- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viraga #88182 üzenetére
Pont ahogy leírtad.
Én a határeset környékén üzemelő kisméretű dc-dc modulokat szoktam így, öntapadós gap paddel vagy kicsit rászorítva, ezt póriasan 2 darab kötegelő is elvégzi. Nagyon hatásos is lehet, 10-15 fokkal is hidegebb az IC.
Sajnos az újabbaknál többször találkoztam az IC oldal és a nyák másik oldal telefólia közötti 25-30 lyukgalván helyett vagy egy sincs, vagy pár darab. A lyukon is lehet ezekszerint komolyan spórolni... -
rednifegnar
senior tag
válasz
viraga #88167 üzenetére
hat ha megjavult akkor jo, lehet a gerjesztes nem tokeltes, vagy a kalibracio helyrehuzza.
az infra csak szines negativanal mukodik, de kulon be kell kapcsoltatni vele.
az a hajos kep eleg savosan nez ki, eleg sokat huzott rajta valami. persze lehet nem egyenletesen futott a redony (ez negativon talan latszik).
a lila savos nagyon eles szelu az tutter erzekelo alapu gebasz, az szokott igy kinezni. ha optikai vagy megvilagitas beli akkor az sokkal homalyosabb es foltosabb.
olyannal is talalkoztam mar hogy a kalibralos resz koszos volt amit o helyrehuzott de a szkennelt kepen pont az ellenkezo hatast valtotta ki hisz ellenkorrigalta. tisztitas utan jo lett.ez itt kalibracio hibas umax:
ez meg vilagitas hibas canon fs4000:
-
válasz
viraga #88167 üzenetére
Fehér ledek és infra ledek vannak benne, utóbbi a por és karc eltávolítás miatt.
Hoppá. Lehet, hogy valami szűrő/tükör/lencse elmozdult az első szétszedésnél, és az infraledes varázslat valahogy belekavart a fehér ledes képinformációba. Az utolsó szétszedésnél meg valahogy visszakerült a helyére és azóta jó. 😅
-
rednifegnar
senior tag
válasz
viraga #88138 üzenetére
milyen szkenner ez? legjobb lenne ha tipust irnal. tobb baj szokott ezekkel lenni, nem mindegy hogy ledes vagy csoves a megvilagitas. a piros savrol is ha teszel be kepet mar az is sokat mutat, mert el lehet donteni, hogy erzekelo vagy megvilagitas hiba. eles szelu csikok altalaban erzekelo, atmenetes az inkabb megvilagitas.
altalaban ezek bekapcsolas utan csinalnak hw kalibraciot, lehet hogy a megvilagitas egyenetlen es az elhuzza a kalibraciot. de meg olyat is lattam amiben elgyengult a cso es sokkal halovanyabb volt mint a gyari allapot. igy is mukodott csak annyira sokat huzott a kalibracioval a kepeken hogy attol lett xar az eredmeny.
ha film nelkul szkenneled akkor is rossz a kep? (a csiktartosok szkennelnek film nelkul, de a behuzosok nem szeretik).
milyen szoftverrel hasznalod? gyari vagy kulso gyarto? pl vuescan, silverfast. vuescan kepes csodakat mutatni, legjobb a gyarival nekimenni. -
válasz
viraga #88138 üzenetére
Mérjél feszültségeket, a stabok után is. Jellemzően 5V a szokásos és a ledsor, már ha ledes a levilágító akkor 20-30 akárhány volt. Ezt jó lenne tudni de esélytelen. Ha ezek kevesek, akár 0,3 vagy 2-3 volttal, pontosabban az áramgenerátor miatt passz, akkor csíkoz és elmegy a színhűség.
Ha a stab. melegedése okozza váltsd ki azonos feszültségű külső stabival, lehetőleg álíthatóval és menj feljebb a névlegesnél 5-6%-al. Ez elég szokott lenni, a ledsor meghajtás áramgenerátoros ott nem tudom hogyan lehetne bármit is variálni.
Vagy hűtsed, kis alubordák, hővezető lapok, gap pad segítségével, az IC thermal padok meg a via miatt a nyák másik oldalát érdemes hűteni.
Pár puffer cseréje is esetleg játszik.
Ha ezek eredménytelenek, már szerintem ennyit sem érdemes ezzel vacakolni akkor elektronikai hulladékudvar. -
válasz
viraga #88138 üzenetére
Attól félek, hogy a szkennerben lévő levilágító ledsor egy része phingott ki, csak a piros ledek maradtak működőképesek azon a részen, ahol csak pirosan fog. Lehet, hogy a meleggel összefügg, de ezt csak cserével fogod tudni orvosolni.
Szkenneld be a képet mindkét irányból, hogy a hiba a másik oldalra kerüljön és szerkeszd össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest