Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qade

csendes tag

válasz klaca1978 #8583 üzenetére

Őszinte leszek. Az ahogy a boltban vannak a tv-k az egy kalap fos. A gyári kalibració egy kalap füttyöt nem ér. Amelyik tv-nek gyönyörű a képe az az adj el áruházi módban van. Én is voltam majdnem Tlc-t vettem u7qn helyett, sőt még az eladó is rá akart beszélni, hogy az mennyivel szebb. Aztán mondom neki, hogy nézzük már meg a kép beállítást akkor jött le neki is hogy az egyik üzleti módban van a másik meg csak az egyik otthoni kép üzemmodban kalibració nélkül. Na persze amikor a Tlc-t is átraktuk annak is elég hiányos volt a kalibrációja. Egy szónak is 100 a vége ha csak szemre kalibralod is gyönyörű képet ki lehet hozni belőle. A dolby vision konkrétan közel hozzá majdnem az oled minőséget. Hangsúlyozom az én szememnek. A tenyhez hozza tartozik, hogy én is gondolkodtam Samuban, de kicsit hite vesztett lettem amikor az 50q60tau-m 3 és fél év alatt panel hibás lett sőt a végére a táp is beadta a kulcsot. Ebben az árban egyelőre azt mondhatom, hogy nem bántam meg, hogy az 55u7nq-t választottam. Sokkal gyorsabb a rendszere egyelőre mint a 2020-as qled samunak és képben is veri. Nyugodtan meg lehet cáfolni, de az biztos hogy a méretből és a technológiából is kiindulva ez már az a tv amely ki fogja neked adni a különbséget a különféle filmek, műsorok között. Lassan a HD lesz az, mint régen az SD a HD-hoz képest. Hisz az UHD egyre jobb a HD-hoz képest a dolby vision meg maga az álom. Szóval igen mindegyik minőséghez kell majd külön kalibralnod mást nem is szemre ha nincs pénzed egy profi kalibrátort felbérelni több 10 ezer Ft-ért, viszont ha rászánsz több órányi fáradozást biztos lesz eredménye. Ha pedig 250 feletti kategóriába mozdulnék fentebb akkor csatlakozom az oled hívőkhöz. ☺️ Remélem tudtam segíteni. Nem vagyok profi ezekben a dolgokban, de viszonylag ettől függetlenül igényes vagyok a kép minőségre.

• István 67

tag

Szia,nekem is volt 55U7NQ de én is ez miatt küldtem vissza egy hét után.Felskálázása gyenge.Most Samsung QE55QN90DAT van égés föld a két tv.

• Rick4

félisten

Ebben az az érdekes, hogy nálam a műholdvevő tud 4K kimenetet is, amikor 4K adás nézek, jobb a kép ha 1080p-n hagyom, és a tévé csinálja a felskálázást, nem natívban nézem, pedig ez egy felső kategóriás, jóval 100K fölötti műholdvevő directone kártyával. 100u7KQ, ahol 4-5 méterről is látszik minden probléma ha van.
    A HD adáson látni a problémákat, amik nem a tévéhez, hanem az adáshoz tartoznak, sima tömörítési gond, nem a tévé baja, míg a kis 82-es orion tévé a konyhában gyönyörűá képet ad ugyanazon a másoron egy töredék árba kerülő beltéri egységgel.
    A probláma a képméret, és az, hogy a nagy kép mindent megmutat, rossz forrás esetén a hibákat is.

Viszont egy normál9is minőségű forrás esetén olyat villant a tévé, hogy leesik az állad.

Új hozzászólás Aktív témák