- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Dől az infó a Xiaomi 17-tel kapcsolatban
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Az újkori képen még nem látszik, de hamarosan körbefúrtam a palástot, noha itt a gyártó filozófiája az lehetett, hogy alumínium lévén, a belső meleget úgy-ahogy átadja a környezetnek, át is melegedett rendesen. Érintésvédelmileg a hálózattól a belső műanyag tok szigeteli az áramgenerátoros tápot.
Meg a hűtőbordát sem részleteztem, de nyilván nem a belsejébe tettem, ahol mit sem érne, hanem az alu PCB hátára, ugyanakkor a búra és a palást között távtartókkal rést hagytam. (Itt már az érintésvédelem nem számított, csak kísérleteztem.)
#84841 mzso
A PIR áramköre általában így néz ki, csak jelen esetben a relé helyett van a LED-sor és más, kisebb eltérések. Ha nem zárlatos a kapcsolótranzisztor, akkor elvileg az IC hibája jön szóba. A bázisellenállást kiiktatva, kikapcsol a tranzisztor, ellenkező esetben C-E zárlatos. De ez ráméréssel is könnyen kimutatható. Meg a feszültségeket is ellenőrizni kell, hogy mitől mehetett tönkre.
Még olyan is előfordulhat, hogy egyéb hiba miatt folyamatos zavarimpulzusok érik a PIR áramkörét és ezért nem tud kikapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest