- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fotók, videók mobillal
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Üdv!
Én is hasonló ügyben szeretnék kérdezni, mint korábban egy másik fórumtárs [link].
Tehát a téma, hogy mi van akkor, ha pl. egy 2,5" külső merevlemezt nem lehet közvetlenül a gazdagépről USB Y kábellel megtáplálni? Általában az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:
A.) Ha van a házon DC Power bemenet, akkor a fentebb linkelt példára alapozva az tiszta sor. A Delock például opcionálisan ajánlja az ilyen külső házaihoz a Navilock 41337 adaptert. Az 5V az stimmel, az áramerősség pedig lehet akár nagyobb is.
B.) Aktív USB hubot használunk ilyen célra. A 2,5" külső vinyó a hubhoz van csatlakoztatva, az pedig az adott készülékhez (TV, Raspberry Pi stb.).
C.) Az USB Y kábel kiegészítő tápvonalához csatlakoztatunk külső adaptert (USB töltő) [link]. Technikailag működik a dolog, beszámoltak róla, hogy így már megpörgeti rendesen.
Az első és második megoldás gondolom ok és nem lehet vele különösebb probléma, ha megfelelő (minőségű) külső adaptert és hubot használunk.
Viszont a harmadik megoldás elektronikailag mennyire ok, gondolok itt potenciálkülönbség | földhurok | visszatáplálás stb. esetekre
Tehát az csak egy dolog, hogy működik, de nyilván nem lenne jó, ha bármelyik eszközben is kárt tenne. Olvastam a korábbi választ, de nekem ennél konkrétabb kéne. Vagyis ajánlott | nem ajánlott | egyáltalán nem szabad így használni? Olyanról is olvastam, hogy volt, aki az USB kábelt megtákolta, emiatt kivett belőle egy vezetéket stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- BestBuy topik
- Amazon Kindle
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged