-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
kjani18 #42481 üzenetére
"Más: Li - ion akku, 3,7V , 6000Ah SJ 18650"
Nem túl bizalomgerjesztő a kapacitásadatai alapján, magyarán durván túlzó, még úgy is, hogy a milli prefix lemaradt az Ah-érték elől. Ebben a méretben (18650) egy rakás típus létezik, akár meglehetősen eltérő tulajdonságokkal, lásd például ezt az összehasonlító oldalt: [link].
A maximális kisütő- és töltőáram erősen típusfüggő, de mondjuk a 0,3..0,5C értékű töltést mindegyik elviseli, csak természetesen ezt a valós kapacitáshoz kell számolni, ami legfeljebb 2,2..2,5 Ah lehet. Tölteni a szokványos 4,2V-os csúcsfeszültséghez tervezett 18650-es töltőkkel lehet, meg is építhető, de fillérekért árulják: [link], [link], stb. -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #42252 üzenetére
Itt is lehet még olvasni róla:
MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems)
Everything about STMicroelectronics’ 3-axis digital MEMS gyroscopes
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #42238 üzenetére
Akkor szerinted a "hadonászós" távszabályzók, amivel egérkurzort lehet mozgatni a képernyőn, mit érzékelnek?
A szenzor ugyanaz, földmágnesességet érzékel, az már csak szoftveres feldolgozás kérdése, hogy abból gyorsulást számolunk vagy elfordulást.
Mindenesetre én ezekről a 3D szenzorokról beszéltem, ami a távszabályzókban is van. (Ami térbeli elmozdulást érzékel.)
-
dave0825
őstag
válasz
kjani18 #42085 üzenetére
Igen, kihúztam, de mint írtam, a távirányító infrája működik, mert telefon kamerájával nézve villogott, ahogy nyomtam valami gombot. A linket is írtam följebb, de erről van szó. Már írtam az eladónak Batman2 fórumtárs segítségével, hogy csak a kék megy vezérlővel bekötve, anélkül pedig jó mindegyik, tud-e küldeni másik vezérlőt, vagy mi legyen...
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #42085 üzenetére
Itt volt a link a múltkori hozzászólásban: [link] Infrakibocsátás működik neki.
Az ott látható 44 gombos, 6 A, kétkimenetes RGB controller 850 Ft körül kapható külön:
http://www.ebay.com/itm//131195271553
http://www.ebay.com/itm/331233891988
Ha garanciális cserét szeretne, akkor vissza kell küldenie, 2500 Ft körül van a posta Kínába, ha jól emlékszem. Erre utaltam, hogy nincs értelme, de természetesen én is próbálnék hibát keresni, javítani.
-
fraba
aktív tag
válasz
kjani18 #41918 üzenetére
Na, hát én is erre gondoltam, hogy valami triviális hiba lesz, meg hogy nem mehet tönkre minden chip és minden szín. Egyszerre. Nem is tudnám rosszul bekötni, mert kis kínai testvéreink előre forrasztottak mindent, és készre, működésre szerelve kaptam meg. Mindkét oldalról nem hajtottam meg, de mivel sorbakötve egy másikkal, az megy (ez meg nem), ezért úgy gondolnám, hogy mind a két oldal működik.
-
Batman2
őstag
válasz
kjani18 #41892 üzenetére
Szerinted az IC beépített túláram védelme mint áramkorlát használható önmagában, vagy mindenképpen használjak ellenállást is áramkorlátozónak ?
Arra gondoltam, hogy használhatok nagyobb áramú LDO-t is, így csak az ellenállás lenne az áramkorlát, nem tenném próbára az IC védelmét.
Utána is néztem 200, illetve 500mA-es LDO-nak.
Mi a véleményed ?Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
kjani18 #41850 üzenetére
A sínről a modellvasúti kocsi kb. 3-13V közötti feszültséget kap, ami beérkezik az LDO lineáris tápba. Ennek a tápnak a kimenetét 2,75V-ra állítom, az a szuper kondi max. üzemi feszültsége. Bár a táp IC-ben van túláram védelem, lehet érdemes bekötni egy áramkorlátozó ellenállást, mivel a kondi üresen gyak. rövidzár, ami az alacsony belső ellenállása miatt több amper áramfelvételre teszi képessé egyszerre. Ha az IC-nek megfelelően megy a védelme, ahogyan elképzelem, akkor igazából nem szükséges az ellenállás, mert amig több mint 100mA-t kér a kondi, addig az IC áramkorlátként működik, csak ez alatt lesz feszültségkorlát.
A kondi feszültsége nem elég a fehér LEDek üzemeltetéséhez, ezért mindenképpen szükséges egy feszültséget növelő áramkör alkalmazása, továbbá azért is, mert a kondi nem úgy viselkedik, mint az elem, vagy az akku, aminek van üzemi cella feszültsége, anek a környékén marad a kapocs feszültsége, amíg ki nem merül, hanem a töltöttségével egyenesen arányos a kapocs feszültsége, ami fél töltésen ez esetben már csak 1,35V a 2,7V helyett.
Tehát ha a kapacitását, az eltárolt áramot ki akarom használni, akkor olyan tápot kell használnom, ami a kondi csökkenő feszültsége ellenére minél tovább képes a kimenetén a LEDeknek szükséges feszültséget előállítani.
Az alkalmazandó IC 0,7V bemenő feszültségi képes üzemelni (állandó kimeneti feszt tartani), tehát a kondi kapacitásának kb. 3/4-ed részét ki lehet vele használni.
A LEDeknek olyan 2,95-3V-os feszültség kell, éppen csak parázsfényen mennek, ennyi is bőven elég a kocsi belső valósághű kivilágítására, ekkor csak pár milliamper az áramfelvételük, melegedés semmi, így nem szükséges áramkorlátos üzemeltetés, vagy előtét ellenállás.Amikor felteszem a kocsit a sínre, és áramot kap, a kondi elkezd töltődni, majd mikor már meghaladta a feszültsége a 0,7V-ot, bekapcsol a belső világítás is.
A kondi töltése sokkal nagyobb árammal történik, mint amit a LEDek és a táp esznek, így hamar be fognak kapcsolni.
Nagyobb töltőáramat nem merek beállítani, mert a kocsi kereke és a sín között túl nagy lesz a szikrázás.
Bár igaz, hogy a mozdonyok maximum tempó mellett vagy 300mA-t esznek, viszont bennük nincsen puffer kondi, legfeljebb a tekercs tud áramlökéseket okozni.Ez az elmélet, már nagyon kíváncsi vagyok a gyakorlatra !
Üdv.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #41798 üzenetére
Az csak akkuvédő panel, amit az akkura kell "integrálni", zsugorfóliázni (azért van olyan formája), töltésre nem alkalmas.
Két soros akkut tud védeni, be kell kötni rá a soros összekötési pontot is. Ennek azért van jelentősége, mert soros akkunál cellánként külön kell figyelni a kapocsfeszültségeket, mind túltöltés, mint túlmerítés elleni védelem szempontjából.
Az így kialakított soros telephez pedig 1 db 8,4 V-os töltőt lehet használni. Vannak fényképezőgépek például, ami ilyennel működik.
Mindig a töltő feladata az előírás szerinti töltés, a kis panel csak egy plusz biztonsági védelem. Ezért van az, hogy a panel 2x 4,35 V-nál szakítja meg a töltést, aminek normális esetben nem szabad megtörténni, mert a töltő eleve csak 8,4 V-ig mehet (vagyis cellánként 4,2V-ig).
Csak most látom az előző hozzászólást, szerintem a balanszírozásról gondoskodik a védőpanel, gondolok itt például az említett fényképezőgépek esetére, ami simán egy 8,4 V-os töltővel üzemel. Használat közben szintén a védelemnek kell figyelni, hogy az egyik ne merüljön túl.
-
PHM
addikt
válasz
kjani18 #41798 üzenetére
Ha jól értelmezem, ez csupán egy védő áramkör.
Azaz megakadályozza a túltöltést, a túlmerítést és a túláramot.
Ettől függetlenül arról hogy töltés közben a kapocsfesdzültség
semmilyen körülmények közt ne haladja meg a cellánkénti 4,2V-ot,
neked kell gondoskodni.Más:
Azt viszont nem tudom, hogy oldják meg a balanszírozást a 7,4V-os,
2 kivezetéses lítium akkuknál. Van bennük valamiféle balancer áramkör,
vagy egyszerűen kikapcsolnak, ha valamelyik határértéket sikerül túllépni? -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #41072 üzenetére
A soros kötés miatt természetesen azonos áram folyik mindegyik szekunderen, vagyis a terhelést addig lehet növelni, amit a legkisebb elbír.
Ponthegesztéshez párhuzamos szekunderekkel lenne jó, csak ahhoz egyforma üresjárási feszültségre kell beállítani mindegyik tekercset, a menetszám változtatásával. Minimális kiegyenlítő áram még így is adódhat (tökéletesen egyformára nehéz belőni), de azt még elbírja állítólag.
Youtube-on láttam ponthegesztős videókat, mikrosütő alapokon, ott is párhuzamos szekunderekkel szórakoztak, ha jól emlékszem. De ott a trafók egyformák voltak.
-
-
atesss
addikt
válasz
kjani18 #40087 üzenetére
Ez sem tűnik olyan rossz ötletnek.
De aztán végül vettem egy tekercs vékonyabb ónharisnyát a HR-ben.
Azzal is idő volt, de végül sikerült megcsinálnom vele.Azóta használtam már máshol is, és nagyon bevált !
Egyszerű esetekben (nem olyannál mint ez volt) nagyon gyorsan használható, és ahova nem fér hozzá az ónszippantó rendesen (úgy hogy lehessen vákuum is), ott kifejezettem hasznos. Nyilván az ónszippantó gyorsabb azért, de csak ha elsőre vagy max. másodikra ki tudja szívni. -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #40087 üzenetére
Fúvócső klasszikus eszköz volt a szervizben, törött teleszkópantennát bontottunk szét, végét összelapítva. A szűkület miatt a végén felgyorsul a levegő, hatékonyabb. Az ember azt hinné, a szerteszálló ón komoly gondokat okozhatna, de nem vészes, könnyen letakarítható.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #39591 üzenetére
Nincs most fejhallgatóm, de az elvileg úgyis csak a hangszórót választaná le, amikor bedugom, így esetleg egy hangszóró + HDMI példán keresztül tudnék egy lehetőséget. Nem Gigabyte specifikus, csak simán Windows.
Tehát itt még csak a hangszóró szól:
Engedélyezem a keverőt, beállítom figyelésre:
Szól mindkettő:
-
atesss
addikt
válasz
kjani18 #39356 üzenetére
Ez tényleg egyszerű, köszi !
De pontosan mi alapján kell méretezni az ellenállást ?Bár időközben már megtaláltam a megfelelő kapcsolást: [link]
(Én a HR-ben vettem, de nekik ugye nincs olyan honlapjuk amin fent lehetne.)
Gyártó oldala, doksival: [link]
Jóval bonyolultabb, de legalább nem kell próbanyákkal szórakoznom.
És működik, fejhallgatóhoz tökéletes, de egy kaputelefon hangszóróját is megfelelő teljesítménnyel hajtotta meg. Ráadásul elmegy 5V-ról is (azt mondjuk még nem teszteltem mennyivel kisebb a max., torzítás nélkül kivehető hangerő így).Most ebből fogok venni még egyet, mert ez biztosan tudja amit kell.
De ha lesz egy kis időm, kipróbálom ezt az egyszerű kapcsolást is, kíváncsi vagyok. -
mezis
félisten
válasz
kjani18 #39327 üzenetére
"A termékünk az USA-ban készült"
Nem lesz ebből hadüzenet ?
Néztem a honlap alján a megrendelőt. Úgy tűnik, csak egyetlen darabot lehetne rendelni. (Nincs lehetőség darabszámot megadni. Úgy látszik egy címre nem hajlandók csak egyet küldeni az óriási kereslet miatt.Besegítenétek a megrendelésben ?) Nekem a Citroen C3-ban 2 szivar gyújtó csatlakozó is van. Ha még vennék egy ilyet:
Akkor egyszerre 4 db-ot is működtethetnék.
Csak attól félek, hogy ennyivel már a motor visszafelé fogja termelni az üzemanyagot és a tankom túl fog csordulni.
Kellene egy kapcsolás, ami ilyenkor riasztana ! -
-
válasz
kjani18 #39150 üzenetére
Nem a feszültséggel van a baj, hanem az áramerősséggel. Egy sima USB2 port 500mA áramot képes leadni. Közvetlenül a porton. Hosszabbítókábellel ez rohamosan csökken. Már egy sima 4 portos HUB sem mindig képes ellátni 4 pendrive-ot, külső táplálás nélkül (itt a négy eszköznek kell osztoznia fél amperen). Képzeld el ezt 7 eszköz esetében. Oda lehet az 1A külső táp is karcsú lesz. Attól függ, mit akarsz használni. Ebay-en van bőven elosztó, a legnagyobb az 10es, de arra figyelj, hogy ne csak sima áramelosztó legyen (ebből van több), hanem tényleges HUB, erős külső táppal.
Ha hamar kell, akkor nézz körül a német (ebay.de) és angol (ebay.co.uk) oldalon, németektől pár nap, angoloktól egy hét alatt ideér a termék.
-
törölt tag
válasz
kjani18 #39150 üzenetére
"HUB-IC" nékül nem úszod meg, szal sokkal egyszerűbb készen megvenni. Ha mindenképp építened kell, akkor is könnyebb kitermelni egy létezőből az agyát és a saját panelba beforrasztani, mint foglalkozni az implementálással. De szerintem 14-est nem fogsz találni, így min 2 USB portodat foglalja majd el a PC-alaplapon.
-
válasz
kjani18 #39148 üzenetére
Kettő ilyennel: [link], arra figyelj, hogy itt már kell egy combos táp is mellé, hogy azért ellássa árammal ezt a rengeteg eszközt.
Mondjuk nem értem. Van nekem egy 8-9 éves asztali gépem, azon van összesen 10db USB port (6 hátul, és 2x2 kivezethető az alaplapról, kettő hátulra van vezetve, kettő előre), pedig tényleg nem mai darab. Minek kell ennyi port?
-
kukinyo
addikt
-
And
veterán
válasz
kjani18 #38979 üzenetére
Nem. Van olyan is, amelyik mindkét módon képes működni (step up/down vagy buck/boost), de akkor azt az adatlapon külön kiemelik, és az egyes működési módok még egy adott tok esetén is eltérő kapcsolástechnikát követelnek meg. Amelyiknek az adatlapján ez nincs külön feltüntetve, az lefelé konvertálóként nem működik.
-
-
Marcika80
tag
válasz
kjani18 #38393 üzenetére
Ok, ki próbálom! Egyébként ki próbáltam diódaként használva a ledet, őrület, de működik
!! Villog a led mókásan, miközben tisztán szépen szól a rádió, ráadásul egy régi agyon használt ledet használok, lényeg működik
. Elem nélkül villog a led, dióda ként használva, úgy hogy közben szól a hangszóró is.
.
most fejeztem be az itthoni melót, este nekiállok a tekercsnek, úgy érzem sikeres lesz a dolog. -
Marcika80
tag
válasz
kjani18 #38375 üzenetére
Szia! Így gondolod?
Kernel Köszi a kiigazítást, csak rá nézésre gondoltam hogy szénféleségből lehet, holnap neki állok a tekercselésnek, megpróbálom minél pontosabban megépíteni a tekercset, a többi már igazából nem lehet olyan nehéz. Ha elkészültem mutatok képeket majd.
-
szabifotos
senior tag
válasz
kjani18 #37765 üzenetére
A nyelvvel nem hiszem, hogy lesznek gondok. (remélem) Bár nem vagyok kiemelkedően profi,de nem megy rosszul az angol. Bár nyilván a szakmai nyelvet meg kell tanulni majd, ha netán oda kerülök.
Elég necces a fizika. Érettségi már nem hiszem, hogy lesz belőle. Ahogy nézem a legtöbb helyen az informatika is elfogadott!? Ha jól értelmezem, a fizika helyett? Mert infóból már van érettségim, igaz csak 4-es.
(Egyébként egy rendkívül okos tanárunk van fizikából, csak kissé idősödik már és az anyagot sem igen adja át rendesen, sajnos)Hát igen, ezt tapasztaltam. Külföldön még ha nincs is papírod, de akarsz dolgozni akkor elég jó szinvonalon meg lehet élni. (az itthonihoz képest)
-
harry
veterán
válasz
kjani18 #37677 üzenetére
Köszi a tippeket.
Nincs igazán felszerelésem, nem tudom, hogy tudnám kimérni. Vagyis jó, van multiméterem, de pl. műhelytáp vagy ilyesmi nincs. Amúgy nem ilyen kis vibrátor, hanem valamilyen nagyobb forgómotor, 220V DC van ráírva, de teljesítményérték nincs... Elvileg ez: [link] zyt-71
Ha minden kötél szakad, ismerősöm vélhetően tud segíteni, csak gondoltam, amíg lehet ilyen 1-200Ft-os alkatrészcsere segíthet, addig megnézem, meddig jutok.Érdemes lehet így "látatlanban" az alábbi alkatrészek közül is valamit kapásból kicserélni?
Tirisztor BT151-600 (ilyet nem találtam, csak 650-est meg 800ast [link])
Optocsatolo MOC3022 (ha jól tudom, a 3020 is jó lehet [link])
Optocsatolo EL817 [link]
Meg egy 25V 470uF kondi (ez már elvileg egy 5V-os ágon van, ha jól látom, két nagy ellenállás végez feszültségosztást). -
-
Ribi
nagyúr
válasz
kjani18 #36981 üzenetére
E14/E27-be direkt megy a 220, tehát szerintem áramfelvétel szempontjából, hogy 7 vagy 14W, az totál mind1. Foglalat meg úgyis ki lesz cserélve, E27-re. Szóval szerintem simán mehet.
15W led az kb. 100Wos normálnak felel meg, az ilyen lámpába reflektor
Fizikailag belefér akkora egyáltalán? -
sörösló
aktív tag
válasz
kjani18 #36796 üzenetére
Az alapvető probléma változatlan. Ahogy Lompos írta, max. töltik egymást az akkuk. Rendben is van ez amíg valamennyire egyformák! De ha akad egy amelyik kilóg a sorból, akkor az Isten legyen irgalmas mindannyiunkhoz! Egy ilyen telepben egyetlen zárlatos tag iszonyú rombolást okozhat. Anno az ilyen targoncatelepeket gyorsan kiraktuk a mezőre, aztán vagy felrobbant, vagy kimerült és abahagyta a rosszalkodást! Egy aksiban ameddig van kakaó, addig potenciális akna. Az IFA soros-párhuzamos kapcsolója csak azért nem robbant rendszeresen, mert a belső vezetékelés hamarabb elégett.
