- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- Garmin topik
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagytalpu
csendes tag
válasz
umfrider97 #43 üzenetére
Az elmúlt hetekben jónéhány telefont megtapogattam, vettem is négyet: Oneplus, Sony, Pixel, Honor.
A Sony megy vissza a boltba, az OnePlus megmarad jó lesz GPS-t futtatni a kocsiban - de a mérete miatt nem tudom elképzelni hogy cipeljem magamnal.
A Pixel és a Honor között még vacillálok.
Amúgy csodálkozom azon hogy mindenki fotóművész és műértő, mindenki megkritizálja a kamerákat. Pedig a hétköznapokban nagyritkán kerül elő a kamera, akkor lő az ember egy gyors képet és annyi. Nagyképernyőn az emberek 90%-a nem nézi meg a képeket. Tapasztalataim szerint ezt mindegyik telefon kamerája tudja - és mindegyik csal a valósághoz képest, pedig igencsak drága mobil is volt a kezemben. Szóval nálam másodlagos a kamera tudása. Persze én nem az Instagramon, Tiktokon élem az életemet. -
nagytalpu
csendes tag
válasz
umfrider97 #39 üzenetére
Amúgy a Pixel összességében lassabbnak, komótosabbnak tünik egy hete használva, sokkal kevesebb az állítási lehetősége, nagyon rossz a képernyőideje és megszopatott mert külföldön 4 órán át nem csatlakozott semmilyen hálózathoz. De azt hiszem az marad meg mert olyan jó vaskos fogása van.
-
nagytalpu
csendes tag
válasz
umfrider97 #39 üzenetére
Sorrendben:
Pixel 8a
Honor 400
És az utolsó kép a releváns részektől eltekintve homályosítva, csak hogy lásd honnan vágtam ki az első kettő képet. (Bal felső sarok) -
nagytalpu
csendes tag
válasz
umfrider97 #36 üzenetére
Kamerákról:
Pixel 8a, Honor 400
Egymás után készítettem két képet a két eszközzel, default beállításokkal.
Oké, eltelt közben pár másodperc amíg felkaptam a másikat.
Kitalálod melyik képkivágás melyik telefontól származik? -
nagytalpu
csendes tag
Jött egy hatalmas frissítés, megy a képből videó.
-
nagytalpu
csendes tag
Beregisztráltam.
Aztán elakadtam ott hogy max. egy szöveges visszajelzés küldésére van lehetőség a Galéria appban.
Most kezdjek el nyünyögni egy olyan funkció hiánya miatt ami két hónap múlva fizetős lenne?
Csak az bosszant kicsit hogy mindenhol erről beszélnek, ezt mutogatják miközben ez nincs a telefonban alapból. -
nagytalpu
csendes tag
Természetesen Honor 400. Médiamarkt.
Az egyik képet kiollóztam égy videóból amin bemutatják a cucc használatát, a másik kép a telóm képernyőfotója.
Kicsit más.
Ami az én telefonomban van az tud kis csicsergő rajzfilm-madarakat és bongyor felhőket rárakni a képre, áttűnéseket csinálni, stb. -
nagytalpu
csendes tag
Gondoltam kipróbálom ezt a sokat emlegetett képből videót funkciót
Ebben a telefonban nincs ilyen. -
nagytalpu
csendes tag
A fényerő kérdéshez:
Csináltam rövid tesztet.
Pixel 8a vs. Honor 400
Mind a két telefon vadonatúj.
Mind a két telefonon kikapcsoltam az automata fényerőállítást, feltoltam maximumra a csúszkát.
Teszt helyszíne: szoba, szokásos nappali megvilágítás.
Youtube: https://youtu.be/jQWd_aPgpb8?si=cZsbWwo5I2KjI9So
A Honor sokkal határozottabban, nagyobb fényerővel jelenítette meg a világosabb részeket, élénkebbek voltak a színek.
Most hogy ez jó vagy sem az ízlésfüggő.
A Pixel jobban melegedett.Tudom, a Pixel az automata fényerővel sokkal világosabb tud lenni napsütésben mint kézi beállítással, de sokra megyek vele ha hamar visszavesz.
(Mivel a Pixel korábban volt meg, szomorúan tapasztaltam hogy valami rémületesen borzasztó a Netflix HDR filmjeinek a lejátszása. Sötét, élvezhetetlen. Azt hittem - és ebben a hitemben Reddit posztok is megerősítettek - hogy ez a Pixel szoftverének a baja, de most a Honoron is ugyanezt látom. Úgy tűnik ez Android bug.)
-
nagytalpu
csendes tag
Igazad van.
Két percig valóban nagyobb a fényereje a 8a-nak.
Aztán nqgyon durván elkezdi visszavenni.
Kivittem mind a két telefont a napra, öt perc múlva a honor olvashatóbb volt. Az is számít hogy a Pixel alapból melegebb színekkel dolgozik, szóval a fekete betűk kevésbé ütnek el a fehér háttértől napsütésben. -
nagytalpu
csendes tag
Egy órája kaptam meg, eddig barátságos.
Csak arra nem tudok rájönni hogy kell kikapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- BMW topik
- One mobilszolgáltatások
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest