Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
-
Mobilarena
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz
szepi0808
üzenetére
A VPL-VW320ES adatai alapján sok lehetőség nincs a beállításra.:
-
szepi0808
senior tag
Most akkor melyik ütemet èrdemes használni, mert alapból 444 10 bit van 1080p nèl, de èn szoktam 4k projit is használni?
Még ezt az idegesítő képernyő menü hangok hol lehet kikapcsolni az új fw-nèl? -
krx21
nagyúr
A Q10pro mi a legnagyobb HDD amit megeszik? 8Tb? 6TB?
-
krx21
nagyúr
Tökéletes képminőség és probléma menetes lejátszás... A file-ok menedzselhetősége, nekem nem kell több.
Nem akarok abba a hibába esni, mint sok android eszköznél mások, hogy a telepíthtőség szabadsága miatt agyon telepítem, aztán minden féle elvárásom lesz... Ami amúgy nem volt.
Nekem például eszembe nem jut, hogy tv-n netezzek... Helyén kezelem a dolgokat. Konfigurálgatni se akarom, minek? -
blakey
titán
Most ez írod, aztán szeretnél többet kihozni belőle, mert a készülék tudná, de a fejlesztők nem foglalkoztak vele. Alapjáraton tök jó lejátszó, de ott van a kimeríthetetlen app lehetőség és azzal sokkal testreszabhatóbb lenne. Én is csak médialejátszásra használtam, a Kodi elég sok "finomságot" kínál, online sorozatok (nem kell letölteni", tök jó a különböző kiegészítők használata, minden pöcre indul és "szanaszét" konfigurálható. Azt javaslom, hogy rendelj egyet neten, próbáld ki, ha tetszik akkor megvan a lejátszód, ha nem akkor elállhatsz a vásárlástól, fórumokból nem biztos, hogy számodra megfelelő infót kapsz. Ha volt médialejátszód akkor azért lenne érdemes kipróbálni ha nem akkor azért.

-
blakey
titán
Ezt így nem lehet megmondani, van aki szív vele és van aki elégedett. Szerintem sokkal többet ki lehetne hozni a készülékből, de ha a gyártó nem így gondolja akkor szívás. Én már nyáron azon a véleményen voltam, hogy a Kodi vonalon kéne tovább menni és hagyni a francba a kínaiak frissítéseit, egyelőre a frissítések láthatóan nem hoztak túl sokat.
-
fgo
tag
Ma én is beszereztem egy Q5 Pro-t.Melyik firmware érdemes feltenni? Most a 1.0.3 van most rajta .(tudom olvassak utána ,utána is fogok de így elsőre melyik)
-
Technoman
őstag
válasz
coreska
üzenetére
Kösz a választ.
Én csak a TV-vel kötöm össze az MP-ket. Az erősítőm -bár egy özönvíz előtti- tökéletesen jól működő Yamaha.
Jelen állásban a TV-m (Pana) távvezérlőjével tudom az MP-ket (Mede8er 600/ Venz V10 Droid) vezérelni.
Elnézve ezeknek a Droidos készülékeknek a távvezérlőit, a TV-m távja 600x jobb. -
-
Technoman
őstag
Jut eszembe, HDMI CEC támogatás van a Q5 Pro-ban? (mert valahol azt olvastam, hogy nincs benne)
-
blakey
titán
Nem a képminőség miatt. Számomra zavaró, hogy nincs előrelépés, nyáron megigértem magamnak (itt is leírtam), hogy 1 frissítést megvárok, megvártam, nem javítottak szinte semmit így elváltak útjaink, ennyi. De azóta sincs előrelépés. Ha a képminőség érdekel akkor az rendben van, azzal semmi gondom nem volt.
-
Technoman
őstag
Úgy látszik, már sokadik alkalommal is te válaszolsz nekem . Nagy

Az az igazság, hogy ennél az olcsóbb lejátszónál a korlátok már erősen látszódnak (talán az s905-ös fórumba, pont te hívtad fel a figyelmemet az 1GB Ram és a 100-as LAN korlátaira), de arra azért jó volt, hogy megismerjem a KODI-t mélységébe és ez nagyon megtetszett. A gond az -és ezért néznék egy márkásabb, támogatottabb készüléket- hogy sajnos sokszor lefagyott ill most már bizonyos filmeknél is befagy. (gondolom, a HiMediánál ez lényegesen kevesebbszer fordul elő) ennek okát egyenlőre még nem látom át. Talán annak köszönhető, hogy más Op. rendszert tettem fel rá, mint az alap Android. -
blakey
titán
válasz
Technoman
üzenetére
Valamit azért félreértesz a mókolással kapcsolatban ugyanis ha olyan boxot választasz ami ajánlott akkor minimális a mókolás és minden hibátlanul működik, viszont ha olyanra teszel szert amivel nincs tapasztalat akkor csak a szívás van. Én Q10-ről váltottam közvetlenül egy Mini MXIII-ra (kis boxra) és Mini MX-re, semmilyen szinten nem bántam meg.
A Himediákon a Kodi az teljesen a Store-ból telepített tehát semmilyen plusz tulajdonsága nem lesz a többi androidon futó Kodihoz, Zidoo, Minix saját XBMC-t használ. Himedia esetén a fő lejátszó a saját beépített lejátszója ami annyira fapados mint a Dune-nél és emiatt lett "összekapcsolva" a Kodival, így más van Jukebox. A Kodi képminősége ebben az esetben láthatóan gyengébb ha vele szeretnéd megjeleníteni a filmeket illetve "csak" AC3 és DTS érhető el, tehát szükség van a belső lejátszóra ahhot, hogy mindent ki tudjál hozni belőle, magyarul Kodi (Jukebox miatt) + Wrapper (átírányít a belső lejátszóhoz) = belső lejátszó.
H8 Plust felejtsd el. -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Kacérkodom egy ilyen márkájú lejátszóval.
Eddig egy Dune volt iil. most egy Mede8er600-asom van, de nagyon megtetszett a KODI testre szabhatósága és a katalogizálás sokszínűsége.
Van most egy olcsóbb Droidos eszközöm, de bizonyos okok miatt szeretnék továbblépni és itt jönne rögtön a fő kérdés: A Q5 Pro és a H8 Plus közül melyiket ajánlanátok jó szívvel? (A Q10-es nem érdekel, mert számomra nem ad többet, mint az 5-ös) Kell-e ezeknél is annyit mókolnom, mint az Ali/Gearbest/stb.. rendelt olcsó típusoknál?
Egy 48"-os FHD középkategóriájú Pana LCD-hez vinném. Csak filmnézésre, amit külső vinyókról mennének (2x4TB), de a másolás miatt fontos lenne a Gigabit LAN is. Illetve, ezzel az Imprex-el -minőségileg- nem vagyok tisztában. Mennyire jönne ez a fenti TV-nél?
THX -
dreampost
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Sziasztok!
Q5 Pro-m van, 7-androiddal, 2-es firmware-el, a következő két idegesítő dolgot tapasztalom:
1. Jelszóvédett SMB share-ek esetén nem tudom KODI alatt kitallózni a network shortcut-ot amit a Media Centerben hoztam létre a leírások szerint:
"A KODI indítása előtt a Media Center-ben kattintsunk a könyvjelzőre, hogy felcsatolja, mountolja a hálózati megosztást! Ezután a KODI-ban a Helyi fájlrendszer/mnt/nfsShare vagy SMBshare mappákban találjuk a mountolt megosztások elérési útját, ezeket adjuk hozzá a KODI videók forrásaként! Ha nem tudunk a KODI fájlböngészőjében az Android 7-es rendszerrel belépni az nfsShare mappába, akkor manuálisan adjuk meg a megosztás elérési útját (pld. /mnt/nfsShare/nfs_share0/, /mnt/nfsShare/nfs_share1/, stb.)"
2. KODI csak PCM jelet hajlandó a házimozi erősítőre kiküldeni attól függetlenül, hogy 5.1-re van állítva. Ugyanez működik a Media Centerben.
A 2-es probléma nagyon idegesít, ezért ha valaki tudna reflektálni valamit reá, nagyon megörülnék.

-
emre33
addikt
YCbCr 4:4:4 kellene beállnia, beállítás függöen hogy 8 vagy 10 bit.
Lehet nincs YCbCr 4:4:4 videó, de át RGB-ba nem tudja "átküldeni" az összes színt, ami a videóban van, ha a lejátszó YCbCr 4:4:4-ra váltana, akkor átjönne.
Különbség látható is!
Ez az RGB bug, amit hibaként el se ismernek. Ez a fő gond.
-
Joshi
titán
Engem nem érdekel, már csak azért se mert lehet hogy a Nagymenők lesz az első és utolsó 4K anyagom. Amúgy jár hozzá egy sima BD is.
Az Oppo 203 akkor is kell. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#2669) RedCat nekem max 9 képkockát dobott el de egyáltalán nem akad, de már az is gyanús hogy a demo elindításakor egyből 4 képkockát eldobott.
Szóval én nem alapoznék erre a videóra. Egyébként más hasonló videónál is ezt tapasztalod? -
c4
őstag
és (#2666) csabi63
Önmagában a képpontszám csak egy adat a sok közül. Tapasztalataim alapján egy 4:4:4 32 biten masterelt 2K-s anyag minőségi teljesítménye messze felülmúlja otthoni megjelenítőink lehetőségeit. Pont ezért lehet ezekből az anyagokból fake 4K anyagokat készíteni... De ez már gy másik történet...
-
RedCat
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Próbáld ki te magad is. Himedia player alatt kevésbé akad, de ott is akad. Kodi alatt 20-30 képkockát dob el, a gyári alatt (nem írja ki sehol) szemre kevesebbet, de kb 10-15 képkockát biztos.
-
csabi63
senior tag
-
c4
őstag
-
Joshi
titán
Hiába akkor is időnként felmerül ez a probléma. De ettől függetlenül is furcsa hogy a BD-k 4:2:0-t támogatnak amikor nem is elérhető.

(#2661) c4 lehet hogy bevállalok egy Oppo UDP-203 lejátszót, már meg is rendeltem a Nagymenőket az Xpressről. Valahol el kell kezdeni.

-
c4
őstag
Lehet ezt már ebben az életben nem tudjuk meg...
Mondjuk az UHD-BD játszók kimeneti lehetőségei támpontot adhatnának, hogy azok hogyan és miként támogatják a kimeneti formátumokat.#2660) blakey:
A 4:4:4-nek azért nem lenne semmi értelme, mert a forrásanyag nem tartalmazza az ehhez kellő információt. Mint ahogy enkódnál is hiába választ valaki bt2020-t, ha a forrása rec709.
-
blakey
titán
Fél évvel ezelőtt is ugyanitt tartottatok.
Szerintem rosszul fogalmazod meg a mondanivalót, ugyanis 10 bit 4K@50/60p esetén van 4:2:0 de ha 10 bit 4K@24/25/30p-s az anyag akkor RGB és 4:4:4 érhető el viszont az a gond, hogy konkrétan RGB-re ugrik és nem 4:4:4-re, mert 4:4:4-re való váltás esetén szinte semmit nem vennél észre, szóval ez a jelenlegi gond. A középút a 12 bit és 4:2:2 lenne. -
Joshi
titán
Jelenleg a HDMI szabvány nem támogatja 2160p50/60Hz alatt az YCbCr 4:2:0 és ezt mondták a Himediások is. Egyébként innen indult az egész okfejtés, mert többen reklamáltak hogy miért nincs 4:2:0. Azt mondjuk nem sikerült 100%-an kideríteni, hogy 1080p-nél van-e 4:2:0 de a HDMI verziószámos táblázatból az jön le hogy ott sincs.
ui.: egyébként a REC.2020 színtér 80%-át tudja a jelenlegi legkomolyabb TV azaz az LG G6.
-
Joshi
titán
Én nem tudom mi mit támogat egyszerűen csak leteszteltem mi megy és mi nem.

Az alábbi táblázatban ott van az YCbCr 4:2:2/4:4:4, de itt a HDMI forrás. -
Joshi
titán
"4:2:0 az UHD-BD is."
Érdekes mert a HDMI specifikációja pont nem engedi a 4:2:0-t.
(#2651) krx21 itt leírtam hogy 4k-ban jelenleg nekem mi megy és mi nem. A TV-m egy Sony x8505b ami csak 8bit-es és nem tudja a HDR-t.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Jól számoltál ugyanis a bit érték külön-külön értendő az Y Cb Cr-re (4:2:0, 4:2:2 vagy 4:4:4). Ha pl 10bit-re állítom akkor 30-at mutat, ha 12bitre akkor 36-ot.

-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ugyan ezt.
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha 2160p60Hz-re állítom a lejátszót, akkor fixen 4:2:0 8bit van semmi mást nem lehet állítani. Ha elindítok egy filmet akkor RGB-re vált. Megtehetném hogy a menüben 2160p24 vagy 30Hz-et állítok be mert akkor 2160p 24Hz-nél lenne YCbCr 4:2:2, de ilyenkor idegesítően darabos a navigálás a lejátszón. Ezért én inkább 1080p60Hz-et állítom be és így van 4:2:2 csak ilyenkor a TV konvertál fel.
A 2160p anyagoknál viszont kézzel kell visszaállítani 2160p-re különben 1080-ban tolja ki a lejátszó. Természetesen az Auto frekiváltás nem működik, csak a 24p-re vált át automatikusan, 25/30/50-re nem.
-
SunMount3r
Topikgazda
De 24Hz-en tudja a 4:4:4-et, nem?! Csak nem arra vált át magától, hanem RGB-re. Meg jó kérdés, hogy az tényleg 24Hz vagy 23.976? A kadencia miatt assem mind1. Te is így szoktad kitrükközni, nem? Kadenciahelyes ilyenkor?
Egyébként találta egy ilyet is, ezek szerint 24/25/30 Hz-en is tudnia kellene a 4:2:2-őt is.
Meg az is fura a hivatalos táblázathoz képest, hogy a PC is tudja.Akkor legalább a 4:2:2 8bit-re nem veszett el a remény? (Téma újranyitva
.)Jah, sajna 1080p-n sincs 4:2:0. De a lejátszó beállításai között csak 4:2:2-re nincs is oda írva milyen színmélység.

-
Joshi
titán
Még annyival kiegészíteném, hogy a PC 2160p 24/25/30Hz-en képes az YCbCr 4:2:2 és a 4:4:4-re míg a Q5 Pro csak az RGB-re (lásd). Egyébként a táblázatban is pont ezek vannak feketével írva. Tehát ez mindenképpen hiba.
ui.: viszont PC-nél a Kimeneti Dinamikatartomány csak RGB esetén marad teljes (0-255). Lehet hogy Himedia is ezért alkalmazza az RGB-t?

-
Gulyopapa
addikt
Irigyellek titeket, hogy ebből értetek egy szót is, mert én nem

Én nézek ki a fejemből és tetszik amit látok. Ennyi
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
-
SunMount3r
Topikgazda
Sajnos akkor ezek szerint, ki kell, hogy ábrándítsalak (az oldal közepén), mert nincs sok esélye, hogy natív fogod nézni a a 4K tévéden ezeket az anyagokat. A HDMI 2.0 szabvány miatt van akkor az egész.

Szóval ezen már hiába happogunk sajna...
Arról még nem találtam infót, hogy 1080p-n mik a limitációk, de gyanítom ott is ilyesmi lehet a difi.
-
-
Joshi
titán
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Nagyon közelről biztosan, de igazából az a gond hogy ez már egyfajta "belenyúlás" a forrásanyagba. Ugye BD-ék YCbCr420 8bit-ek, szóval illene ezt kitolni minden felbontáson. De az lenne a legjobb, ha a lejátszó ezt automatikusan megtenné helyettünk, azaz mindig a forrásanyagnak megfelelőt küldene a kijelző felé.
A magyar Himedia fórumba fel is tették a kérdést és ez volt rá a válasz. (forrás)
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az általad linkelt videók mind Hi10-es, de amelyek L5.1 és 16RefFramesek azokat nem viszi rendesen a Q5 Pro. Anno a Killa Sample is L5.1 16RefFrames volt és sok SoC-ot lefektetett. Fölösleges az ilyen kódolás, az egy más kérdés hogy valaki így készíti őket.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r
üzenetére
Rákerestem a Player-es Topic-ban és az infók szerint a ezt a kódolást (Hi10) még egyik lejátszó SOC-ja se támogatja igazán. Max 720p-n viszik esetleg rendesen.
A linkelt sample-ek közül én ezeket néztem:
[1080p][16_REF_L5.1][mp3_2.0]Suzumiya Haruhi no Shoushitsu BD OP
[Underwater] Another - sample H264 Hi10P 1080p-nézhetetlen volt.
Clannad After Story OPA - sample HEVC main10 1080p.
-ezt viszont szépen vitte.
PC-n lehet csak szoftveresen normálisan lejátszani őket.
A ti videótok Main 10-es, ez pedig megint más. De szintén 10bit-es és lehet ehhez is köze van.

Joshi: Nézőpont kérdése, hogy mi a "szabványos". Nem elterjedt? Manapság már szinte minden animét ilyen kódolással tolnak, és nem kizárt, hogy épp az egyéb teszt sample-k között vannak ilyenek is. Amúgy telesen szabványos kódolás, a H.264 opciója és sok előnye van, de nagyon erőforrás igényes (Amennyire most gyorsan utána olvasgattam...
). Mondjuk igaz, én sem vagyok Anime függő, szóval nem megyek a falnak, hogy nincs támogatva, csak jó tudni, hogy mit nem tud még a lejátszó. A Hi10-et tehát nem. -
Joshi
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Pl. a legtöbb sample-t innen, teljesen hibásan játssza le a Hiplayer is."
Ezek a videók nem szabványos kódolásúak, egyszerűen tákolmányok, ilyenre ne alapozz. Ami extrém beállítással kódolt azoknál néha szétesik a kép, ilyen az alábbi videó is. Ezek egyébként se 4K videók.(#2631) nlpK az én megjelenítőm 4K 8bites és ki tudom választani a 2160p 4:2:0 8bitet, de videó lejátszásakor átvált RGB-re. Csak 1080p-nél van legjobb esetben is 4:2:2 8bit.
-
Gulyopapa
addikt
Nekem az 1.0.8-as fw-rel is tökéletesen játssza le a 4k hdr 10 bites videókat a gép. Hibátlan és gyönyörű a kép.
-
SunMount3r
Topikgazda
A Himedia Player-el is akad ez a videó vagy csak KODI-val?
Amúgy nem akarok hülyeséget írni, de nem lehet, hogy a 10bit-es kódolás miatt van?
Pl. a legtöbb sample-t innen, teljesen hibásan játssza le a Hiplayer is.

-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ha rövid időn belül nem várható a következő, akkor lehet teszek vele egy próbát. Gyakorlatba majd kiderül mennyire zavaróak a plusz hibák.
Egyébként, ha bárki, bármi bug-ot tapasztal vele, akkor jó lenne ha ide is megírná. Elvileg ezért (is) van ez a topic.

-
Joshi
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Igen, a 2-es fw minden téren jónak tűnik. Persze maradtak hibák bőven, de reméljük idővel orvosolják azokat.
A kép gyönyörű, a 4K videók bámulatosan néznek ki. 
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azért annyival árnyalnám a képet, hogy aki film és egyéb videó tartalom nézésére használja a q5/q10 pro-kat és nem veti meg a wrapperrel a himedia palyer-re állítani a lejátszást, akkor bizony az andorid 7 és az mostani legújabb MP messze a legjobb képminőséget produkálja az eddig kiadott fw-ek között. A színek/kontraszt/fényerő nem mászkálnak, minden pontos, az imprex nem avatkozik be kéretlenül. Lényegében a képminőséggel most vagyok végre annyira elégedett, hogy azt mondom teljesen OK volt a váltás a korábbi lejátszómról.
-
-
krx21
nagyúr
Kérdésem, hogy Q10pro-ra lehet közvetlen letölteni???
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
dreampost
üzenetére
No, nekem ez nem működik:
* Open MediaCenter.
* Go to LAN.
* Autosearch for PC/NAS.-> itt megáll a dolog, mert nem talál semmit.Manuálisan kell beírnom mindent ehelyett.
(De amúgy csak SMB-t használok, nem pedig NFS-t.)De továbbra sem értem mi van ott "könyvjelzőnek" fordítva?! A Shortcut?

-
dreampost
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azt így kell megcsinálni, nekem 1.0.7-ben működött.
Amúgy ez csak akkor szükséges ha jelszó védett a NAS megosztásod, ha nem kér jelszót akkor nem kell ezt végigcsináld:
[link] -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Amíg lehet nem.
-> Akkor majd akkor fogsz, amikor már nem lehet?!

(#2611) dreampost-> a Media Center-ben kattintsunk a könyvjelzőre, hogy felcsatolja, mountolja a hálózati megosztást!-> Nekem még ez sem működik az 1.0.7-es fw-el...
Amúgy meg milyen "könyvjelző"? Ez valami új dolog a 2-es fw-ben? 
-
dreampost
csendes tag
"A KODI indítása előtt a Media Center-ben kattintsunk a könyvjelzőre, hogy felcsatolja, mountolja a hálózati megosztást! Ezután a KODI-ban a Helyi fájlrendszer/mnt/nfsShare vagy SMBshare mappákban találjuk a mountolt megosztások elérési útját, ezeket adjuk hozzá a KODI videók forrásaként! Ha nem tudunk a KODI fájlböngészőjében az Android 7-es rendszerrel belépni az nfsShare mappába, akkor manuálisan adjuk meg a megosztás elérési útját (pld. /mnt/nfsShare/nfs_share0/, /mnt/nfsShare/nfs_share1/, stb.)"
Ez működik valakinek?
7-es Andoidom van 2-es firmware-el. -
Joshi
titán
válasz
dreampost
üzenetére
A Wrapperrel választhatod ki, hogy a lejátszó saját média lejátszója játssza le a filmet vagy a Kodi. Ha szükséged van a Kodi pluginjaira, akkor javasolt a Kodira állítani a Wrappert, ilyenkor a képminőség valamivel gyengébb lesz mint a Himedia saját lejátszója, de a Kodi minden funkciója működni fog. Még azt is megcsinálhatod, hogy a Kodira állítod a Wrappert és leszeded a szükséges feliratokat, majd ezután visszakapcsolod a belső lejátszóra.
-
dreampost
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Az általam posztolt link szerint jártam el és sikerül lejátszani a filmeket. 3 fontos lépés volt:
Elsőként a Media centerben létre kellett hozni egy network shortcutot ami a filmes megosztásra mutat.
Másodjára egy letöltött batch file segítségével be kellett állítani hogy perszisztens legyen a network mount.
Harmadikként root filesystemből kibrowsolva kellett az KODIba berakni a hálozati elérést.
Most már minden működik viszont egy kérsdésem csak maradt.
Az Kodi az csak egy wrapper értelmezésem szerint. A filmet amúgy is a Media Center fogja lejátszani. Akkor mire jó hogy a Kodi alá betelepített OpenSubtitles addon? Azt filmlejátszás közben úgysem tudom használni. Akkor mindenképpen a Media Center felirat letöltését kell használni, nem? Van ott elég felirat? Az honnan tölti le a feliratokat, azt lehet tudni? Azt vettem észre, hogy ha magyarúl van elnevezve a fájl akkor sehogy nem talál feliratot, még akkor sem ha első próbálkozás után beírom az angol címet.
Előre köszi a további segítséget.
-
SunMount3r
Topikgazda
A legújabb fw-el tényleg nem jó PFTP, valószínűleg a Nougat miatt van. Lehet a következő verzió már kompatibilis lesz. Erre már írták, hogy működik, illetve a Total Commander legújabb Beta-ját ajánlják helyette (az FTP plugin-nel).
(#2605) kezo0 : a lemezterületes dolog fw bug, mindenkinél így van.
-
kezo0
addikt
Sosem használtam még ftp-t, de ha most rá is szánnám magam, mintha azt olvastam volna a futeko fórumon, hogy a 2.0.0-ás fw alatt (ill. a Nougat alatt) valamiért nem működik a Primitive.
Amúgy azon kívül, hogy a Windows-os gép nem mutatja rendesen a Q10-es HDD-jének méretét, más gondom nincs a hálózati kommunikációval. Csak érdekelne, miért van ez a jelenség. -
SunMount3r
Topikgazda
A 8 nem sok újítást hozott a 7-eshez képest, lényegest egyet sem. És volt itt is rá panasz, hogy képminőség terén produkál néha furcsa dolgokat. (Persze lehet ez csak egyedi eset volt). Voltaképp egy "hotfix" update volt, nem is igazán értem mi szükség volt rá. De ezen kívül nem tudok róla nyilatkozni, mert én sose tettem fel, olvasgattam a Futeko-n a véleményeket és az összbenyomás az volt, hogy maradok a 7-esnél.
Ugyanez érvényes egyelőre a legújabbra is.
A kikapcsolhatatlan Imprex az egyetlen komolyabb hátrány amit hirtelen meg tudok említeni a 7-es kapcsán, ebben a Nougat-os állítólag mindenképp előrelépés és a képminőség is finomodott egy kicsit. Ezzel szemben túl sok más új bug jött elő, ami miatt inkább maradok egyelőre a 7-esnél.
De ha van időd és kedved próbálgatni, akkor a 8-asról sem akarlak lebeszélni.
-
SunMount3r
Topikgazda
+1 nekem speciel szintén marhára nem mind 1, hogy milyen bosszantó új hibákkal vannak tele a frissítések. Ha meg "röcögésről, akadásról" beszélünk azok már pedig kizáró okok lennének. Anno épp ezek kivédésének érdekében tájékozódtam alaposan, mielőtt lejátszót választottam. És itt már olyan árkategóriáról beszélünk, amit azért nem sokan engedhetnek meg maguknak, hogy csak "ahogy esik úgy puffan" alapon csapjanak bele a vásárlásba (persze biztos van egy ilyen szűk réteg is). Szóval optimális esetben a többség nagy része is így gondolkodik (ha nem akkor ott valami nagy baj lehet a rendszerben).
-
Fefe66
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Leírnád hogy miért ajánlottabb a 7 es mint a 8 as én most szeretném visszarakni valamelyiket a billentyűzet probléma miatt és ezek után inkább hiszek egy felhasználónak mint a gyári leírásnak hogy ezt meg azt javítottak
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az Oppo 203 akkor is kell. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval én nem alapoznék erre a videóra. Egyébként más hasonló videónál is ezt tapasztalod?

). Mondjuk igaz, én sem vagyok Anime függő, szóval nem megyek a falnak, hogy nincs támogatva, csak jó tudni, hogy mit nem tud még a lejátszó. A Hi10-et tehát nem.