És igen, a hálózati eszközök párhuzamos kapcsolása tényleg egy másik témakör. Bocsi az OFF-ért.
-
-
Peter789
senior tag
válasz
kjani18 #36676 üzenetére
apró javítással igaz, 5db-os tételben jön ki 300 körülire [link]
más típusból még olcsóbban is van [link]
de én inkább a fentivel szemezek, mert az közel lábkompatibilis a kommerszebb és olcsóbb "felülről lezárós" [link] típussal, így ugyanazon a nyákon lehet kívülről cserélhető, elektrosztatikusan elég jól védett SIM is, meg plombált házon belüli védett SIM is...
-
Osiris
őstag
válasz
kjani18 #35985 üzenetére
Mechanikus zaj. Ahogy a képen látod, mindent leszedtem csak a szenzor marad a nyákon (a másik oldalon van egy szalagkábel konnektor, de azt is ellenőriztem és nem az zörög). Ha megrázom szól a szenzor mint egy csörgő. Ezen én is eléggé meglepődtem, mert azt hittem valamit lerögzítek és minden oké lesz.
Ki fogom vezetni a mikrofon, a vízálló házban úgysem hall semmit, csak a csörgést. Sajnos a szenzor kiforrasztása számomra már túl nagy falat, de jó lesz ez nekem külső mikrofonnal is. Azzal megszűnik a zaj (már próbáltam). -
-
duc
aktív tag
válasz
kjani18 #35554 üzenetére
mindkét oldalon beállítható, PAL-t, NTSC-t tudja a lejátszó és a TV is. Ennek ellenére akárhova állítom nem ad színes képet. Más TV-n igen, más lejátszó ezen a TV-n is... szóval ezért érthetetlen számomra a történet.
Olyan mintha a szín "eltűnne" a jelről, de teljesen. Próbáltam különböző kábelekkel is, hátha... de nem.
-
mezis
félisten
válasz
kjani18 #35512 üzenetére
A horganyzott lemez (cinkbevonatos vaslemez) helyett horganylemezt (volt) szokás használni, mert a cink nevű fémre van szükség. Csak olyan esetben érdemes ilyet pancsolni, ha nem érhető el a profi gyári folyasztó szer, mert jobb az, ha van még a cink klorid mellett egyéb adalék anyag is. A cink kloridot meg hagyjuk meg a bádogosoknak a horganyzott esőcsatorna forrasztásához. Jobb azzal a szabadban dolgozni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
kjani18
őstag
válasz
kjani18 #35410 üzenetére
De ez nem is lényeg, megoldom, jó ha 0 -tól 5V dc közötti vezérlőfeszt tudok használni a teljesítményszabályzásra.
Ugyan ilyen vezérlőfesszel szeretnék egyébként 555 -ős oszcillátor kapcsolás frekvenciáját, ill. kitöltési tényezőjét is szabályozni.
Tudsz segíteni?
Bocsi, közben valami sz@rakodott a PH-n ezért lett 2 üzenet belőle. -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #35372 üzenetére
Ahhoz is van rajz, lényegileg ugyanaz:
http://elektrotechnika.uw.hu/doksik/RA6363S/RA6363S.pdf
uA 739 (TBA231) volt még ezekben, előerősítő.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #35118 üzenetére
Nem érdemes foglalkozni vele, nagyon könnyen agyonvágható az IC és körülményes is lenne. Egyszerűbb berakni akár 2 db 12 V-os tápegységet is.
Miután a VIPer12a egy kisteljesítményű, DIP-8 tokozású IC, ami tartalmazza még a kapcsoló FET-et is, ilyeneket kb. DVD-lejátszó nagyságrendű teljesítményekre alkalmaznak, vagyis nem egy nagy kaland.
Vagy egy kisteljesítményű hálózati leválasztó trafó is elég hozzá, ami persze még így is drága szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest