Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ez mind nagyon szép, de egy (nem is annyira) nagy teljesítményű ventilátor a nagy ellenállású potméter 'alsó' felét szépen kisöntöli. Ha pl. egy 12V / 250mA-es ventit veszünk alapul, akkor azt ilyen módon bekötve és a potmétert 90%-ig feltekerve még mindig kisebb, mint 4V lesz a ventifeszültség. Tehát ugyanazt éred el vele, mint ha túlságosan nagy végértékű potmétert kötnél sorba a ventilátorral: a skála nem lesz kihasználva, a venti csak majdnem teljesen csutkára tekert potméternél fog elindulni, és az ellenálláspálya azon része, amelyen olyankor áram folyik, szépen túl fog terhelődni. Ezért szerintem inkább maradjunk a (ventilátor névleges áramától függően) helyesen megválasztott értékű soros potméternél, vagy egyéb módszernél: (változtatható) stabilizátor, pwm.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ilyen az én "profi" bekötésem. Az a baj, hogy ezen a kis darab kábelen, mi lehet a motor meg stb.

Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold