- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qade
csendes tag
válasz
klaca1978 #8583 üzenetére
Őszinte leszek. Az ahogy a boltban vannak a tv-k az egy kalap fos. A gyári kalibració egy kalap füttyöt nem ér. Amelyik tv-nek gyönyörű a képe az az adj el áruházi módban van. Én is voltam majdnem Tlc-t vettem u7qn helyett, sőt még az eladó is rá akart beszélni, hogy az mennyivel szebb. Aztán mondom neki, hogy nézzük már meg a kép beállítást akkor jött le neki is hogy az egyik üzleti módban van a másik meg csak az egyik otthoni kép üzemmodban kalibració nélkül. Na persze amikor a Tlc-t is átraktuk annak is elég hiányos volt a kalibrációja. Egy szónak is 100 a vége ha csak szemre kalibralod is gyönyörű képet ki lehet hozni belőle. A dolby vision konkrétan közel hozzá majdnem az oled minőséget. Hangsúlyozom az én szememnek. A tenyhez hozza tartozik, hogy én is gondolkodtam Samuban, de kicsit hite vesztett lettem amikor az 50q60tau-m 3 és fél év alatt panel hibás lett sőt a végére a táp is beadta a kulcsot. Ebben az árban egyelőre azt mondhatom, hogy nem bántam meg, hogy az 55u7nq-t választottam. Sokkal gyorsabb a rendszere egyelőre mint a 2020-as qled samunak és képben is veri. Nyugodtan meg lehet cáfolni, de az biztos hogy a méretből és a technológiából is kiindulva ez már az a tv amely ki fogja neked adni a különbséget a különféle filmek, műsorok között. Lassan a HD lesz az, mint régen az SD a HD-hoz képest. Hisz az UHD egyre jobb a HD-hoz képest a dolby vision meg maga az álom. Szóval igen mindegyik minőséghez kell majd külön kalibralnod mást nem is szemre ha nincs pénzed egy profi kalibrátort felbérelni több 10 ezer Ft-ért, viszont ha rászánsz több órányi fáradozást biztos lesz eredménye. Ha pedig 250 feletti kategóriába mozdulnék fentebb akkor csatlakozom az oled hívőkhöz. ☺️ Remélem tudtam segíteni. Nem vagyok profi ezekben a dolgokban, de viszonylag ettől függetlenül igényes vagyok a kép minőségre.
-
Rick4
félisten
válasz
klaca1978 #8583 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy nálam a műholdvevő tud 4K kimenetet is, amikor 4K adás nézek, jobb a kép ha 1080p-n hagyom, és a tévé csinálja a felskálázást, nem natívban nézem, pedig ez egy felső kategóriás, jóval 100K fölötti műholdvevő directone kártyával. 100u7KQ, ahol 4-5 méterről is látszik minden probléma ha van.
A HD adáson látni a problémákat, amik nem a tévéhez, hanem az adáshoz tartoznak, sima tömörítési gond, nem a tévé baja, míg a kis 82-es orion tévé a konyhában gyönyörűá képet ad ugyanazon a másoron egy töredék árba kerülő beltéri egységgel.
A probláma a képméret, és az, hogy a nagy kép mindent megmutat, rossz forrás esetén a hibákat is.Viszont egy normál9is minőségű forrás esetén olyat villant a tévé, hogy leesik az állad.
-
mdav88
aktív tag
válasz
klaca1978 #8581 üzenetére
Továbbra sem lettem plex rajongó, de egy fenti beállítás segített, hogy működőképes legyen. Egyelőre csak 4k lejátszás akad, bufferel, de ennek még nem jártam utána, nem kizárt, hogy csupán hálózati probléma okozza.
Nekem LAN-on megy a lejátszás, de erőltetve a közvetlen lejátszást nem akart működni. Ezt elengedve megy szépen 4k alatt. -
joydrv
aktív tag
válasz
klaca1978 #8565 üzenetére
rtings és több más komolyabb tesztelő szerint is az u7n sorozat gyári beállításai SDR-ben nem pontosak. A tévé kalibrálását javasolják. HDR és DV viszont érdekes módon jó. Filmmaker módban nagyon jó.
Keress rá a tesztekre. Az rtings "jófej" volt, külön letesztelték a 75-ös ips panelt is. Nem rossz egyébként az sem. Valamivel persze gyengébb a kontraszt, ami filmezéshez fontosabb, de sima tévézésre, sportműsorokra meg jobb értékelést kapott, mint a VA panel. Szóval felhasználásfüggő, kinek melyik előnyösebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest