- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #33417 üzenetére
Ha úgy könnyebb, számolj teljesítménnyel, ahol tételezd fel az elméleti ideális esetet (100 % hatásfok), vagyis a primer / szekunder oldalon azonos teljesítményt.
230V x 0,2A = 46W
Szekunderen is adott egy feszültség, legyen a példa kedvéért 12 V:
46/12 = 3,8 A
Vagy most látom, közben írtad a 40 V-ot:
46/40 = 1,15 A
Az egyszerű alapkapcsolásban az emitterellenállás csökkenése magával vonja a kollektorfeszültség csökkenését, ezáltal a munkapont eltolódását.
Összetettebb, DC-csatolt áramkörben viszont (műveleti erősítő vagy hangvégfok, lényegileg ugyanaz) minden hat mindenre, plusz ott van még a negatív visszacsatolás, ami azt esetleg kompenzálja, bizonyos határon belül, de ezt csak így általánosságban jegyezném meg, mert mindig a konkrét alkalmazást kell nézni, hogy mit szabad, vagy mit nem.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33417 üzenetére
Van egy egyszerű paraméter, a transzformációs arány, amire igaz, hogy: U1/U2=N1/N2 és ha mondjuk tökéletes trafóval számolunk, akkor =I2/I1. Ezt az értéket illene tudni. Utána spekulálhatunk.
A másik, hogy NPN tranyó emitter ágán ellenálláson keresztül földelt.
Ilyen nincs, vagy földelt, vagy ellenállással van a földre kötve (ami nem földelés).
A ellenállás növelése és csökkentése egy hangrendszerben mit eredményezhet.
Attól függ, hogy milyen a kapcsolás.
Azaz tisztítja vagy torzítja a jelet?
Egyiket se, általában más dolga van. Meg aztán mi az, hogy tisztítja a jelet? Legtöbb esetben nincs miért torzítást okozzon, csak ha miatta túl nagy amplitúdó jön létre, amit a táp limitál(hat).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33383 üzenetére
Ha a direkt kimenet nem kell, akkor eltűnnek: C33, R62, R61, R1, R2, C1, D10, IC1b. Mind fölöslegessé válnak.
Q1-Q9/Q2-Q8 közvetlen kapcsolatot kell kialakítanom, hogy a bipoláris kapcsolás üzemeljen és így működjön Normál(Q1-Q9)/Effekt(Q2-Q8) .?
Hagyd úgy, ahogy van! Az a 2 FET vezérlése. A Q4 is csak a Q1 kapcsolgatására , de oda kell.
A bipoláris az más. Ez a Q8-Q9 áramkör egy bistabil multivibrátor, amit már egyszer rendesen kiveséztünk, csak rövid a memóriád.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33354 üzenetére
Az 1N4007 nem nagyobb frekvenciákra, inkább CSAK hálózatira készült. Lustasága miatt (ts, azaz storage time, ami annyira rossz, hogy fel sem tüntetik az adatlapokban). Tehát alkalmazástól függően kell választani.
Mit javasolsz max.30W és max.47V-on.
Dióda szempontjából a 47V-ot tudom értelmezni. A 30W-ot kevésbé. Akkora fogyasztót kell a dióda által egyenirányított feszültséggel táplálni? Ha igen, akkor egy vagy kétutas egyenirányítással? Inkább az átlagos egyenirányított áramérték az, ami alapján diódát szokás választani.
A fenti értékek 1kHz-en vannak.
Ha mondjuk 50Hz lenne akkor kisebb fesz és nagyobb áram, de akkor sem éri el az 1A-t.Mi köze a frekvenciának a fesz- és áramértékhez ugyanolyan feltételek mellett?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33341 üzenetére
Nem. Az SY egy 3A-es dióda, míg az 1N4007 csak 1A-es. A műszer a nyitóirányú feszültségest mutatja a diódán (VF) mV-ban mért értékkel, ami ugyanakkora mérőáramnál (ami a műszer jellemzője) természetes, hogy kisebb egy nagyobb dióda esetén. Arra ellenben fgyelj mire használod az SY360/2 diódát, mert a garantált záróirányú feszültsége (VR) csak 200V.
-
moha21
veterán
válasz
darvinya #33313 üzenetére
A nagy koercitív erő nem jó transzformátornál mivel másodpercenként többször kell fel/ illetve lemágnesezni pl. a transzformátor vasmagját. Ide a legjobbak a lágymágnes anyagok, mert kicsi koercitív erejük miatt könnyen lemágnesezhetők, olcsók és a relatív permeabilitásuk viszonylag nagy.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33313 üzenetére
Nem, csak rosszabb a trafó hatásfoka, kisebb teljesítményt lehet kisajtolni belőle. És ezt nem is a mágneseződés miatt, hanem a vas eltérő tulajdonságai miatt. Nem voltak hülyék, akik kitalálták a 4% szilícium adalékot, majd később a hipersil-t is.
Érdekes belegondolni, hogy mi történik/történne, ha nem egy trafó hanem egy elektromágnes vasmagja lenne acélből. -
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33253 üzenetére
Vagy szüntessem meg a végerősítő földelését, mert a szűrőkondi fémteste a fémtestre való rögzítés miatt megkapta a földelést.?
Ez volna a jó megoldás, de mindig feltevődik a kérdés, hogy mennyire jelent jó a kontaktust pl. egy alu hengerre rögzített kengyel. Régi kondiknál ez van/volt. Onnan kellene az erősítő dobozára is vinni a testet. A doboz letestelését én nem látom kötelezőnek egy nem nagy tápfeszültségű erősítő esetén, ha az jól van megépítve. De mindenképp csak egyetlen pontról menjen szál a dobozra/hálózati testre, mert másképp ott a földhurok!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33247 üzenetére
...Lenne értelme így megcsinálni?...
Nem csak lenne értelme, hanem KELL!
Elméletileg minden földszál egyetlen PONTBA (nem vezetékbe!) kell(ene) összefusson, hogy sehol ne folyjon áram rajta ezzel feszültségeséseket okozva. általában ez apont éppenséggel a szűrókondi (negatív, ha egytápos) lábánál található.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #33178 üzenetére
A bonyuRultságot felejtsd el. Gondolj arra, hogy csak a trafó, híd meg szűrőkondi van az áramkorben. Még a földet is, mindent a mínusz kimenetre kötve. Annál egyszerűbben (olcsóbban) nem lehet.
Abból, hogy 2 diódát fordítva helyeztem be attól még a műszer mutat értéket.?
Igen. Ugyan kérdés, hogy melyikeket kötötted be fordítva. Lehet belőle egyutas egyenirányítás vagy diódagyilkolás, ha a trafó bírja annyi szusszal, hogy kinyírjon diódát.
-
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
-
PHM
addikt
válasz
darvinya #33091 üzenetére
Egy szót sem ejtettem az OTG-ről.
Mezei telefon töltőkről értekeztem, részben eme hszedre reagálva.
Ha vennéd a fáradságot és tövéről hegyére kimérnéd a két töltő csatlakozóját,
rájönnél a különbségre. Szerintem. -
PHM
addikt
válasz
darvinya #33081 üzenetére
Pedig egyszerű a magyarázat.
Ha tüzetesen megnézed a Lompos úr által feltett képet, a felső képen balra látható, hogy a microUSB dugóban 5 érintkező van, holott az USB kapcsolathoz elég 4 is.
Az ötödik pontra be is van kötve egy 130 Kohmos ellenállás,
erről tudja a készülék, hogy egy sima töltőre van csatlakoztatva.
Ez az ellenállás pedig többnyire magában a csatlakozó dugóban van,
így az adapter felől elég 2 vezeték is.
Így már tiszta? -
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #33081 üzenetére
Ez az, hogy mi is csak találgatunk, mert azt persze nem lehet tudni, hogy mit észleltél konkrétan. Bedobni 1-2 szavas határozott állításokat, az neked mindig jól megy. Legalább odaírnád, hogy szerintem, vagy azt hiszem stb. De nem, te mindig annyira biztos vagy a dolgodban (mint a másik topikban is ugyebár), hogy az valami bámulatos.
Csak azt felejted el, hogy minél többet tapasztal az ember, annál bizonytalanabbá válik, van is erre egy jó mondás (Bertrand Russell, inkább nem idézem).
Az a gond, hogy bár egy ilyen tápegység úgy kezdődik, hogy a 230 V egyenirányítódik, utána pufferkondi, amin valóban lüktet a feszültség, Graetz-hidas egyenirányítás esetén 100 Hz ütemben, ami bizonyos esetben érzékelhető lenne a kimeneten is, de ez a kisebb áramú, stabilizálatlan töltőadaptereknél fordulhat elő. Ahol néha még Graetz-híd sincs, csak egy diódával intézik el, a kis teljesítmény miatt.
Itt viszont 5 V-os, szigorúan stabilizált adapter jöhet szóba, aminek fontos szereplője az optocsatoló segítségével kiképzett negatív visszacsatolás, ami a szekunder oldalról precízen vissza tudja szabályozni a primer oldali kapcsolótranzisztort.
Szintén a kimenőoldalon szokott még lenni egy sönt-stabilizátor is (TL431 vagy annak AZxx megfelelője stb.), a nagyon pontos tápokhoz, ami úgy tartja a kimenőfeszültséget, mint egy vízszintes vonalat. Vagy egyszerűbb esetben egy Zener-dióda működik együtt az optocsatolóval.
Ezeknél a tápoknál szó sincs lüktetésről, pulzálásról. Jóérzésű ember eleve nem is mond olyat, hogy 100 Hz-es egyenáram. Nem mintha nem tudnám átértelmezni, ha akarom, lüktetésre például, de ilyet azért mégsem illik...
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #33068 üzenetére
Szerintem ez megint valami kitaláció részedről, ami nagyjából életszerűtlen is. Ez egy szokványos, optocsatolóval visszaszabályzott, egyszerű PWM-tápnak látszik. Másik oldaláról van fotó?
Beugrató kérdés: az 5 V-ra direktben mekkora kapacitású kondenzátor csatlakozik?
-
Batman2
őstag
-
Batman2
őstag
válasz
darvinya #33072 üzenetére
Az egyenáram mindenképpen egyenáram,
amit a váltóáram egyenirányítása után kapunk, az is, legfeljebb szaggatott egyenáramnak szokás nevezni, aminek a frekvenciája lehet 50, vagy 100Hz, ha 50Hz-es váltóáram volt a bemeneten, attól függően, hogy egy, vagy kétutas egyenirányítást alkalmazunk.
Viszont akárhogy is nézzük, ez az áram nem fog periódikusan polaritást váltani, mint a váltóáram, csak félszinuszokból álló szaggatott egyenáram lesz, mely periodikusan a nulláig csökken.
Természetesen ennek a frekvenciáját is kifejezhetjük hertben.Ez viszont a natúr egyenáram, ha már puffer kondi is van a körben, akkor még áranyaltabb a helyzet, már szaggatott egyenáramról sem beszélhetünk, mivel egyszer sem éri el a nullát az értéke, csak némi szinuszos komponens lesz az egyenáramra "ülve", a táp áramerejétől, a terhelés mértékétől és a puffer kondi kapacitásától függő mértékben.
Nos ez van a kapcsoló üzemű tápoknál is, csak ott ez kilohertzes tartományban van.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
darvinya #33068 üzenetére
Továbbra sem világíos, hogy mit akarsz mondani, mivel a kapcs. üzemű tápok kapcsoló frekvenciája rendszerint nem hetzekben, hanem (több tíz, több száz) kilohertzekben fejezhető ki.
Tehát ha arra gondolok, hogy az egyenáram, ami a táp kimenetén megjelenik, szaggatott egyenáram lenne, ami a kapcsolási frekvencián pulzál, akkor sem 100Hz-ről beszélünk, ráadásul a kapcs. üzemű tápok kötelező elektronikai része a kimeneti (puffer) kondenzátor, ami pedig elsimítja ezt a pulzáló áramot és legfeljebb 1-2száz millivolt lesz az feszültség ingadozás terhelés közben is, ami megintcsak a kapcsoló frekvenciával azonos frekvenciával pulzál.Ha csak 100Hz lenne a kapcsoló frekvencia, akkor nem lehetne kicsi méretű a táp, majdnem akkora trafót kéne benne alkalmazni, mint egy azonos teljesítményű, hagyományos, transzformátoros tápegységben van !
Hozzá még ráadásul hatalmas puffer kondi és méretes kapcsoló elemek is járulnának a nagy áramlökések miatt.
Mindenzt kicsi méretben és kicsi veszteségekkel csak magas frekvencián lehet megvalósítani.A kimeneti egynáramot persze utólag meg lehet szaggatni, adott frekvenciával, de annak meg nem látom értelmét.
Üdv.
-
diamondface
tag
válasz
darvinya #33053 üzenetére
Hát, e kettő nem kifejezetten egymás párja. És ráadásul nincsenek egy helyen...
Viszont mégis segítettél! A második linken ott van a 2SC2690A, aminek a párja a 2SA1220A. És mindkettő megkapható egy helyen. Köszi!A másik kérdés (főként lompos48-hoz):
Ezek a tranzisztorok egy erősítő javításához kellenek. A bal oldalán láncreakciószerűen kipusztultak a félvezetők (a jobb oldal működik). A lényeg, hogy ha az egyik oldalon más tipusú alkatrészeket használok (mert csak azt kapok; itt nevezetesen 2SD415-2SB549 helyett 2SC2690A-2SA1220A), nem ildomos-é kapásból a másik oldalt is ezekre cserélni a szimmetria kedvéért? Illetve baj-e, ha ezt nem teszem? -
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya #32978 üzenetére
Előző hozzászólásomhoz még hozzátenném, az Asrock alaplapok 1,5 A USB (Apple) töltésre képesek átkapcsolni. További érdekességek:
http://androbit.org/articles/124/android_usb_host_otg_mod_kerdesek_valaszok.html
Mi az az USB OTG?
USB On The Go. A micro/mini USB-A/B/AB csatlakozók 4. pinje az ún. ID pin. Ha ez le van húzva testre (GND) a csatlakozóban ellenállás nélkül, akkor a kábel csatlakoztatásakor az OTG kompatibilis eszközök hoszt módba kapcsolnak. A 4. (ID) és 5. (GND) pin az OTG-kábelekben van közvetlenül (0 Ohm) összekötve. Minden más micro/mini USB-kábel esetében a 4. és 5. pin között nagyobb az ellenállás (általában nincsenek összekötve).
Miért jó az OTG?
Beállítások megváltoztatása, a kernel kicserélése nélkül, a csatlakoztatott kábel függvényében a készülék viselkedhet kliensként és hosztként is, persze egyszerre csak az egyik módban, mivel egymást kizárják. A módok között automatikusan vált, ha megcseréljük a kábelt.
Mivel nincs szükség újraindításra, beállítások átállítására vagy a kernel kicserélésére a hoszt mód bekapcsolásához, útközben (On The Go) is egyszerűen csatlakoztathatunk pl. egy pendrive-ot.
Azért van erre szükség, mivel csak egy micro USB port van az eszközön (nincsen külön hoszt port).Hoszt módban hálózati töltést jelez a mobil, pedig nem hálózatról töltöm. Miért?
A csatlakoztatott USB periféria rövidre zárta a data vezetékeket (pl. a csatlakoztatási folyamat során), ez normális. Sok fali töltőben fixen rövidre vannak zárva a data vezetékek, ezzel jelezve a telefonnak a hálózati töltés tényét: ekkor a mobil nagyobb áramot (akár 0.85 A -- 1 A) is kérhet a gyorsabb töltéshez. Erre azért van szükség, mivel sok alaplap manapság is max. 0.5 A-t képes leadni egy USB-porton; ha a mobil többet kérne, akkor instabilitás lépne fel a PC-n.
Hoszt módban 1 A-t (vagy többet) leadni képes akksiról/portról töltöm a mobilt, de USB-töltést ír, ami lassabb, mint a hálózati. Aktiválható a hálózati töltés?
Igen. De nem a szokványos módon (értsd nem a data vezetékek rövidre zárásával -- mivel ekkor nem működhetne a hoszt mód). Készülékenként változó konfigurációs fájlt kell módosítani.
-
fulopnorbert
csendes tag
válasz
darvinya #32900 üzenetére
Sajnos én nagyon konyhanyelven írok ezen a téren, mert nem értek hozzá. Szóval a Tv-n mindennel van hang, csak a hangfal nem működik xbox, pendriver, vagy pc-n keresztül.
Az xbox a hozzávaló kábellel van csatlakoztatva a tv-vel. (a három színű kábellel piros, sárga, fehér)
A pendriver pedig Kingston márkájú 8Gb-os. -
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #32816 üzenetére
Ezt megint alaposan megírtad!
Sok értelme magyarázni nincs, ha csak ez a néhány alkatrész látszik a kapcsolásból,
Én azt saccolom, hogy valami időzítésről van szó, ahol az 1M ellenállás tölti a kondenzárort az RC időállandó függvényében. Az R21 pedig úgy tűnik arra való, hogy a kapcsoló megnyomására kisüti a kondenzátort.
-
-
Batman2
őstag
válasz
darvinya #32759 üzenetére
Node XT-ben és 286-soban is még telepes, CMOS memória volt, egy kis NiCd, akku volt a telep, vagy mikor azt lecserélték, akkor pedig 3-4darab ceruzaelem, a CMOS közelében levő tűkre rákötve.
Itt még nem használtak EEPROMot, a BIOS is csak ablakos EPROMban volt, az ablak pedig gondosan leragasztva.Üdv.
-
törölt tag
válasz
darvinya #32677 üzenetére
Nem tettem fel rá semmit. Örültem hogy megy a gyári FW-rel
A PC-re akart ugyan frissíteni vmit, de lefagyott, nem is egyszer. Így az is az alapszoftverrel ketyeg.Lompos48
"Sunyi egy társaság. Ez a termékhez kötés politikája."
Hát az. Talán ez az elmúlt bő 20 évnyi mélyrepülés egyik szindrómája. Szerintem a trinitron óta nem tudtak olyat letenni, ami önmagában vonzó lett volna, így mindig valamivel megpróbálták "kiegészíteni" aztán ezzel jól haza is vágták a nóvumot.
Amiért mégis ezt választottam:
-20 órás üzemidő (esetemben ez kamunak bizonyult, kb 12h-t ment el a kezdetekkor)
-jól néz ki és kicsi (ez a véleményem még ma is)
-az első vókmenem szoni volt, az a bizonyos 1 elemes verzió, tán 20 évvel ezelőttről. ( a fülese a mai napig megy, szemben a mostanival, ami bő fél év után berosált!)
-a sok funkciót tekintve viszonylag átgondolt kezelőfelület és egyszerű kezelhetőség (szemben az előző MP3 pléjeremmel, amire szerintem egy OKJ-s műkörömépítő "fejlesztett" frontendet)Végülis a rövid üzemidő és a füles tönkremenetele mellett csak azt az apróságot hoznám fel negatívumnak, hogy ritka ótvar hangja van. Én nem tudom ki szeretni ezt az öblös, mackózsírral nyakonöntött hangzásképet. Csak azért nem dobtam eddig ki, mert legtöbbet prózát hallgatok, annak meg jót tesz.
Mindent egybevetve, ahogy a reklám is mondta anno: it's a Sony! -
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #32609 üzenetére
A bistabil egy kétállapotú áramkör. Impulzussal vezérelve billen az egyik vagy másik állapotba. A linkelt rajzban látható, hogy:
- Az B kimenet a bemeneti jelet ismétli minden effektus nélkül.
- Az A kimeneten a bistabil állapotától függően a Q1-et be, a Q2 kikapcsolva torzítatlanul (késleltetve), másik állapotban a Q1-et ki, a Q2 bekapcsolva torzítva (megdolgozva) jelenik meg a jel.
- Mindezt a Q9 kollektora intézi "0" vagy "1" állapota függvényében.
- A Q8 állapota MINDIG a Q9 fordítottja (mert ugye ez egy bistabil), ezt a LEDes jelzés vezérlésére használják.
- Az Effect on/off nyomógomb minden nyomására a bistabil átbillen az effektus ...be-ki-be-ki... stb kapcsolgatását okozva. -
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #32605 üzenetére
Ha kiderülne (és nem derül ki) az adatlapból, hogy milyen 2 fázisú jelet az ki ez az IC (egymást fedő vagy nem fedő impulzusok), akkor könnyen összehozható lenne a kimeneti jel más áramkörökkel.
Így egyszerűbb megvenni eBay-ről néhány dollárért.
Viszont észrevettem, hogy van mindegyik rajzon ez Q8-Q9 kör.
... és azt úgy hívják, hogy bistabil áramkör.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
darvinya #32597 üzenetére
Az MN3101 egy kétfázisú impulzusgenerátor. Az MN3007 pedig egy 1024 cellás digitális késleltetés (DD = Digital Delay). Ég és föld.
Az elsőnek a pontos szerepét és felhasználási módját kell tisztázni ahhoz, hogy esetleg mással ugyanazt a funkciót pontosan helyettesíteni lehessen.
Mindkettő nagyjából a (legalább) negyed évszázaddal korábbi elektronikus hangszerekhez készült. Az MN3007-hez hasonló áramköröm valahol elfekszik a fiókok mélyén ITT Intermetall forrásból.Tipikus alkalmazás:
-
hNp88
aktív tag
válasz
darvinya #32543 üzenetére
kérdés mekkora UV sugárzást bocsájt ki ez a lámpa, lemérni sajnos nagy hirtelen nem tudom
a monitorban nem vagyok biztos, hiszen az üveg elnyeli az UV nagy részét (~65%), plusz még ott a lámpa búrája is ugye (erről nem vágom le
) inkább a TV-t féltem. ...akkor ebből nem lesz semmi, míg a "műhelyt" és a szobát külön nem választom, a "műhelyasztal" fölé akartam berakni a hmli-t.
-
törölt tag
válasz
darvinya #32463 üzenetére
Hétfő 14-19-ig
Szerda 17-18-ig
Péntek 16-17-igEgyéb időpontokban előzetes telefonos egyeztetés alapján.
Délelőtt Gabó: 30/532-6463
17 után Krisztián: 30/258-9611
-
Legközelebb adok pontos pixeszámot, hogy mennyit kell legörgetni
Mondjuk igazán tehettek volna egy kontakt menüpontot. Mostanában kezdenek leszokni róla a webfejlesztők-------
AND,
Értem, akkor nincs értelme, hacsaknem azért, mert nem szeretnék ilyen kis külön panelt, amire rányomom a TQFP-t.
Ha a fenti okból kifolyólag mégis a lábleválasztás melett döntök, akkor előfordulhat, hogy a magas égetőfesz megjelenik egyéb lábakon is, vagy untig elég ezt az 5 lábat leválasztani DIP kapcsolókkal? -
-
törölt tag
válasz
darvinya #32452 üzenetére
pl lomex, "Kapcsoló - billenőkaros" neked kell az ON-ON konfiguráció, hogy "mindkét irányban" adjon vmilyen kontaktot. Van kisebb meg nagyobb, neked gondolom a kisebb is megteszi, legalábbis funkcionálisan.
pl: 45-06-33
---
AND,
Bocs, nem fogalmaztam egyértelműen. Magát az ICD2 klónra gondoltam, hogy megoldható-e a faék egyszerűséggel az in-circuit kódégetés, mert akkor nem kell egy külön kis játékpanelt csinálni az a benne lévő két SMD IC-nek, ahol előzőleg beégetem a förmvert, majd később a helyére forrasztva reménykedni, hogy minden rendben van PIC-ekben.
Ebben a klónban a 4550-nek a PGD lába van használva másra is, az f877-nek mind a PGC és PGD lába is dolgozik másfele.A többi lábat még nem néztem... -
darvinya
titán
válasz
darvinya #32441 üzenetére
Szakik segítsetek abban, hogy miként van ez a kapcsoló bekötés?
Mert a áramköri rajz szerint 6-os lábon van táp negatívja, de az elemnek melyik?(válaszra adott hsz-ben van rajz)Az eredeti kapcsolót nem ismerem ezt a 9 PIN-est, és miként kapcsolja a ki/be a pedált.
A gond, hogy így állandó a hangzás, nincs ki/be kapcsolás.
Amúgy nagyon jó hangzása van.Köszönöm.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
darvinya #32349 üzenetére
A szimpla forrasztással az a baj, hogy mechanikai rázó igénybevételt 4-5 évnél tovább egy vezeték nem bír.
Ha jól van rögzítve és ragasztó szalagozva akkor más a tészta. De gyorsított mechanikai mesterséges vizsgálatokon mind megbuktak.
Ha autó akkor krimpelés nagy áramra és óccóra hegesztés kis áramra és megbízhatóságra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged