Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
Topikgazda
Akkor félreértés támadt: azt hittem az előző hsz.-ed teljesen a DV-ről szól, illetve arra a hsz.-emre válasz. És ennek fényében válaszoltam.
DE: Újabb "érdekes" "hiányosságra" derült fény-> Nem véletlenül van idézőjelben a "hiányosság" kifejezés, ennek megfelelően is kell érteni ("dekódolni"
). -
c4
őstag
Lesz az LG-nek is. De ettől még a ma kapható lejátszók többsége nem támogatja ezt a formátumot. És az igazi kavarodás még a lemezellátottság lesz. Izgalmas kérdések előtt állnak az UHD-BD kiadók és az ezt kiszolgáló készülékgyártók. Mondjuk nem az első eset lenne, hogy kidobatják a még méregdrága első szériás termékeket a tulajokkal, mint ahogy a BD játszóknál megtették, mert nem lehetett FW-t frissíteni.
(#4197) SunMount3r
Újabb "érdekes" "hiányosságra" derült fény: A chipest elvileg nem tudja dekódolni a HEVC 4:2:2 és 4:4:4 Y'CbCr videókat.
Ezt nem én írtam, szerintem.
Kb. olyan "hiányosság", mint ha azt írtad volna, az utasszállító repülő nem alkalmas az űrutazásra. -
SunMount3r
Topikgazda
Senki sem mondta hogy hiányosság, vagy bug. Érdekesség képen írtam, ennyi.
És elég sok cikkel olvastam már, amelyek szerint már elkezdett terjedni a DV szabvány is és jó néhány filmstúdió is beszállt már a témába. Nem csak TV adásokat fog érinteni. Az Amazon és a Netflix már állítja is elő a tartalmakat rá. És idővel majd a 4K BD lemezeken is megjelenik, a Samu és Pana kivételével az összes nagyobb TV gyártónak van már DV TV-je, a BD lejátszóikról nem is beszélve.
Korán sem annyira elszigetelt már a DV jövője, mint ahogy lefested.
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A DV be volt reklámozva a HiMediánál is, aztán nem sokkal release után leszedték a reklámot. Meglátjuk mi lesz az Egreat -nél.
Amúgy kipróbáltam, és nem tudja a lejátszó a 12bit HEVC -et.
-
c4
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem hiányosság, nem bug. Az általad említett formátumok broadcast kategóriába tartoznak, nem a home-ba.
És nem támogatja egy otthoni lejátszó sem ezeket. Elképesztő adattartalmú formátumok ezek.1. Ha a Dolby egyáltalán nem engedi majd a licencet semmilyen asztali média játékosra.
A Dolby Vision 12 bites képet ír elő. Nem hinném, hogy sikerülne ebből a processzorból elővarázsolni. Na meg miért is tennék? Lesz rá egy új készülék, mint ahogy a Q5 is a HEVC-et támogatta, de a 10 bitet és HDR-t nem. Na meg a mai asztali UHD-BD játszók sem támogatják.
-
SunMount3r
Topikgazda
Megragadt a szemem az új Egreat-ek specifikációján, hogy szerepel benne a Dolby Vision. Most kicsit utána olvasgattam és a fejlesztők szerint még nincs is benne a support fw szinten, mert az is licenc-re vár. A jobb hír az, hogy a chipset (ami ugyebár u.a. mint a Himedia-knak) a "fejlesztők szerint" támogatja ezt. Mondjuk ez megint zavaros, mert ugye vagy egy külön chip-kell hozzá (ami nem hinném, hogy lenne az Egreat-ben sem), vagy egy bármilyen kellően erős processzoros gépre fw-el ráfrissíthető a támogatása.
A summa, hogy ha az Egreat ennyire beígérte a DV-t akkor bizony képes rá a masina és ezért -elméletileg- a Himedia-kra is megoldható lenne. És csak 2 akadálya van (ha jól spekuláltam ki):
1. Ha a Dolby egyáltalán nem engedi majd a licencet semmilyen asztali média játékosra.
2. A Himedia-t nem érdekli a DV és nem is hajlandó fizetni a licencért.
-
magicbox
senior tag
Igen
Szépen működik most. Így biztos nem fog megfordulni a sorrend. A bug listába betenném, hogy a lejátszó csak komolyabb számítástechnikai tapasztalatokkal rendelkező felhasználóknak ajánlott
El nem tudom képzelni, hogy egy átlag felhasználó mit kezdene itt a dolgokkal. Mondjuk, ha csak bele olvas a fórumba felsír... -
SunMount3r
Topikgazda
Újabb "érdekes" "hiányosságra" derült fény: A chipest elvileg nem tudja dekódolni a HEVC 4:2:2 és 4:4:4 Y'CbCr videókat. Ez mondjuk nem hiszem, hogy nagy probléma, a releváns anyagok többsége továbbra is 4:2:0-ban (4K HDR anyagokat is beleértve) jön majd gondolom. Még teszt videóknál sem szoktak ettől eltérni, ha jól tudom és nem hinném, hogy akár egy friss Oppo is képes lenne erre, nemhogy az ilyen Média Box-ok többsége...
Bár tévedésem esetén javítsatok... -
magicbox
senior tag
Nem működik. Nincs hálózati kapcsolat, azt írja... Lan-on legalább is, wifin nem néztem. Felejtős...
-
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bocsánat, nem jutott eszembe a kereső. A feleségem kérdezte, leginkább őt érdekelné. Nem próbáltam még, ma olvasgattam utána, hogy egyáltalán, hogy működik.
-
magicbox
senior tag
Más, használ valaki hbo go-t a lejátszón? Normálisan működik?
-
aelfwine
tag
válasz
magicbox
üzenetére
1: Kodi leállít.
2: Töltsd le ezt: SQLiteStudio
3: Backup Kodi DB: \\HiMedia_IP\share\sdcard\Android\data\org.xbmc.kodi\files\.kodi\userdata\Database\MyVideos99.db (mondjuk BCKUP_MyVideos99.bck -ra)
4: SQLiteStudio -val nyisd meg a DB -t (MyVideos99.db)
5: Path nevű tábla, Data tab: itt látod az összes path -et.
6: Kijelöl amit kell, jobbegér és Generate query -> UPDATE
7: Formula:
update TABLE_NAME set FIELD_NAME = replace(FIELD_NAME, 'ezt keresd', 'erre cseréld');Ebben az esetben:
update path set strPath = replace(strPath, 'zöldett', 'kékre');"WHERE strPath = " kezdetű sort törölni, ha mindenben akarod a replace -t (ilyenkor elég is csak egyet kijelölni a jobbegér előtt).
8: Play gomb (Execute query, és ez kiírja alul, hogy hány replace -t csinált)
9: Vissza a path táblára és nyomsz egy Refresh -t, és már látod is a változást.
10: SQLiteStudio bezár, Kodi indít
Ha bármi balul sül el, másold vissza a MyVideos99.db backupját az eredeti helyére.
-
aelfwine
tag
válasz
magicbox
üzenetére
Át lehet írni a Kodi adatbázisában a path -eket egy sima replace all -al, már kisilabizáltam egyszer hol kell... csak tehetséges módon nem mentettem le, hogyan csináltam (kiszoktam rakni ilyenkor egy kis txt fileba, hogy mit csinálok).
Megnézem majd neked, meg lehet másnak is kelleni fog. -
SunMount3r
Topikgazda
Most olvasom a Futeko-n, hogy valakinél a CFW 2.0.3 repack+legújabb MX Player verzióval, nem jelentkezik a Lucy Bug, helyette minden egyéb is patent...

-
magicbox
senior tag
Sajnos a patch nem ér semmit. Ugyanúgy megfordult ma a hdd sorrend. Kilőttem a KODI-t mikor láttam, hogy elkezd szkennelni, leállítottam a lejátszót, megfordítottam a lemezeket. Vicces...
-
kezo0
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem, soha nem váltott át. Ezért használom alapból 2160p-re állítva a felületet, de azt meg ugye rendszeresen elfelejti.
-
SunMount3r
Topikgazda
Közben a beállításokat ajánló rész bővítése miatt kérdezném a 4K TV-seket, hogy, ha 1080p-re van állítva a rendszer, akkor 4K videó elindítása után átvált e magától 4K-ra a felbontás?
Köszi!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
aelfwine
üzenetére
Belinkeltem én is a Média lejátszós Topic-ba, de azt írták rá többen is, hogy nincs is valós veszély az eddigi tapasztalataik alapján, meg, hogy túl van pörgetve a téma... Mondjuk az egy dolog...
Mondjuk engem pont nem érint, már ősidők óta minden feliratot PC-re töltök le előbb, kicsomagolom, átnevezem ha kell és MPCHC-val tesztelem előtte a minőségét és az időzítését a filmhez.
-
aelfwine
tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Most már talán fel fog.

-
captainnemo
senior tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Ja a "mókolt felirat", az inkább költői kérdés volt, nyilván "kell hozzá", hogy megfertőzze a rendszert.
Viszont én úgy gondoltam a felirat megosztó oldalak, azért nem ész nélkül tesznek ki mindent így elvileg ha ilyen "fura" tartalommal akar valaki feliratot elhelyezni, akkor az fel kellett volna tűnjön. -
aelfwine
tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Igen, ezeket vagy botnet hálózatok kiépítésére használják, vagy zsarolóvírust telepítenek velük.
Az MX Player nem érzékeny ezekre:
Is MX Player subject to today's new subtitle parsing vulnerability?Igen, a feliratba kell berakni kódot és a felirat mellé csomagolni kell más file -okat is, hogy működjön.
-
captainnemo
senior tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Köszi az infót én ennyire nem mentem utána, de érdekes, hogy ki az aki energiát öl ilyesmibe. Igaz egy átlagos linuxos gépet ahol valaki pl. kodit használ meg lehet törni, és úgy tudom többnyire nem az az érdekes,
hogy megtörtek egy adott gépet, hanem ez jó kiindulópont innen indított támadásoknak, botnak használva az ilyen gépeket, hogy kellően fedezzék magukat. Az MX playerben van exploit erre? Én azt szoktam használni felirat letöltésre. Viszont ehhez "mókolt" feliratok kellenek feltöltve amúgy nem? -
aelfwine
tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Közben sikerült még infót találnom, és valójában 3 különböző exploit van, ebből amit írtam az egyik, ez csak a Kodi -t érinti.
A VLC heap buffer overflow -t kap egy jól szerkesztett srt -től, a PopcornTime pedig html -ként rendereli be a szöveges felirat filokat, és ezt meg lehet lovagolni egy jólirányzott java script exploittal. Mesés.
-
aelfwine
tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Amikor a modul letölti a feliratot a repository -ból, egy zip file -t tölt le ugye, amit utána kicsomagol és ha esetleg van ugyanolyan nevű felirat, azt pedig felül is írja az újjal. Ez idáig oké, de ha hanyagul van megírva a kicsomagolás (és úgy volt) akkor nem érdekli, hogy mit csomagol ki, és mit ír felül... Gondolom innen már kitalálod.

-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A PC -n csak rakd fel a legfrissebb verziót a lejátszódból, szinte már mindet javították.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
aelfwine
üzenetére
A cikk szerint KODI-ból már kijött egy fixált verzió (gondolom a legújabb 17.3-as átfixelve), de az lesz érdekes, hogy 16.1-re lesz e valami patch, vagy fix-elt változat.
Addig is mindenki tartózkodjon a lejátszókról indított közvetlen felirat letöltéstől (kapcsoljátok ki).
Remélem azért a Norton a PC-men már ki tudja szúrni...
-
aelfwine
tag
Javaslom nem használni a lejátszó beépített feliratletöltő moduljait (HiMedia saját vagy Kodi), mert fertőzésveszély van a neten, ami ezekkel fertőz. Mondjuk a Kodi nem 100% hogy problémás, mivel nem root joggal fut, de azért jobb a békesség. Eredeti cikk:
Hacked in Translation – from Subtitles to Complete Takeover -
aelfwine
tag
válasz
mimic1979
üzenetére
Van a lejátszón egy HiDMP nevű DLNA szerver program. Annak más a lejátszója és a szerver elnevezés kísértetiesen hasonlót a kezo0 által említett "TV Box@10(HIMEDIA)" -re. Szóval nézzétek már meg pls, hogy ha elindítjátok, nektek van e benne bármi is (nekem üres, nem talál videokat). Ha igen, és kicsit tudnátok segíteni eljátszani vele, hogy tényleg HDR képet ad e, stb annak örülnék.
Egy ilyet kéne mondani neki HDR lejátszás közben első körben, hogy lássuk, hogy HDR e a kimenete:
adb shell "cat /proc/msp/disp1 | grep Mode | busybox sed -n 3,6p" -
mimic1979
aktív tag
A "Lucy" bugra van valami jó megoldás már egyébként? A Himedia saját lejátszójával teljesen meg vagyok elégedve ezen kívül. Vagy van alternatív hasonló jó képességű lejátszó aminél ez a jelenség nem jelenik meg? Egyéb lejátszónál az a gond hogy mivel hiába 4k /10 bites a panelem amivel nézem a filmet sajna nem HDR képes, a színek fakók, a Himédia saját lejátszóval tökéletes.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Nem az lenne a gond inkább, hogy a lejátszó az 1.4-es erősítőt is érzékelve a másik végen úgyis magától visszavált 30Hz-re vagy 1080p-re és SDR-re?!"
Ettől tartok ...Ha vennék egy ilyen splittert akkor azt is inkább az e-bay-ről mert amit itthon árulnak horror árba adják, és még szakmailag sem tudják megvédeni esetlegesen a terméket, vagy a megoldásra rávilágítani.
-
magicbox
senior tag
Ismer valaki olyan áruházból letölthető alkalmazást, amivel a külső usb-s hdd-ket lehetne töredezettség mentesíteni android alól? Nézegettem, de semmi ilyesmit nem találtam.
-
péjé
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Annyit kipróbáltam h 4K-s filmet elindítottam a Himedián és az erősítőn megjelent a HD hang, képet nem tudtam ellenőrizni mert sima fullhd. Sztem annyira nem okos az a splitter, az csak továbbküldi a jelet, hogy az AV mit csinál vele nem hiszem h befolyásolja de mint írtam a puding próbája az evés, ha beruháztam egy ilyenre akkor megírom. Sztem működhet és ebben az esetben nem kell 4K erősítő csak ezért. Amúgy beírtam a házimozi fórumba, majd ott szétcincálják ezt úgyis...[
/OFF] -
SunMount3r
Topikgazda
Technikai részleteihez nem nagyon értek, de ha a splitter HDMI 2.0-ás és 2 egymástól független utas osztást csinál kifelé, akkor a TV-felé tudnia kell küldeni a 4K/60HZ-et és a HDR-t. De akkor tuti, hogy az erősítő felé is ugyan ezt küldi, ami már az erősítőtől függ, hogy képes e úgy fogadni, hogy a HD hang meglegyen.
Nem az lenne a gond inkább, hogy a lejátszó az 1.4-es erősítőt is érzékelve a másik végen úgyis magától visszavált 30Hz-re vagy 1080p-re és SDR-re?!
Lehet túlkomplikálom...

-
mimic1979
aktív tag
"Én próbaképp ráküldtem egy 4K-s filmet, a himedia lejátszója a film tulajdonságaihoz kiírta a felbontást de a tv-m csak 1080p-t mutat hiszen ennyit tud de a Yamaha szépen lejátszotta a HD Master Audio hangsávot...a Sully c. film ez, tudod honnan...:-)
Próbáld ki, sztem a Marantz is ue. fogja csinálni."Ezzel nincs is gond ha "FHD" engedsz rá, természetesen én is így használtam az eddigi lejátszómat. FHD + HD hang zökkenő mentes volt HDMI-n.
Valószínűleg bukom a HD hangot vagy a 4K-t, vagy erősítő csere mert ezt így nem lehet így össze hozni.
-
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Kodi marhaságai tudom, hogy nem függnek össze a lejátszóval. De ez a vinyó fordítva felcsatolás annyira nem vicces. Remélem a patch után nem lesz többet ilyen.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
magicbox
üzenetére
A bug listába már tegnap óta benne van a dolog és a lehetséges megoldás is.
Amúgy KODI-val én is szívok eleget mostanában és már én is az nfo-zgatásnál tartok, mert annyira inkonzisztens és rugalmatlanul mafla a scraper kezelés, meg a file név konvenciók terén. De ez már KODI ügy.
-
aelfwine
tag
válasz
magicbox
üzenetére
Amúgy amit nem talál, vagy rosszul, az ált az imdb vagy moviedb api -n keresztül visszakapott hibás eredmény miatt van. Ha beadod netes keresőbe az adott site -on az érintett keresést, onnan is valami hülyeség jön vissza ilyenkor. Így szoktam megtalálni az elveszett filmeket.

-
magicbox
senior tag
Boldogság

Feltettem a patchet, elindult minden. Persze a vinyók megint megfordultak. Viszont a KODI nem szkennelt, elég volt egy adatbázis tisztítás (a duplikátumok miatt) és minden a helyén van a rendbe rakott adatbázissal. Na most lesz backup

Akkor tényleg nézi, mert ennél fájlnévből tényleg nem jönne rá

-
magicbox
senior tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Szerintem a könyvtárnévvel egyáltalán nem foglalkozik. Ami nálam így néz ki "la la land (2016 - comedy, drama, music - imdb 8,3)", mert akkor minden halál pontos lenne. A filmcímnél mindig ránézek, és az eredetit használom az imdb-ről, mert a release "angol" neve teljesen más mint az eredeti filmnek. Gyakorlatilag minden film, ami nem amerikai, ott módosíthatja az ember.
A régi dolgokkal van gond nálam, ahol még nem ilyen szépen rendbe rakva mint most, illetve a meséknél, amivel nem volt energiám ennyit foglalkozni. Mondjuk, csak egyszer kellene azt is megcsinálni.
-
aelfwine
tag
válasz
magicbox
üzenetére
Nekem így néz ki egy film könyvtár: "Inland Empire (2006)"
Mégis néha elrontja. Nem is beszélve a keleti vagy nem amerikai filmekről, amiket sose találok meg scan után, mert tuti nem azzal a címmel rakja be, amivel én akarom, ha egyáltalán eltalálja a filmet.
Ilyenekre már próba nélkül csinálom az nfo -t.
Vagy pl nem tudja mögé rakni magától azt, hogy Director's Cut, Unrated, stb. -
magicbox
senior tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Már a mese könytárat csinálja, ez a utolsó. Ezt már megvárom. Ha megfordul úgyis újra meg kell csinálni, ha így marad akkor nyertem időt. Különben a filmeknél nálam van a fájlnévben gyártási év "la.la.land.2016" így mindig jól azonosítja (ha ez pontos), amikor csak film cím van, pld. "aladdin" a lányom meséi között, akkor nem tud választani értelemszerűen a verziók között.
-
-
magicbox
senior tag
Amint vége a szkennelésnek, akkor felteszem
Ki tudja, hogy mi lesz a sorrend utána.Ezt a hibát viszont mindenképpen betenném a bug listába. A patch-el együtt, persze, ha működik.
-
magicbox
senior tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Jah, csak egy áramszünetet nem tudsz megakadályozni. Régen voltam ennyire dühös.
Itt azt írják, hogy megy 5.1.1-en v1.0.6-tól a script, vagy rosszul értelmezem?
-
aelfwine
tag
válasz
magicbox
üzenetére
Leegyszerűsítve egy "parancsikon", ami egy könyvtárra mutat. Ha nincs meg a könyvtár amire mutat, akkor nem mutat sehova, ergo nincs benne semmi.
Btw én többek közt ezért nem kapcsolom ki sose az eszközt.

Azért majd ha kipihented a sokkot, ne felejtsd el a backupot és sztem gondolkozz el a symlinkeken.

-
magicbox
senior tag
Szerintem, max. még egyszer megcsinálom, ha megint ez van, akkor nem érdekel, nem használok KODI-t mert így értelmetlen, de azzal együtt a lejátszó is.
Huh, a symlink-nél azt se tudom, hogy eszik vagy isszák

Mindent áramtalanítottam többször, persze, most nem fordítja meg... Ez marha kiszámítható így.
Nincs annál jobb mint bekapcsolás után 2 órát szkennel...

-
aelfwine
tag
-
magicbox
senior tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Ezt a Backup cuccot már feltettem, de nem állítottam még be
Ez a fix remélem az 5-ös romon is megy. Mondjuk a jelenlegi állapotban olyan mindegy, ha szétcsesz valamit 
Biztos, hogy nem vagyok hajlandó nfo fájlokkal szórakozni. Az automatikus frissítés szépen működött, persze, ha megfordul a vinyók sorrendje, akkor így is, úgyis értelmetlen.
-
aelfwine
tag
válasz
magicbox
üzenetére
Kek

Amúgy sajnálom és átérzem a fájdalmad.Ezzel fixálhatod, hogy mindig ugyanoda mountljon:
Android 7 mount storage by UUID / LabelÉs Kodi -hoz mindenképpen javaslom ezt azt addont:
BackupBeállítod hogy mentsen automatikusan pár naponta és akkor nem lesz ilyen többé.
Ja, és ne frissíts kézzel. Ha változtatni akarsz azon, ahogy a Kodi megtalál valamit, használj nfo file -t.
Gyak annyit csinálsz, hogy beraksz a film könyvtárába egy movie.nfo filet, bizonyos tartalommal. Pl ha címet akarsz változtatni, ezt:<movie>
<title>Bad Guy</title>
</movie>
http://www.imdb.com/title/tt0307213/Sorozatnál tvshow.nfo kell és a http://thetvdb.com -ről kell neki linkelni.
De innen kiindulva találsz több infót:
NFO files -
magicbox
senior tag
Na most engem b...sz szét az ideg. Villanyórát cseréltek, ugye teljes áramtalanítás volt. A lejátszó indítás után fordítva csatolta fel a kettő külső usb-s vinyót. A Kodi újra szkenneli az összes filmet. Marha jó, mert két nap volt míg összeállt a teljes adatbázisom a javítgatásokkal, ami most megy a levesbe. Közel 350 film, aminek kb. 20%-át kézzel kell frissíteni
De így teljesen értelmetlen megcsinálni, mert akkor bármi van megint meg fog fordulni. -
csocsoszán
őstag
Eltelt egy kis idő a szerviz óta. 1.1.0 van most rajta, nem fagy jól működik azóta is. (Sajnos pl. A neutron music player nem látja a berakot 128Gb micro sd kártyát, sőt a berakott winchester-t sem. Úgyhogy ezzel az 5.1-el is vannak gondok.
) De legalább nem kell párnaponta újra rakni.
2.0.3-al csak a gondom volt. -
péjé
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
Én próbaképp ráküldtem egy 4K-s filmet, a himedia lejátszója a film tulajdonságaihoz kiírta a felbontást de a tv-m csak 1080p-t mutat hiszen ennyit tud de a Yamaha szépen lejátszotta a HD Master Audio hangsávot...a Sully c. film ez, tudod honnan...:-)
Próbáld ki, sztem a Marantz is ue. fogja csinálni. -
péjé
őstag
válasz
mimic1979
üzenetére
A himedia felől a splitteren keresztül megy a kép/hang a tv-hez, az erősítő is kap egy külön hdmi-n jelet amiből a hangot adja csak vissza, a képet nem itt kapod, sztem működhet. Az erősítőn nem megy át a tv felé videó jel hogy lekonvertálja.
Én azért filózgatok ezen mert ha váltok 4K-s tv-re a projim még marad fullhd-s és meg kellene oldanom a videó jel részét hogy ne kelljen 4K-s erősítőt vennem és persze kellene a HD hang...:-)Egy próbát lehet megér, 2 hét az elállás, ha belevágsz mindenképp írj. köszi
-
mimic1979
aktív tag
"Én korábban ezt néztem ki mert van 1 projektorom is...[link]
Nem próbáltam csak gondolom h működhet bár alapban nem erre van kitalálva:
1 be és 2 kimenet. A bemenetre megy a himediából a hdmi, 1. kimenet a tv felé viszi a 4k/HDR jelet, másik kimenet az erősítő felé megy, mondjuk a blu-ray bementre. szerintetek működhet?"Megkérdeztem...Van rá esély hogy korlátozva lesz a felbontás az erősítő miatt....
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, 2.0.0 óta jelen van ez a probléma. Így már lehet ismerős lesz:
BIG PROBLEMS keyboard and language -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
coreska
üzenetére
Az is kiderül a videóból, hogy a sortáv ugrálós hiba is jelen van a 2.0.3-ban is.
Amúgy a 3D iso-k esetén én sem tapasztaltam soha a micro akadásokat, de annak idején az általános 24p bug-ot, minden egyéb videó esetén egyértelműen érzékeltem.
Arra is gyanakodtam akkor, hogy lehet az Aktív 3D is közre játszik, hogy ezeken a TV-ken nem jön elő valamiért.
-
coreska
aktív tag
válasz
aelfwine
üzenetére
Eddig az általam használt fw-k egyikében sem tapasztaltam microstutter problémát 3d esetében sem.
Lehet a TV-m az oka. Amiért nem maradtam a gyári 2.0.3-an az, hogy nem működött vele a hicontrol a tabletemen. Lejátszási gondom nem volt ott sem.
Eddig egy filmnél tapasztaltam ugrásokat, de annál kiderült, hogy hibás, mivel más eszközzel is fenn áll a probléma. -
aelfwine
tag
válasz
coreska
üzenetére
Nem neked nem hiszek, azt írtam, hogy a futekos fórum alapján volt akinek ment, és volt akinek nem. Milyen érzelmes itt mindenki ezen a fórumon...

Amúgy meg módosít valamit a lejátszáson, mert a 23.976 microstutter bugját megoldották benne:
[SOLVED] Microstutter on 23.976... also with latest 2.0.3 fw -
coreska
aktív tag
A custom firmware nem módosítja a Media Centert, tehát lejátszás terén ugyan az a helyzet. A hitetlenek részére (mint aelfwine) készítettem egy felvételt.
Egyébként meg más lejátszóval sincs kihagyás nálam. -
péjé
őstag
válasz
mimic1979
üzenetére
OKé, első körben félreértettem, azt hittem h a hangokkal van bajod elsősorban....
Én korábban ezt néztem ki mert van 1 projektorom is...[link]
Nem próbáltam csak gondolom h működhet bár alapban nem erre van kitalálva:
1 be és 2 kimenet. A bemenetre megy a himediából a hdmi, 1. kimenet a tv felé viszi a 4k/HDR jelet, másik kimenet az erősítő felé megy, mondjuk a blu-ray bementre. szerintetek működhet? -
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Vagy csak írd be, hogy jó eséllyel megoldja a 2.0.3.

-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezt a 2.0.3 felirat hibát megerősíthetné még más is mielőtt beleírod, mert futekon a 2.0.3 fórum alatt többen jelezték, hogy náluk még mindig van a hiba (meg páran hogy nincs).
-
SunMount3r
Topikgazda
Összefoglaló frissítve. (Persze majd még bővítem, meg pofásítok rajta folyamatosan...)
(#4104) coreska : Ok, kösz, akkor beleírom.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Szerintem ő nem a hang limitációra gondolt, hanem a kép limitációra. HDMI 2.0 kell ugyebár a 2160p/60Hz-hez és a HDR-hez is. Azt akarja elérni, hogy a képet ne a HDMI 1.4-es erősítőn keresztül küldje a TV-be, de a HD hang is rendesen menjen közben valahogy az erősítőbe"
Pontosan! A tv-ből a hangot ARC -vel szerettem volna össze hozni de az nem sikerült valami oknál fogva, de ha ahogy írtam ott is meg vannak a korlátok a hangformátumok terén, ha jól tudom (DD,DTS).
Ezért lenne nagy kérdés hogy ha egy HDMI elosztót beépítenék (melyiket a sok közül?) , akkor az erősítő jelenléte miatt nem lenne korlát a képi megjelenésre.
Ha van valakinek tapasztalata, akkor azt meg köszönném.
-
coreska
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A 2.0.3-as fw esetében azt már írtam, hogy kihagyás nincs. Akkor még nem volt szó a sortávolságról, de az ennél is fenn áll. Ugy tünik, hogy a szövegben legjobban lenyuló betű aljától veszi figyelembe.
-
SunMount3r
Topikgazda
-
péjé
őstag
válasz
mimic1979
üzenetére
szia,
vmit nem jól írsz sztem: "de ugyebár az erősítőm nem kezel max. csak. HDMI 1.4 (4k 8bit)."Az erősítőd ezeket tudja:
DTS HD Master / DTS 5.1 / DTS ES / DTS 96/24, Dolby Digital Plus / Dolby TrueHD / Dolby Digital EX / DPL IIz dekóderek.
Ha a Q10-ből megy a hdmi a marantzba, onnan a tv-be akkor simán fel kell ismernie a DTS HD Master, Dolby TrueHD-t is. pl. egy bd iso-ról.
TV-ből az optikain vissza csak DD v. DTS hang bír jönni.Nekem yamahám van szintén így működik, annyiban megkeverve h az erősítő kimenő hdmi-je 2 felé megy, tv és projektor.
-
SunMount3r
Topikgazda
Csináltam én is egy teszt srt-t a sortáv-ingadozásos bug tesztelésére. Azt már tudjuk, hogy az összes firmware-en jelen van, de 2.0.3-val még nem lett tesztelve. Ha netán beesik ide valaki 2.0.3-val, az megtehetné ezt is.
Valamint, ami szembetűnik: y és j betűkkel a legnagyobb a sortáv különbség, p és g betűkkel kevésbé nyújtja meg.
(#4100) magicbox: Ok, köszi, majd még utána kutakodok ennek a tápos témának, megkérdezem a Futeko-n is, hogy ők mit ajánlanak a problémára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Razer Kraken X (Nem light) Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).

Szépen működik most. Így biztos nem fog megfordulni a sorrend. A bug listába betenném, hogy a lejátszó csak komolyabb számítástechnikai tapasztalatokkal rendelkező felhasználóknak ajánlott

Megnézem majd neked, meg lehet másnak is kelleni fog.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) De legalább nem kell párnaponta újra rakni.