- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
-
Reggie0
félisten
Oszinten szolva nem tudom. Ha ram hallgatsz, akkor vegyel Weller pakat, az sokat bir. En itthon egy Weller TCP-t hasznalok mar 20 eve es teljesen hibatlan, de emlekbe el van rakva egy 25..30 eves hofokszabalyozos is, ami szinten mukodokepes meg.
Az SMD-t 0402-es meretkodik gond nelkul lehet a TCP-vel is forrasztani. Meg a 0.2 mm koruli vastagsagu, 0.5mm-es tavolsagu IC labakat is. -
vodkaboy22
addikt
A pákákról: egyiket se venném meg! Szerintem létezik 1 szabály vagy minőségi szabályozható vagy olcsó 1szerű az ilyen 3000-12000 forint közti szabályozhatókkal már megjártam 2vel is... Nem szabad ilyet venni.
Olcsonak valami ilyet: http://www.hestore.hu/prod_10031147.html 3 éve szolgál nekemSMD-n kívül mindenre ajánlom és használom, mer gyorsan melegszik és megbízható. SMD-re meg kell 1 komolyabb eszköz a 15000 fölötti kategóriából.
-
mezis
félisten
-
-
Tamy
őstag
Köszönöm a tippet, olvastam én is vasaló helyett sütő+lamináló használatáról, csak lamináló nem volt itthon, így ez a módszer tűnt egyszerűbbnek. Árakat még nem néztem, de ha tényleg ilyen 1-2000 Ft-os tétel, akkor lehet, hogy beruházok egyre.
Most inkább valami használt lézernyomtatón gondolkodok, hosszútávon mindenképp megérné. Legtöbb helyen csak a saját papírjukra nyomtatnak, amit 2x-es áron számolnak, mint amibe egy papír-írószerbe kerül, és nem is biztos, hogy van olyan papírjuk, mint ami nekem a legjobb lenne. Ráadásul a papír nagy része kárba is veszik így, hiszen csak egy kis rajz van rajta, de utána azt már nem vihetem vissza.
Cimkehordózó korábban nálam is tömegesen keletkezett, mostanában csak ritkábban, de eddig mindig kidobáltam, ki gondolta, hogy ekkora érték
Viszont mint kiderült, úgysem nyomtat rá senki, aki meg hajlandó volt rá, az meg rá is fázott. Igaz, az nagyon vékony volt, emlékeim szerint ami nálam régebben tömegesen keletkezett, az jóval vastagabb volt. Szerintem az egyszerűbb, otthoni felhasználóknak szánt nyomtatók egyébként is alkalmasabbak az ilyen különleges papírokra történő nyomtatáshoz, mint az irodai multifunkciós társaik. Utóbbiak tele vannak mechanikával, hosszabb a papír útja, emiatt több a hibalehetőség is.
-
Lompos48
nagyúr
A kapcsolás így rendben működik, a ledek is villognak, és a jelfogók is behúznak.
Eddig OK és örvendek neki.
Arra gondoltam, hogy talán a tranzisztor bázisán lévő ellenállás csökkentésével elérhetnék valamit.
Ha eltekintünk a relé tekercsellenállásától, akkor is a kollektorkörben található ellenállás (100Ω) és a bázisköri (2kΩ) az Ic/Ib (kollektor-/bázisáram) arányt egy 20-as értékre határozza meg. Márpedig az Ic/Ib erősítési tényező (beta vagy h21e - a tranzisztor egyik legfontosabb paramétere) egy ilyen tranzisztor esetében 100 fölött van. Ezért a bázisellenállás csökkentése nem oldja meg a problémát.
...100k értékű ellenállás...
Ilyen "sebességek" esetén a hatása elenyésző. Tulajdonképpen a tranzisztor bázisában felhalmozódó töltéshordozók elvezetésére való. Ez ellenben nagyságrendileg csak ns (nano!!!) nagyságrendű sebességnövekedést jelent, ami ebben az esetben nulla, nem kell vele számolni. El is hagyható.
Kevés relét láttam, ami rendesen tudja követni a hálózati frekvenciát. Jó példaként egy kis Omron relé kapcsolási ideje 5ms.
Tehát azért gyorsabb kellene legyen a tied is, mint 0,7- 0,5.Tanácsom egy van: mivel gondolom működésben mindig váltogatni fog az áramkör, a relék tekercsének egyenáramú terhelése nagyjából feleződik; ezért a 100Ω-os ellenállást "megrövidíteném" párhuzamosan rákötve előbb egy 200Ω-ost vagy egyenesen 100Ω-ot. Ezzel megnőne a relé vezérlőárama.
-
PLaci58
addikt
A kínaiak egyszerűen megoldják : trafó és egy dióda.
A trafó eleve korlátozza a töltőáramot.
Ha rendesen ki vannank vezetve a tekercsek és szétválaszthatóak, akkor megoldható, de rövidre zárni nem szabad!Nem derült ki, hogy milyen akksit, milyen árammal akarsz tölteni, merthogy ettől függ a "tekercsdrót" vastagsága.
-
mezis
félisten
Üdv.!
A kapcsolód fogja bírni a töltőáramot ? (30 évvel ezelőtt vettem egy feszültségszabályozós akkutöltőt, annál a primer körbe tették a jaxley kapcsolót a CCCP-ben. Ebben az esetben a 230 V-ot kell szigetelni a jaxley-nek.)
Tényleg menetzárlattal szeretnél feszülséget beállítani ??????????
-
atesss
addikt
És szeva000-hoz is
Hmm ez tényleg kicsit más, mutatós. Ez eszembe se jutott, de tényleg van ilyen is.
Ez mennyivel jobb mint a sima skálás ?
Iletve a bonyolult(abb)sága miatt mennyivel nagyobb az esélye, hogy elromlik ?kalibrálható - ahogy látom a kinyitott hűtőbordán is 0-n áll, azaz ezzel lehet különbséget is mérni, ez jó ötlet.
mélységmérős - ez mit jelent ?
Én esetleg attól félek még, hogy a nagyobb fej miatt nem fér be néhány helyre, pl. nyákon a kondik magasságát mérni. Vagy erre mi lenne alkalmasabb (kiforrasztás nélkül) ?És ez kb. mennyibe került ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest