- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Aktív témák
-
Flashy
veterán
a fixmbr kijavítja az mbr-ben levő rendszertöltő rutint, a partíciós táblát nem bántja. a fixmbr figyelmeztetése mindig előjön, hogy biztos akarod-e.
a fixboot a partíció boot szektorát írja be.
röviden: az mbr-ben levő rutin választja ki hogy melyik partíció induljon, a partíció boot szektorában levő rutin keresi meg ténylegesen a boot fileokat és kezdi a bootolást. -
okiDoki
aktív tag
2000 futott rajta.
Aztán beleraktam egy 60 GB-s vinyót, amin eddig 98se futott, ami simán fölment, de gondolom, közben létrehozta ezt a partíciót, ami a 98-at nem zavarta. (Vagy most már azt is fogja?) Most újraindításnál nem megy tovább, akár c:-re, akár d:-re próbálom meg.
Próbáltam volna a fixmbr parancsot, arra meg azt írta, ismeretlen part. tábla, ha folytatom, a rendszer károsodhat. Isten ments!
A fixboot-ra meg létrehozott mégis egy új táblát(?), és ugyanott tartok. :F -
X-COM
nagyúr
egyébként a cikk ezt is írja
This problem may occur if the basic input/output system (BIOS) on your computer is outdated...
kérdés, hogy ezen a gépen futott e valaha xp -
moonman
titán
talán a telepítő még máshogy nézi, látja is, megírja a boot.ini-t, aztán már nem találja a későbbiekben.
-
Flashy
veterán
volt már rá szükség. ha ügyfél elrontja a Windowsát és nem tudom kijavítani, legegyszerűbb a 3 CDről visszaghostoltatni vele, feltelepített XP, driverekkel, utilok installjai felmasolva, satobbi. a sajátomat én se így csinálnám :) de ahhoz hogy aztán megint elrontsa vagy elromoljon, arra jó :)
-
X-COM
nagyúr
az a rejtett partíció akár diagnosztikai partíció is lehet, habár kétlem, hogy gátolná az xp-t a bootolásban
-
Flashy
veterán
ugy vettem észre változó :) van olyan notebook amihez adnak 3 CDt és nincs rajta rescue partíció, van amihez 1 darab floppyt adnak és van rescue partíció, meg van amihez minden van. szerintem ha saját maga fogja telepíteni, akkor úgyse a rescue partíció dolgait fogja rendszerhalálnál használni hanem saját maga telepít megint (vagy saját ghost image), ebben az esetben fölösleges fenntartani a rejtett partíciót. persze meg kéne nézni valahogy hogy a rejtett partíción tényleg a helyreállító cucc van-e, bár gondolom, mert mi más.
-
moonman
titán
[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=318728#6[/L]
-
Flashy
veterán
lehet hogy az kavar be. hol van az a particio? elöl vagy hátul? lehet hogy a boot.ini-t rontja el az install. nem törlöd azt a partíciót és tiszta lappal? szoktak adni notebookhoz 2-3 CDn recoveryt ami a vészpartíció nélkül is újratelepíti. bár ha úgyis saját magad telepíted akkor még az se kell.
-
okiDoki
aktív tag
Lenne egy kis problémám.
Hogy a túróba kell egy ilyen Compaq Evora XP-t telepíteni?
Újraindítás után állandóan ''Hiányzó NTLDR''-t ír ki, gondolom amiatt a hülye Compaq-partíció miatt, amin valóban nincs a loader, mert gondolom a c:-n van.
Vagy fordítva.
Segítség! :(((
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest