-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
liszi70 #98751 üzenetére
nem romlott el csak atalakitottam.
a gyari teljesen mechanikus bimetalos, eleg nagy a hiszterezise. egy regi lehel allo huto, amugy frankon muxik (ingyen kaptam). van egy athidalo kapcsolo rajta amivel akar allando uzemben is tud menni, gondolom ez ilyen bezuemeles takaritas idejere agyaltak ki a gyarilag. persze ha ugy felejeted akkor megy esz nelkul. nekem mondjuk kapora jott igy nem kellett nagyon belenyulni.
a "baja", hogy nagyon hut, -20-24C fokra siman lemegy es nekem erre nincs szuksegem. az allitoja is mechanikus, maxon is -14C de akkor mar ujra bekapcsol.
nekem eleg ha fagyos allapotban van benne a cucc (nem kaja van benne igazabol az se baj ha neha kiolvad, de azert inkabb fagyott allapotban legyen kb -5..-10C korul).
az elektronikus allitohoz kellett egy apro lukat furni hogy bevezetekeljem az erzekelot. a ledes kijelzo kulon jo mert messzirol is latom hany fokon van, sotetben is lathato.
a beallitasa annyibol trukkos, hogy mivel negativ homersekletre allitod igy forditva kell beallitani (mint mondjuk futesnel). ahogy melegxik fel ugy kell bekapcsolni, nem pedig kikapcsolni, de ezt tudja ez a cucc, leirasban benne van. -
rednifegnar
senior tag
válasz
liszi70 #98735 üzenetére
nekem egy ilyen megy egy fagyaszton evek ota. allithato hany foknal kapcsoljon be es mennyinel ki, mutatja az aktualis homersekletet, kulso tap se kell hozza:
https://www.hestore.hu/prod_10043241.html -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
liszi70 #98735 üzenetére
A termosztátmodul elvégzi a szakaszos be-ki kapcsolásokat, ezáltal csökkenti az átlaghőmérsékletet. Csak egy 12 V-os dugasztáp szükséges hozzá, én is azzal járattam. Ha jól rémlik, a védődióda miatt még csak be sem tudnád kötni fordítva.
Triac-szabályzó ebben az esetben nem szükséges, az egy másik irány lenne, hogy veszel valami fényerőszabályzót, ami izzólámpákhoz is kimondottan alkalmas (ez is izzó) és manuálisan letekered a teljesítményt. De akkor nem lesz negatív visszacsatolás, például az időjárásváltozás kompenzálására.
-
válasz
liszi70 #98730 üzenetére
Szia.
Az infrapanel egy mezei ohmos ellenállás.
Triakos szabályzóval kéne kísérletezni, beállítasz pl. 20-30 wattot vagy ami megfelel hőmérsékletileg és ezt esetleg valami szobatermoszáttal még megfejelni. A termosztát ebben a felállásban nem értelmezhető mert 40-50 másodpercenként kapcsolgatna de arra tökéletes ha a külső hőmérséklet felmegy, lelövi a fűtést.
Ne valami übercsoda wifist keress a feladatra hanem egy régifajta mechanikust, az amúgy is 0,5C fok körüli.
Triakos szabályzót vagy építesz vagy készen veszel vagy kidobott porszívókból ingyen kitermelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest