lóg, távolítsál el párat. Nálam sokszor akkor produkálta a hibát, ha több eszközt kellett egyszerre kezelnie.F-ECT$
Vasárnap inkább családoztam, így kb 1:30 perc kijelzőidőm volt.
Ma kb 3 óra, ebben emailezes, viber + sok telefonálás! -
peanar
senior tag
-
peanar
senior tag
Nincsenek pontos mérések, a gyári akksi monitorozó meg kb semmit sem ér.
Azért írtam hogy nálam és a Standby...szombat este kb 22;30 óra körül levettem töltőről és vasárnap reggel 8:30 óráig csak 2%-ot merült.
A ne zavarj mód be van kapcsolva esetére hogy a kéretlen értesítések ne zavarjanak, de semmi más nincs kilőve. 3 email kliens összesen 9 emailt szinkronizál, mobilnet, wifi, Bluetooth...sok alkalmazás a háttérben, minden bekapcsolva!
Most perpillanat 75% az aksi, szóval én ezt most a jónál is jobbnak mondanám. -
peanar
senior tag
Egy biztos, az utolsó frissítés nekem parádés standby időt hozott.
-
peanar
senior tag
Nekem egy otthoni Lg bluetooth-os hangszóróval szokott szaggatni a hang.
Van hogy akkor ha közben nyomkodom a telefont, van amikor csak úgy spontán, random.Dodeszh
Amit esetleg még megpróbálhatsz, ha egyszerre több eszközhöz csatlakozik a telefonod és mindegyik a közelben van, ideiglenesen bontsd párral a kapcsolatot. -
peanar
senior tag
válasz Dodeszh #1845 üzenetére
Próbálhatsz egy hálózatok beállítása visszaállítást melyet a rendszer/visszaállításnál találsz.
A fejegységnél hány eszköz van rátanítva, esetleg törölni párat, azt resetelni, akár aksi saru le, vissza ha lehet.
Ha egy másik telefonnal azonnal úgy működik ahogyan kell, akkor nem feltétlen bántanám a hifit.
Aminek még esetleg utána nézhetsz, hogy nincs e a fejegységhez frissítés.Amúgy a Bluetooth nálam is egy gyenge láncszem, azért várom mindig a frissítést hogy hátha javítják.
-
peanar
senior tag
Sajnálatos módon tényleg nyögvenyelősen megy a honor frissítése (huawei időszakban azért nem volt ilyen).
Megint kínai esim feltelepítéssel tudtam csak előcsalogatni. Ez a kisebbik gond (számomra), ami jobban zavar, hogy az időjárás app még mindig kínai szolgáltatós (2-3 frissítéssel ezelőttinél még jó volt) ami a lakóhelyemnél kb 30km pontatlanságot eredményez.
A H200 pronál ezt nem b@szarintották el, azon jól működik.
A Bluetoothra vagyok még kíváncsi ugyanis sajnos azzal is vannak problémák, igaz azt még nem teszteltem.
Azt is hozzá teszem, hogy a módosítások listájában semmilyen hibajavítás nem szerepel, így kíváncsian várom hogy egyáltalán javítottak e bármit is, vagy ezek csak a kötelező muszáj frissítési kiadások hogy ne szóljak meg a házuk tájat.
Hozzá teszem, ha nem lennének a számomra bosszantó hibák, nemigazán érdekelne a frissítés. -
peanar
senior tag
válasz Szeri63 #1755 üzenetére
Lehet otp/alkalmazás oldali is a gond.
Jó ideje át tértem a Wallet alkalmazásra, de régebben is csinált ilyeneket a simple (fizetésnél akarta a tokeneket leszippantani).Ha jól emlékszem 3 tokent szed le és tárol, így én annó az ilyen nem működő időszakot úgy vészeltem át, hogy akár otthoni környezetben is megnyitottam fizetést szimulálva hogy akkor tokenezzen és ne a boltban.
Ezek szerint fejlődik az otp csak visszafele😁
Használd a Walletet, megszűnnek a gondjaid! -
peanar
senior tag
válasz Iamwhatiam #1695 üzenetére
Szia.
Csodálkozom hogy ha fényképezés, nem említetted meg a google pixeleket....
Én pixel 7 próról váltottam (jobban mondva az is megvan). Nem mondom, hogy jobb képeket csinál a m6p-nál mert nem, viszont a pixelek képfeldolgozó algoritmusa szerintem verhetetlen (nem véletlenül portoljákba gugli kamera appot) , sokkal gyorsabban lő egy képet a honor m6-hoz képest.
Viszont ott is voltak laggolások, több alkalmazás nem úgy működött ahogy kellett volna (ezek honoron hibátlanok), a tensor chipsetnek köszönhetően főleg nyáron melegedett, de akár kb 20 fokos teremben is hajlandó volt túlmelegedés miatt kuruttyolni egy hosszabb videózás során.
Honornál jobb a wifi, mobil térerő, talán bluetooth is, viszont a pixel gugli telefon révén frissítésben szintén verhetetlen.Ahogy előttem is megfogalmazták (a fogyasztói társadalom sajnos kinyírta a minőséget), nem igazán fogsz tökéletes telefont találni, de bízva a szoftveres problémák javításában szerintem még sokáig megállja a honor magic 6 pro a helyét.
-
peanar
senior tag
Hölgyek, urak.
Feleslegessé vált 2db tokom. Ha valakit érdekel, írjon rám pü-ben.
A gyári Alzás, a másik Amazon.de-ről jött.
-
peanar
senior tag
válasz Bella80_ #1630 üzenetére
A nyári napsütésben fotózás igencsak tudja meríteni az aksit, ez természetes de azóta vissza kellett volna állnia.
Ahogy többen írtuk, célszerű lenne elsőnek egy aksi figyelő appot feltenni és pár nap elteltével kicsit tanulmányozni.
Sok befolyásoló tényező lehet, wifi, mobilnet (nincs e a telód 5G-n míg férjedé csak 4G-n), bluetooth, okosóra, SIM kártya + szolgáltató stb stb.
Persze, előfordulhat akkumulátor probléma is de szerintem jobb kicsit utána nézni, hátha házilag orvosolható.
Végső próbálkozásként még szervíz előtt egy resetet is megpróbálnék (ahogy többen is javasoltuk) de mentés visszaállítás nélkül!
Amúgy meg ha akksi gond lenne, sajnos úgy sem úsznád meg a szervízt.
Nekem egyszer volt teló aksi problémám, akkor 1-2 hét alatt szinte teljesen meg is adta magát. -
peanar
senior tag
válasz jézusom #1622 üzenetére
Látom jól elbeszélgetsz magaddal, úgyhogy nem is zavarnék sokáig.
Páran leírtuk hogy kinek hogyan, milyen módon kényelmesebb, egyszerűbb a használata. Ennél többet nem tudunk tenni. (az általam leírtak alapján nálam 10/10 a működési arány)
Kifejezheted nemtetszésed kb két naponta, de ez nem a Wallet topic.
Javaslom, inkább a playen írjál a Wallet appnál hozzászólást, miszerint túlzásnak tartod a fokozott elővigyázatosságot, hatha csinálnak csak neked egy másik alkalmazást. A fejlesztők tudnak rá megoldást és nem mi itt.
Mi csak alkalmazkodunk a lehetőségek között.
Amúgy meg rém egyszerű, ha valakinek nem tetszik, (csináljon jobbat), nem kötelező használni. Még mindig ott van a b. kártya+pin kód nyomkodási lehetőség.
✌️✌️ -
peanar
senior tag
válasz jézusom #1609 üzenetére
Többen is írtuk hogy ki hogy használja és kinek hogy/mi a kényelmesebb.
Próbálgasd végig és válaszd a neked legmegfelelőbbet.
#1594 hozzászólásomban leírtam neked a választ (simple=otp=nfc cak otp kártya).Viszont felkínál nem otpseknek egy alternatívát, simple kártya igénylést.
Régebben ingyenes volt, most nem tudom!
Működési elv, saját nem otps kártyáról át teszel 💶 a virtuális simple kártyádra és így tudsz teló + simple app + nfc kombóval fizetni.Bella80_#1610
Ez azért kicsit összetettebb és még egy kis utánajárást igényelne!
Nincs két egyforma telefon, mint ahogy egyforma felhasználó sem!
Először is playről letöltenék valamilyen akksi monitorozó appot, melyet min. 2-3 töltésen keresztül figyelnék.
Mikor csökken jobban az aksi, milyen appok mennyi ideig használják....
Másodszor, csak a nagyon szükséges appokat hagynám a háttérben futkorászni, az optimalizálást is visszaállítanám a többire.
Megnézném, hogy kb amikor elkezdődött a gyorsabb merülés, milyen új appok kerültek feltelepítésre.
Ha nem volt, egy ki-bekapcsolással is probálkoznék.Ha már végképp semmi nem segít, meg kell nézni egy gyáribeállítás visszaállítását (csak előtte ne feledd törölni a guglis fiókjaidat!!) és mentés visszaállítás nélkül újra beállítani mindent (a szervíz nagy valószínűséggel elsőre ezt fogja javasolni).
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz jézusom #1597 üzenetére
Akkor tudod leváltani, ha olyan bank/bankkártyával rendelkezel amely kiadott egy saját nfc fizetésre alkalmas appot.
Ha nem, akkor marad a gpay. Amúgy mi a bajod vele?Többször írtam, hogy akinek problémázik az nyissa meg a wallet alkalmazást fizetés előtt...
Persze, online fizetésre bármilyen bankkártyát hozzá adhatsz a simplehez, de az nem egyezik meg a telefonos nfc fizetéssel!
Ha nincs hozzáadva megfelelő kártya, nem is látod mint nfc fizetős app a telefon beállításaiban.[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz jézusom #1590 üzenetére
Igen, létezik.
A simple az otp nfc fizető appja, így csak otps kártyával működik. Nem hiszem hogy más banknál ne így lenne, amely saját fizetős alkalmazást használ.
A simple classic a MasterCard-ot, míg az új simple a Visa kártyát támogatja!
A revot dobd hozzá a Wallet-hez (gpay) azt csókolom.jegenye 77 #1591
Témák alkalmazásból letöltesz egy olyan témát melynek szimpatikus számodra az ikon csomagja, majd csak az ikonokat rakod be.
A letöltött témák ikonjait a Főképernyő és stílus/Ikonok/További ikonok alatt találod. -
peanar
senior tag
Nála sem működött!
Úgy gondolom, sok befolyásoló tényező lehet a pontosabb működéséhez (bár szerintem még gyerekcipőben jár).
Nálam pl sok alkalmazás alkalmazás-zárral le van védve, ami szerintem nehezítő körülmény, de így is párszor működésre tudtam birni.
Inkább a romok stabilitását kellene csíszolni, annak több user örülne.
Feleségemnek 200 proja van, ott is sokan panaszkodnak alkalmazáskezelés problémákra. -
peanar
senior tag
válasz modflow #1550 üzenetére
Én már ki is kapcsoltam.
Azért írtam többször is úgy, hogy én a fentebb leírtak szerint tudtam működésre birni, nehogy az legyen hogy másnál más beállítással másképpen működik.
A beállított kis kör segédlet mutatja hogy mikor hova kell nézni, ha az nem lenne, passz hova kellene nézni.
Előbb utóbb csak működésre bírja más is, hátha ott jobb/más lesz a tapasztalat, vélemény. -
peanar
senior tag
Ott igen, de mivel a szalagcímke rövid ideig nyílik le, a rajta található kör is kisebb amit figyelni kell, így nem megy annyira flottul mint a kalibrálás valamint az ismerje meg funkció alatt.
A távolság is mérvadó, szóval ha távolabb tartod a telefont és jön egy értesítés akkor az első a megfelelő távolság eltalálása, majd ha sikerül akkor a kis kör figyelése és a reménykedés, hogy nem zárja be a szalagcímkét mielőtt elegendő ideig bámultuk a kis kört. -
peanar
senior tag
válasz Peter.70 #1546 üzenetére
Nem azt mondom hogy csak így működik, viszont nálam igen.
Van ujjlenyomat vagy arcalapú képernyőzáram, folyamatos megjelenítésnél meg a Teljes képernyő van kiválasztva....nem tudom hogy ezek a kombinációk befolyásoló tényezők e az igencsak nyögvenyelősen működő "parasztvakításos" funkciónál.
Értelmetlen, lassú, nehezen működik.
Sokkal gyorsabb ujjal rábökni, mint szemezgetni egy kis ugráló karikával ami csak rövid ideig játszik.Lehet működik másképpen is, nem tudom, nekem viszont csak így sikerült szóra birnom.
Ha valóban csak ennyi, akkor értelmetlen ficsör.geryboro
Nekem se sikerül mindig, ki is kapcsolom ezt a nesze semmit fogd meg jól-t😁
-
peanar
senior tag
válasz Peter.70 #1540 üzenetére
Én az Értesítések és állapotsáv beállításnál külön külön a szükséges alkalmazásoknál (az értesítés jellegénél) bekapcsoltam a szalagcímke megjelenítés opciót.
Ha jön egy értesítés miközben nyomkodom a telefont, pár másodperc erejéig lenyilik a szalagcímke az adott értesítésel. Ekkor jelenik meg a kis kör (ha be van kapcsolca) amit szugerálni kell, aztán vagy sikerül a megnyitás, vagy nem. Ha felcsukodik a szalagcimke, távozik a szemezni kell vele kis kör is.Én így tudtam előcsalogatni ezt a funkciót.
-
peanar
senior tag
válasz modflow #1535 üzenetére
Ha sim1-ben van egy fizikai kártyád, akkor sim2-nél először meg kell adni, hogy esim vagy fizikai sim legyen.
Ha jól emlékszem alapértelmezettként a fizikai van kiválasztva, de erre nem esküszöm meg!
Ha sim2-ben van a fizikaid, akkor át kell rakni sim1-be, ugyanis csak a kettő kezeli az esimet.
Az enyémben esim van, így mikor telepítettem a kinai esimet, autómatikusan kikapcsolta a sajátomat.
Egyből megjött a frissítés, majd kikapcsoltam a kinait, vissza az enyémet és töröltem a kínait. -
peanar
senior tag
válasz jézusom #1529 üzenetére
Megelőztek, de fontos lépések a működéshez.
1.) Megfelelő simple kiválasztása:
- otp visa kártyához új simple app
- otp mastercard-hoz simple classic
2.) A kártya hozzáadása az appban az érintésmentes fizetéshez (kártya digitalizálása). Ha a bank, app...mindenki elfogadott mindent és beállitottad elsődleges fizető kártyaként, akkor
3.) nfc bekapcsol, majd simple megadása alapértelmezettként
Ez a sorrend![ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Kedves yodee_ és F-ECT$!
Ez egy fórum, így gondolom én is kinyilvánithatom csolodottságomat anélkül hogy frissítési fetisizmusom lenne.
Le💩 a frissítéseket ha szoftveresen nem lenne több problémám is a telefonnal!
Hogy vártam e a frissítést, igen...bizva a javításokban. Hogy miért vagyok szomorú, mert bíztam benne hogy nem az utolsó kiadott frissítést sikerült letöltenem ugyanis azóta is újra kellett indítanom a telefont, mert kifogott rajta egy alkalmazás indítása.
Hogy miért vagyok szomorú, mert jó ideje nem volt ilyen telefonom, amit ilyen sokszor újra kellett indítanom. Mert egy ilyen összeget képviselő telefontól sókkal többet várnék el (ha már felső kategóriának hívja magát), mert a fele annyiba kerülő 200 pronál sokkal jobban összehozták a hardver és szoftver közötti harmóniát, ott nincs megakadás a mágikus 6ossal ellentétben.
Hogy várom e a következő frissítést, igen várom. Bízom a nálam még fennálló hibák javításában valamint reménykedem hogy előbb utóbb szoftveresen felnő a remekül összehozott hardverhez!
Huawei mate pro sorozat volt az ideál (még guglis időszakból), így magas a léc😁
✌️✌️✌️Aki még nem kapta meg a frissítést és valamilyen hibajavításban reménykedik, vagy pusztán a frissítés a fétise és nem bír várni , a fentebb említett kínai esim telepítés pillanatok alatt megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Akiknek megjött a frissítés C431-re azoknak 188 a buildszám vége valamint aug.1-i az android biztonsági szint?
Ha igen, szomorú vagyok.
Feleségem 200 proján szeptember elején hibátlanul megérkezett a frissítés a szeptember 1-i biztonsági javítással. -
peanar
senior tag
válasz Peter.70 #1492 üzenetére
Gyári és vagy gugli.
Teljesen jó a gyári, mindent átszippant a google naptárból (névnap, szülinap, események), így max a külalak ami dönthet.Más.
Akinek nem akar a frissítés megérkezni (mint ahogy nekem sem) az dobjon fel a My Truphone appal egy kínai esim-et és azon nyomban frissül a rendszer.
Nemrég tesztelve, valóban működik! -
peanar
senior tag
Akinek felkúszott a 188-as frissítés, az megnézné nekem légyszi az időjárás appot. Javítottak és megint accuweather a szolgáltató, vagy továbbra is kínai!?
(Időjárás app megnyitása után alulra le kell görgetni és ott írja)Köszönöm!
-
peanar
senior tag
válasz jézusom #1349 üzenetére
és F-ECT$
Normál körülmények között valóban hibátlanul működik, ezzel nincs is gond.
Én ugyanazt az ujjamat többször (3 vagy 4x) felvittem, így ideális esetben mindig 10/10 a feloldás!Viszont hagyott már cserben is az ujjlenyomatolvasó (azt hozzá teszem, más telefonnál sem lenne másképp, amióta a kijelző alá integrálták a szenzort azóta ilyen) így nekem kényelmesebb az arcfelismerés és mivel ezzel a telóval már fizetésnél is működik, így nekem teljesen jó.
Fél nap balatoni pancsizás után nem kell a lángosos hölgynek magyarázkodni, hogy ne izguljon nem lesz baj, én előtte mindig benyálazom az ujjam
Csak ránézek, megbököm a megerősítést és mindenki boldog.
Gyerek, mert megkapta a lángost, néni mert virítom a lóvét, én mert nem kell maradnom mosogatniHozzáteszem, van olyan bankos appom, ami megnyitásnál ragaszkodik az ujjlenyomathoz, viszont utána már elfogadja az arcalaput, de itt is rá kell böknöm a Megerősítés-re. Nekem ez is elfogadható, mert ha nem a Megerősítésre kellene nyomnom, akkor az ujjlenyomat olvasó szenzort kellene bökdösnöm.
Szerencsére több lehetőség van, így mindenki eldöntheti neki mi a kényelmes, megfelelő.
-
peanar
senior tag
válasz DigitXT #1346 üzenetére
A mágikus 6-os is feladja ha nem 100-as az ember ujja (fürdőzés után iszhatja az ember fia, lánya) ezért adtam én is hozzá az arcfelismerést. Meguntam az ujjam nyalogatását telefon feloldáskor vagy fizetés előtt
Az arcfelismerés (nekem) sokkal gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb....az hogy fizetés előtt egyszer még rá kell böknöm a Megerősítés ikonra, na bumm, nekem belefér!
-
peanar
senior tag
válasz Vikthor #1318 üzenetére
Nem ismerem a George appot, azt hittem teljesértékű mint az otpnél a simple.
Akkor próbáld meg úgy ahogy írtam!
Mikor fizetnél nfc bekapcs (ha ki szoktad kapcsolni) nyisd meg a Wallet alkalmazást....ha felül kiírja a személyazonosság azonosítást, bökj rá, azonosítsd magad és ha ez megtörtént, utána érintsd a terminálhoz! -
peanar
senior tag
Alaphelyzetben nekem sem kellene a Wallet app a működéshez, de mivel több kártyám van, ott meg tudom adni hogy melyik legyen az alapértelmezett, valamint elég sok hűségkártyát kezel amit használok, így minden egy helyen van.
Igen, Vikthor feltett fényképét látva úgy gondoltam hogy az ugy nem lesz jó, de ha kipróbálja kiderül.
-
peanar
senior tag
válasz Vikthor #1311 üzenetére
Hozzá van adva a kártyád a Wallet apphoz (is)?
Nálam mindig elsőre működik, már írtam hogy én hogy használom.
Ncf be/Wallet app megnyit, ha kiírja hogy személyazonosság megerősítése (ezt egyszer már kitárgyaltuk, van akinek így jó, van akit idegesít....de mivel így működik, ha használni szeretnénk el kell fogadni) akkor megerősítem majd ezután érintem a telót a terminálhoz és így mindig elsőre működik.Lehet, próbaképpen nyisd meg a (hozzá teszem, nem ismerem ezt az alkalmazást!) georgina appot fizetés előtt, majd első érintés után (mikor nem müxik) nézd meg hogy mit ír ki....lehet ott is kétlépcsős az azonosítás.
Egy misét megér.
Na de várjunk!!
Ha dzsungel dzsordzs a fizető app, akkor nem azt kéne megadni, kijelölni default appnak!?Én pl ha a simple appot szeretném használni, akkor azt kell beállítanom, ha a guglisat, akkor meg azt.
Valami így nálad nem kerek.
Több infót légyszíves....
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Úgysem fogják megérteni, annyi eszük meg nincs hogy letakarják a kamerát és úgy kipróbálják
Fentebb leirtam, hogy anno nem volt elfogadott a face id fizetéseknél, ami a 2d-re vonatkozott. Te is megfogalmaztad az okát.Biztos az én hibám, de nem értem az ilyen jellegű panaszokat!
Ha nem lenne megfelelő biztonsági faktor és leemelnék a pénzüket, akkor is ők panaszkodnának a legjobban
Tipikus Belga Az a baj dalMindenkinek ✌️, nem vagyunk egyformák és jól van ez így!
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz jézusom #1222 üzenetére
Nekem nincs ezzel semmi bajom! Néhány másodperc nem a világ vége némi + biztonságért!
Mi van ha pl a feloldott kijelzőjü mobilt kikapják a kezedből (vagy egy kis törékeny hölgy kezéből)....szerintem tovább nem kell folytatnom.
Használd a simple alkalmazást, emlékeim szerint annál nincs ilyen. -
peanar
senior tag
válasz Peter.70 #1205 üzenetére
Nem huawei/honor sajátosság, hanem a guglié (de jól van ez így!!)
Attól is függ, hogy az ember fia - lánya arcalapu feloldást vagy ujjlenyomatosat használ....de mondjuk ha egy fizetésnél (ha ki van kapcsolva) bekapcsolod az nfc-t és megnyitod a Wallet appot, máris szembetűnik hogy a nyomorultja kiirja, igazold személyazonosságod, azaz push the button az ujjacskáddal , vagy pislants a kamerába ha arcalaput használsz, majd nyomd meg a Megerősítés gombot.Én így használom, megnyitom a Wallet appot és még soha nem lőttem mellé
Bár pont ma nem tudtam fizetni, igaz a bank fizikai kartyájával sem...szóval ez pillanatnyi bankon belüli anomália lehetett/volt, így ezt nem számítom statisztikai romlásnak
Csodálkoztam is, hogy a bankos/fizetős appok elfogadják az arcalapu azonosítás, utána csak egy megerősítést kell nyomni....mert eddig úgy tudtam hogy nem! Lehet, a nem a 2D felismerésre vonatkozott, ezt nem tudom....mindenesetre nekem így kenyelmesebb. Ha szétázott vagy koszos az ember keze, akkor igencsak kinlódásos az ujjlenyomatos feloldást.
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Dodeszh #1150 üzenetére
Igaz hogy az enyém C431-es, de a build szám nálam csak R2P2-re végződik, nincs benne a patch01!
Ma jöttem haza nyaralásból és még nem kerestem rá újabb frissítésre (patch01) de nálam a már több mint egy hete települt 8.0.0.175 verzió hibátlanul működött még külföldön is.
Esetleg frissítsd a Wallet appot ha van frissebb, (a Revolut a gpay-hez van adva?) valamint nézd meg, hogy még mindig az van alapértelmezett fizetésként megadva.
Ha nem segít, esetleg töröld a Wallet-et, majd telepítsd újra, hátha az megokdja.[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Peter.70 #1099 üzenetére
Ha valoban csak a két tárcsázó a különbség, akkor miért mem mindegy? (csak kerdezem, nem kotekedés!!)
A gugli félénél van működő span szűrő, a gyárinál nincs.
Tuti hogy van működő hívásfelvevő a playen....én anno a google pixel7 próhoz is találtam (kettőt is), pedig ahhoz aztán tényleg nem volt egyszerű!
(még egy hétig nincs nálam a p7p, nem tudom megmondani hogy mi a neve)
Én először a gyárit használtam, de a spamszűrő hiánya miatt ment fel a guglis.
Persze egyénenként változó, hogy kinek mi a jó és nem is akarlak meggyőzni vagy rábeszélni! -
peanar
senior tag
válasz forintuser #1089 üzenetére
Hát azt nem tudom megmondani, de én azért megtaláltam!
A p7p sem annyira fluid, szóval ilyen téren nincs változás.
A Bluetooth gond (kopp kopp) eltűnt, legalább is szerencsére azóta nem találkoztam vele. Időjárás appnál a guglit használom (az is rajta volt/van ugye), így az is pipa.
Hardveresen jobb a hm6p, kamerában legalább annyira jó, de lehet hogy jobb.
Hívás minősége szintén jobb a p7p-nél, valamint nálam p7p alatt volt pár alkalmazás ami nem rendeltetésszerint működött, hm6p-n ugyanazon verziók hibátlanul teszik a dolgukat.
Akksiban szintén a hm6p a nyertes....szóval összességében sokkal jobb (legalább is nekem!) a hm6p!Én úgy gondolom, mivel a fogyasztói társadalom diktálja a tempot, tökéletes telefon nincs!
Sokan elvárják a gyors főverzió váltásokat, ami sajnos sokszor szoftveres problémához vezet mivel a gyártók megfelelő tesztelés nélkül hamar hamar ki is adják....
Ez van....ettől függetlenül egy remek telefon a hm6p!! -
peanar
senior tag
Bár ezt én még nem próbáltam, de esetleg sz.gépen lépjél be a gugliékhoz, ott keresd meg az eszközeidet és nézd meg hogy ott esetleg az adott teló nincs e zárolva....
Amit én még kipróbálnék, ugyanúgy a guglinál bejelentkezve törölném ezt az eszközt, hátha wifi jelszó megadása után össze kommunikálnak és ha nem találja a nagytestvérnél tovább lép. -
peanar
senior tag
válasz tyuli76 #1067 üzenetére
Már jó ideje így van (lopás elleni vedelem) hogy ha gyári beállítás előtt nem töröljük a gugli fiókunkat akkor reset után valamilyen úton módon azonosítani kell magunkat (hozzáadott gugli fiók jelszava).
Gondolom probáltad, de ha nem, léptesd át a wifin, akkor mit csinál.
Esetleg lépj be a recoverybe ahogy VanAzAPénz fórumtárs is ajánlotta.
Nem neztem vegig a videót, de esetleg lehet próbálkozni csökkentett mód elindításával is...
Ha sikerult megtalálni a megoldást, tedd közzé, hadd okuljunk belőle.
Sok sikert! -
peanar
senior tag
Innen töltsd le, másold fel a telefonodra (ha nem egyből a telefonodra szeded le), nyisd meg a fájlkezelőt majd telepítsd.
Jelezni fogja, hogy engedélyezd a fájlkezelőnek a külső forrásból való telepítést....engedélyezd.
Annyira jó, mikor egy jól működő valamit elrontanak egy frissítésselHasználd a gugli időjárás widgetjét, igaz alaphelyzetben nem jeleníti meg a település nevét, de megnyitva már igen és az jól mutatja (legalább is nálam).
-
peanar
senior tag
Sziasztok!
Pár napja én is csatlakoztam a táborba, de egyenlőre nem tudom hogy sírjak vagy nevessek....
Régebben több honor és huawei telefonom volt, bízva az akkori zökkenőmentes kapcsolatunkban lecseréltem a pixel 7 pro telefonomat ami bebizonyította hogy (kamerán kívül) az ára nem tükrözi a minőségét.
Na de visszatérve a hm6p-ra, képernyőzár feloldása után (ujjlenyomattal), megdöccen, akadozik pár másodpercig, szoftveresen vannak hibái de rendesen, frissítés után az időjárás appban accuweather helyett kínai lett a szolgáltató (ha jól értelmezem) aminek köszönhetően kb 30km-el arrább mutatja a tartózkodási helyemet....nemrég zenét hallgattam bluetooth-on átküldve egy Lg hangszóróra és ha nyomkodtam közben a telefont szakadozott a zene, gyakorlatilag élvezhetetlenné vált (C431-es a telefon és 167 végződésű rommal). Mi lesz mondjuk ha zenehallgatás közben navigálok, baleset a sokkkktól
A szintén most vásárolt (feleségemnek) Honor 200 P sokkal fluidabbnak, hibamentesebbnek tűnik szoftveresen, bár ott is volt bizonyos alkalmazás közben ugráló kép....
Nem akarok elszifonosodni...mondjátok hogy még van reményOlvastam hogy páran teszteltétek a portolt gugli kamerát, melyik verzsön volt a legmegbízhatóbb, funkcionálisan legtöbb mindenben működő?
Visszatérve az időjárás appra, azt reméltem, hittem hogy a frissítéssel csak az appban baszarintottak el valamit, így hirtelen felindulásból töröltem (a frissítés megváltoztatta a verzió számát is) azt, majd kiszedve az asszony 200 projából vissza tettem és szomoruan konstatáltam a tényt, miszerint ugyan az a H200P-n accuweathert ír ki mint szolgáltató (időjárás app legalulra görgetve), míg a M6P kínai meteorológia valamit és ugyanúgy azt a bizonyos másik települést mutatja tartózkodási helynek.
Megjöttek a rendelt tokok is hozzá 1 és 2
1., nekem nagyon bejön, de a teló oldalaira nézve nem nyújt védelmet
2., védelem szempontjából szerintem jó, de a telefon kijelzőét a powergomb körül megnyomva van kb egy fél mm-es mozgása.Egyenlőre ennyi, köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Óra topik
- Akvarisztika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest